Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zdravo okolje?

21. avgust 2008 ob 0:18 | Urh Maček |

Na obisku v Zasavju je premier Janez Janša komentiral tudi premike na področju varovanja okolja. Izpostavil je lato 2007, kjer tudi en dan ni bila presežena mejna vrednost izpusta žveplovega dioksida v ozračje in zmanjšanje količine trdih prašnih delcev v zraku.

Premier o čistejšem okolju v Zasavju:

Aktivist Eko kroga Boštjan Pihler je komentiral izjavo Janše in predstavil problem iz svoje perspektive. Po njegovih besedah ljudje v Zasavju ne umiramo zaradi žveplovega dioksida in prahu, ampak zaradi rakavih obolenj, katerih vzroki so v izpustih benzena in težkih kovin.

O vse prej kot rožnati sliki onesnaževalcev v regiji:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. gorenjc pravi:

    Urh Maček, je Janša kriv, če ti žena ne da ?…..saj, če se boš še preveč ukvarjal z “nikoli razčiščenim problemom” te bodo tudi tvoji kaj kmalu “deložirali”……………….lp, žena ti prijetno diši………..lp,x

  2. Urh Maček pravi:

    Gorenjc, jaz gospoda premiera Janeza Janšo ne obtožujem ničesar. Sem pa povprašal še Boštjana Pihlerja, ki na problematiko izpustov svinjarije v zrak mimo filtrov opozarja že kar lep čas. Drugače pa lepo vabljen v Ravensko vas, da se nadihaš benzena. Če si pa res pravi dec se preseli v neposredno bližino objektov kot so cemntarne, termoelektrarne in po možnosti tam opazuj odraščanje svojih otrok. Že od rojstva živim blizu taistega dimnika cementarne, od katere pa ni velko oddaljen tudi dimnik termoelektrarne in moram ponoči velikokrat spati z zaprtim oknom. O statističnih podatkih obolelih za rakom v Zasavaju pa raje ne bom izgubljal črk. Zakaj že krepko navzgor odstopamo od povprečja v Sloveniji?

  3. uničevalec uničevalcev pravi:

    Joj, že peta zaporedna objava z “desnimi” akterji! Ste preresno vzeli očitek o levičarstvu! ;-)

  4. urbi pravi:

    Vsaka investicija, ki jo podjetje ali posameznik naredi, zato, da ima lastno podjetje ali hišo bolje urejeno je potrebno pohvaliti. Moder mož ne bo nikoli marginaliziral izgradnjo ražvepljevalne naprave. Za njeno izgradnjo je bilo vloženo veliko truda, tako projektantov, kot monterjev, da o managerjih, ki so morali sestaviti finančno konstrukcijo ne govorim.

    Pravzaprav je velik dosežek že to, da lahko tovarna obratuje “kakor da je ni” kadar to želi. To namreč omogoča, da obratovanje “kakor da je ni” razširijo na 24 ur dnevno in 7 dni v tednu.

    Vsekakor smo temu bližje danes, kot smo bili pred tremi leti.

  5. Maks pravi:

    @urbi
    ja, prav hitimo proti 24/7 čistoči…se pa bojim, da razžvepljevalne naprave ne bodo (če že niso) dovolj - bolj nas jebejo benzenove spojine, ki jih pa njihovi filtri ne ustavijo. Pa še bi radi kurili s smetmi in kaj vem s čim vsem še…vlada pa očitno misli bolj v smeri - naj le zastrupljajo to leglo rdečkarsko!

  6. medek pravi:

    Janša po mrcvarjenju medvedov in genocidu nad čebelami, po desantu salonitne kritine, katastrofalnem stanju vodovodnih omrežij, asfaltni bazi v planinski vasi, sprejemupropesticidnih zakonov, posiljevanju volovje rebri, svinjariji Ihan, gorečih gumah, Zasavju, plinskih terminalih, divjih odlagališčih, nedelovanju inšpekcijskih služb, ….. kaj ? Zdravo okolje?

  7. gorenjc pravi:

    še ne ….gorenjc

  8. ED pravi:

    Janševiki so se v tem mandatu najbolje ‘eko-izkazali’ z ožanjem pravic ‘azbestnikov’. Ali Podobnik v janševistični vladi s celo serijo sumljivih ali celo nezakonitih poslov. Npr. nezakonito poplačilo (fiktivne9 sanacije v Logu pod Mangartom, ali izgradnja zdravilišča v Laškem, ki stoji tako rekoč tik ob poplavni Savinji, dasiravno je gradnja tako blizu poplavnih rek z zakonom prepovedana, pa vendar je okojsko ministrstvo izdalo dovoljenje za gradnjo tik ob vodi; itd. Zdi se tudi, da janševike nič kaj ne vznemirja napovedovana izgradnja plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, v neposredni blišini slovesnkih obalnih mest. Itd.

  9. Matjaž pravi:

    Skupni imenovalec vseh vlad je mačehovski odnos do okolja! Razlika je samo ta, da je ta vlada in Podobnik od vseh še najslabša! Zakaj ne bom ponavljal, saj je že medek dobro opisal en cvet v šopku Janeza Podobnika! Janša pa nič! Še več, Podobnika hvali kot malega bogova!

    Fuj in fej!

    Pozdrav,

    Matjaž

Komentiraj