Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Emuni in evro poslanki

18. avgust 2008 ob 20:36 | Črt Butul |

Otvoritev Evro-sredozemske poletne šole
V prostorih Centra EMUNI, dijaški dom Portorož, so danes pričeli s tretjim ciklusom mednarodne Evro-sredozemske poletne šole, ki bo potekal do 30. avgusta.

Poletna šola omogoča vključitev 74 udeležencev iz 27 držav v enega od treh izobraževalnih programov: menedžment v visokem šolstvu, podnebne spremembe in sredozemsko okolje ali zgodovinski razvoj vzhoda in zahoda. Vsi udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi, tisti, ki bodo opravili izpit iz izbranega področja, pa še potrdilo o opravljenem izpitu, s katerim bodo lahko uveljavili pridobljene kreditne točke na matični instituciji. Podiplomski študentje si lahko tako pridobijo med 6 in 15 kreditnih točk, največ pa šteje program, ki obravnava zgodovinski razvoj vzhoda in zahoda. Za mnoge udeležence poletne šole je to priložnost tkanja novih prijateljskih in morebitnih poslovnih povezav ter možnost prisluhniti predavanjem mednarodno uveljavljenih predavateljev iz Evro-sredozemskih visokošolskih institucij.

Poleg direktorice Centra EMUNI, Nade Trunk Širce, sta se otvoritve udeležili še evropski poslanki Romana Jordan Cizelj (SDS) in Ljudmila Novak (NSi). Širca je napovedala dva nepozabna tedna v Sloveniji, »ko se bodo porajale nove ideje in tkala nova prijateljstva,« in nam zagotovila, da ni nikakršne politične podlage v tem, da sta na otvoritev prišli evropski poslanki iz vrst sedanje slovenske koalicije in ne tudi opozicije. »V Evro-sredozemski regiji je veliko skupnih izzivov. Izziv za udeležence poletne šole v Centru EMUNI je medsebojno razumevanje in sodelovanje, različnost kultur in medsebojno sodelovanje«, je poudarila Cizljeva. Evroposlanka Novakova pa je vsem zaželela, naj bo izkušnja koristna in nepozabna za vse.

Pogovor z Nado Trunk Širca…

… in Romano Jordan Cizelj:

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Carlos Contreras pravi:

    Opa, gospe Romani pa bruseljski odnosno strasbourški zrak dobro dene, kar polepšala se je! MILF?
    Gospe Ljudmili pa … not so much …

Komentiraj