Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janšev Drnovšek?

19. avgust 2008 ob 0:39 | Denis Sarkić |

Predsednica Liberalne demokracije Slovenije Katarina Kresal, predsednik stranke Zares - nova politika Gregor Golobič in predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor so za Vest komentirali zadnje izjave premiera Janeza Janše v povezavi s politično dediščino Janeza Drnovška in se tudi odzvali na Janševo retoriko o strankarskem (ne)sodelovanju po volitvah.

Katarina Kresal o Janševih izjavah v zvezi z Drnovškom:

Gregor Golobič o Janševih izjavah v zvezi z Drnovškom:

Borut Pahor o Janševih izjavah v zvezi z Drnovškom:

Denis Sarkić in Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. medek pravi:

    Drni je vedel, da je Janša vampir, ki rad prireja sedmine.

  2. medek pravi:

    http://www.gibanje.org/index.php?id=2745

  3. JB pravi:

    Ampak Janši je treba priznati, da zna delati politiko in vedno znova spravi v zadrego nasprotnike, čeprav bi on sam moral biti v zadregi. Očitno k temu pripomorejo tudi novinarji, ki s ponujeno kostjo hitro tečejo k opoziciji, namesto, da bi kost vrnili Janši z vprašanjem kako to misli, saj vendar nismo neumni in kako si drzne kaj takega sploh izreči.

  4. / pravi:

    Janši se gre pa res za točke letos; je vidu da od NSi in SLS ne bo nič letos in bo mogu vse sam narest. Celo “sovražniku” se je šu poklonit za tistih par točk. Zdej to kaže na dvoje :1) ma jajca, ker je dost črnuhov orenk sovražilo Drnovška in se bojo spraševali “koji ku*ac” (čeprav so po drugi strani črnuhi tok zaslepljeni s kultom JJ da mu oprostijo vse kar dela); 2) za tiste točke je pripravljen celo pozabit svoja načela in it do “sovražnika” (kar mu pa spet ni tuje…saj vemo da je bil partijec, čeprav govori kako je bil proti režimu; ampak ko se gre za njegovo rit je pripravljen tut 300km hodit peš za Tita čez katerega ima sedaj toliko za povedat)

  5. Matjaž pravi:

    S tem se samo kaže ne higiena naše politične scene! Sram jih je lahko vse po vrsti, še posebej Janšo, da želijo nabirat politične točke na račun pokojnega Dr. Drnovška!!!

    Vsi skupaj mu in mu ne bodo segli do kolen, do konca svoje politične kariere!

    Kaj si pa je o dotičnem politiku mislil Dr. Drnovšek, je pa tako vidno v njegovih mislih - na linku, katerega je objavil medek!

    Pozdrav,

  6. Mirjana pravi:

    hvala medek, morda se najde zadnji interviju, ki ga je dal dr.Drnovšek, mislim, da na nacionalki.

  7. Matjaž pravi:

    Morda bi le dodal zaključne misli iz misli objavljenih na zgornjem linku:

    “Poveljniku naših zlobnežev očitno ni nič sveto. Ne država, ne morala. Samo on je pomemben in njegov položaj. Za vsako ceno. Kakšna pa sploh je cena lastne duše? Očitno premajhna.”

    Tako samo v razmislek!

    Pozdrav,
    Matjaž

  8. Pepi pravi:

    Vidim, da je tudi Drni imel v svojih vrstah zlobneže, ki sprevračajo vsako besedo konkurence, za vsako ceno.

  9. Pepi pravi:

    Matjaž Švagan je tudi odločno zanikal včerajšnje izjave predsednika Zares Gregorja Golobiča, na posebni tiskovni konferenci, da on, Golobič, ni dobil vabila na nedavno odprtje razvpitega spomenika Janezu Drnovšku. Golobič je sicer dejal, da “vabila ni prejel, a tudi če bi ga, se ga ne bi udeležil, saj se mu zdi prav, da se spoštuje željo svojcev in razmisli o primernejši obliki počastitve spomina in dediščine Drnovška.” Švagan trdi, da je Golobič vabilo zagotovo prejel, saj ga je poslal vsem poslanskim skupinam, vladi in predsednikom večjih političnih strank, med pogovorom za naš portal pa je odpravo vabila na Golobičev naslov še enkrat preveril pri tajnici. Ker je Golobič že na sestanku lokalnega odbora Zares v Zagorju pred časom sprenevedavo dejal, da vabila na odprtje Drnovškovega bronastega kipa ni prejel, mu je Švagan vabilo za vsak slučaj poslal še enkrat; kar pomeni, da je Golobič dobil ne samo eno, ampak celo dve vabili. Nihče od povabljenih vodilnih politikov se tudi ni opravičil, da ga na odprtje Drnovškovega kipa ne bo, razen predsednika vlade Janeza Janše, ki je nekaj ur prej sporočil, da ne pride, potem pa je v Zagorje kljub temu prišel. (vir:indirekt)

  10. Pepi pravi:

    Se opravičujem, članek je iz pozareporta…

  11. tvigralec pravi:

    jj je pripravljen prodat kajkoli in kogarkoli, tudi sebe, za politične točke. najprej je drnovška blatil in sral po njemu da se je kadilo, zdaj pa obrnil sliko in ga kuje ne vem kam, samo da dobi točke. vsi vemo v kakšnem odnosu je bil jj do drnovška, tako da naj ne misli da bo kaj dobil od tega. katastrofa od takega vodotelja kot je janša.

  12. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    He he nekatere besede se Drnovšku lahko tudi oprostijo tudi ta negativna gonja ki jo je izvajal, saj na koncu že ni imel več vseh sto…na žalost. Žal nobeden od njegovih takozvanih naslednikov ni sposoben stopiti v njegove čevlje tudi GG, ki ga je skoraj posvojil za svojega očeta!…pač veliki iztrebki malega goloba.

  13. ribič pravi:

    naslednja novica bo kandidatura Švagana na listi SDS…..

    PS: kdo je v resnici vodil maršalat zadnje leto,kdo v Drnovškovem imenu rušil vlado,špilal nekega zunanjega ministra v senci,intrigiral,je verjetno vsem jasno..

    triumvirat udboIvo,Iztoče,Flanderca

    PS2: Drnovška so “sopotniki” K-G-B pozabili dokaj hitro, nekemu tobože “zaslužnemu” levičarji je šlo namreč poveličevanje Drnovška preveč na živce…

  14. janez pravi:

    Janša dobro si jih nategnil ko si plasiral vest da se ne boš udeležil odprtja kipa in ti trije so ti nasedli bravo sedaj pa jočejo in stokajo ker so zamudili priložnost za promocijo

  15. Pepo pravi:

    Da, Janez in tudi ribič malo prej: to je pač vajin domet. Kaj je manipulacija z osebo, ki je mrtva, pa vsi vemo, kako je shajala z Janšo v dolgih letih njune skupne navzočnosti na politični sceni, to vaju kajpak ne briga ali pa niti mne razumeta. Imejta, za božjo voljo, če že nimata nobenega občutka za človeško čast, vsaj občutek, da včasih vsaj lahko držita gobec.

  16. 007 pravi:

    Pokvarjeni Mesija s Kaščakovga hriba je še enkrat več dokazal, da za svoj uspeh ne izbira sredstev ter načina za obračunavanje z nasprotniki pa tudi, če so pokojni.

Komentiraj