Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novice iz Trbovelj

25. avgust 2008 ob 18:25 | Denis Sarkić |

Tista stranka, ki bo zmagala na volitvah, bo sestavila tudi vlado, meni predsednik SD Borut Pahor. Zato je po njegovem prepričanju zmaga SD edini porok za spremembo vlade. O njihovi kandidatki za poslanko v Trbovljah Meliti Župevc pa je dejal, da je ena od tistih ljudi, ki simbolizirajo sporočilo SD. Pahor je na novinarski konferenci dejal, da se v Sloveniji “širi nevarna iluzija, da bo stranka predsednika vlade Janeza Janše relativna zmagovalka volitev, ne bo pa mogla sestaviti vlade, ker bodo imele večino levosredinske stranke”. Poudaril je, da bo po njegovem mnenju “tisti, ki bo zmagovalec teh volitev, tudi sestavil vlado”. Predsednik SD je prepričan, da je zmaga njegove stranke edini porok za spremembo vlade. “Nato pa bomo sestavili koalicijo s strankami, ki so nam programsko sorodne,” je dodal. Po njegovi oceni je sicer SDS favorit na septembrskih volitvah. “Zmaga na teh volitvah proti njim bi bil pravi podvig, ne zgolj uspeh,” je poudaril in pojasnil, da je prednost SDS, ker zaključuje šele prvi mandat in to po gospodarski konjunkturi. Obenem Pahor meni, da je ta konjunktura prikrila vrsto problemov, “ki jih bo treba reševati v času upočasnjene gospodarske rasti”.

Predstavitev kandidatke za poslanko Melite Župevc v Trbovljah:

Glede tiskovne predstavnice SD in trboveljske kandidatke Župevčeve je Pahor dejal, da je predstavnica mlajše generacije in ženska. Prepričan je, da je oboje v politiki redkost in da to predstavlja demokratični deficit. “Melita predstavlja preseganje tega demokratičnega deficita,” je zatrdil in dodal, da si “Državni zbor Melito zasluži kot poslanko”. Župevčeva, sicer nekdanja svetovalka za odnose z javnostmi pri predsedniku republike Danilu Türku, je v predstavitvi poudarila, da bo njena prioriteta zavzemanje za prihod tretje razvojne osi v Zasavje. Dodala je še, da se bo prizadevala za razvoj “energetskih potencialov v dialogu z naravo in da bi javno zdravstvo v Trbovljah ostalo dobrina”.

Glede zadnjih neurij je Pahor dejal, da bi bilo treba uveljaviti spremembe na področju preventive. Pri tem je omenil sprejetje zakona, ki bi zahteval od ljudi, da bi gradili “klimatsko varne objekte”. Prav tako je prepričan, da bi bilo treba za pomoč krajem in ljudem v neurjih ustanoviti posebno interventno enoto znotraj obrambnega sistema oziroma v okviru Civilne zaščite. Ta interventna enota bi bila, tako Pahor, vezana regionalno in bi jo oblikovali Slovenija, Italija, Avstrija in Madžarska. Po Pahorjevem mnenju bi bilo treba tudi doseči ustrezen dogovor z zavarovalnicami, da bi se ljudje bolj zavarovali za škodo.

Denis Sarkić, video Jože Špiljak

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. Štrigon pravi:

    Ali je slučaj, da se po Kresalovi v strankah, pojavljajo take lepe punce ?
    Nee kje pa , to je zasluga izredne gospodarske rasti.
    Velika lova = lepe cure :-)

  2. nik pravi:

    Imajo predsednika države, imajo tajkune, imajo medije, imajo denar, imajo “profesorje intelektalce” in sodnike, imajo visoke državne uslužbence (razne komunistične podgane v aparatu, ki se točno pred volitvami “nestrankarsko” oglašajo in ki so jih oni postavljali cela desetletja, imeli so totalno oblast 70 let in torej verjamem, da ta

    “Melita predstavlja preseganje tega demokratičnega deficita,” .
    ž

    Ojojojjjjj.

  3. Carlos Contreras pravi:

    In tebi, Konec, bodo počila jetra!

  4. nik pravi:

    # Carlos Contreras pravi:
    25. avgust, 2008 ob 18:39

    In tebi, Konec, bodo počila jetra!

    prosim , ne kopiraj mojega prijatelja Konca, pravilni stavek je: “če komunajzerji ne pridejo (ne pridete v tvojem primeru) ponovno na oblast jim bodo počila jetra” (ali nekaj zelo podobnega).
    Copyright zajamčen.

  5. Carlos Contreras pravi:

    Tvoj prijatelj, kaj? Diagnoza se potrjuje.

  6. marjan pravi:

    mhm “zaupajmo ljudem, da bodo izbrali kdo je sposoben DELITI ups VODITI državo. Pa je ta Melita po Župci pričofotala. Tak piar očitno je samo še za v politiko pri SD.

  7. Carlos Contreras pravi:

    Govedo, ki ne zna povedati treh koherentnih stavkov, je pa kaj boljše?

  8. Turek pravi:

    Štrigon: lepa punca?! Tale pa res ni primer lepotice. Je Pahor lepši :)))

  9. Diesel pravi:

    Melita, čestitke na kandidaturi in SREČNO.

    Petra Tratnik D.

  10. miha pravi:

    ja. malito na kolena !

    ta je pa direkt za v pornič.

  11. one pravi:

    neom komenteru k je ne poznam …
    vem pa sagurno d ga ji ni blo treba vlect kuker nekaterim gsp.
    za ticket to parlament..

  12. BORAC pravi:

    Stranko SD predstavlja Pahor in določeno število volilcev bo volilo Pahorja in SD. Brez njega stranka ne bi bila uspešna, kljub mladosti, ženskim kvotam, svingerskim izkušnjam. Zaradi Pahorja bodo v parlament prišli ljudje, ki ta nimajo kaj iskati.
    Naj o tem že sedaj razmislijo v revirjih.

  13. sanja pravi:

    Če 42% javnosti meni, da je bila vlada v tem mandatu uspešna, potem imamo hudo nesposobno opozicijo, ki javnosti očitno ne zna dovolj dobro povedati nekaj preprostih resnic, npr. da smo se za časa te vlade zadolžili bolj kot kadarkoli prej, ali pa to, da sporoča hišne številke pri napovedovanju proračunskega presežka, ker pač v enačbo vstavlja neznanke, ki jih sicer matematika ne pozna (npr. prišteje denar iz EU skladov, za katerega še ne ve, kako bi ga sploh dobila oz. je že popolnoma jasno, da ga v napovedanem obsegu ni mogoče dobiti). Kar praktično pomeni, da vsak priljubljen ukrep, kot je npr. napovedana zagotovitev brezplačnega obroka v šolah, plačan s kreditom, ne pa s sredstvi, pridobljenimi na račun visoke usposobljenosti vladne ekipe oz. uspešnega vodenja države!! Človek se vpraša, ali smo totalni butalcij? Ali ni to nadvse bistven podatek o uspešnosti neke vlade? Ali ne bi morala minimalno sposobna opozicija to dejstvo obelodaniti v vsaki otvoritveni potezi?

  14. Štrigon pravi:

    sanja….

    Se popolnoma strinjam s tabo.
    Opozicijo bi morali voditi ljudje, ki živijo tako kot mi, ali vsaj vedo, kaj se dogaja.
    Pahor uporablja npr. besedo “sociala” kot okrasek za njegove utopične razprave.

  15. sanja pravi:

    ja, pa “humus socialne frustracije” .. ali kaj je že prijavil na javnem soočenju na nacionalki.
    Mislim, da se bo treba najprej zbuditi iz fascinacije s samim sabo..

  16. 4000 pravi:

    Kandidatka naj se pozanima kakšno je stališče SD-ja do 3 razvojne osi. Na okrogli mizi SD jevci (Vlačič, Križanič…) niso dajali vtisa, da se zavzemajo za 3 os. Še več, nekako so se vdali v usodo vladne različice. Tako pač ne gre. Bojim se, da je to samo še ena žalostna pesem… Deficit je iskrenost, odločnost in učinkovitost, spoštovani g. Pahor. Vpeljevanje podjetniške terminologije še ne pomeni rešitve iz zagate Zasavja. Ko bo g. Pahor javno dejal da je 3 razvojna os opcija samo, če gre čez Zasavje in da se bo to tudi začelo uresničevati potem bom verjel in pomagal.

  17. Štrigon pravi:

    Pred volitvami, bi morale biti volitve vodstva SD. Kot so jih imeli v Italiji, ko so izvolili Prodija in kasneje Veltronija.
    Jaz bi vseeno raje videl nekega Semoliča ali Štruklja na vodstvu SD.
    Ali pa, da se ustanovi še ena stranka poleg “Sofisticiranih Demokratov”

  18. Ana pravi:

    Maaaa ste zlobni. Je treba spluvat vse že vnaprej? Dajte ljudem priložnost. Končno ženska, končno mlada ženska, končno nekaj novega, izobraženega in izkušenega … kaj bi radi? Še enega mehanika, ki v parlamentu useka kolega s čim po glavi ali odrine novinarja? Dajte ljudem priložnost, ne pljuvajte kar vse vprek in vnaprej. Kaj je bila prej Eva Irgl? Dekanica analitične smeri globoke strankarske prihodnosti? Svetovalka koga? Slovenec Slovencu Slovenec….ojojoj….

  19. Ana pravi:

    Maaaa ste zlobni. Je treba spluvat vse že vnaprej? Dajte ljudem priložnost. Končno ženska, končno mlada ženska, končno nekaj novega, izobraženega in izkušenega … kaj bi radi? Še enega mehanika, ki v parlamentu useka kolega s čim po glavi ali odrine novinarja? Dajte ljudem priložnost, ne pljuvajte kar vse vprek in vnaprej. Kaj je bila prej Eva Irgl? Dekanica analitične smeri globoke strankarske prihodnosti? Svetovalka koga? Slovenec Slovencu Slovenec….ojojoj….Štrigon, Eva Irgl in Merčeva sta bili pred Kresalovo…da jih niso zlobni komunisti naštimali? heheheh c c c…..

  20. Carlos Contreras pravi:

    Borac, to je verjetno res. Se pa vprašam, koliko ljudi bi volilo SDS, če bi recimo (pa bohnedej) Janša padel pod kolesa tovornjaka s priklopnikom.
    Štrigon, tisto v Italiji je bilo po ameriškem vzoru predvolilnih konvencij. Po ameriškem zgledu se je formirala tudi Partito Democratico (Prodijeva stara želja).

  21. jan pravi:

    Še je upanje za Slovenijo. Pri vsem janšističnemu negativnem bruhanju po političnih nasprotnikih, je tale prispevek prav prijetno gledati.

  22. Maja pravi:

    turek, car si. POL PA TE FRISE PORAZNE LEPIJO PO MESTU, UF ME MINE SKOZI SE PELJAT.

  23. Maja pravi:

    VSAJ KAR SE TIČE TE ŽUPE…JOJ MENE, JEJ HATAJA. RES JE BOHOR LEPŠI, MEN OSEBNO ŠE TIRK

  24. Maja pravi:

    ŠUKRITKA

Komentiraj