Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zmaga SD z veliko …

19. avgust 2008 ob 2:02 | Denis Sarkić |

Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor za Vest o morebitni zmagi SD z veliko razliko in nespretnem humorju predsednika SDS in premiera Janeza Janše na strankarskem festivalu v Stični.

Zmagali z …, zmagali z …, zmagali z veliko …:

O Janševem Woodyju Allenu in anketah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 48 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Gospoda Woodyja Allena, a daj no, punčara. Nekam drugačen zgleda in govori Borut danes. Ali pa je to samo moj občutek? Lepo bi tudi bilo, če bi povedal, na čem temelji ta optimizem.

  2. janez pravi:

    Na Toševi anketi ha ha ha

  3. Pepi pravi:

    Pahor, a ti nisi potopil LDS, ko tako vehementno razlagaš o potapljanju??? Imaš polno pribežnikov iz LDS, medtem ko v SDS ni iz desnih strank še noben prišel. Ne podtikaj gnoja drugim !!!

  4. vizz pravi:

    Pepi, tudi SDS ima bivše LDSovce. Od kod pa misliš da je prišel večni minister Rupel? Pa bivša SNSovka Polonca Dobrajc?

  5. ervinator pravi:

    Pustimo resna vprašanja za kasneje, zdaj je čas za predvolilni bluz, brez vsebine?

  6. Igor Đukanović pravi:

    @Pahor

    Ruski partizan pošiljam zavezniški pozdrav:

    http://igordukanovic.blog.siol.net/2008/08/19/druga-svetovna/

    z opombo:

    We’ll take Berlin.

    (Zares mi.)

  7. ribič pravi:

    ….menda prestopa h SDSu Drnovškov Matjaž Švagan….

    ajde,rdečina,udri po izdajalcu….

  8. uničevalec rdečuhov pravi:

    dukanovići, brwe , kako kaj luštkani fantki v parku? Kako kaj sosedovi najmlajši ? Kako kaj z
    ovadbami na Državnem tožilstvu? Kako kaj z poslansko kandidaturo ? Kako kaj s psihičnim zdravjem po tolikih obtožbah? Udeleženci spleta odgovore že nestrpno pričakujemo ?

  9. Igor Đukanović pravi:

    Ribič, ti si pa jasnovidec. Kako si vedel, da bo pet minut za tabo udaril Rdečuh?

  10. Igor Đukanović pravi:

    Uničevalec rdečuhov, kot matematik sem vajen, da moram iste stvari velikokrat razložiti, a ti si nadstardanden. Povej mi, kako naj vem, kaj počnejo fantki v parku, če pa ne uporabljam wireless interneta in ti se oglašam od doma z drugega konca mesta? Grem pa kmalu na jogging v Stražun, a dvomim, da bom tam srečal kakšne fantke. Pa tudi glede na tvoje nenavadno veliko zanimanje zanje dvomim, da bi bilo prav, da ti pomagam.

    Glede poslanske kandidature sem tudi na Vesti napisal, da sem sedel na rezervni klopi in nisem bil poklican na igrišče. Res sem to zapisal samo enkrat, tako da sprejmem isto vprašanje še petkrat. Oziroma, ker smo vsi navajeni politikom tolerirati po pet laži, lahko tudi mene nepolitika preveriš desetkrat.

    A moje psihično zdravje? Vse slabše. Vsakič, ko mi kdo teži, se poslabša. Najbolj me pa jezi, ko se ulovim, da sem izživljanje ene osebe nad mano, stresel v obliki slabe volje na drugo osebo. Takrat bi najraje idiota pripeljal k nič-krivi-žrtvi, da se on ustrezno opraviči namesto mene. Nimam posebnega veselja odgovarjati zaradi napak drugih.

    In koliko udeležencev spleta (razen Ribiča in tebe) še zanimajo ti odgovori? No, nič hudega. Če sva iz tega bloga naredila chat, pa še ena samoovadba.

    Nekaj let nazaj sem po nevihti hitel 60 km/h proti mariborski Fontani. Cesta je seveda bila mokra. Nek starejši gospod pred mano, pa je imel težave z razvrščanjem. Čeprav je zavijal levo, je ostal na desni špuri. Zaviral sem, a nisem uspel popolnoma ustaviti. Meni je odneslo registrsko tablico, pri njemu pa ni bilo videti poškodb. Da ne bi slučajno klical policije, sem mu hitro stisnil v roke kupon, čeprav ga ni zahteval. Dal sem mu tudi telefonsko, da me lahko pokliče od mehanika, če bi škoda bila manjša od vrednosti kupona. Ni poklical. In tudi kupona ni nikoli vnovčil, tako da sem naslednje leto imel popust pri zavarovanju. Ha, tega še Sova ne ve. Upam, da se zdaj počutiš informiranega o meni. Če pa te bo še kaj zanimalo o neposlancih, pa se pozanimaj pri meni osebno, kjer boš zvedel več kot pri tvojih “dostavljalcih policijskih poročil”.

    P.S. Imaš morda še mojo kartoteko iz SDS-a? Oni imajo baje več informacij o vsakem aktivnem politiku kot frančiškani o svojih vernikih. Upam, da imajo kakšno mapico tudi za mene. Če sem bil zanimiv samo Reporterju SDS-u pa ne, bom kar malo užaljen, da me podcenjujejo.

  11. ED pravi:

    @Pepi: LDS se je potopila sama, ni je SD. Poleg tega ambicija SD ni na ‘levici’ opustošiti vse okoli sebe, vse z namenom absolutne dominacije na ‘levi’; kar je primer v primeru SDS na desni. Janševiki vedo, da lahko relativno zmagajo le, če na desni ‘kradejo’ volivce drugim desnim strankam. Zato na desnici dominira SDS, nekje zadaj je tudi SNS, medtem ko se SLS in NSi borita za goli obstanek v DZ.

  12. ED pravi:

    @ervnatorček:
    Ko že o Zares, predvolilnem boju in denarju… Ravno Zares je predlagal sprejem novega ‘volilnega zakona’, ki med drugim bistveno bolj transparentno urejal načine financiranja strank, skrajšal volilno kampanjo, itd. Več o tem je dosegljivo tukaj… http://www.youtube.com/watch?v=wajjUdN7dng

    In baj d vej, nobenega navušenja nad tem predlogom ni bilo iz vrst SDS.

    In ko že o netransparentni predvolilni kampanji in ‘moči denarja’ v njej, pa nalednji citat: ‘Medtem v Sloveniji poganjajo brezplačni tedniki kot gobe po dežju. Nihče ne ve, od kod jim denar za oblikovanje, tiskanje in razpošiljanje propagandnih časopisov v vrtoglavih nakladah s 340.000 izvodi. Tisto, česar si ne morejo privoščiti niti največje medijske hiše v državi, si lahko privoščijo miniaturna podjetja z urednicami, ki so se šele pred nekaj leti poslovile od najstniških let. Kdo je zadaj in od kod prihajajo sto tisoči evrov za predvolilne medijske projekte, ni znano. Vprašanje, ki je povsem na mestu, pa je, ali se nemara brezplačniki ne financirajo tudi iz provizij in podkupnin iz orožarskih poslov.’ (Mladina)

  13. ervinator pravi:

    ED, saj ti ni treba zdaj kot zaresovski samoomejenec istega citata v vse debate lepiti.

  14. Čou En lajež pravi:

    Oni jih saj ne kradejo ;)

  15. Pepo pravi:

    Hm, Pahor se dela pametnega po nepotrebnem tudi takrat, ko je odgovor zelo enostaven. Če s svojimi partnerji zbereš večino v parlamentu, zmage pač ne kradeš. Leta 1990 je bila relatvini zmagovalec Stranka demokratične prenove, pa ji je po tej logiki zmago “ukradel” Demos. Se je kdo razburjal, pa tudi ni šlo za predvolilno koalicijo?

    Včasih se ustrašim, da je levica že tako pametna, da je nihče več ne razume. To, da je ne razumejo desničarji, ki so bili vselej malo bolj topoumni, me niti ne moti. Problem je, da je kmalu ne bomo razumeli niti levičarji.

  16. alja pravi:

    Predsednik Turk bo podelil mandat tistemu, ki bo lahko sestavil vlado (v primeru tesnega izida).

  17. bambi molester pravi:

    ko berem komentarje uničevalca rdečuhov, ribiča in podobnih, dobim občutek, da je osnovni pogoj za postati desničar ta, da si žaljiv, maščevalen in zagoveden.

  18. sanja pravi:

    hmm “marsikatere” filme gleda..

  19. aja pravi:

    ” … žaljiv, maščevalen in zagoveden … ”

    pa brez smisla za humor,

  20. Neja pravi:

    Pahor je samo tako fer, da ni hotel Denisa učiti, da je postavil napačno vprašanje. Sicer pa res govori bolj glasno in odločno.

  21. gorenjc pravi:

    Pahor je še najbliže definiciji “psihofizični pojebek”, tudi sam je zaslužen, da je do tega prišel. Pač, nekateri so večni “luzerji”.

  22. Nikolovski pravi:

    “Takrat bi najraje idiota pripeljal k nič-krivi-žrtvi, da se on ustrezno opraviči namesto mene….”
    H.U.D.A.!!!!
    :D tok se še dolg nism nasmeju!

  23. Fika pravi:

    “žaljiv, maščevalen in zagoveden”

    Ne pozabimo na nepismenost.

  24. ervinator pravi:

    “dobim občutek, da je osnovni pogoj za postati desničar ta, da si žaljiv, maščevalen in zagoveden.”

    Jaz dobim tak občutek tudi, ko naletim na zaresovsko sranje. Je pa težko razločiti, ali so to skrajni levičarji ali skrajni desničarji.

  25. ED pravi:

    @ervinatorček:
    Reci, pišek, v čem pa je skrajnost Zares? Pa ne zdaj z neko Žižkovo zajebancijo, češ da je Golobič slovenski Stalin. Ergo, v čem je Zares skrajna stranka? Če prav razumem skrajna v ‘obe smeri’, tj. ‘zajema’ skrajno politiko leve in desne, saj, kot pišeš, jo je težko definirati levo-desno. Boš zmogel odgovor ali pa si zmožen le smetenja s sranji? He! He!

  26. ervinator pravi:

    ED-bilček, ni problema, kar vprašaj.
    Zares je skrajno levičarska, ker ima SD za premalo levičarsko.

    Razliko med levico-desnico je lažje definirati (čeprav so to anahronizmi) kot razliko med skrajno levico in skrajno desnico. Skrajna levica z dodatkom nacionalistična postane skrajna desnica. Gantar je nacionalistični, pa tudi sicer se Zares spogleduje z nacionalisti v Lipi. Torej …

  27. asd pravi:

    ne predstavljam si, da bi katera od teh treh levih strank šla v vlado z janšo, če janša zmaga. je ena bolj vzvišena kot druga, mogoče lds še najmanj. tukaj ima janša prav ko se primerja z drnovškom, ki je delal mešane koalicije levo desnih strank. sedanji levaki pa hočejo nujno čisto levo vlado ali nič, srednje poti ne sprejemajo. Pahor med levičarji kar močno izstopa v pozitivno smer, ampak ima pa v stranki take zajebane ljudi, da se vse izniči

  28. alja pravi:

    Janša je zame koristolovec, od kar je na pol. sceni deluje izključevalno, le kako se je obnašal do Drnovška? In mnogih drugih…In po treh letih takega odnosa naj gre levica z njim v koalicijo?

  29. uničevalec rdečuhov pravi:

    FARŠKA LAŽNIVA ALJA, KAŽE, DA SI TUDI TI PO MAŠI TAKOJ ODŠLA NA PONEUMLJANJE NA VA

  30. alja pravi:

    Sem ti nekje drugje že napisala, če želiš videti boljševika, poglej v ogledalo! Sem veliko rajši farška, kot pa primitivna!

  31. sanja pravi:

    uničevalec rdečuhov, se bojim, da boš s tako taktiko bolj malo rdečuhov uničil, pa karkoli že to so. Pa še črnuhe boš splašil. Saj veš, Rdeče in črno (Stendhal)… aja, ne veš.

  32. nik pravi:

    Komunjzeji lahko v Eu-ju lahko uspejo le še v Sloveniji.
    To je to.

  33. nik pravi:

    Komunjzeji lahko v Eu-ju uspejo le še v Sloveniji.
    To je to.

  34. alja pravi:

    Pa v Španiji, na Slovaškem, itd… :-)

  35. mlad pravi:

    pahor včasih izpade prav smešno, zakaj za boga komplicira, lahko se kdj atudi pošali, bemti no.

  36. Džugašvili pravi:

    uni.rdečuh, a pri Ani Jud pa nič več ne napišeš?

    I LOLed, I ROTFLed. :)

  37. severnik pravi:

    Vsi uničevalci rdečih bi morali vedeti da je vaš JJ bil največji rdečkar v ZSMS:Iz levičaraj se je prelevil v desničarja,ampak on ni desničar on je ultra levičar,kar dokazuje z svojim vsakdanjim sprenevedanjem:Te iste bi moral uničevalec najprej iztrebiti,vendar taki ljudje pozabljajo na sprevrženost svojega predsednika,kajti,danes nasprotnike blati,drugič se jim prilizuje izreka priznanja,prilašča si njiho osebne vrednote in zasluge itd. Kaj pa za vraga je z vami uničevalci rdečkarjev, a ste morda izdajalci in bi radi še naprej bili hlapci in podalpski jodlarji? Koliko ste jih izdali uničevalci in zakaj ste bežali???? Kaj je naredila Francija,Belgija,Nizozemska,Norveška,Danska ….??
    Koga so oni uničili?????? postavite si spomenik z Hitlerjem in JJ zraven postavite pa smo tam!!!

  38. ED pravi:

    @ervinatorček:
    To, da ima neka stranka neko drugo stranko za ‘ne-levo’ ali ‘manj levo’, kot je sama, še ne pomeni, da je ta stranka pozicionirana skrajno levo, ali da zavzema skrajno leva stališča. To je nemara možno le v ervinatorskih Butalah. Za skrajne stranke so označene stranke, ki prisegajo na ‘eno zgodbo’, ki ‘totalizirajo’ politični prostor, in ‘zapirajo’ družbo. Medtem ko ‘ne-skrajne’ stranke ŠIRIJO politični prostori, ne pa omejujejo oz. zapirajo v en in/ali ‘nadrejeni’ prostor, npr. nacionalnega. Nič od tega, tj. ‘zapiranje’ družbe in totalizacija političnega prostora, ni atribut Zares. Prej nasprotno. Če kdo zapira prostor v RS je to SDS, stranka depalovaških manir. Ki jo fuhrer-prinzip vodenja. Tako same stranke s strani Ivana Janše, kot vodenja države in družbe. Ergo je še najbližje pojmu skrajnosti.

  39. ervinator pravi:

    ED-bilček,

    citiram:
    “To, da ima neka stranka neko drugo stranko za ‘ne-levo’ ali ‘manj levo’, kot je sama, še ne pomeni, da je ta stranka pozicionirana skrajno levo, ali da zavzema skrajno leva stališča.”

    Je kdo to trdil? Jaz ne. Jaz trdim, da je Zares skrajno levičarska, ker ima eno drugo skrajno levičarsko stranko, SD, za premalo levo.

    Citiram:
    “Za skrajne stranke so označene stranke, ki prisegajo na ‘eno zgodbo’, ki ‘totalizirajo’ politični prostor, in ‘zapirajo’ družbo.”

    Ta opis definira lastnosti Zaresa in njegovo “Najnovejšo politiko”.

  40. Carlos Contreras pravi:

    Zanimivo, poslanci PES v Bruslju so pa Pahorju očitali, da je navaden liberalec.

  41. ervinator pravi:

    Pahor sploh ne paše v SD. Pahor je Evropejec, svetovljan, medtem ko je SD prežeta s skrajnimi, demagoškimi jastrebi. Podobno bi lahko opisali odnos Drnovška z nekdanjo LDS.

  42. Carlos Contreras pravi:

    Ostali poslanci PES so pa Afričani?

  43. ED pravi:

    @ervinatorček:
    Še en odgovor desnaškega praznoglvca, ki pravzaprav ne odgovarja nič. Sploh pa ne spremeni poante mojega prejšnjega posta, ta pa je, da mnenje stranke A o stranki B ni noben dokaz o ne/skrajnosti katerekoli od teh dveh strank. Takšno izjavljanje je lahko ‘dokaz’ ne/skrajnosti le v erminatorski Butalah. V sled tega je tudi izpeljava domnevne skrajnosti Zares še naprej praznoglavčevo nabijanje, s katerim pa se še bolj zaplete, saj za skrajno proglasi še SD, ob tem pa ne poda nobenega argumenta za to. Ker je očitno, da prevzema mojo definicijo skrajnost, tj. da so za skrajne stranke označene stranke, ki prisegajo na ‘eno zgodbo’, ki ‘totalizirajo’ politični prostor, in ‘zapirajo’ družbo, bi bilo fino, če bi pojasnil, v kateri točki Zares ‘totalizira’ politični prostor in zapira družbo. Ah, saj res, prejšnjič je omenil nacionalizem Zares. Ta ‘nacionalizem’ pa je ‘agumentirano’ opravičil z nekimi simpatijami Zares, ki da jih goji do Lipe. Hahahaha… Eee, če naredimo sintezo debilkotovih ‘misli’: torej je Zares na poziciji skrajne desnice zato, ker v SD ne vidi skrajne levice. Neverjetno, za tako rekoč vso skrajno desnico je prej značilno to, da so nezaupljive celo do ‘levo-sredinskih’ strank in celo te zmerjajo z ‘komunisti’ oz. ‘levimi skrajneži’. Ne pa da jih ‘napadajo’ s tezami, da niso dovolj leve. No, ta diskurz pa je lasten ravno butalsklemu ervinatorčku, ki na skrajno levico potiska SD in še bolj skrajno levo od te Zares. Jep, Butalec največ pove o sebi, ko govori o drugih: za Butalca ervinatorja je očitno, da je skrajen. Ne samo politično, pač pa tudi ko je govora o praznoglavju. Skrajno prazna glava press. Hehehehe….

  44. ervinator pravi:

    ED-bilček,

    nisem prevzel tvoje definicije skrajnosti, ampak sem v zvezi s tem napisal, da tvoj opis zapiranja dobro opiše Zaresovo “Najnovejšo politiko”.

    Kar še prihaja od tebe, so poskusi sklepanja na napačnih predpostavkah oziroma zlonarmernih podtikanjih, kaj da sem mislil. Naslednji korak takšnega početja je konstrukcija strašil, značilen pojav za Vezjakovo “logiko” in Zaresovo arogantno sranje. Tega je pa v medijih in v spletu že brez tebe preveč.

  45. ED pravi:

    @ervinatorček:
    No, debilko, čakamo na tvojo definicijo skrajnosti in na utemneljitev, katere točkah te ‘tvoje’ definicije ‘izpolnjeuje’ Zares. Kot drugo, če trdiš, da moja definicija sktajnosti ‘prilega’ Zares, pričakujemo še utemeljitev, na kakšen način Zares zapira prostor družbenega. Namreč razen lastnega neargumentiranega sranja, do zdaj nisi povedal oz. ’skonstruiral’ še nič.

  46. sanja pravi:

    no ED
    ne moreš reči, da sranje ni konstrukcija (dreka pač), argumentirano gor ali dol :)))

  47. ervinator pravi:

    Ed-bilček,

    nimam potrebe, da posebej zate še kaj pojasnjujem, saj razen tega, da ne znaš brati, podtikaš bedne konstrukte in bljuvaš svojo smrdljivo notranjost. Očitno si osebno užaljen, če kaj povem čez Zaresovo “Najnovejšo politiko”.

  48. ED pravi:

    @ervinatorček:
    Tvoj problem ni potreba, ne velika ne mala, tvoj problem je, da ne znaš pojasniti niti lastnega sranja. Čeprav si ga poln.

Komentiraj