Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zidarjeva aritmija

23. avgust 2008 ob 12:34 | Denis Sarkić |

Prvi mož SCT Ivan Zidar je danes v izjavi za medije ponovil, da se ne čuti odgovornega oz. krivega za dogodke v zvezi s predorom Šentvid. Krivca za dogodke bo treba po ustreznih pravnih postopkih poiskati, je zatrdil Zidar, ki se umestitve SCT na črno listo ne boji. “To, da bomo mi prišli na kakršnokoli črno listo, so samo iluzije,” meni. Kdo je kriv za dogodke v zvezi z odpadanjem protipožarne zaščite v stari galeriji predora Šentvid, bo morala raziskati mednarodna komisija, meni Zidar. Sam vidi krivdo v tistih, ki so projekt zasnovali, projektirali. “S tehničnim prevzemom s strani investitorja je ta prevzel odgovornost v svoje roke. Jaz ne dajem uporabnega dovoljenja, daje ga nekdo drug,” je poudaril.

Celoten (skorajda intervju za Vest) pogovor z Ivanom Zidarjem:

Če se bo izkazalo, da je SCT kakorkoli kriv za dogodke v stari galeriji šentviškega predora, bo za to tudi plačal, je zatrdil prvi mož SCT. “Če pa je SCT vedno dežurni krivec, pa je to veliko šikaniranje. Ne samo mene, temveč tudi mojih delavcev, inženirjem, ki so na tem projektu delali noč in dan, tudi za praznike. Da se tem ljudem, ki so se žrtvovali in reševali projektantsko zgrešene napake, da se na teh ljudeh lomijo kopja, pa je zame obsojanja vredno.” Po Zidarjevih besedah je treba raziskati, kdo je kriv za dogodke v stari galeriji šentviškega predora. “Jaz se ne počutim odgovornega ali krivega. Krivdo je treba raziskati. Smo v pravni državi, kjer obstajajo pravni postopki. Bistvo pravne države je, da je treba stvari dokazati, ne pa govoriti na pamet in ljudi obsojati ali jih celo brez naloga zapirati,” je poudaril.

SCT bo, kot napoveduje Zidar, poslovno škodo zaradi zadnjih dogodkov dokazal z vsemi pravnimi sredstvi. Po njegovih besedah bodo izkoristili vsa pravna sredstva, ki so na voljo v Sloveniji in v Evropi. Tožbe so po Zidarjevih besedah že pripravljene. O črnih listah lahko po Zidarjevih besedah govori samo tisti, ki ne ve, kaj so predori in kaj je gradbeništvo. “To bo trajalo še nekaj časa. Razen če bodo politične odločitve, da se ne upošteva nobene stroke več,” je poudaril in dodal, da so ukrepi, ki jih je vlada sprejela v četrtek, zlonamerni, škodujejo slovenskemu gradbeništvu in ugledu Slovenije. Kot pravi Zidar, je reševanje podobnih zapletov v drugih državah povsem drugačno. “Če se to zgodi v kakšni drugi državi, znajo to na primeren način hitro, pametno in skrbno sanirati,” je dejal in navedbe ministra za promet Radovana Žerjava glede odvzema referenc pospremil z besedami: “Minister že prevzema sodno vejo oblasti. Obnaša se kot vrhovni sodnik. Kaj takega še nisem doživel.” Izjave prometnega ministra, da je SCT glavni krivec za zaplete s predorom Šentvid, pa z: “Le čevlje sodi naj kopitar.”

Obljubljanje vnaprej, da SCT ne bo izbran za izvajalca predora Markovec, temveč bo uvrščen na neko črno listo, je po Zidarjevem mnenju povsem nelogično. “Vprašanje je, kako lahko nekdo jemlje reference za Markovec za nazaj, če so te že danes in potrjene. To je vprašanje politične higiene,” je dejal in dodal: “Če hoče ta stran dobiti volitve prek trupel, ne izključujem možnosti, da bo še kdo padel.” V zvezi z napovedjo vlade o uvedbi supernadzora iz tujine za najbolj ključne projekte je Zidar zatrdil, da podpira vsak nadzor, ki je nevtralen. “Zavlačevanje z odpiranje galerije je nekaj drugega. Obstaja utemeljen sum, da gospodje, ki bi morali narediti projekt protipožarne zaščite, tega niso naredili. Zgodilo se je, da je gradbena operativa delala hitreje kot administracija. Zame je stvar končana.” Zidar je na naše novinarsko vprašanje, kako je sam sprejel novico o odpadanju protipožarnega ometa v stari galeriji predora Šentvid, odgovoril: “Najbrž nisem bil najbolj navdušen, ko je odpadel omet. Tako zelo nisem bil navdušen, da sem dobil kar dobro aritmijo.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. JB pravi:

    ubogi zidar - janšo velikega tajkuna in ostalo vladno tajkunsko bando je treba nemudoma strpat v zapor, za komentar v živo ob aretacijah pa naj tokrat poskrbi ališić ali sarkić, glede na to, da je vsemogoči vodušek na “študijskem dopustu”.

  2. JB pravi:

    pravkar so našli prave krivce za predor šentvid

    http://www.radioaktual.si/uploads/trotters2.jpg

  3. gorenjc pravi:

    To, da se ne čuti odgovornega samo še potrjuje njegovo patološko izprijenost, kajti, ob vsem tem denarju, ki so mu ga omogoliči zaslužiti, je postal sam sebi bog.

  4. medek pravi:

    JB pozno ti pride :)

    Foto Olki in Mladina so te prehiteli .

  5. 007 pravi:

    Vodušk ni nič na dopustu. Preprosto je pregonu babnco in to je to.

  6. gorenjc pravi:

    kolko več srečnih družin, ter možnost normalnega življenja……………vendar, ta hip “zidarji” kradejo kar se da, denar jim pa poklanja PAHORJEVA STRANKA, vsekakor, ker se že ve, da se bodo družili na Dobu……šren em cmosšćkec

  7. gorenjc pravi:

    pa pozdrav drnisu šavkićććću…………..lp

  8. gorenjc pravi:

    mogočr ti mihajlo pomaga, vendar,,,,,, to je zadnja možmodt, preden tizattttpade rittttttt

  9. gorenjc pravi:

    RIT

  10. gorenjc pravi:

    BEBO……………………….ŽE CEL MESEC MIS NIŠ PANMETNEGA IZJAVOUIL, DRUKAŠ GENUTALUJE DO ANEMOGLOPSTI…..PRIJETEN VEČER ŠE NAPREJ

  11. gorenjc pravi:

    ŠTA TI KAŽE UJAK IZ SMEDŽRREVA, VOLI GA I VRATI SE NJIME…….ZAUVIJWEK

  12. gorenjc pravi:

    MARŠ, GOVEDO……VEŠ KAJ DELAŠ, TUDI VSE OSTALO NAPREJ JE ANALOGNO.

  13. Carlos Contreras pravi:

    Kaj, Gorenjc, a si pozabil vzeti dnevno dozo antipsihotikov pred spanjem?

  14. gorenjc pravi:

    Ni panike, samo prilagajam se ostalim na portalu, ki so na tvojem nivoju………..prijeten večer še naprej.

  15. Senior pravi:

    A je sedaj postal g. minister Žerjav- kadija, ki te toži in sodi?

  16. sproscena.slovenija pravi:

    V tej vladi je lahko sodnik samo tisti, ki dobi licenco od firerja. Pravi sodniki imajo tako višjo cenzuro v postavi Brezigarce…

Komentiraj