Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Centraši SDS-a

22. avgust 2008 ob 18:14 | Denis Sarkić |

Predsednik SDS Janez Janša je na današnji predstavitvi kandidatov SDS v volilni enoti Ljubljana Center dejal, da je to najboljša kandidatna lista v tretji volilni enoti doslej. V njej so namreč štirje doktorji znanosti, med njimi trije ministri. Tudi sicer po besedah Janše SDS na letošnjih volitvah nastopa z svojo najmočnejšo ekipo doslej. Po besedah predsednika SDS je konkurenca na letošnjih volitvah močna, zaradi česar bo predvolilni boj po njegovi oceni hud. Vsi danes predstavljeni kandidati v volilni enoti Ljubljana Center bodo po njegovem dobro uresničevali program SDS. Ta med drugim poudarja blaginjo za vse, ohranitev zdravega življenjskega okolja in pravično razdelitev ustvarjenega.

Delna posneta predstavitev z Janezom Janšo in vprašanje Vesti:

Državni sekretar na ministrstvu za promet Peter Verbič je poudaril, da se je že kot državni sekretar zavzemal za čim prejšnjo izgradnjo in posodabljanje cestnega omrežja, zato si bo za to prizadeval tudi, če bo izvoljen za poslanca. Predsednik DZ France Cukjati za poslanca kandidira, ker je v tem mandatu spoznal, da obstaja politika, ki z besedami in dejanji resnično sledi tudi njegovim osebnim načelom - to so solidarnost in razumevanje do ljudi, ki se znajdejo v stiski ter dosleden boj z vsemi goljufijami. Dosedanja strankina poslanka Alenka Jeraj je povedala, da se je bodo volivci zagotovo spomnili po njenih prizadevanjih za to, da je država uvedla sofinanciranje toplih obrokov za dijake, pa tudi potem, da jim je v občinskem svetu občine Ig, kjer deluje kot občinska svetnica, uspelo daleč pripeljati predlog za razglasitev krajinskega parka Barje.

Da je ta vlada veliko delala in to predvsem za ljudi, je ocenil minister za javno upravo Gregor Virant. Prav takšno delo ga tudi motivira, da še naprej ostaja v politiki, je dejal. Kot poslanec pa si bo prizadeval za to, kar je bilo že zdaj njegova glavna naloga - to je povečanje učinkovitosti javne uprave. Predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije Marija Vegelj Pirc je poudarila, da pozna “vse prednosti in slabosti slovenskega zdravstvenega sistema”, zato si zdaj želi, da bi svoje izkušnje lahko delila tudi širše. Vodja sektorja za tuje neposredne investicije in internacionalizacijo na Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije Tanja Drobnič pa si bo prizadevala za ustvarjanje novih delovnih mest, večjo dostopnost domov za ostarele ter za večjo dostopnost do šol, je dejala.

Da mu je v čast, da lahko kandidira za tako ugledno ekipo, je na predstavitvi dejal šolski minister Milan Zver. Kot je povedal, letos kandidira že tretjič, vendar prvič s takšno gotovostjo in veseljem. Kot je dejal, je namreč prepričan, da bodo lahko po letošnji volitvah nadaljevali delo, ki so si ga zastavili. Vodja vladne službe za razvoj Žiga Turk pa je ocenil, da slovenski razvoj še nikoli ni bil tako hiter, prav tako pa po njegovem ni razlogov, da ne bi šel še hitreje. Kot poslanec si bo prizadeval predvsem za podjetnost, ustvarjalnost, pogum in skrb. Donedavna poslanka SDS Polonc Dobrajc pa je izpostavila, da si je v vseh prejšnjih mandatih prizadevala za vzpostavitev pravne države, s tem pa namerava nadaljevati tudi če bo izvoljena za poslanko.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 32 x komentirano
  1. sproscena.slovenija pravi:

    Denis, logično vprašanje: kaj piše na kapi, da se je takole nasmejal naš ljubi premier ?

  2. vrana pravi:

    Upam, da Slovenci niso tako zaostali, da bodo spet nasedli stalinistični propagandi janšistov in spravili to mrgolazen ponovno na oblast. Že res, da Pahor ni najbolj primeren za premiera, ampak vseeno stokrat boljši, kot ta zalega na oblasti. Če so ljudje leta 2004 šli na volišča in volili vse te smeti: Grimse, Ruparje, Jerovške in podobne zvarke samo zaradi tega, ker so želeli spremembe, bi bi normalno, če bi šli tudi letos na volišča in volili proti tem lubadarjem na oblasti.

  3. Zhou Enlai pravi:

    No, ob vsem kar so tele Ljubljani naredil, začenši z odvzemom velikekga dela sredstev, se lahko kar obrišejo pod nosom za poslanski mandat.

  4. Carlos Contreras pravi:

    A Vasko pa ne bo kandidiral? :(((

  5. ribič pravi:

    Komunistom v vednost-Vasko bo kandidiral pri nas v Gorici -okolica.V mestu pa borštnikovec Bine Matoh

    PS: Vaskov oče je briški rojak- skladatelj Rado Simoniti. E,ve on,kje je dobr vinček.Gremo Vasko!!!

  6. ribič pravi:

    nekateri še vedno operirajo s pojmom “zalega”…. tole je žalostno….

  7. Mirjana pravi:

    Pismo, vsi so na pravi poti,.. imam občutek, da sm jaz edina, ki sm jo falila :((

  8. Carlos Contreras pravi:

    Seveda ve, kje je dober vinček. Pa šnopsek. Pa tako naprej. A ni bil nekoč tudi on komunist?

  9. Carlos Contreras pravi:

    Mirjana, v tolažbo besede našega Gospoda: »Vstopíte skozi ozka vrata, kajti široka so vrata in prostorna je pot, ki vodi v pogubo, in veliko jih je, ki vstopajo po njej. Kako ozka so vrata in kako tesna je pot, ki vodi v življenje, in malo jih je, ki jo najdejo.” (Mt 7,13-14.)

  10. ribič pravi:

    O Carlos Šakalos;
    kaj bi to,
    Kučan ti je celo prestopil iz dialetričnega materializma direkt med luterane.Še Ernišo zna zamenjat na mestu škofa.Majo luterani tudi svetnike? sv.Mile Modročki?

    Rado Simoniti je bil pa res izvrsten zborovski skladatelj. Tudi partizanskih,seveda.

  11. Carlos Contreras pravi:

    Odvisno, katero luteransko smer gledaš. Tudi škofje so (relativno) nedavna inovacija. Sicer so pa Kučana švedski časopisi enkrat že pomotoma razglasili za metropolita.

  12. ribič pravi:

    Carlos:
    ..ne,to ne bo držalo,sv.Peter je bil prvi škof..tam enkrat v prvem stoletju A.D

    ..o jebela,a res? Svenska Tagbladet? Naslovni nadškof Udbotranzicijski? :)))

    če boš hodil po 21.9 po goricjanskem,ti buteljka mojega privat kaberneta 2003 ne gine…14.1 voltov,barik,vonj robidnic. Mi nasprotnike (ne sovražnike!) spoštujemo..

  13. Carlos Contreras pravi:

    Sveti Peter že, sem pa mislil na škofe v luteranskih cerkvah - v skandinavskih je kontinuiteta, drugje jih spet vzpostavijo kasneje. Pa ni bil Udbotranzicijski, ampak “metropolit Milan Kučman”.
    Glede buteljke pa primem za besedo.

  14. kriptoproletarec pravi:

    Hja, v okolici Gorice ima Vasko kar šanse. Brulc in Špacapan nista neka jaka konkurenca. V Gorici pa bo Pahor itak premočno zmagal. Še na vseh volitvah je.

  15. alja pravi:

    Bine Matoh??? Ta je pri njih? OMG…

  16. Vest13 pravi:

    Slovenci si zaslužimo boljše politike kot jih imamo.
    Ti politiki so še danes v gozdovih in se grejo partizane in domobrance…., pri tem pa kričijo Evropa.Zakaj bi volili argentinske zdomce (a njegovi otroci sploh znajo slovensko).
    Saj so prišeli v Slovenijo le zato, da pokradejo še enkrat slovenski narod in nakradeni denar podarijo Rimu.Potem pa ,ko bo kaj več za krasti pa bodo gospodje se vrnili čez lušo v svoj ameriški raj…..uboga raja pa garaj za ta ljubi kruhek.
    Naj gredo raje v zgodovino, pokopljimo jih za vedno, pa ne glede ,če so stari 20 ali 80 let, in na površje naj pridejo politiki , ki gledajo v prihodnost , pravi demokrati z dušo in srcem, z moralo in vestjo in,ki jim ni mar kako živi povprečen Slovenec (saj v besedah vsi kričijo kako bodo pomagali ubogim , samo da zopet pridejo na oblast…..).

    Volimo svobodne Slovence , ki mislijo z lastno glavo!!!

  17. ribič pravi:

    in kaj je narobe z Matohom?

  18. alja pravi:

    Nič, zato me čudi, da je v SDS. V bistvu plus za SDS. :-)

  19. AnEk pravi:

    sproscena slovenija, če se ne motim je na kapi logotip stranke LIPA. ;)

  20. medek pravi:

    pocarji

  21. vrana pravi:

    janšistična mrgolazen se poslužuje najbolj podlih prijemov, kako obdržati oblast. Od vsega najbolj nagnusna in pokvarjena je politična propaganda, ki jo vsak teden v 500.000 izvodih pošiljajo na naše domove in jo financirajo iz našega denarja. Takšnih svinjskih metod se ni posluževal niti Milošević.
    Učenca sta presegla svoja učitelja (janša Hitlerja, grimasa Goebbelsa).

    Če ima narod vsaj malo pameti, bi moral narediti konec tej pokvarjeni, lažnivi, manipulatorski janšistični vladavini. Janšistična golazen ima s svojo stalinistično propagando takšen vpliv na ljudi, da so jih prepričali, da živijo bolje, kot pred štirimi leti, čeprav vsi kazalci kažejo na to, da je za malega človeka življenje najslabše do zdaj.

    Največji absurd pa je, da so ankete pokazale, da to vlado najbolj podpirajo najmanj izobraženi - torej tisti z najnižjimi dohodki, ti so pod to oblastjo življenski standard najbolj poslabšal.

    Drug problem je neodločen, bojezljiv, ritolizniški in mencav “vodja opozicije”, ki se ne zna odgovarjati
    na manipulacije in laži nekega vojaka, ki bi ga lahko v dvoboju uničil vsak malo bolj izkušen politik.

    Tej zalegi na oblasti je treba narediti konec. Ljudje, ki znate razmišlati s svojo glavo, pojdite na volišča in volite proti miloševizaciji Slovenije, proti janšistični zalegi in janševima glavnima vazaloma Bajuku in Jelinčiču. Koalicija SDS-NSi-SNS se smrt za demokracijo na Slovenskem.

    Janšistična zalega ima ogromno sredstev na razpolago in vse vzvode oblasti. Podredilo si je tudi sodstvo itd. Brezigarjeva je tipičen primer hudičeve generalne tožilke…
    Kljub temu upam, da bo narod dovolj pameten, da ne bo nasedel močnemu propagandnemu aparatu teh pokvarjene vladi in notoričnemu lažnivcu, trgovcem z orožjem, velikemu manipulatorju, nedemokratu, ciniku in stalinistu janši.

  22. simpatikus komunalis pravi:

    Brezplačniki o tem pa dobim kurjo polt.Kdo se skriva a vsemi temi psevdonimi.?Ajde gospoda,če se že greste novinarstvo se pokažite! Ne razumem novinarjem nekdo jim serje po zelniku in nić.Potem pa ni čudno,da jih v pekingu polivajo z vodo!no stareta bi jaz v ljublanico vrgel že zdavnaj,ker je en velik serator kot vodušk.No pa tem kandidatom;Cukjati a misliš,da je folk tolk nor,da ti bo nasedal tvojim besedam-SOLIDARNOST IN RAZUMEVANJE!!!! Ma ne seri.Če bi bil to izrekel v basni bi sigurno v podobi podlasice.Turk dej no bratec nam veselo štrom dviguje,mi se pa nej brezigarci pritožmo.
    Sožalje vsem ljubljančanom,ker boste morali gledati te mone na plakatih.

  23. medek pravi:

    In ker smo v preteklosti že naleteli na zlorabe, smo stvar preverili in ugotovili, da je večina glasov za SDS prišla z enega IP-naslova, ki pripada mreži Študentske organizacije v Ljubljani. Pri podrobnejši analizi smo ugotovili, da je na omenjenem naslovu nastavljen program, ki stranki SDS avtomatsko (vsake tri sekunde) dodaja en glas, kot pesek v oči pa ima nastavljeno, da včasih en glas doda tudi stranki LDS. Potem smo vrstni red strank zamenjali in na mesto SDS postavili SD, kjer se je stvar ponovila, s tem da je zdaj glasove dobila »napačna« stranka. Ko so na drugi strani ugotovili, kaj smo naredili, so program ponovno nastavili tako, da je glasove dajal SDS.

    http://www.delo.si/clanek/65938

    Ali gre za naključje ali pa si nekateri želijo prikazati odlične rezultate, presodite sami. Ker želimo realno oceno, bomo ukrepali in v sistem nastavili mehanizem, ki bo v prihodnje preprečil podobne zlorabe.

  24. simpatikus komunalis pravi:

    Evo uredniki expresa pa tednika.

  25. Denis Sarkić pravi:

    sproscena.slovenija, na kapci piše - I FEEL SLOVENIA. Dobra, kaj ne?

  26. gorenjc pravi:

    …………………….mislim, da na tem spletu deluje predvsem vpliv “šmarnice”, razen izjem, ki je ne rabijo. Pač, so nekaj rangov nad njo”………lep večer še naprej.

  27. Carlos Contreras pravi:

    Gorenjc, koliko si plačan za tele nebuloze?

  28. marjan pravi:

    Carlos C. in kolikšna je vaša penzija??

  29. Carlos Contreras pravi:

    Marjan, mene financirajo Sionski modreci.

  30. roman pravi:

    Hm,Vrana…..
    tole zveni precej nesterpno.Samo ravno “fašistični” Janša se enakovredno pogovarja z EU voditelji.Tam v Evropski ljudski stranki ima precej močne zaveznike.Vaši;Kresalova,Pahor in Golobič nimajo v Evropi nikakršnih vez.Ampak ,res nobenih!!!!Pred 4 leti je generalni sekretar EPP v Ljubljani dejal:”Vlada Antona Ropa je politična in gospodarska katastrofa”!Tudi letos nam bo Evropa pomagala.In v prihodnje!

  31. Carlos Contreras pravi:

    Roman, si namesto Evropa hotel reči ameriški republikanci?

  32. MarkoNi pravi:

    Jaz bi od predstavljene ekipe vzel Viranta, ker je dejansko začel urejati zadeve z birokracijo, ostali pa po moje nimajo možnosti, sploh po tem, kar so naredili Ljubljani.

Komentiraj