Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Grims na festivalu

17. avgust 2008 ob 12:12 | Nejc Jemec |

Med predstavljenimi kandidati za septembrske državnozborske volitve na festivalu Slovenske demokratske stranke (SDS) v Šentvidu pri Stični je bil tudi poslanec Branko Grims. V krajšem pogovoru je povedal, kaj bi lahko ogrozilo strankino “zmago z veliko razliko”, kakršno je v svojem govoru napovedal predsednik stranke in premier Janez Janša. Na festivalu je bilo, poleg običajno prisotnih iz medijskih hiš, veliko število dodatnih televizijskih kamer, ki so, po zagotovilih predstavnikov SDS, arhivirale dogodek za potrebe stranke. Grimsa smo vprašali, kolikšna je verjetnost, da bi ob morebitni zmagi SDS na jesenskih volitvah, festival oktobra ali novembra gledali tudi na javni televiziji.

Branko Grims: “Edino kar bi nas uspavalo v teoriji je to, da bi nas vsi začeli hvaliti …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 113 x komentirano
  1. alja pravi:

    OMG! Pa od kod se je vzel ta?!

  2. Štrigon pravi:

    Po volivah bo SDS doživel neprijeten poraz 3-4 % izpod SD.
    NSI bo izginila iz parlamenta.
    Lipa ne bo niti vstopila.
    Jelinčič bo tudi izgubil 2-3 %.
    SLS bo kot običajno pomežiknila zmagovalcem.
    DESUS bo mogoče ostal izven parlamenta….
    Levica bo zmagala, žal pa ne bo imela trnega programa.

    Vse to mi je povedala šlogarca, seveda.

  3. lucko pravi:

    Jaz pa nad zmago SDSa nebi bil presenecen, ker se je zgleda(par znakov je) zacela menjava prvega mesta na levici… Ampak tudi z 30%, glede na to, da vecina njihovih partnerjev ne bo v parlamentu ne bodo uspeli… Razn ce Jelincic pride cez 12%…

  4. alja pravi:

    A misliš na anketo Interstata, ki je del agencije SPEM? ;-) (Tudi druge agencije se mi zdijo bolj ali manj neverodostojne, da mi ne bo kdo očital favoriziranja agencij)

  5. lucko pravi:

    Ne samo to. Tudi v Ninamedija, Delo stik…

  6. lucko pravi:

    No ampak ko bo nova serija raziskav zunaj se bo dalo sklepat…

  7. alja pravi:

    Ninamedija JJ napoveduje zmago?

  8. lucko pravi:

    Ne ampak je trend padanja SD in narescanja Zares. Ce bos slo tako naprej bo sprememba kmalu… Kar ni nujno slabo, saj ena premocna stranka ni nujno dobra… Od resnih agencij zmago SDS napoveduje RM Plus. Ampak pri vseh agencijah pa bos opazila trend(z kaksnim mesecom ko odstopa) SD dol Zares gor…

  9. basinc pravi:

    mutavac

  10. Saša pravi:

    Zadnje raziskave javnega mnenja kažejo boj med SD in SDS. Enkrat vodijo eni, drugič drugi. Obojim je skupno, da so si po rejtingih zelo blizu.
    Vse bolj pa v ospredje prihaja Zares in prav na račun Zares je in bo začel izgubljati svojo prednost SD, saj se glasovi levice pretakajo v bolj verodostojno stranko. SD in Pahor žal nista uspela pokazati kakšne posebne vsebine, niti ministrske ekipe ne, o čemer jih zbadajo že v Janševem Slovenskem tedniku.
    Moja napoved je, da bo znaten del volilnega telesa SD (tisti, ki aktivno spremljajo dnevno politično dogajanje v Sloveniji) preselil k Zaresu. To bo povzročilo padec SD in posledično padec na 2. mesto, hkrati pa porast Zaresa. To je tudi dobro, saj bi premoč SD-ja na levici lahko pomenila podobno “pobijanje” levice, kot se je to zgodilo v primeru SDS-a na desnici.
    Končni rezultat po moji napovedi bo torej zmaga SDS, ki pa bo jalova, saj sami ne bodo mogli vladati, ker bo cca. 25% premalo za kaj takega, za njima pa bosta z dokaj malo medsebojno razliko SD in/ali Zares.
    LDS in SNS bosta dokaj izenačena, čeprav pričakujem manjšo prednost LDS-a pred SNS-om. Desus bo definitivno ostal v parlamentu, ker so z Erjavcem upokojenci zadeli v polno. Tudi SLS se kljub protitajkunskim vojnam ni treba bati za obstoj, saj jim zajetna količina županov med poslanskimi kandidati zagotavlja obstoj, čeprav bo rezultati slabši, kot je bil na prejšnjih volitvah, kar bo pomenilo povolilni odstop Šrota z mesta predsednika, če se bo držal svojih obljub.
    NSi, KDS in Lipa ostajajo neznanke. Od krščanskega dvojca se zagotovo obojim ne bo uspelo uvrstiti v parlament, lahko pa se zgodi, da bodo oboji iz njega izpadli. Na zadnjih volitvah je NSi prejela 9%. Glede na to, da je k SDS-u emigrirala tretjina teh volivcev, je manevrskega prostora še okrog 6%. Lahko da eni dobijo 4% in drugi 2%, lahko pa se zgodi, da se volilna baza enakomerno razporedi in nobena izmed obeh krščanskih strank ne doseže parlamentarnega praga.
    Lipi zaenkrat rejtingi ne kažejo najbolje, vendar se zna to v času volilne kampanje še obrniti, vse pa je odvisno od tega, kako se bo Peče izkazal na soočenjih.
    Naslednja mesec bo zagotovo pester, če bom imel prav, pa se bomo še pogovarjali :)

  11. ervinator pravi:

    Ninamedia praviloma zadnja od agencij popravi napoved, tako da je trend v skladu z napovedmi drugih agencij.

    Sam napovedujem preboj LDS pred Zares, kajti bolj ko bodo ljudje v predvolilnih soočenjih gledali Golobiča in Lahovnika, bolj se jim bo gnusil Zares. SD izgublja zaradi Cvikla in njemu podobnih demagoških jastrebov.

  12. Rok pravi:

    SDS je še najbolj levo usmerjena stranka v Sloveniji. To ljudje seveda opazijo v vsakdanjem življenju in zato ne zaupajo več medijem, ki razglašajo nasprotno. Medijska podoba je vse bolj oddaljena od resničnosti; ena od posledic tega je tudi ta, da njihovi lastniki z organiziranimi javnomnenjskimi pritiski ne morejo več oblikovati javnega mnenja po lastni meri. Dejanja so močnejša od besed, ane.

  13. vizz pravi:

    Rok, in po katerih kazalcih je SDS leva stranka? Če imaš v mislih socialno državo, si zanjo bolj ali manj prizadevajo vse stranke (kar je pač posledica tega, da smo imeli 50 let socializma in so ljudje pri nas veliko bolj levo, kot pa desno usmerjeni). Vendar pa odnos do socialne države ni edini kazalec, ki stranko definira kot levo-desno. Tukaj imaš tudi odnos do manjšin, razmerje varnost-svoboda, odnos do največje religije, razmerje nacionalizem-internacionalizem itd. pa tudi mednarodne povezave - SDS je članica Evropske ljudske stranke in preko International Republican Institute povezana tudi z ameriškimi republikanci. Vsi ti kazalci skupaj lepo kažejo, na desnosredinsko usmerjenost Janševe SDS.

  14. alja pravi:

    Če je pa SDS leva stranka, potem sem jaz gos! Zdaj to mislite, ker vas JJ nateguje s protitajkunsko vojno, prej pa seveda veselo sodeluje z njimi in jim prodaja Mercator in podobno. Ko pa gredo delavci novembra štrajkat (pred proti tajkunsko vojno, seveda), pa cinično pripomni, naj gredo štrajkat ob lepem vremenu. Da ne govorim o kruhu v smetnjakih…skratka za socialno državo je Janša tri leta naredil bore malo…ne nasedam predvolilnemu populizmu, sorry.

    Prav tako po drugih kazalcih ni leva. Odnos do manjšin ima ekstremno sovražen, kulturo govora pod sprejemljivim nivojem (Rupar, Pukšič, Grims, Vizjak) klanja se domobrancem, prav tako kot RKC (česar se kot kristjanka sramujem) in seveda omenjene povezave z republikanci.

  15. Štrigon pravi:

    Rok pravi….. “SDS je še najbolj levo usmerjena stranka v Sloveniji”

    Mogoče ta definicija ni najbolj posrečena. Zaradi možne kontaminacije komunizma.
    Jaz bi rekel takole:
    SDS je najbolj nacionalna in socilana stranka v Sloveniji.
    A je tako bolje ?
    Torej skrajšano “nacional-socialna”.
    Jo to bo pa pravilna definicija.

  16. angie pravi:

    SDS ima šanse za zmago zato, ker je od vseh strank najbolj zdisciplinirana v njej ni demokratičnega bi ali ne bi, hočem ali nočem priti na veselico poslušat govehjo muziko. ipd. Velja le
    , če si naš, potem moraš. Sploh če stranka postavi kamere in snema svoj predvolilni spot. , mora množica biti velika. Kot vidite, tudi janševiki, ki se običajno oglašajo na teh straneh, danes manjkajo, saj so po paritjski dolžnosti drugje. Čakamo, da bodo najzvestejši janševiki nadeli še janševo stilizirano uniformo: nebeško modro srajco in rumeno kravato.

    Hja, je regresija demokracije v državi. Okroglolični Grimsek pa je tako dobre volje, ker je dan pred tem prosil na Brezjah devico Mamico za lepo udeležbo na pikniku in mu je željo izpolnila, četudi je četrt Slovenije pred tem zasula s točo.

    Apres nous, la deluge

  17. Rak pravi:

    @Alja - ker v komentarjih precej žališ, povej, kako se boš počutila po tem:

    SDS ni čisto leva - desna stranka, pa tudi ti nisi čisto ta prava gos. Nekje vmes, mutant.

    Napoved zmage JJ s strani Ninamedije se pa tudi meni zdi čudna. Default je drugačen.

  18. alja pravi:

    Kdo koga žali? Imam precej pikre komentarje, ja, ampak žalim pač ne. Žalijo/te uničevalci rdečuhov (ki človeka zmerjajo z drhaljo), konci, Pikci (vsaj po izrazoslovju sodeč) in podobni.

    Nisem rekla Roku, da je gos, marveč SEBI! Got it?

  19. alja pravi:

    O nestrpnosti in žalitvah s strani vladajoče stranke pa sem na teh straneh povedala mnogo, zato se ne splača več pregovarjati in razburjati. (pa se tudi ne smem, ker naslednji mesec pričakujem :) )

  20. uničevalec rdečuhov pravi:

    Komisarka in trudbenica alja-aa, kaže , da tudi ti vsakodnevno potrebuješ marxistično-stalinistične napotke naravnost od murgeljskega debelotrebušnega pritlikavca .Sem uganil?

  21. alja pravi:

    No, toliko o tem kdo žali. :-)

  22. Igor Đukanović pravi:

    Uničevalec rdečuhov, gospa je noseča. In tvojo stranko kao skrbi slovenska nataliteta. Dajmo se kulturno pogovarjati, saj ni tako težko, a je bistveno bolj prijetno.

  23. alja pravi:

    No, tudi gospa priznava, da ima nabrit jezik in se Roku vnaprej opravičuje (če ga je užalila), ampak pač je takih žaljivk že navajena s strani takih tipčkov, hehe. :-)))

    Ja, noseča sem, tudi levičarke skrbimo za nataliteto. :-)

  24. ervinator pravi:

    Dajmo se torej kulturno pogovarjati, zaresovsko to pomeni, da kdor se nam ne podreja, naj razmisli o emigraciji, kajti kdor ne sodeluje z zaresovci (ki si želijo spet nazaj kot LDS podrediti vse sfere družbe, vsa stroka smo mi, politika, samo mi in nihče drug smo stroka), bo moral lojalnost državi posebej dokazovati, posebej še Slovenci, ki ne sprejemajo Đukanovićeve kulturistične igre.

  25. lucko pravi:

    A sem ze mislil, da se Martin moti, pa je ocitno kar prav povedal, da je tvoja glavna poanta pljuvati po Zares….

  26. ervinator pravi:

    Lucko, saj ni treba povsod in vsem povedati, da se z Martinom strinjaš. :)

  27. Igor Đukanović pravi:

    Tudi jaz sem opazil, da si alergičen na mojo stranko Zares, do Janše pa vedno in povsod obziren. Dober znak, saj kaže, da ti dve stranki ne bosta skupaj v koaliciji.

  28. ervinator pravi:

    Upam, da bosta obe v opoziciji. :)

  29. lucko pravi:

    Zakaj pa ne? Ce pa tocno to pocnes v vseh komentarjih. Tvoja glavna tarca je res brez dvoma Zares…

    Sej danes so v TV klubu povedali, da Jansa zelo dobro prepozna nasprotnike in je Pahorja indentificiral med prvimi… In imam obcutek, da se topovi v SDS vrtijo drugam…

  30. ervinator pravi:

    Lucko, samo da ni dvoma, da se potrdi konstrukt in potem smo vsi srečni. Še celo jaz, ker se lahko počutim kot Zaresova žrtev. :)

  31. ervinator pravi:

    P.s.: Topovi se nič ne vrtijo drugam, samo ti (oziroma Zares) nisi že prej dobro videl.

  32. ervinator pravi:

    Btw. obstaja en preprost razlog, da se večina mojih replik (in ne prvih komentarjev) nanaša na zaresovce. Razlog je v tem, da sdjevci in sdsovci niso tako spletno aktivni (kaj šele vsi ostali), poleg tega pa so zaresovci največji kreteni.

  33. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, opozoril sem te pred meseci in danes spet. Če boš še naprej ostudno žaljiv, ne hodi nazaj k meni jokat’, ko porcijo dobiš nazaj.

  34. ervinator pravi:

    Đukanović, ponovno zavračam tvoje nespodobno povabilo. Prav gnusi se mi. Zdaj jih je že toliko, da že zaudarja.

  35. Rok pravi:

    @ vizz:

    “Rok, in po katerih kazalcih je SDS leva stranka? Če imaš v mislih socialno državo, si zanjo bolj ali manj prizadevajo vse stranke (kar je pač posledica tega, da smo imeli 50 let socializma in so ljudje pri nas veliko bolj levo, kot pa desno usmerjeni).”

    Nisem zapisal, da je SDS leva stranka, ampak da je ŠE NAJBOLJ leva stranka v Sloveniji. To naj bi prej pomenilo, da so stranke, ki se pri nas proglašajo za levosredinske, precej konservativno usmerjene v pridobivanje kapitala in v povrnitev oblasti, za delavce pa jim ni kaj dosti mar, kar so nam z dejanji dokazovale od konca obdobja nacionalkomunizma (ki se je za kratek zgodovinski hip pojavil konec 70 ih in je trajal še v 80 ih letih prejšnjega st.) in pa še v začetek tega tisočletja. Drugačno je seveda njihovo besedenje, s katerim predstavljajo svoja prizadevanja.

    Pripominjam, da zame Zares ni nova stranka, temveč le izpeljanka iz svojih predhodnic, ki v ničemer ne predstavlja kakih programskih ali siceršnjih političnih novosti.

  36. lucko pravi:

    Ej sori, jaz nisem Zaresovec…

    Tvoj prvi komentar pa je bil tukaj recimo brez dvoma usmerjen proti Zares. Ce ne vrjames poglej visje…

    Recimo Z razliko tudi:

    “Đukanović, Zaresov funkcionar Zaresa (soodloča v strankinih organih), ob populističnem traparjenju, kako bi se boril proti inflaciji, hkrati na drugi strani sporoča, da se moramo nasprotniki, ki ne sprejemamo zaresovske demagogije, bati za življenje v Sloveniji.”

    Grem pogledati se v katero? Ker tole ni nikakrsna replika.

  37. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, napisal si kreten. To je žaljivka. Glede na to, da nisem več v igri za poslanca, ne računaj, da bom to potrpežljivo prenašal. Lahko pade tudi kakšen odškodninski zahtevek.

  38. ervinator pravi:

    Lucko, pozor, niti enkrat te nisem naslovil kot zaresovca. Moj prvi komentar v tej temi ni usmerjen proti Zares, res pa je, da v njem Zares nastopa negativno hkrati z SD. Moj prvi komentar v “Veliki razliki” je jedrnat komentar Janševih govorov v Stični in Goričkem, brez Zaresa.

    Še enkrat poglej! :)

  39. ervinator pravi:

    Đukanović, skleniva kompromis, jaz ti preko Lucka izročim pet evrov (se mi zdi, da ga osebno poznam), ti pa še enkrat prebereš, če se res v katerem komentarju prepoznaš kot kreten. Ok, naj bo deset evrov!

  40. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, prepoznam se kot edini tu nastopajoči Zaresovec. In BTW še nikoli mi niso namerili IQ-ja pod 100 (kaj šele pod 80), tako da je tvoja izjava dokazljiva laž.

  41. Igor Đukanović pravi:

    P.S. Če imaš viška, mi deset evrov lahko pošlješ po pošti na naslov: Igor Đukanović, Dogoška 59, 2000 Maribor. Lahko jih pa tudi nakažeš Unicefu. Bo bolj enostavno.

  42. Rak pravi:

    Dobro Alja, ne žališ si pa hudo, hudo pikra bi rekel tudi pristranska. Zato sem te porajtal v komentarjih. Nisem pa mislil, da žališ Roka. Sploh ne. Toliko pismen sem pa že. Mene z odgovorom res še nikoli nisi užalila. Kako se počutijo pa drugi, ki to dojemajo drugače. Te pa ne enačim z ekstremi, ne na na desni, ne na levi.
    Tvoja reakcija pa je bila pričakovana, namen je bil dosežen.

    Zdaj pa z vsem spoštovanjem do napovedanega dogodka. Si konkretna v zagotavljanju večje natalitete slovenskega naroda. Pa še kdo ob tebi tudi. Obilo vesela obema, otroku pa lepšo bodočnost, kot imamo mi sedanjost. Ki pa niti malo ni slaba. Popravljati bo pa treba še veliko, ne gede na to, kdo bo zmagal, ali kdo bo v koaliciji. Saj zato nam gre, ali ne?

  43. Mirjana pravi:

    ervinator, a lahko skrajšaš pa poveš kaj bi sploh rad?

    Katera se ti zdi najboljša opcija na teh na volitvah? Kdo se ti zdi primeren in sposoben prevzeti vajeti? in zakaj?

    če sdjevci ni sdsovci niso tako spletno aktivni to verjetno ni krivda ali pa problem Zaresa, se ti ne zdi?

  44. lucko pravi:

    Pardon, se ti opravicujem, je res… Moja napaka…

    Ampak tudi ni razloga, da je bil tvoj drugi komentar taksen…

    Da me pa poznas pa mocno dvomim… Sem ugotovil, da ne na veliko forumih se en lucko ze registriran, tako da mozno, da me zamenjujes z njim…

  45. ervinator pravi:

    Igor, me ne zanima. Vsem ostalim se opravičujem za preveliko množico komentarjev. Včasih forum Vesti pač postane podoben IRCu.

    Mirjana, najboljša opcija bo tista, ki bo dobila večino. Komaj čakam, da izvem, kaj bo nastalo. O kombinatoriki zdaj ne bi filozofiral, posamezne stranke še nisem izbral. Izbira bo manjša, kot sem prej pričakoval, najbližje sta mi NSi in LDS. Glede LDS moram še preveriti, kaj je v njej ostalo, potem ko je največje smetje iz nje odšlo, in kako resno mislijo s programom.

  46. lucko pravi:

    Moj prejsni komentar je bil namenjen ervinatorju

  47. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, o pa te bo še kako zanimalo. Če žališ vse Zaresovce po vrsti, užališ tudi mene. A kreten je po slovesnkih pravnih standardih žaljivka.

    Če vsakemu nakažeš samo po deset evrov, te bo izučilo, da tega več ne boš počel.

  48. ervinator pravi:

    Igor, kje vidiš kakšno vrsto?

  49. Igor Đukanović pravi:

    Morda se zdaj počutiš varno skrit za svojim računalnikom, a žaljitelji se svoje navade težko odvadijo. In enkrat nekaj povejo tudi v živo. V pričo prič. In potem na sodišču plačajo vse za nazaj. Predlagam ti, da začneš že danes delati na sebi in popraviš to svojo slabo lastnost.

  50. Mirjana pravi:

    hvala za tvojo razlago. Vidiš, če ti rečem, da je SNi zadnja stranka, ki bi jo sploh rada videla v parlamentu, in mislim zelo iskreno resno…a lahko ostaneva vsak pri svojem brez nepotrebnih žalitev in napadov?
    Ni pa SNi edina, ki mi ni všeč. Je pa zadeva hecna. Po sledenju zasedanj DZ imam kar nekaj konkretnih imen, ki so mi blizu po svojih pogledih in nastopih, a kaj, ko so iz različnih strank ( SD, Zares, Lipa in LDS)…drugega vsaj za sedaj še ne vidim.
    pa lahko noč vsem.

  51. asd pravi:

    kaj pa imate tako proti ameriškim republikancem? tole vas bo presenetilo: suženjstvo v ameriki je podpirala demokratska stranka, republikanska pa je bila proti in ga je tudi odpravila na koncu.

    http://technorati.com/videos/youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DW4F0j4HAl28

  52. lucko pravi:

    Mirjana, sklepam, da ti je Tavseva vsec. Ja je zakon je… Mene samo skrbi, da ne bo prisla v parlement. Nje bi bilo res skoda…

  53. ervinator pravi:

    Mirajana, grozno, v parlamentu bi raje videla Lipo ali SNS kot pa NSi? Pojdi in se poboljšaj!

    Igor, dovolj mi je tvojih bedastih namigovanj! See you in court!

  54. Igor Đukanović pravi:

    Asd, stanke se zelo veliko spremenijo v petdesetih letih. Še več v sto letih. V enem letu pa ne posebno veliko. Tako da si zelo natančno predstavljam, kaj bi še en republikanski predsednik pomenil za Ameriko in za svet.

  55. Igor Đukanović pravi:

    > See you in court!

    Ohoho, a lahko dobim tvoje osebne podatke? Moje imaš zgoraj. BTW bedasto ni zelo vljudna beseda.

  56. lucko pravi:

    ervinator, se enkrat preberi nastete stranke. SNS ni med njimi…

    Se pa strinjam, da bi bila tudi NSi vredu stranka, ce bi se nekaj ljudi resila. Podmladek imajo zakon, no vsaj tiste, ki jih poznam. Sem morda bi bilo zato dobro, da je ni v parlamentu, da se znebi teh ljudi…

  57. ervinator pravi:

    You wish!

  58. ervinator pravi:

    Lucko, Mirjana je napisala, da je NSi “zadnja stranka, ki bi jo sploh rada videla v parlamentu”. Ali ti iz tega sklepaš, da bi Mirjana rada videla NSi v parlamentu?

  59. lucko pravi:

    Ok jaz sem mislil, da je izbira za koga volis to in med nastetimi ni SNS, prav tako pa ni omenjala, da bi raje videla SJN namesto NSi, pa je vrjetno samo po sebi omevno, da ne bo nastela vseh. Vem da pravno pravilno to ni ampak to ni pravni dokument…

    Da pa NSi ni nujno slaba sem se pa strinjal s tabo ne Mirjano…

  60. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, Lucko ti je razložil, kaj misli on. Mirjana je povedala, koga ona ne bi rada videla v parlamentu. Jaz sem pa tisti, ki za žaljivko utegnem koga tožiti. Je to tako težko ločiti?

  61. lucko pravi:

    Prav tako izraz “zadnja stranka, ki bi jo sploh rada videla v parlamentu” ni nujno treba jemati dobesedno. Vzemi kot povdarek zelje.

  62. Mirjana pravi:

    lucko, nikar mi s pravno pravilnimi zadevami prihajat na dan,..ervinator je napisal koga bi rad videl v parlamentu, jaz pa le, da eno od naštetih zanesljivo ne (moje osebno mnenje!), sem pa naštela da je nekaj oseb ki so mi všeč,…ja lucko, Tavševo bi bilo res škoda izgubiti v parlamentu, pa tudi Peče mi postaja čedalje bolj ok.
    če ima kdo namen tožit, ni frke, ..le na vrsto bo moral čakat ehehe…z upoštevanjem sodnih zaostankov, in mojega EMŠO, se morda prej z Matildo srečam..kdo je že avtor? ervinator? :)) oki hecam se, nočko

  63. Rok pravi:

    Ne razumem, kaj ima s to stranko zelje?

  64. lucko pravi:

    :) Pravno pravilno je letelo na iskanje dlake v jajcu s strani ervinator in nikakor ne nate… Brez skrbi pa glede tozbe, ni nevarnosti, ker o tem govori Igor in zaenkrat ne v istem stavku z tabo…

  65. lucko pravi:

    Rok, ce vzames namesto z ž, ki ga jaz ne uporablajm zaradi angleske tipkovnice(da se ga napisati samo moras vitpkati asci), ti bo vse jasno…

  66. ervinator pravi:

    Lucko in Igor, če nista razumela: po Mirjaninem pojasnilu je jasno, da bi katerokoli drugo stranko (verjetno od obstoječih) raje videla v parlamentu kot pa NSi. Torej raje tudi SJN in SNS.

    Vama še kaj ni jasno?

  67. Rok pravi:

    Lucko, se vidi, da si levičar-internacionalist: briga te za slovenščino in narodno kulturo, sicer bi že zdavnaj rešil problem tipkovnice, sičnikov in šumnikov. Za take kot si ti ima Grims v načrtu narodoljubje. Tudi obdobje nacionalkomunizma te še ni spravilo k tvorni narodni zavesti. Težko boš ti razumel pojem slovenske državnosti, če še narodnostnega vprašanja nisi pri sebi rešil ustrezno času, ko smo postali del EU in je socialistična internacionala zavozlana samo že v oranžnih kravatah zaresovcev ;-) in redkih še aktivnih članov zveze komunistov, ki jezdijo Boruta Pahorja.

  68. lucko pravi:

    Sem cisto razumel, kaj pravis ti, ampak to v pogovrni Slovenscini ne pomeni. Ce bi pisala pravni dokument, bi to pomenilo to, ce pa napise na forumu pa ne. Posebaj se ce vrjetno kot vecina slovencev ne ve katere so vse stranke v Sloveniji. Jih znas nasteti morda ti? Brez pomoci interneta… Zato tocno kaj je mislila s tem lahko pove le ona… Vemo pa da bi raje videla Zares, LDS, SD in Lipo za SNS pa ne vemo vec tocno…

    No ampak nehajmo s tem. Vemo kaj pomeni pogovrno in kaj pravno in se ne sprenevedajmo…

  69. Mirjana pravi:

    ervinator, preden grem ajčat,..navedla sem le stranke o katerih je ves čas govora in to so parlamentarne, če ostalih nisem navedla je pač, ker jih ne jemljem v poštev kot meni blizu oki? če ponoviva in zaključiva, pisala sem o SD, Lipa, Zares in LDS, s epa morda na sceni pojavi kaj novega, kar pa je glede na čas malo verjetno, .tako, bodi dovolj.
    če komu ni kaj jasno me bo vprašal ervinator, pa objasnim kar sama. Vseeno hvala za asistenco .)
    nočko

  70. lucko pravi:

    Ali povedano se bolj preprosto. Mislis, da bi ob nastevanju strank lahko nasla se kaksno, ki bi jo manj zelela v parlamentu? Upas to reci z 100% sigurnostjo?

  71. Seba pravi:

    Glede na vremenske razmere, ki so vladale je bilo dejasnko ogromno ljudi. Kaj bi šele bilo, če bi bilo sončno vreme…
    Me res zanima, če lahko katera stranka v takih pogojih zbere toliko ljudi.

  72. ervinator pravi:

    Lucko, moja razlaga izhaja točno iz tega, kar v pogovorni slovenščini dejansko pomeni. Zato sem te vprašal, če si ti morda preveč dobesedno razumel to izjavo. V pravu pa to ne pomeni nečesa tretjega. Po zadnjem Mirjaninem pojasnilu izhaja, da sploh ni preveč resno mislila, kar je napisala oziroma da je pretiravala. Ravno zaradi pa sem repliciral in jo vprašal, če je res tako mislila. In še vedno me zanima, ali bi raje pustila v parlament NSi ali SNS? Če je že premislek o tem težek, se bom na polno zgražal. Lipa je podobno sranje kot Zares, samo da so v Lipi totalni bleferji, medtem ko imajo v Zaresu vrhunski marketing.

  73. Mirjana pravi:

    ervinator, imaš vso svobodo do zgražanja, kakor vsi mi, ..z drugimi besedami, volitve naj bi bile zato, da vsakdo oceni po lastni presoji. Nič narobe, če je tebi neka stranka blizu, meni pa ne,…imava pač različne poglede, kriterije in vrednote, torej, če sem te pa razočarala, oziroma se zgražaš je to pač tvoj problem ne pa moj…pace e bene .)

  74. sanja pravi:

    nasmeh kot razlita kanta lubrikanta, se je nekoč zapisalo enemu od naduhovitejših piscev.. in jaz sem ploskala!! In močno bom držala pesti, da mi ga bo treba čim manjkrat gledati in slišati na njegovi in katerikoli drugi TV.

  75. lucko pravi:

    @ervinator:
    No in ravno iz tega izhaja tudi vcerajsni spopad. Komentiral si zmontiran video, kjer nisi vedel ali se gre za odgovor na vprasanje, za pripravljen govor ali kaj drugega(pac v nepripravljenem govoru ali odgovoru lahko sklepas, da nekdo nekaj ve, cesar ne ve). 80% govorice je neverbalne. Nisi hotel uporabiti intuicije in se se obesil samo na besede. Ampak iz zmontiranega videa ne mores vedeti konteksta in zato sem zadnje case nad Vestjo malo razocaran. Nimajo vec verzije za sladokusce brez montaz. Se snjam, da je montaza bolj gledljiva, ne da pa tako natancnega vtisa…

    Drugace pa je dejstvo. Dobra stranka je dobr marketing, slaba pa slab. Tudi dejanja stranke so prodajanje cilni publiki. In to velja za vse stranke in ne le v Sloveniji…

  76. lucko pravi:

    Spet mi je reklame med tipkanjem nalagalo… “Se snjam, da je” je “Se strinjam, da je”

  77. ervinator pravi:

    Lucko, če trdiš, da je moja interpretacija v nasprotju s kontekstom, bi mi moral ponuditi citat, ki kontekst osvetljuje s tvoje pozicije. Vendar pa tega ali česa podobnega temu nisi naredil. Moja intuicija mi pravi, da tega niti nisi mogel, saj gre samo za tvojo željo, kaj da je Lahovnik v resnici povedal. Torej ostajam pri svojem.

  78. lucko pravi:

    Sva toliko debatirala v tem, da se mi niti ne da. Nekajkrat sem ti povedal kje najdes cel govor. Da bi ti dokazal karkoli bi moral napisati kar lep del govora. Glede na to da sem dislektik pa je to zame zelo tezko. Ti raje dam prav. Namen moje intervencije je bil bolj, da ti pokazem kako si tukaj nekaj narobe razumel in morda premislil pri sebi…

  79. lucko pravi:

    Ma nekaj me glavobol daje. Pomoje imam spet vnete sinuse. Ce ne bom pocasi sel spat bom se bruhal… Lepo tipkajte.

    Lahko noc…

  80. ervinator pravi:

    Tukaj si z napačnim sklepanjem na podlagi Mirjanine izjave žele pokazati, da sem jo jaz narobe razumel. Vendar pa to ni res, saj sem se nad njo predvsem začudil, nakar je sama pojasnila, da je z izjavo pretiravala.

  81. ervinator pravi:

    P.s.: Računalnik slabo vpliva na sinuse. Priporočam univerzalni recept Branka Gradišnika, se pravi tek. Kolesarjenje je tudi v redu, če je dovolj klancev. :)

  82. ervinator pravi:

    P.p.s.: Najboljša je pa morska voda. :)

  83. Carlos Contreras pravi:

    Seba, lahko: NSDAP. Pa KPJ. Ojoj, da se ne bom Končevim teorijam približal …

  84. alja pravi:

    Rak: Dobro, razumem. Pikra sem, vem, malo sem tudi pristranska (čeprav sem v komentarjih na teh straneh večkrat argumentirala svoje odločitve, pristranskost pa včasih tudi zato, ker določene gospode iz SDS slabo prenašam - med njimi je obravnavani gospod na posnetku).

    Hvala lepa za čestitke, v družini se novega člana zelo veselimo! :-)

  85. lucko pravi:

    @ervinator:

    Ce vodo solim, bo to tudi vredu? Kaj pol naredim, jo potegnem v nos? Dej pomagaj, ker mislim, da bom umru, celo noc skoraj nisem nic spal…

    Drugace pa je bilo moje sklepanje cisto pravilno. Sem ti napisal, da z izjavo ni mislila dobesedno ampak da je s tem povdarjala svoje prepricanje in da beri med vrsticami…

  86. Mirjana pravi:

    lucko,..morske vode ne priporočam (vsaj na našo ne prisegam),..je pa menda najbolje inhalirati, meni so dajali nekoč kamilico, se pa dobi v lekarnah tudi preparate, nakar poskusiš sčistiti nos, moja mama je na kraju vdihnila v vsako nosnico žganje,….in če je vidla zvezde, je dejala, da je nos čist in desinfekciran,…a morda ne škodi skočiti do zdravnika,…žal mi je ker vem kako je neprijetno,…
    kar pa se mojega komentarja tiče je začudujoče že to, da ervinator sploh da primerjavo med sns in sni, ..a to ostane med nama .)
    mir in dobro…bi rekel nekdo

  87. lucko pravi:

    Sej za to nisem nameraval spakirati in oditi na morje. Zato sprasujem, ce je slana voda tudi vredu. Drugace pa imam dva preparata z lakarne, en pomaga le za silo, drugi pa sele po kasnem dnevu… Sem pa tudi ze poizkusil vdihavat paro, bom poizkusil se dodati kamelico…

  88. ervinator pravi:

    Lucko, a ti misliš, da sem jaz Mirjanino izjavo vzel dobesedno? Potem pa res nisi razumel …

    Mirjana, vse se da primerjati, ti pa se izogibaš konkretnemu odgovoru, in neumnosti pišeš.

  89. lucko pravi:

    Pa sej ti je odgovorila, le ti je nisi razumel…

  90. Mirjana pravi:

    ervinator, priznam predvsem, da si mi že malo presedel… torej polni so te vsi blogi,povsod napadaš, povsod žališ, nimaš pa toliko jajčk, da bi se vsaj predstavail. Jaka si ti meni faca.
    Če se vrneš na moj prvi izziv, ga preberi še en krat, nato si vzami čik pavzo pa za hip utihni,..a naj mojo starost ponucam, da ti nevemkaterikrat ponovim, že ponovljeno? Če se kdo ne izogiba javno povedati, to zanesljivo nisem jaz,…in to z inemom in priimkom,…pa ti?se mi pač ne da na tvoje otročarije koga bi pustila bolj pred vrati…če nekomu ne odprem, je pač ista klobasa če mi je eden od njiju še bolj zoprn …kapiš???
    če bi malo sledil mojim komentarjem, če bi imel sosobnost brati med vrsticami, kot pravi lucko, sem se o sns in njihovem vođi že več krat izjasnila,…in sedaj laho upam, da si boš za hip oddahnil pa nehal nakladat?
    kakkio! ?

  91. Mirjana pravi:

    sorry, pomota negacija negacije…ne izogibam se javno povedati…

  92. lucko pravi:

    Mirjana, tole s kamelicam pa pomaga… Dobr nasvet… Hvala!

    Zganja pa nimam, da bi poizkusil se dizinfekcijo…

  93. lucko pravi:

    Slovensciga glede dvojne negacije ni tako stroga, ampak razumem pa zakaj hoces biti povsem jasna:)

  94. ervinator pravi:

    Mirjana, ne vem, kakšne neumnosti si prej pisala in na katerih drugih blogih, vidim samo tvoje neumnosti v tej debati. Kar se tiče predstavljanja, mi pa res dol visi, kako ti je ime in kdo si.

  95. ervinator pravi:

    P.s.: Branja med vrsticami se na spletu raje izogibaj. Kam to pelje, je s svojim primerom odlično pokazal prav Lucko, ki me stalno obtožuje nekih izjav, ki jih nisem napisal.

  96. ervinator pravi:

    P.p.s.: Igor je pa glede tega sploh ekstrem.

  97. Mirjana pravi:

    oki zlatko, naj ti še naprej dol visi,..to in ostalo… .)
    je pa zanimivo skolikim žarom odgovarjaš na neumnosti a ne?….kaj praviš?
    in ker stari pregovor ni iz trte zvit,…se tukaj od tebe poslavljam
    pace e bene

  98. ervinator pravi:

    Adijo!

    Poboljšaj se!

  99. BORAC pravi:

    Nad zmago SDS ne bi preveč presenečen, ne toliko zaradi kvalitet SDS, kot zaradi šibkosti in praznosti sedanje opozicije. Vse kar opozicija lahko prikaže so brezglavi napadi na Janšo, sami pa nimajo kaj pokazati. Kar so LDS, Zares in SD imeli za pokazati so že pokazali a ni obrodilo uspeha.

  100. Aschmodei pravi:

    Hehe, goveja godba in slovenski white trash v ozadju^^.

  101. AzzQim pravi:

    Aha, Grims ve vnaprej, kakšna bo uredniška odločitev na nacionalki :D
    Nekako tako, kot je bilo v Mladini objavljeno:

    Kaj je raziskovalno novinarstvo?
    To, da Vladimir Vodušek ve, kaj bo Janez Janša odgovoril, še preden mu Janez Janša pove, kaj ga mora vprašati.

  102. ervinator pravi:

    Aja, še to, Lucko. Kar sem citiral in komentiral glede Lahovnikovih pritiskov, je komajda kaj odvisno od predhodnega konteksta. Njegova izjava (citiram: “Če vemo, da na Finskem dve osebi že nekaj časa sedita v zaporu zaradi podkupovanja v Sloveniji, v vsem tem času niti slovenska policija niti tožilstvo ni naredilo nobenih resnih korakov.”) se ne glede na predhodni kontekst nanaša na obdobje, vse odkar je v javnost prišla novica o preiskavi na Finskem. Dejstvo je, kar sta sporočila policija in tožilstvo, da so bili že od začetka aktivni tudi slovenski organi. Zaresova funkcionarja sta - kar sem ti razložil in dokazal s citati - s tem izvajala pritisk na mednarodno preiskav, in tega pač ti ne moreš ovreči ne s citati ne z intuicijo, lahko pa z vero v Zaresov prebrisan marketing.

  103. lucko pravi:

    Razen, ce si uspel pred tem v celotnem prispevku(in ne montazi) slisati, da se sedaj koncno nekaj v sodelovanju s Finci dogaja… In takrat(malo pred podpisom sporazuma) je tozilstvo potrdilo, da se je preiskava zacela v sloveniji. Ce so sedaj zgodbo spremenili pa nas lahko skrbi… Res da ne v tem deli ampak pred tem. Zato ti pravim, da jezik ni le en stavek in da moras vcasih razumeti, da se stvari nanasajo na stvari pred tem… Isto se ti je zgodilo tukaj…

    Zdej bom pa nehal na to temo sploh. Vsak si je lahko ustvaril meneje ze tukaj, ko si hotel Mirjani nekaj poloziti v usta kar ni pisalo. Se sedaj ji tiscis to v usta in je obupala, da bi ti dopovedala. Jaz tudi. Na to temo ni vredno s tabo vec debatirati…

  104. ervinator pravi:

    Lucko, očitno nikoli ne boš razumel, ker preveč verjameš v Zares.
    Direktni odgovor na tvoj zadnji komentar: Zdaj se je začela skupna, mednarodna preiskava, ki poteka po posebnih pravilih, ki jih ureja okvirni sklep Sveta EU. Policija je že pred Zaresovo konferenco demantirala, da se nič ne dogaja, ampak je pojasnila, da že od začetka sodelujejo s finskimi organi. Lahovnik je potem rekel, da v Sloveniji ni bilo storjenih nobenih resnih korakov. To je de facto pritisk na delo preiskave, ključne besede problematičnega pritiska so “resni koraki”.

  105. ervinator pravi:

    P.s.: Mirjani ničesar nisem tlačil v usta, jih ima že brez tega polna. Žal pa ni zmogla odgovoriti na preprosto vprašanje, ampak ji bolj ustreza pisati neumnosti.

    P.p.s.: Pogrešaš kaj Martina iz Zaresa?

  106. aja pravi:

    Kok sta tečna oba, Lučko in ervinator, pa dejta se dobit na enem piru pa se zmenta,
    pol pa sam zmagovalca tuki objavita
    ker te vajine jare kače mam že poln kufer

  107. sanja pravi:

    tale Branko Grims je genialec, z obljubo, da bodo potem zaspali, vabi nacijo, naj hvali SDS. Nekaj podobnega je izvedel najbrž tudi z nacionalko.

  108. ervinator pravi:

    Zmagovalec je Lucko, jaz grem pa na pir. ;)

  109. obrejani jež pravi:

    Edino kar veže Branka Grimsa na oblast(SDS) je po mojem božjem prepričanju samo denar. Tistih 7000 eur , ki jih pokasira za bedasto blejanje in bedaste zakone , ne bi zbral s tako pametjo v nobeni doo ali sp !!! Bodimo realni in zahtevajmo nemogoče : pametne politike v SDS.

  110. sanja pravi:

    ne ne, zdaj jih je treba na vse pretege hvaliti, npr. “Grims nima nasmeha kot razlita kanta lubrikanta”.
    Ne? Pa bodo zaspali. Mogoče za 100 let, dokler ne pride princ…

  111. sanja pravi:

    .. princ.. v podobi npr. Jonasa… Luke Kopra? .. princ poljubi SDS in ta se spremeni v…. ?

  112. Rak pravi:

    @Alja, zdaj sem pa tudi jaz pomirjen. Trudim se bit nepristranski, vem da mi vedno ne uspe.
    Tega gospoda na sliki osebno delno poznam iz preteklih obdobij, pozdravljava se, ampak njegov stil in pretiravanje mu nista najbolj v čast. Stranki dela včasih medvedje usluge.

  113. alja pravi:

    Ta gospod tej stranki dela največjo možno antipropagando, kar je možno. Zakaj ni bil nikoli v ospredju (iz moje strani že večkrat omenjeni) Mirko Zamernik? (ki odhaja iz politike) Ali pa Starman? (ki tudi odhaja)

Komentiraj