Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Spletni Golobič

19. avgust 2008 ob 1:44 | Denis Sarkić |

Pokojni nekdanji predsednik republike Janez Drnovšek je bil povezovalec, a sedanjemu predsedniku vlade Janezu Janši njegovo povezovanje nikoli ni bilo všeč, je v odzivu na Janševo izjavo v Zagorju ob nedavnem odprtju spomenika Drnovšku na novinarski konferenci dejal predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Kot je navedel, je Janša dejal, da je “želel dati neko priznanje tudi človeku, ki je bil predstavnik nasprotne politične opcije”. A Drnovšek po Golobičevih besedah nikoli ni bil predstavnik nobene politične opcije in ni bil “zagovornik opcionaštva na političnem prizorišču”, ampak je bil človek, ki je vso svojo kariero gradil na tem, da obstaja nekaj tretjega, da so ne le dopustne, ampak nujne neodvisne, nadzorne institucije, ki skrbijo za to, da se oblast ne “povampiri”.

Gregor Golobič o dediščini Janeza Drnovška:

Golobič Janši očita, da skuša “ponarediti in zlorabiti” pokojnega Janeza Drnovška. Ko Janša razglaša Drnovška za povezovalca, bi bila njegova izjava po Golobičevem mnenju kredibilna, če bi se Janša v zgodovini zmogel pozitivno odzvati na to povezovalnost. Drnovšek je namreč po vsakih volitvah ponujal roko za sodelovanje tudi Janši, a jo je ta vztrajno zavračal, je dejal Golobič. Kot je pojasnil, sam vabila na odprtje spomenika ni prejel, a tudi če bi ga, se ga ne bi udeležil, saj se mu zdi prav, da se spoštuje željo svojcev in razmisli o primernejši obliki počastitve spomina in dediščine Drnovška, je dejal.

Gregor Golobič o javnomnenjskih agencijah:

Golobič kot ključno slabo potezo vlade vidi nedopuščanje tega, da kdo ne bi bil v delitvi “naši - vaši”. Kot primer je navedel izbiranje novega generalnega direktorja Onkološkega inštituta, ko je bil med predlaganimi tudi Borut Miklavčič, nekdanji direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). “Odgovor, ki je bil posredovan v medijih, je bil, da je politično neprimeren, da bi opravljal to delo, češ da je rdeč direktor”. Pri tem pa, je poudaril Golobič, je Miklavičič rdeč direktor morda v tem, da je ZZZS spravil iz rdečih številk in iz dolgoletne izgube.

Gregor Golobič o sodelovanju strank po volitvah in koalicijah:

V delitvi na “bodisi naše bodisi sovražne” so se po besedah predsednika Zares znašle tudi javnomnenjske agencije. Kot je dejal, so se v zadnjem letu pojavile neke neznane agencije, ki so dobile privilegirano možnost objavljanja svojih izidov. Ob tem je ugotavljal, da so zadnji rezultati ene teh agencij “imenitno ilustrirali govor predsednika vlade v Stični - kakšno naključje, kot da je isti kreator napisal njemu govor in izide te ankete”.

Gregor Golobič o kraji mandatarstva po volitvah:

Prav tako se po Golobičevih besedah skuša tiskane medije uravnotežiti tudi z javnimi sredstvi, z ustanavljanjem brezplačnikov, katerih namen je izključno diskreditacija političnih konkurentov in nadzornih institucij. “Dovolj je pogledati na koga ti mediji ne lajajo, pa je jasno, kdo jih financira, kdo jih je ustanovil, kdo jih vzdržuje,” je dejal Golobič in dodal, da je to stranka SDS.

Gregor Golobič o volilnem rezultatu stranke Zares:

V Zares bodo sicer na svetu stranke v petek določili kandidatno listo za bližnje parlamentarne volitve, nato pa bo steklo predstavljanje kandidatk in kandidatov kot tudi strankinih stališč po Sloveniji. V volilno kampanjo bodo vstopili tudi s prenovljeno spletno stranjo, je povedal povedal Golobič. Kot je pojasnil, so tudi na prenovljeni spletni strani postavili v ospredje vsebino in program. Prek strani ne želijo le informirati, ampak ta omogoča tudi argumentirano, vsebinsko razpravo. Na dosedanji spletni strani so v slabem letu dni zabeležili več nekaj več kot 2000 obiskov na dan, stekla je razprava o vrsti vprašanj, tudi ob izvedbi peticij.

Gregor Golobič o prenovljeni spletni strani stranke Zares:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 36 x komentirano
  1. BORAC pravi:

    Golobič je vsekakor sposoben in uspešen politik, ki pa se brez svojega velikega botra Drnovška ne znajde dobro. Uporablja za današnji čas preživelo retoriko, je sovražno razpoložen do drugače mislečih. Najbolje se znajde v razmerah, ko ima absolutno oblast.
    Če bil bil kaj mož beseda, bi ostal v gospodarstvu, kot je to že obljubil pred leti, čeprav ne vem kaj lahko pred nedavnim diplomirani filozov stori za gospodarsko družbo. Ker ni sposobenm dialoga, je raje rušil svojo LDS in v kritičnih trenutkih ušel iz pogorišča LDS. In za poraz LDS je bil v veliki meri kriv kar sam.
    Volilke in volilci so to opazili!

  2. Norbert pravi:

    Borac, če natančno prebereš svoj drugi odstavek, boš (verjetno) opazil, da je to (tudi) tvoj vzorec - sovražno razpoložen do drugače mislečih.
    c c c

  3. Pepi pravi:

    Grega Golobič, zelo zanimiv izraz si uporabil “povampiri”. Kdo je “vampir” bi se res lahko vprašali in sicer v dobesednem pomenu. Z vampirji je namreč tesno povezana tudi smrt.
    Namreč Grega zanima me, zakaj nisi pustil pokopati Drnovška ob njegovi dejanski smrti? Šele ob pritisku medijev in curljanja informacij iz kliničnega, si s svojimi pajdaši blagovolil narodu oznaniti njegovo smrt. Priče pravijo, da je bil cel pogreb čista farsa, še bolj pa datum tiste sobote.
    14. februarja sem pod člankom o neumnostih ob nakupu Falcona pripomnil o Drnovškovi odgovornosti in dodal, da je Drnovšek s pričo njegove neodzivnosti verjetno že na oni strani. Mediji so to pograbili in začeli klicarit na Urad predsednika RS, v Drnovškovo pisarno in poizvedovat v začetku tedna. Grega ti si pa vsemu narodu lagal po TV-ju, da je z njim vse uredu. Tudi ta posnetek je shranjen, skupaj z odprtimi polkni Drnovškove bajte. V četrtek 21. februarja sem dobil iz kliničnega preverjeno informacijo, da je vse skupaj farsa in da ga ni med živimi. In v soboto 23.2. so pa uradno sporočili, da je umrl. Vse je bilo tako skrivnostno, še bolj pa ta preskok, saj veš Grega o čem govorim.

    Zanima me, zakaj si hotel v politične namene zmanipulirat njegovo smrt in po TV-ju lagal vsem Slovenkam in Slovencem? Grega, obnašaš se res vampirsko…

  4. martinin pravi:

    @pepi
    edina preverjena informacija je očitno le ta, da si pomilovanja vreden nekrofag, ki s svojimi slaboumnostmi onesnažuje vse okoli sebe, pravi pepi za na polje…k ziherlu

  5. Pepi pravi:

    martinin, bomo videli kdo je slaboumen, ko bodo zaokrožili datirani posnetki…tvoja metoda poniževanja ne bo nič pomagala.

  6. BORAC pravi:

    Norbert,
    svoj drugi odstavek sem prebral in - ne boš verjel - nisem opazil sovražnega razpoloženja do drugače mislečih.

  7. lucko pravi:

    Pepi, jaz poznam nekoga, ki pozna Golobica in vrjemi mi, tocno se je vedelo kdaj je Drnovsek umru, ker se je tisti dan Golobic komaj zivel. Ce bi se to zgodilo kot ti pravis bi bilo vse skupaj nekoliko drugace…

    Ampak da za napade na Zares uporabljate tako umazane taktike pa niti ne najdem pravih besed v Slovenscini. Zato bom rekel samo vse se vraca, vse se placa, ceprav se prav trudim, da nebi privoscil tega…

  8. lucko pravi:

    1. in 4. video ne dela…

  9. ervinator pravi:

    Golobič zaupa tistim, ki že dolgo lažejo, ker lažejo enako kot on.

    Btw. nekaj zgodovine o javnomnenjskih poizvedbah: Gallup je agencijo ustanovil leta 1935, zaslovel pa že naslednje leto, ko je edini pravilno napovedal rezultat predsedniških volitev, medtem ko so vse do tedaj priznane agencije z dolgoletno prakso hudo zgrešile.

  10. Zlodej pravi:

    Kar se jaz pri tem Zaresu sprašujem je, od kje jim toliko denarja za vse te stvari. Druge stranke dobivajo dotacije iz proračuna (v manjšem delu pa iz donacij ali članarin), od kje pa denar dobiva Zares? Pa prosim ne mi prodajat rožic o članarinah. Ali Golobič unovčuje usluge, ki jih je delal posameznikom in firmam ko je bil še glavni kadrovnik Slovenije?

  11. Elena Pečarič pravi:

    Borut Miklavčič; humanitarni karjerist (kapitalist). takih je na “levi” kar nekaj.
    imam nekaj izkušenj z njegovo dvoličnostjo in lažmi

    ZZZS
    g. Miklavčič in ga. Jelisavčič
    Miklošičeva 24
    1000 Ljubljana

    Ljubljana, 15.5.2006

    Zadeva: obnovitvena rehabilitacija za leto 2006

    Spoštovani!

    Upali smo, da se bomo lahko izognili sodnim postopkom potem, ko ste nas neupravičeno in na podlagi pritiskov posameznih funkcionarjev invalidskih organizacij izločili iz javnega razpisa za izvajalce obnovitvene rehabilitacije. Z vami smo se sestali prav z namenom, da bi našli alternativni dogovor, ki bi koristil vsem stranem, predvsem pa omogočil nemoteno udeležbo 20-ih upravičencev obnovitvene rehabilitacije. Takšen dogovor smo tudi našli in sicer, obljubili ste nam, da boste z vaše strani poskrbeli in se zavzeli, da bo obnovitvena rehabilitacija zagotovljena s strani Društva distrofikov, Zveze paraplegikov in Zveze za cerebralno paralizo za vse upravičence v lokacijah, ki smo jih v YHD predložili. Ti upravičenci so tudi sicer člani omenjenih društev ter so hkrati uporabniki ali člani YHD, ki pa bi svojo pravico do obnovitvene rehabilitacije želeli uveljavljati v drugih zdraviliščih. Verjeli smo vašim zagotovilom, besedam in bili prepričani v avtoriteto, ki jo imate. Hkrati smo bili prepričani, da ste kot naročniki zainteresirani, da se javna namenska sredstva uporabijo kar najbolj učinkovito in transparentno, še posebej, ker gre za storitve zdravstva, za katere je vedno premalo sredstev. Stvari pa so se že kmalu začele komplicirati in sicer s strani Zveze paraplegikov Slovenije in Društva distrofikov Slovenije (g. Peršak in g. Šuštaršič), ki načrtno zavlačujejo, komplicirajo in manipulirajo. Na to dejstvo smo vas večkrat opozorili in kljub vašemu posredovanju se odnos ni spremenil. Naše društvo vsak dan kličejo upravičenci in nas sprašujejo glede njihove rehabilitacije, vendar jim ne znamo in ne moremo podati nobenega konkretnega odgovora, kar bi vsak potreboval. Bojijo se, da bodo v letošnjem letu izpadli iz rehabilitacije kar bi bilo za njihovo zdravstveno stanje nedopustno in ogrožajoče.

    Z vaše strani pa ne sprejmemo izgovorov , da moramo nastale probleme rešiti organizacije med seboj. Vi ste naročnik in odgovorni za razpisana sredstva ter prav tako odgovorni za formalno in vsebinsko korektno izvajanje storitev in porabo namenskih sredstev, zato bomo to odgovornost terjali od vas z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi, ki jih imamo na voljo.

    Pri natančnem pregledu višini odobrenih sredstev posameznim invalidskim organizacijam in izračunu glede na dnevne postavke (podatke o le teh smo prejeli od vas) so stvari še bolj nelogične z vidika medicinskih kriterijev ter sum vzbujajoče iz finančne perspektive. Ga. Jelisavlljevič se je po telefonu zelo razburila, ko sem jo o teh zadevah spraševala informativno. Zato vam sedaj pošiljamo izračun na podlagi vaših podatkov in iz njega je razvidno, da je Društvo distrofikov Slovenije prejelo 5 milijonov več kot bi jih bilo upravičeno na podlagi dnevnih postavk. Dnevne postavke za upravičence ter spremljevalce v Zvezi paraplegikov Slovenije pa so bistveno višje kot npr. pri mišično obolelih ali cerebralni paralizi, čeprav je pomoč, ki jo le ti potrebujejo veliko večja.

    Sklep o izboru, ki ste nam ga poslali, smo razumeli v smislu, da morajo izbrani izvajalci obnovitvene rehabilitacije zagotoviti članom, ki so želeli rehabilitacijo. Uveljavljati preko našega društva, na lokacijah, ki smo jih skupaj izbrali, pod pogoji, ki bi jih izvedlo naše društvo (s dogovorjeno ceno in obsegom dogovorjenih storitev). Sedaj pa ta društva pogojujejo:
    1. lokacije, ki so jih oni ponudili
    2. ceno, ki je njim bila odobrena.
    3. brez spremljevalcev (ki pa jih upravičenci z diagnozami mišične distrofije in posameznik na umetni ventilaciji nujno potrebujejo 24 ur na dan)
    4. Število dni rehabilitacije oz. način koriščanja le te (čeprav v razpisu natančno piše, da lahko organizacija vključi v to kvoto več upravičencev v kolikor vsi ne koristijo pripadajočih 17 dni.)

    Z vami smo se dejansko dogovarjali za doplačilo s strani posameznikov v kolikor bodo storitve dražje, vendar je cena, ki smo jo prejeli s strani Društva distrofikov za nas oz. za naše upravičence daleč previsoka, še posebej glede na to, da ni spremljevalcev, ki pa jih nujno potrebujemo in brez katerih se rehabilitacije preprosto ne moremo udeležiti. Ali lahko sklepamo, da je postavka za Društvo paraplegikov in Zvezo multiplosklerozo višja prav zato, da si lahko pokrijejo plačilo storitev v zdraviliščih Laško ter Čatež?

    V upanju na konkretne pisne odgovore, vas lepo pozdravljamo.

    Predsednica
    Elena Pečarič

    V vednost:
    -člani Upravnega odbora ZZZS
    -minister za Zdravje
    -mediji

  12. Revolucija pravi:

    Pa gospa Pečarič vi stalno pišete pisma. Vendar na napačne naslovnike.

  13. Revolucija pravi:

    ups, upazil sem, da so naslovniki tudi mediji!

    Se opravičujem!

  14. medek pravi:

    Kraja mandatarstva po volitvah, me zanima video, pa spet ni avajlbl, štaj to?, kje se da ta del pogledat?

  15. medek pravi:

    In dedišćina tudi ni na ogled ali kaj? Nič ne dela.

  16. medek pravi:

    We’re sorry, this video is no longer available.

    1 in 3. video

  17. Marko Bratuš pravi:

    Popravljeno.

  18. marko pravi:

    sam nov page www.zares.si je pa zelo dober

  19. silva pravi:

    krasen humor,

    poleno si bodo podajali, je hotel reci

    ker polen si ne splaca pod noge metati

  20. DEJAN pravi:

    pepi, si pa res Pepi. Res so ti lahko povedali (pa ne na KC v Ljubljani) ampak v bolnici v Trbovljah, da je nekaj dni prej umrl Janez Drnovšek, kot je bilo objavljeno, da je umrl dr. Janez Drnovšek, nekdanji predsednik RS, ker je bila to resnica. Samo je bila to tudi druga oseba. Zato so v tistem času vsi govorili, da je Drnovšek umrl že prej. Saj tudi je samo ne tisti, ki je bil predsednik RS. No, tako se zgodba razvozlja. Je pa brez potrebe nastalo kopicva obtoževanja in pljuvanja. Če nakj ne vemo ali ne razumemo še ne pomeni, da ni res ali da nas hoče negdo napahtati.
    Sicer pa so vsi naši politiki dobri toliko, kolikor smo dobri tisti, ki jih volimo. Če nebi bili naši politiki dobri, jih nebi volili. Če odštejemo sovraštvo do posameznikov pa lahko ugotovimo, da imamo nekaj kar solidnih politikov, tako Golobiča, Janšo, Jelinčiča in še se bi jih našlo. Če pa se z vsemi naštetimi ne strinjamo je pa normalno stanje, saj bi sicer bili v nasprotju s samim seboj. Vendar to ni razlog, da bi po njih pluvali.
    Lepo se imejte v predvolilnem času.

  21. arha pravi:

    pa spretnega od spletnega loci le ena (crka)

    eno (poleno)

    tisto eno (v sebi mongotero)

  22. doajen pravi:

    goj gregec, gledal sem vašo listo kandidatov, jejhata, bog se vas usmili …sami reciklirani kadri…. hm: nova politika????

  23. lucko pravi:

    doajen. No dej mi nastej 20 recikliranih, ce pravis, da so samo reciklirani. To je manj kot 25%. Da slisim…

  24. lucko pravi:

    Samo nova stran Zaresa pa je res nora…

  25. abc pravi:

    svaka čast

  26. Pepi pravi:

    Dejan, o smrti dr. Janeza Drnovška, bivšega predsednika RS, so že pred objavljeno smrtjo govorili v KC Ljubljana in tudi na Uradu predsednika RS, ampak jim je bilo naročeno, da molčijo.

    Saj bi tudi to razumel in verjamem, da je bil marsikdo skrušen ob novici. Najbolj moteče je laganje Golobiča celemu narodu po TV-ju, da je z dr. Drnovškom vse uredu par dni pred uradno razglašeno smrtjo in kazanje njegove hiše z odprtimi polkni, ko ga že zdavnaj ni bilo več tam.
    Da Golobič stalno laže, je dokazal tudi sedaj, ko je trdil da ni dobil vabila na odkritje spomenika. Pa ga je kar dvakrat!!!

  27. nik pravi:

    Komunjzeji in Zares zlobni neo-stalinisti lahko v Eu-ju lahko uspejo le še v Sloveniji.
    To je to.

  28. nik pravi:

    Komunjazerji bodo kontrolirali gospodarstvo.
    Zares neo-stalinisti pa kulturo, medije in bodo odgovorni za ideološko lobotomijo slovenskega izobraževanja.

  29. Carlos Contreras pravi:

    Pepi, torej so zdravniki kršili Hipokratovo prisego? Ali pa je vse skupaj le “rekla-kazala”?

  30. lucko pravi:

    Najbolj smesno je to, da ta teorija zarote nima razloga. Kaj bi Drnovskova smrt tedn dni kasneje spremenila? Ze s tega pogleda je stopnjo dlje od teorije zarote ampak je fantazija zarote…

  31. doajen pravi:

    Lucko poglej:

    Stvara je zelo spretno zapakirana, toda podrobnejši pogled razkriva vso bedo kandidatov, ki se gredo oranžno revolucijo. Le en primer. Barbara Verdnik, projektil leve politične opcije ki je domoval debelo dekado v največjem lokalnem dnevnikov v državi. Povezave med levico ki je Sloveniji vladala skoraj 15 let in omenjeno damo so neznanka samo nepoznavalcem. Ko je državi zavladala desnica je omenjeno gospo spričo svojih ortodoksnih prepričanj naplavilo malodane na smetišče zgodovine. Pograbila je še “zadnjo” bilko. Odločila se je da bo postala novinarka. ..namreč…čutila je poslanstvo, da mora razkriti vso bedo aktualnih oblastnikov. Za poravnavanje lastnih zamer se je nevede odločila zlorabiti novinarski poklic. Ko je ugotovila, da jo lovi usoda Don Kihota je dokončno snela masko. Nadela si je oranžne naočnike. Sledil je odhod v politiko. Odšla je v Novo politiko. V Zares! Ne za hec!

    http://www.vest.si/2008/07/29/zares-b-verdnik/

  32. Supergrass pravi:

    Zelo zanimivo se mi zdi predvsem vprasanje, ki ga je zastavil komentator Zlodej: Od kod Zaresu denar za ustanovitev in delovanje stranke? Ker vse te stvari namrec stanejo in to ne malo denarja.

    Stavim, da si voditelji Zaresa ne upajo odgovoriti na to vprasanje.. (in verjetno imajo zelo dober razlog za to, da ne odgovorijo)

  33. konec pravi:

    Kampanija se je začela, kaj pripravljajo kučanov klan?
    Kako nas bodo tokrat presenetili, katere laži, katere “partijce” bodo aktivirali’
    Sarkič kje se skriva Kučan?
    Poišči ga in sprašuj, sprašuj, pokaži, da imaš zares jajca.

  34. Carlos Contreras pravi:

    Komunisti bomo lansirali lažno vest, da je Konec polpismen. Lažno? No ja.

  35. asd pravi:

    ne verjamem, da bo golobič prišel daleč v slovenski politiki, ker mi sploh ne deluje ljudski. pa to ustanavljanje nove stranke je kar nekaj, zakaj ni raje kandidral za predsednika lds? golobič je stalinist, še malo, pa bo tako izključujoč in sovražen do svojih političnih nasprotnikov kot je bil stalin do svojih.

  36. ervinator pravi:

    Zdaj bi lahko vprašali Golobiča za komentar o tem, da ostale agencije potrjujejo izide Interstatove anketne poizvedbe. Le kam bi ta vrhunski demagog potem zaplezal?

Komentiraj