Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS na sprehodu

25. avgust 2008 ob 18:35 | Vesna Lovrec |

Po mariborskem parku so se včeraj, potem, ko jim je bil zaradi odpovedi folklornega nastopa KUD Študent (ki bi se naj zgodil v Paviljonu mestnega parka) onemogočen ogled kulturnega dogodka, skupaj s podporniki in člani SDS sprehodili predsednik mariborske SDS Gregor Pivec, notranji minister Dragutin Mate in poslanec Srečko Hvauc, ki za državnozborskega poslanca kandidirajo v sedmi volilni enoti - s sedežem v Mariboru.

Ker se politične stranke v svojih programih pogosto dotikajo tudi okoljske politike, smo kandidatom za poslance, ki so se na čelu maloštevične sprehajalske kolone včeraj sprehodili po mariborskem parku, poleg vprašanj na teme, kot so privatizacija mariborske banke, tajkuni v Mariboru, vandalizem pod krinko športnega navijanja in mariborskih manjkih zastavili tudi nekaj okoljevarstvenih vprašanj:

Na kandidatni listi SDS v sedmi volilni enoti poleg včerajšnjih intervjuvancev kandidirajo še državni sekretar v kabinetu predsednika vlade dr. Vinko Gorenak (prvi okraj), poslanec Jožef Jerovšek (drugi okraj), poslanec Rudolf Petan (tretji okraj), direktorica Energetske agencije za Podravje dr. Vlasta Krmelj (četrti okraj), predsednica ženskega odbora SDS v Mariboru Bernarda Ronutti (osmi okraj) in nekdanja smučarska reprezentantka in nosilka bronaste olimpijske medalje Katja Koren (11. okraj).

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. simpatikus komunalis pravi:

    Kaj Katja Korenova je na listi SDS.Te zaj pa vem zaka je predčasno končala s smučarijo,KER SE JI JE ZMEŠAL.Pa vse te mone bodo kandidirali JEROVŠK,MATE,HVAUC.O mater štajerci,če pa te zvolmo u naših totih štajerskih koncih smo pa res za u dravo.Ti gospodje zagovarjajo tiste,ki so rekli;NAREDITE MI TO MESTO SPET NEMŠKO.belčki na štajerskem za crknt.

  2. gorenjc pravi:

    ……….komunalc…….ojla, ne vem, kakšno mnenje imaš o sebi (zagotovo previsoko), pa vendar, človekov intelekt se najbolj pokaže prav v strpnosti, do drugače mislečih. Mnenja sem, da si verjetno dober človek, vendar na žalost zapeljan fanatik…..LP

  3. Revolucija pravi:

    Ne vem kaj bo na to rekla stranka SSN in Viole, da v Mariboru kandidira Hrvat.

  4. Nedolžna Marija pravi:

    Gorenjc, to je bil pa avtogol. Saj veš, naj prvi vrži kamen…

  5. Carlos Contreras pravi:

    Ti športniki in joškarice so tako ali tako postavljeni v volilne okraje, kjer zgolj strankinim asom nabirajo glasove, izvoljeni bodo pa tako slednji.

  6. Igor Đukanović pravi:

    Zu spät, Majestät. (Prepozna, vaša veličanstva.) Predolgo ste se vozili s helikopterji, da bi vam ta ekološki sprehodek po Mariboru lahko spremenil image. Predolgo ste nas vozili žejne preko vode, da si ne bi sami prislužili karto v poslovnem razredu preko luže. (Izbirajte Argentino, Australijo…)

  7. Seba pravi:

    Revolucija
    Mate je res rojen v Čačku na Hrvaškem, celo otroštvo pa je preživel v Mariboru, na Pobrežju, kjer živijo tudi njegovi starši.
    Igor
    Nova politika? Stari obrazi…

  8. Seba pravi:

    Vesna, malo manj copy paste pa bo bolje. Samo maloštevilčna kolona je avtorsko delo….

  9. medek pravi:

    Kdo se ukvarja z razlogi za povečanje tumorskih obolenj pri otrocih in mladini? Kdo izmed njih ve, da sta v Sloveniji le dva kmetijska inšpektorja, ki nadzorujeta uporabo pesticidov po vsej državi? Kdo od njih pozna raziskavo o dolgoročnih posledicah gensko spremenjene hrane na človeka in naravo? Kdo zna pojasniti, zakaj je Slovenija od osamosvojitve naprej zanemarjala železnico, zato se danes utaplja v tovornjakih? Kaj vedo o širjenju drevesnih bolezni, ki uničujejo gozdove, in kaj o zatiranju teh bolezni?
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042202168

  10. M pravi:

    Kdo izmed njih ve, da so kitajci kljub temu, da so znani po korupciji, zgradili pticje gnezdo in vso spremljajoco infrastrukturo za 300 miljonov €, mi pa za 130 miljonov tunel, ki nam dela sive lase, za 100 miljonov malo se nedokoncano ze 10 letno pediatricno kliniko in za 260 miljonov 2 odseka avtoceste v skupni dolzini 47 km? Potrebujemo strokovne in odgovorne ljudi, ki se jih poslusa, ne pa vrsi na njih politicne pritiske. Njihovo apatičnost zaradi nesposobne pravne drzave je potrebno spremeniti v zagnanost z delujoco pravno drzavo. Medek: v potrosniski druzbi pride na vrsto ekologija sele, ko so zadovoljene vse druge potrebe. V kakem drugem tipu druzbe pa je ekologija del nacina zadovoljevanja potreb. Osebno mislim, da bo potrosnisko druzbo izkoreninil le kak poseben dogodek kot je recimo 800m velik meteorit.

  11. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=uIsRmsaKFbc

    SDS pričeske :)

  12. medek pravi:

    SDS - seven deadly sins

    http://www.youtube.com/watch?v=v98NOxACxAI

  13. Fika pravi:

    Mislim, da je o maloštevilčni koloni pisal že Masaryk.

  14. njofra pravi:

    Seba, Seba, Hrvati ti bodo dali medaljo za hrabrost! Kaj misliš, Čačak na Hrvaškem! To je pa res nekaj!

  15. izbrisani pravi:

    Ah, Seba, slabo si to prepisal. Međimurec Mate, ki je bil menda celo med izbrisanimi, je rojen v Čakovcu.

  16. B.G. pravi:

    Pa kaj ima vezo, kje je kdo rojen. Dajmo ocenjevati njegove rezultate dela, ne pa njegovo obleko, prijatelje ali pa rojstno mesto.

  17. samo pravi:

    dragec je međimurec.
    sicer pa kajkavci na hrvaškem po starejših teorijah sploh niso hrvati, tako da naj viole kar mirujejo.:)

  18. medek pravi:

    http://www.delo.si/clanek/66092
    Poročilo o testiranjih orožja izraelskega proizvajalca bo, kot je neuradno slišati, končano že ta teden. Kaj lahko se zgodi, da Elbit, - katerega izbiro je Wiitakorpi v tednu pred svojim odstopom z mesta predsednika uprave Patrie upravičil z razmerjem med ugodno ceno in kakovostjo njihovih izdelkov - tehničnim zahtevam več ne bo ustrezal. Če se to zgodi, Slovenska vojska za september obljubljene patrie 007 zagotovo ne bo videla. Dragan Bavčar, vodja projekta osemkolesnikov na MORS, se včeraj ni hotel pogovarjati z nami, iz MORS so nam sporočili le, da “ministrstvo vztraja pri izpolnjevanju tehničnih in drugih zmogljivosti, ki izhajajo iz pogodbe,” javnost pa bodo, kot so zapisali, z rezultati seznanili po končanih testiranjih.

  19. angie pravi:

    Fantje, to, takle špancir - še ni nič!

    Menda se je Dimitrij Rupel začel intenzivno sprehajati po Ilirski Bistrici. Zakaj? Zato, ker v Portorožu, kjer je imel prej volilno bazo v LDS, nima več kaj iskati, še po cesti si revež ne upa sam, In zda, glej vrabca, kandidira v (po njegovem) manj atraktivnem delu Primorske , kjer si bodo nedvomno šteli v čast, da se je sam gospod Minister spomnil nanje, Pa četudi je Ilirsko Bistrico doslej poznal zgolj skozi šipe drvečega mercedesa.

    Hej, včasih je bil v Ilirski zelo dober in močno anarhističen mladinski klub. Upam, da vsi mladci še niso odrasli in med kampanjo ne bodo držali križen rok.

  20. simpatikus komunalis pravi:

    Gorenjc;kaj pa vem,kaj si mislim o sebi prav gotovo pa ne letam visoko.Čeprav je z jadralnim letalom najboljše leteti na gorenjskih koncih.Z intelektom bi se še pa rad najmanj hvalil,da ne boš rekel,da imam previsoko mnenje o sebi-(v vednost pa le to,da sem član mense.)Fanatizem in zaslepljenost dragi moj pa se najprej prične z religijo.K sreči sem popoln ateist.Priznam pa,da sem od nekdaj bolj socialno usmerjen in v desnih strankah tega ne zasledim.Preprosto ta oblastna garnitura me ni prepričala in lahko govoriči,kar če, za mene je slaba.Pa počakavja do volitev in bova potem malo pokomentirala volilne rezultate in že vnaprej vem,da nas bo zelo veliko zapeljanih kot ti praviš,da sem.
    P.S..Ej to pa to,mogoče sem res bolj na slabem z intelektom -ampak Woody Allena z njegovimi filmi pa res nisem nikoli zastopil,pa saj mi je v veselje,da ga Janez Ivan Janša šteka.By.

  21. vrana pravi:

    Demokratične stranke (Zares,LDS,SD) bi morale bojkotirati te volitve. Janšisti se poslužujejo najbolj umazanih, podlih metod, kako obdržati oblast. Z lažmi, manipulacijo in politično propagando zavajajo naivne, preproste ljudi. Iz našega denarja financirajo časopise, ki propagirajo to vlado. To je nekaj nedopustnega. Kaj drugega, kot revolucija nam ne preostane. Samo z revolucijo lahko vržemo iz oblasti to stalinistično drhal.

  22. medek pravi:

    Mediski zakon:
    Povedano bolj preprosto: vlada je imela na voljo ves slovenski medijski prostor za dokazovanje veličine svojega predsedovanja Evropski uniji. Poslanec Potrč si je o tem drznil podvomiti in je sklical novinarsko konferenco, o čemer smo pisali; sledil je takojšen odgovor oziroma »zahteva za objavo popravka« vladnega urada za informiranje, ki Potrča ni v ničemer demantiral, ampak je zgolj s svoje strani »osvetlil druga dejstva«.

    Naše stališče, zaradi katerega smo objavo demantija vlade zavrnili, je bilo, da ima vlada za predstavitev svojih dosežkov na voljo vse medije, vsak dan v tednu, in da si ubogi poslanec zasluži kratko notico z drugačnim mnenjem. Razsodba sodišča pa kaže, da je zakon spisan tako, da ima vlada pravico za vsak dvom o lastnem delu takoj dobiti nov prostor v medijih za odgovor, če ne drugače, pa s sklicevanjem na popravek. http://www.delo.si/clanek/66101

  23. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    mene pa še nekaj zanima : katero sodišče ali kateri pravosodni organ v Republiki Sloveniji je temu Pivcu dal pooblastila, da je lahko imenoval sodne izvedence za sodne postopke v RS namesto sodišč ?? _ _ _

  24. Stajerka pravi:

    TAJKUNI !
    Ko se ga Pivec napije postane arogantna zival. Napije pa se ga kar dostokrat.
    In zdaj bi ga zopet rad pil zato hoce Univerzijado!
    Mate: Kako Pobrezje neki? Pobrezje je ze itak samo beton na beton in pet posusenih dreves.
    Niste vredni niti M od Maribora!

Komentiraj