Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Z veliko razliko!

16. avgust 2008 ob 21:10 | Nejc Jemec |

“Slovenija na pravi poti” je pisalo na stoterih rumenih papirnatih čepicah, ki so si jih nadeli obiskovalci festivala Slovenske demokratske stranke (SDS) v Šentvidu pri Stični. Za potrditev je geslo nad vsaj 17.000 obiskovalci, kolikor se jih je zbralo po ocenah organizatorjev, poneslo še letalo.

SDS je predstavila svojo listo 80-ih kandidatov za septembrske državnozborske volitve. Navdušena množica je v dežju pozdravila predvsem predsednika stranke Janeza Janšo, ki je v svojem govoru za jesen poudaril nujnost zmage z veliko razliko. Okrcal je konkurenčne stranke, ki da kljub obljubam še niso predstavile svojih programov in kandidatov. Za Liberalno demokracijo Slovenije je dejal, da na žalost ne sledi politiki Janeza Drnovška.

Velikega aplavza so bili deležni tudi kandidati Gregor Virant, Miran Pavlin, Dimitrij Rupel, Romana Jordan Cizelj, France Cukjati, Branko Grims idr.

Po uradnem delu se je pričel zabavni program — posijalo je tudi sonce — ki sta ga na odru povezovala Jasna Kuljaj in Boštjan Romih. Glasbeni gostje SDS-ovega festivala so bili tudi Čuki in Nuša Derenda, ki je zapela strankino himno Za Slovenijo živim.

Janez Janša: “Žal pa obnašanje naše politične konkurence nekoliko spominja na režiserja Woodya Allena, ki je nekoč dejal, ne poznam vprašanja, vendar vem, da je seks definitivno odgovor nanj.”

Sledi še celoten govor predsednika SDS Janeza Janše, krajši pogovor s poslancem Brankom Grimsom in anketa med obiskovalci festivala.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 215 x komentirano
  1. Neja pravi:

    Joj, joj, pravi miting resnice. Še Milošević ni znal bolje.

  2. aja pravi:

    Ja, upam da res z veliko razliko,
    daleč zadaj za SD

  3. Rok pravi:

    Tale z Woody Allenom je zelo posrečena :-)

  4. Skus pravi:

    Janez Janša kot Mao Zedong

  5. ervinator pravi:

    Veliko besed navdušenja, vendar povedane v žalostnem tonu. Podobno tudi v Goričkem.

  6. ribič pravi:

    cca 40%

  7. Losos pravi:

    A ta hipokrit spet o Drnovšku?

  8. El Mundo pravi:

    Sanja ribič kukuruz, kot sanja Janša svojo zmago. Upam, da slednji pred spanjem vsaj zadovolji svojo zaročenko (s sexom po Woodyju), kar pa ribič zagotovo lahko samo sanja …

  9. ribič pravi:

    Dejte no levaki,sej veste,kako se bo izšlo….

    PS: Boris Jež v Delu že tri komentarje ni omenil Janeza Janše.Če to ni potrditev volilne projekcije,pol res ne vem….

    Losos; to ,da so ga “sopotniki” tipa Vajgl,Podbregar,Školjč in podobni pozabili v rekornem času pa ni hipokrizija,knede? A jim Kučan ne pusti?

  10. Carlos Contreras pravi:

    Janša se dela, da gleda filme Woodyja Allena. Verjetno je to prebral v kakšnem cajtungu.

  11. ribič pravi:

    Carlos ŠAkalos;

    ne,ne ,to mu je znani seksolog Rupar prišepnil :))))

  12. El Mundo pravi:

    Pavle pa nima pojma kdo je Woody, je preveč butast, pa še Janša ga je že zdavnaj odjebal.

  13. Losos pravi:

    Spoštovanje želja družine naj bi vam v katoliškem svetu nekaj pomenilo, ali ne?

    To je moj odgovor.

    P.S.
    Wudiij aljena… Spet Janševa super angleščina ;)

  14. sanja pravi:

    ja, stavim, da Allenovi filmi niso ravno Janševa izbira.. prej kak Terminator (you’re terminated, fucker :-)

  15. Štrigon pravi:

    Je pa JJ resnično pravi lik za kakšen Allenov film.
    Samo spomnimo se, koliko bizarnih tipov najdemo v njegovih filmih.

  16. Losos pravi:

    Janša skuša bit Pahor, lol

    Na koncu: …bomo proslavili zmago z..? ZMAGO Z…? tako je, z veliko razliko…

    Sam še un kenov “to mi delite” mu manka… sam mu nekak ne paše ta sproščeni slog, bohsigavedi!

  17. sanja pravi:

    lahko bi bil avtoritarni oče iz mladosti glavnega nevrotičnega junaka, ki bi ga lahko igral npr. Podobnik

  18. Matts pravi:

    A tole s seksom kot odgovorom leti na Pahorjeve dečke in varanje partnerke? Če bodo te podatke dali v javnost, potem bi znali res dobiti mnogo več od Pahorja.

  19. Mirjana pravi:

    Je pa vsaj tokrat bil previden…citiral je WA,…sicer bi mu Večer podelil še medalijo za najboljši štos leta.

  20. sanja pravi:

    avtoritarni oče, katerega skrivne seksualne sanje so Pahor z bičem

  21. Lady pravi:

    Sex je sex. Toti Pahorjevi dečki ga fejst biksajo. Krožijo govorice, da tudi Dimovskemu Metka več ne da, zato ga namaka pri nas na Štajerksem.

  22. sanja pravi:

    Mirjana, res je, naučil se je citirati

  23. Marky pravi:

    Kdo bo v Pahorjevi ekipi sploh. Niti enega človeka še ni predstavil. A mogoče nima nobenega kandidata? :-)

  24. Tomaž pravi:

    Škoda, da nisem šel pogledati tega cirkusa, saj sem samo ene 8 - 10 kilometrov stran doma.

    Drugače pa srčno upam, da ne bo treba še 4 leta gledati tega ‘malega Stalina’

  25. Štrigon pravi:

    Pa dajmo malo obrnit ta štos z seksom.
    Kako pa kaj tile SDS,NSI,KDS veljaki na področju seksa ?
    Zakaj pa bi moral biti seks “handicap” ?
    To bi morala biti prednost.
    A smo res tako zavrti ? A tile “vojščaki za pravo demokracijo” ne vedo , da je seks lep ?

  26. sanja pravi:

    saj Janša seks že izkorišča za svojo promocijo. Brez dlake na jeziku je povedal, da je Pahorjev jezik poln dlak.

  27. Carlos Contreras pravi:

    Ah, projekcija navad slovenskega podeželja, kjer se ženske ne brijejo …

  28. Slovenski volilec pravi:

    Iz usedline, ki so jo pod prispevkom naplavili predhodni komentatorji resnično ne želim prerokovati. Očitno vlada v levem taboru skrajna zaskrbljenost, pa jim zaradi tega radikalno pada nivo.
    Glede nastopa J.J. na posnetku sem prepričan, da se LAHKO TAKO SUVERENO VEDE IN ZVENI SAMO PRAVI ZMAGOVALEC!
    Po uspešnem in v stabilnem mandatu koalicijske vlade predsednika Janeza Janše (nenazadnje je bilo izpolnjenih 90% vseh predvolilnih obljub SDS-a) in ob sočasnem izredno profesionalnem predsedovanju Slovenije Svetu Evrope, pravzaprav ni nobenega razloga, da se ne bi mogel predsednik v Stični preprosto pridružiti čez 17.000 - glavi množici. Kot je videti na posnetku, so mu ljudje z veseljem segli v roko.
    Bleferski levičarji, ki se tako radi deklarirajo kot zagovorniki malega človeka, so seveda prireditev oz. preprostega malega človeka, ki se je je udeležil, dokonca popljuvali (kar je moč razbrati iz zadevnih komentarjev). Ogorčeni levičarji volilcem res več ničesar ne prikrivajo! Toda imamo demokracijo in tovrstnih prireditev pač ne morejo enostavno prepovedati (v prejšnji državi jim je bila ta možnost še na voljo).
    V toku mandata se Janševa vlada opoziciji (ki si v tem mandatu žal niti tega naziva ni zaslužila) niti enkrat ni pustila sprovocirati, ampak je kot zmeraj ohranila načelno držo in dosledno izvajala svoje poslanstvo - slednje pa slovenski volilci najbolj cenimo. Z gotovostjo trdim, da tako dobre vlade Slovenci doslej še nismo imeli. Prav je, da pri SDS prihaja tudi očitno do izraza njen povezovalen ljudski značaj, ki smo ga od časa med osamosvojitvo Slovenije kar malo pogrešali. Slovenski narod očitno znova postaja enoten!
    Preveč je bilo zdraharstva strank, ki so izšle iz KPS in ZSMS. Le te so z več let trajajočimi rošadami, preskoki, spremembami svojih nazivov, divjim lastninjenjem in zavajajočimi praznimi obljubami močno zaznamovale tranzicijsko obdobje in slovensko javnost pripeljale do spoznanja, da tisti, ki laže tudi krade in seveda obratno. Napuh tranzicijsko tajkunske politike pač pri slovenskem volilcu ne uživa prav nobenih simpatij.
    Kljub kapitalski podreditvi domala celotnega slovenskega medijskega prostora (z namenom manipulacije neopredeljenega volilnega telesa in izvajanja propagande v interesu trazicijske interesne sfere) pa so se močno ušteli. Neopredeljeni del volilnega telesa namreč razmišlja s svojo glavo (ni podvržen medijski propagandi) in se praviloma odloča na osnovi rekapitulacije stanja in ne na osnovi za levico značilnega etiketiranja konkurentov s pojmi, ki imajo negativno konotacijo. Tudi prazne obljube pri neopredeljenih ne štejejo. Merodajen je izkustveni dejavnik. Dolgo je neopredeljeni del volilnega telesa abstiniral oz. je bil vsled pomanjkanja pravih perspektiv, pasiven. Brž, ko pa je SDS dobila na zadnjih DZ volitvah dovolj prepričljiv mandat, sestavila dovolj trdno koalicijo in se z vodenjem vlade izkazala, pa si je pridobila zaupanje le teh. Od predvolilnih obljub je SDS preostala zgolj še sprovedba ukrepov za vzpostavitev socialne pravičnosti. Predvsem za izvedbo tega pomembnega poslanstva, ki so si ga v danih razmerah zadali in glede na vse v dosedanjem mandatu že uresničeno, zmaga na volitvah pravzaprav sploh ni vprašljiva. Dobra popotnica za to, da SDS-u zaupamo nadaljnji mandat pa je tudi že predvidena regionalizacija države, katere bistvena pozitivna posledica je decentralizacija države (o čemer se je pri opoziciji in v medijih, ki so v njeni lasti strateško molčalo - raje so državljane zavajali in trobili o nepomembnostih kot sta število pokrajin ali njihov naziv, pa koliko da nas je referendum stal; - če npr. odštejem tiste 3 miljončke od 108 miljonov, s katerimi bo recimo osrednještajerska pokrajina samostojno razpolagala, se računica kljub temu dobro izide, te 3 ali 4 miljončke jim Štajerci, če je treba tudi častimo, hehe).
    Ti in številni drugi razlogi botrujejo temu, da se volilci opredeljujemo tako kot se, pa če je to Toševemu inštitutu prav ali ne. V vsem navedenem tiči srž panike, ki vlada na levici in je obenem tudi razlog za njeno že absurdno udrihanje po vsem, kar je Slovencem svetega. Pri tovrstnem vedenju gre za totalen politični samomor in vodi tranzicijsko levico na volitvah, ki so pred pragom, z gotovostjo v poraz. Bo kar držalo, kar napoveduje predsednik Janša: PREPRIČLJIVA ZMAGA Z VELIKO RAZLIKO

  29. alja pravi:

    Sanjala svinja koruzo. :-)

  30. Mirjana pravi:

    slovenski volilec…lepo…a si sam napisal?….če ne, navedi avtorja… .)
    pa nikar se ne huduj, v tako sproščeni in demokratični deželici pač vsak pove svoje..pa misli tudi a ne?

  31. silva pravi:

    absolute power corrupts absolutely, but it also rocks absolutely.
    bojim se, da bodo se enkrat zmagal.

  32. alja pravi:

    Jaz tudi, ampak upam na najboljše. Upam, da nas zgoraj slišijo. Ja, prav ste prebrali, verna sem, pa teh desnih vseeno ne prenašam. :)

  33. Igor Đukanović pravi:

    @slovenski volivec

    Izjemno lepo in umirjeno napisano. Na tvojo žalost pa ne drži povsem. Recimo jaz, ki sem tudi “osrednještajerski” volivec Janši niti slučajno nisem pripravljen šenkati treh milionov evrov. Bi raje subvencionirali javni prevoz, tako da bi mestni avtobus v Mariboru spet stal 1 evro in ne 1,10 evra. In podobno po ostalih krajih. Prispevček k nižji inflaciji…

    Vsekakor sem vesel, da ti očitno razmišljaš s svojo glavo in kljub nasprotni odločitvi šefa vaše stranke ne bojkotiraš Vesti. Tudi Ribič ne more brez mene in ostalih nas “levih komentatorjev”. Dobrodošli z nami tudi po volitvah. ;-)

    Zdaj pa nazaj k Janši. Tako podlega komentarja, kot sem ga slišal v zgornjem filmčku pa ne slišiš vsak dan. Janša namiguje, da se je Drnovšku pred smrtjo zmešalo (5:17-5:35) in zato ni podpiral Janševih zadnjih potez. Ni povedal direktno, a najbrž z namigom na bolezen ni hotel reči, da je dr. Drnovšek pred smrtjo postal preveč dober in human človek, da bi še lahko komentiral politiko.

    In to namiguje Janša, ki vodi politično opcijo, ki je na zadnjih volitvah zmagala z dokazljivo shizofrenimi izjavami. Pred leti je trdil, da Kučan pripravlja državni udar in da zanj skladišči orožje na mariborskem letališču. Orožje niso branile brigade prostovljcev, pač pa se je Janša nato brez težav pripeljal prav do skladišča in to čudo razkazal svetovni javnosti. Nato je svojo šizofreno retoriko stopnjeval. Že kar vsaka njemu neljuba politična poteza je v ozadju vodila do ukazodajalca Kučana.

    No volilni izid leta 2004 je bil zelo tesen. Morda je desnici 45. poslanca uspelo dobiti prav s temi izjavami. Morda bi koalicija brez tega bila nekoliko drugačna. Žal ne vemo. A letos bo Janšev poraz prepričljiv. Kar nekaj poslancev mu bo zmanjkalo do parlamentarne večine.

    In tudi nakladanje o tem, da morda zmagovalec ne bo v vladi. Ja, seveda se lahko zgodi. Tudi Peterle je zmagal v prvem krogu, pa zato ni postal predsednik. Predsednika republike mora potrditi večina volivcev. Podobno mora vlado potrditi parlamentarna večina. Predsednik vlade ne postaneš z osvojitvijo prvega mesta na Politbarometrovi lestvici priljubljenih politikov, pač pa za to funkcijo potrebuješ podporo zakonodajne veje oblasti.

    Še bi lahko napisal, a bodi dovolj.

  34. silva pravi:

    predsedniku vlade se je v 4 letih spremenil ton glasu, vec veselja je v njem.to je dobro. lekcija, ki jo je nedvouno dobil predvsem v stiku z Brusljem. Tam sta negodrnjavi ton in assertive drza neobhodno prisotna v vsakem razgovoru in tako rekoc osnovna elementa politcnega bontona.

  35. Mirjana pravi:

    res je silva…predvsem pa bonton…edino nisem našla več veselja v glasu, prej nasprotno…očitno bolje vidite….ta assertive drža sicer ne vem kaj pomeni, a zihr je nekaj ful kul, vsaj tak se sliši. A lahko razložite kaj to pomeni? ..za nas neuke levičarje ,k ‘nč ne štekamo?..

  36. Zhou Enlai pravi:

    Nej stare babice iz fare rajš popluvajo jašota in uršiko, tako kot bi vse druge, kako sta koruznika in da je janšo zaradi nje zapustil familijo…. ampak to pa ne, glavno da ga majo zelo rade in urško tudi, zelo! :D

  37. silva pravi:

    septemra 2003 je imela takratna vodja parlamentarne skupine SDU CSUU, ga. Merkel, govor na konvenciji stranke, govor, ki je dvignil dlake - pa ni bil govor brez dlake na jeziku. Ga. Merkel ima obcutek in ve, da se govori brez dlake na jeziku zapirajo vrata. To je bil govor, s katerim je postala bodoca kanclerka. respekt

    ne spomnim se, da bi g. Jansa imel govor, ki bi ga inauguriral kot bodocega predsednika vlade.

    gornji govor ne dvigne dlak, nedvomno pa jih dvigne mnozica. dvigne obcutek strahu.

    mene je strah in zelim si, da bi imeli v SI protiigralca predsedniku vlade. Vsaj verodostojnega, ce ze ne takega, ki bi dvignil dlake. In ce je res, kar pravi predsednik vlade, da SD se vedno ni uspela javno predstaviti svoje ekipe, s katero namerava na volitve po napovedanem terminskem planu, potem me je se bolj strah. Ce je tako, kot pravi predsednik vlade, potem so res loozerji. In sprico takih loozerjev in pred tako mnozico se ni tako tezko pojaviti tako suvereno kot se predsednik vlade je.

    zakljucek vseh, ki nimamno navade bit looserji je, da se je treba aktivirati in vzeti politicno usodo v svoje roke. ker ocitno se onim, ki so se na zacetku leta oklicali za protiigralce, ne da.

  38. aja pravi:

    Slovenski volilec, bravo, še enkrat bravo.
    Tisti, ki verjamejo kar si napisal, si res ne zaslužijo druge vlade kot Janše & co.

  39. Zhou Enlai pravi:

    Pahor je izrecno dejal, da bodo oni predstavili svojo ekipo na predvečer začetka volilne kampanije!

    In kakor se spomnim, je to barbi (kao odlični taktik, smeh) dejal že več mesecev nazaj. Tako da to JJ strašenje okoli ekipe je čist brezveze in nabiranje političnih toč na račun nerazgledanih bedakov, ki si enkrat na teden ogledajo slovenske novice. Itak sem pa rajši brez ekipe v anarhiji, kot pa spet s temi troti.

  40. Igor Đukanović pravi:

    Zhou Enlai, jaz sem pa opazil nekaj drugega. Gospa ima Janšo rada kot sina, Urško pa tudi, no, ima rada. Kot snaho?

  41. silva pravi:

    hej, draga Mirjana,
    z veseljem:
    assertive: adjective, having or showing a confident and forceful personality: the job may call for assertive behaviour.

    To recimo pomeni, da se ne postavljas skozi v vlogo zrve politicne usode (45 let na 12 podlage) drugih akterjev (kucanovega klana) ampak vzames stvari v svoje roke brez (samo)opravicevanja in uprvicevanja lastne nedejavnosti. Preprosto mores, kar moras.

    Ton je tako pomemben, glasovi skoraj vseh slovenskih politikov ali teh, ki hocejo biti politiki, so zagrenjeni, jezni. Tak zaloben ton usteraza eksistencialni drzi nazaj gledajocih. A treba je gledati tudi naprej.

    Za primer, tandem Hribar: ona gleda predsvem naprej, ima veselejsi ton od njega, ki gleda predvsem nazaj. Pa se posaliti se zna. On zna pa samo porocati o salah.

  42. Igor Đukanović pravi:

    Silva, meni se Janša ni zdel tako samozavesten. Še enkrat sem poslušal del ob začetku druge minute. In ne pretirano samozavestno naklada. Vlaganje v ljudi? V katere ljudi? Delež BDP-ja za šolstvo se ne povečuje. Delež BDP-ja za javno visoko šolstvo pada. Je to vlaganje v ljudi?

    Razen tega pa tudi nesramno zavaja. Drnovška označi kot kljub vsemu velika državnika in obtoži njegove najbližje sodelavce, da ne sledijo več njegovi poti in da jih tudi na odprtje spomenika, katerega si “kljub vsemu” zasluži ni bilo. Ja seveda ne. A ne zato, ker dr. Drnovška ne bi spoštovali, pač pa ker spoštujejo njegovo zadnjo željo in željo njegovih najbližjih, da bi po smrti bil samo Janez D. in ne več osrednja javna osebnost.

  43. Zhou Enlai pravi:

    In po drugi strani spet čisto nepietetno označi, da so vse stvari, ki jih je Drnovšek počel zadnje leto pred smrtjo posledica te njego strašne bolezni… Oziroma še enkrat je povedal, to kar je skos mislil, da se mu je zmešalo. Če že hodi na otvoritve spomenikov, potem naj bo saj spoštljiv, ne pa da ideje ter politiko nekoga označi za milo rečeno prfkunjeno - sploh pa če ma ta človek še ogromno podporo javnosti za sabo.

    Jaz pravim, da je po mojem janša zlobni oportunist, ki mu načela in vrednote niso znane in mu gre samo za oblast… Ampak jaz tudi ne bom šel na otvoritev njegovega spomenika, če ga bo nekoč imel.

  44. Štrigon pravi:

    Ob gledanju in poslušanju tega mitinga dobiš res občutek, da je samo eni rasi dano, da lahko vlada celemu človeštvu.
    Ja ta virus vsemogočnosti ni bil nikoli iztrebljen….

  45. silva pravi:

    igor,

    sem se enkrat poslusala. Drzi, precej manj prepricljiv, ko govori o politicnem programu kot takrat ko govori o konkurenci.

    Spodobilo bi se, da bi molcal o g. Drnovsku. Kar je rekel ni samo podlo, amapk izven okvira vsakega bontona. Reci, ki se ne zgodijo v okvirih, ki jih predvideva bonton, preslisim.

    In zdaj bistveno, facta bruta. Predsednik vlade pravi, da je g. Pahor napovedal, da bo 5/8 predstavil ekipo. Na netu ne najdem taksne napovedi. Vprasanje je, ali je g. Pahor javno postavil terminski plan na 5/8?

    Ce ni, potem prepricljiva retoricna fizgura stopnjevanja ministerskega predsednika, pade na testu resnicnosti.

  46. alja pravi:

    Kolikor vem, bo Pahor predstavil ekipo na predvečer dneva začetka volilne kampanje. Prvič slišim za 5.8. - torej, debela Janševa laž!

    In, ja tisto o Drnovšku je preko mej dobrega okusa in podlo!

  47. silva pravi:

    vprasanje za forumase: kaj pocne v tem trenutku PR od SD, ali molci ali pa se spi?

    Upam, da so toliko profesionalni v SD, da vedo, da je zdaj cas obratovanja 7/24.

  48. alja pravi:

    Saj delajo, s polno paro, vsaj v kolikor jih spremljam. (nisem članica stranke, samo simpatizerka)

  49. silva pravi:

    alja,
    kje se da videti rezultate dela?
    recimo, na njihovi spletni strani ni napovednika dogodkov….

  50. alja pravi:

    www.socialnidemokrati.si - klikni dogodki. Čeprav zdaj je res malo bolj “tiho”, priznam. :)

  51. silva pravi:

    Predsednik vlade res ne zna izbirati besed. Zato, da bi pred lastnimi volilci ex post upravicil svojo prisotnost v Zagorju, ni izbiral besed, ampak pograbil prve, ki so se mu ponudile. Seveda so bile napacne. Kajti g. Drnovsek je vse do konca vztrajal, da ni zrtev svoje bolezni. In tudi njegova politika ni bila zrtev njegove bolezni, ampak njen plod. Kaj drugega kot to, je nespodobno reci.

  52. Rok pravi:

    Silva, nihče ne umre zdrav.

    Pahor verjetno ekipe najraje sploh ne bi predstavil, ker ga skrbi, da mu bodo stara imena še dodatno zbila priljubljenost. Bo pa to seveda slej ko prej prisiljen storiti. Z zamudo seveda, ki je že pregovorno značilna za tempo njegovih odločitev.

    Jaz pa se samo čudim, od kod toliko potencialnih volivcev za t.i. “novo” politiko stranke Zares, ko pa je iz dneva v dan bolj očitno, da gre za stare, že preizkušane prijeme, ki naj bi jih tudi v naslednjem mandatu izvajali prekaljeni politični tiči ob bolj ali manj pasivni podpori peščice novih ljudi?

  53. ervinator pravi:

    Đukanović, Zaresov funkcionar Zaresa (soodloča v strankinih organih), ob populističnem traparjenju, kako bi se boril proti inflaciji, hkrati na drugi strani sporoča, da se moramo nasprotniki, ki ne sprejemamo zaresovske demagogije, bati za življenje v Sloveniji.

  54. alja pravi:

    Od kod pa tebi ta ideja: “…da se moramo nasprotniki, ki ne sprejemamo zaresovske demagogije, bati za življenje v Sloveniji.”? Nisem simpatizerka Zaresa, samo me vseeno zanima, kje je bilo to napisano? Ali si morda potegnil iz zraka (kot je pri volivcih JJ bolj ali manj običajno)?

  55. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, ta je pa huda. Prepričan sem, da bo Slovenija po jesenskih volitvah postala bolj varna in urejena država. Nikakor se ti ni treba bati za življenje. In prav gotovo ti ne jaz ne nameravam steči ne po življenju niti po zdravju.

    Ne najdem več prispevka o Luksemburgu na tvojem blogu. Prispevka pod katerim sem pustil komentar. Upam, da se s tistim komentarjem strinjaš in da ti je všeč. Gotovo pa tvoj “strah za življenje” izvira iz mojega komentarja na razgledi.net, kjer sem napisal, da menda ja ne nameravaš emigrirati po jesenskih volitvah. Res je občutek sreče subjektiven in smo vsi bolj srečni takrat, ko menimo, da je nam všečna politična opcija v sedlu, a upam, da bo kljub temu tudi tebi v Sloveniji še naprej zelo všeč. Tudi jaz se bom potrudil za to. :-) (Čeprav nimam neke funkcije, s katere bi lahko veliko vplival. A to je podobno nogometni tekmi, kjer je bolj od talenta pomembno veliko tekati, kar jaz gotovo počnem.)

  56. Igor Đukanović pravi:

    Rak, kako definiraš zamudo? Tudi moj Zares še ni dokončno predstavil cele ekipe, čeprav je večina imen že več mesecev znana. A torej mi tudi zamujamo? Je trenutek 0, takrat ko ekipo predstavi Janša? Ali morda on hudo zamuja za nami, ker skriva stara imena a la Grims.

  57. Mirjana pravi:

    Pozdravljena Silva
    Hvala za obrazložitev,..ki nekako ne sovpada z mojo oceno videnega .. pa greva po vrsti:

    “To recimo pomeni, da se ne postavljas skozi v vlogo zrve politicne usode (45 let na 12 podlage) drugih akterjev (kucanovega klana) ampak vzames stvari v svoje roke brez (samo)opravicevanja in uprvicevanja lastne nedejavnosti.”

    Se motim, ali ima še kdo občutek, da bolj, ko se bližajo volitve, bolj nas filajo z JBTZ…čeprav se je tedaj zgodil predvsem narod, brez njega bi JBTZ bil bolj JBG.
    Se motim, ali je ta vlada začela z mrzličnim masovnim prekopavanjem grobišč?
    Karkoli ne “klapa” so krivi udbomafija, bivši režimi, 12 let in na nevemkolikolet podlage…priporočam ogled katerekoli seje DZ, (Grims, Jerovšek, Pukšič, Kovačič, …)pa naj vsakdo presodi koliko je današnja vlada prevzela vajeti v roke v stilu moreš kar moraš,.gledam pozitivno s kančkom humorja naprej in ne nazaj,..?

    “Spodobilo bi se, da bi molcal o g. Drnovsku. Kar je rekel ni samo podlo, amapk izven okvira vsakega bontona.”
    O kakšnem bontonu pa govorimo? vedno sem mislila da so osnovne vrednote srčnost, humanost iskrenost,…To, kar se okoli g. Drnovška dogaja je najenostavnejše rečeno in vsem razumljivo čisti primer mrhovinarskega obnašanja,…
    Prepričana pa sem, da je naš bivši predsednik Drnovšek, kakor tudi Janez D. ostal globoko vsidran v srcih preprostih ljudi in ne samo njih.Ni dobro tega zanemariti, lahko koga drago stane.

    Se pa do kraja strinjam s teboj Silva, in sicer v tem, da če protikandidat odpove ali pa tudi ne,..v vsakem primeru bo treba postati aktivni soigralec v tej drami, al pa komediji, da ne postane tragedija .)

  58. ervinator pravi:

    Alja, kot je že Đukanović povedal, gre za debato v Razgledih. Povedal je, da si zaresovci prihodnje funkcije že razdeljujejo in da če ne nočem biti prisiljen emigrirati, naj raje sodelujem z njimi.

  59. alja pravi:

    Pa ja ni mislil izgona iz države, tega ne bo nihče počel. Sicer pa naj Igor poišče link (prosim), ker me je začelo zanimati, bi rada videla v katerem kontekstu je to bilo.

  60. Rok pravi:

    Đuka …, najbrž si mislil mene, ne Raka.

    Pojem PAHORJEVE ZAMUDE izvajam iz odstopanj od njegovih napovedi in iz odlaganj pomembnejših odločitev na vedno poznejši čas. (Čas za nov revolucionarni val je očitno še kar oddaljen.)

    Pri Zares tega ne opažam; nasprotno, že ob ustanovitvi stranke je bilo npr. jasno, kdo so njeni glavni kandidati za volitve in morebitno (a malo verjetno) sodelovanje v vladi.

    Ampak lucidnost citata W. Allenove pomisli mi pa nikakor ne gre iz glave :-)

  61. Igor Đukanović pravi:

    Rok, iskreno se opravičujem. Zadnje čase sem nekje debatiral z Rakom, pa sem v vročici debate spregledal.

    Glede Allena. Meni se zdi ravno obratno. Da SDS-ovo zakulisje forsira seks kot odgovor na zalet sedanje opozicije, ki bo sestavila bodočo slovensko vlado. Od prestreljenosti z informacijami o razpadu Cviklovega zakona in njegovi ljubici, preko Pahorjeve ljubice do namigovanja na Pahorjevo domnevno homoseksualnost. Res mu priznam, da tudi jaz, čeprav sem moški, opazim, da je lep, a ne moreš kar tako nabijati. Aha, da ne pozabim. Tudi mene niso pozabili faulirati. Za vsak slučaj. Čeprav sem sedel na klopi za rezervne igralce in sploh še nisem kandidiral za poslanca.

    P.S. In seveda še seks v obratni smeri. Janša, ki je uspel osvojiti tako mlado punčko, je očitno dovolj mačota, da nas bo popeljal v raj.

  62. Igor Đukanović pravi:

    Alja, link je tukaj:

    http://razgledi.net/blog/2008/08/11/lahko-konservativni-volivci-se-verjamejo-janezu-jansi/#comment-10970

    Ervinator, v omenjeni debati nisem nikjer trdil, da si Zaresovci talamo bodoče funkcije. Resda sem na enem mestu in sicer tukaj

    http://www.zares.si/ruplov-mandat-v-znamenju-incidentov-skandalov-in-neverodostojnih-potez/#comment-12086

    komentiral, da ne želim pretirano vročega povolilnega sodelovanja z dr. Ruplom in pred časom, da si želim, da bi notranji minister bil prof. dr. Branko Lobnikar, a to je tudi vse. O tvoji funkciji se nismo nikjer pogovarjali. Verjamem, da boš še naprej v isti službi in da boš še naprej pisal svoj blog in da bova še naprej kakšno pokomentirala na Vest.si, na Zares.si, na Razgledi.net, na tvojem blogu in še kje. (P.S. Dobrodošel tudi na mojem blogu, če te bo katera tema pritegnila.)

  63. silva pravi:

    pozdravljeni Mirjana,

    najbrz je nekje sum v komunikaciji: jaz k pristopam k stvarem tako, da identificiram prednosti in sibkosti igralcev. Prednost predsednika vlade zdaj v primerjavi z volitevami 2004 je, da se je za malenkost obrusil. Ima vendarle drugacen ton. Boljsi je kot je bil. Vendar se vedno zelo dalec od assertive drze, kot ugotavljate tudi vi. Seveda ne pravim, da je po mojem mneju dovolj dober za SI. Pravim, da je nemara dovolj dober za to, da ponovno zmaga. Kajti njegovi glavni protiigralci se vedno niso priceli delati. Se vedno ni demantija glede 8/5.
    Pa tudi stratesko spijo. Kajti priti je treba v pravem trenutku in na pravi nacin, da lahko meljes.

    Seveda je stvar bontona: ce se udelezis otvoritve spomenika, potem svojo udelezbo lahko pospremis le z najlepsimi besedami o onem, katerega otvoritve spomenika si se udelezil.

    Kako bi se pocutili vi, ce bi k vam prisla na kosilo znanka, potem pa drugje razlagla, da vendarle ni bilo vredno z gurmanskega stalisca, najedla pa, da se vendarle je.

    Mislim, da bi formulacija npr, da je bila politika g. Drnovska v zadnjem obdobju plod njegove bolezni na lep nacin izrazila vse rezerve, ki jih je predsednik vlade imel in se ima o politiki g Drnovska. Zal pa je predsednik vlade namesto da bi izbral primerne besede naredil nekaj, kar predsedniku vlade ne pritice: klobasal je kot se klobsa za sankom ali mizo vaske veselice.

  64. Igor Đukanović pravi:

    Silvija, meni se nobena formulacija misli, da je dr. Drnovšek, zaradi svoje bolezni ni uvidel, kako bi lahko bolje sodeloval z Janezom Janšo, ne zdi sprejmljiva. In Janša je svojo kritiko izjavil v slogu “v Sloveniji je verska svoboda, a kdor izstopi iz RKC pogubi svojo dušo”.

    Dr. Drnovšek se je zaradi bolezni spremenil. Njegova politična drža je postala bolj pokončna in manj pragmatična. In prav je tako. Kakršnokoli namigovanje, da je z njegovimi možgani bilo v tem času kaj narobe, pa je hudo deplasirano. Vsi vemo, da soočenje s smrtjo pri vsakem človeku spremeni priorite z dnevnopolitičnih na “večne”, moralne ipd. To ni znak duševne bolezni, pač pa duševne zrelosti.

  65. Igor Đukanović pravi:

    Uh, pardon gospa Silva. Na način “argumentacije” pri Janši in njegovih podpornikih sem tako zelo alergičen, da ob kakršnemkoli zagovarjanju njegovih najbolj grobih napak preusmerim vso svojo pozornost na argumente in spregledam ime.

  66. silva pravi:

    igor,
    ne zagovarjam in opravicujem stalisca predsednika vlade o dr. Drnovska.
    Pojasnila sem uvodoma, in to je bil disclaimer, da gledam na stvar kot na igro.

    Torej: razumem stalisce, ki ga ima predsednik vlade o dr Drnovsku. Tako kot je, me nic ne moti. Proti njemu se da vselej z lahkoto argumentirati. Pravim le, da se spodobi stalisce primerno izreci. Se vec, od predsednika vlade ZAHTEVAM, da stalisce primerrno ubesedi. Zahtevam, da predsednik vlade igra kot pritice prdsedniku vlade. Sahovska pralela: kraljica ne dela kmetovih potez.

  67. ervinator pravi:

    Đukanović, ni bil govor o moji funkciji, ampak o težko čakajočih zaresovcih. Glede mene pa si napisal, da naj raje sodelujem, ker če ne …

  68. ervinator pravi:

    P.s.: Tvoj blog je zaresovsko sranje.

  69. Igor Đukanović pravi:

    > Glede mene pa si napisal, da naj raje sodelujem, ker če ne …

    Ja, in ti si v današnjih komentarjih mene spolno zlorabil. Ervinator, kako bi se počutil, če bi ti to zabrusil in iz tega dalje izpeljeval tvoje spolne preference? Torej prosim, da tudi ti mene korektno citiraš. Govoril sem o normalnem aktivnem državljanstvu in sodelovanju s svojo izvoljeno oblastjo tudi, če si sam volil opozicijo. Kontraprimer je nek Američan, ki sem ga spoznal še kot najstnik, ki je rekel, da Carter ni bil njegov predsednik. Delal pa je v nuklearni elektrarni. Njegovo stališče se mi je zdelo zelo nedemokratično in tudi sam je to z veseljem priznal in dodal, da je republikanec. No, o tem je govora, Ervinator.

  70. Igor Đukanović pravi:

    Silva, se strinjam s to zahtevo. Predsedniku vlade in še marsikateremu našemu politiku ne bi škodilo, če bi se malo zgledovali po manirah in retoriki našega Predsednika republike.

  71. Tomaž pravi:

    Slovenski volilec, ti si tipičen Janševec, ki skozi nekaj potuhnjeno skriva,…. Če si že vzameš čas za tako dolge komentarje se podpiši z imenom in priimkom!

  72. silva pravi:

    to je se velika naloga slovenske (politicne) kuture - umiriti besedo.

    Pa tudi druzinske kulture - toliko ljudi, kolikor se jih prepira po slovenskih shopping centrih, se ne vidis prepirati nikjer drugje. Toliko rencanja kot ga vidis po ljubljanskih ulicah tezko vidis kje drugje. Toliko zmrdovanja kot ga vidis v ljubljanskih lokalih, ne najdes v krogu katerega polmer seze med LJ in Reykjavikom.

  73. pikec pravi:

    Ja reveži rdeči, kaj vam pa je. Ste mevle dobil v ta zadnjo??? Ali pa mogoče kakšnega od vašega vodže, ki se ima za ikono lepote. He, He prav zanimivi ste s svojim IQ=0. Da bi se malo zamislili, vam še na misel ne pride, slepci v svojem sovraštvu. Pritisk vam zaliva oči s krvjo, kot vašim predhodnikom in ne vidite nič drugega kot svoj kup govna, pa še tega bolj vohate kot vidite. Diši vam ta usrana kot vašemu praporščaku. Kdo je kaj v svetu filma itak nimate pojma, imate enega, ki misli za vas, ostali samo še pljuvate v nakazano smer. Milo-ševiča pa kar lepo pri miru pustite, da vas ne bo prišel strašit, pred nedavnim ste mu v trajbo lezli v rit. Ali pa zopet čakate na kakšnega njegovega kova. Tako ali tako ste ovce v tropu batino-pričakovalcev, ki vam jo obljubljata Mile in Bore, ki pa vam spuščata golobčke, da se kar kreše.
    V Šentvidu pri Stični smo se imeli lepo, bilo je v začetku malo dežja, po govoru našega Janeza pa je posijalo sonce - v vseh smislih - predstavitev kandidatov je vlilo novo upanje za Slovenijo. Škoda je le, da res nismo mogli predstaviti vseh sil s katerimi razpolagamo, ampak kandidati so še mladi in bodo še prišli na vrsto, ko se starejši upehajo. Ja zmagali bomo z večino in tu ni dileme, ne boste prišli niti do vrat parlamenta - vsaj ne na pošten način - kot tudi do sedaj ne. Veste, goljufija nikoli ni bila politika. Dovolj bo za enkrat.
    Ko to preberete pojdite lepo povečerjat, potem pa spat, da boste zjutraj lahko vstali v prepričanju, da ste prejeli blagoslov, če boste preveč odprti - od zadaj, nisem bil jaz. Vaši mnenjski voditeljni tako ne bodo spali en mesec. Za Janezovo zmago, naprej. Malo se me še pionirska drži. Upam, da nisem preveč napisal, ne bi hotel imeti vaših skurjenih možgan na vesti.

  74. ervinator pravi:

    Đukanović, tvoje zlonamerno ugibanje in medicinsko namigovanje se tebi morda zdi zabavno, ne nazadnje je to tudi omiljeno početje vodilnih zaresovcev. Če mi dovoliš ali ne, pa jaz vaše zabave ne sprejmem, jo zavračam in se nad zaresovskimi kovni odkrito zgražam.

  75. ervinator pravi:

    Nad zaresovskimi klovni …

  76. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, be my guest.

  77. Igor Đukanović pravi:

    Pikec, glavno da ste se imeli pri Stični lepo.

  78. silva pravi:

    jaz o volku, volk iz gozda

  79. alja pravi:

    Pikec, a si ti homofob, mogoče? Kaj je narobe, če moški, naj se izrazim v tvojem SDS žargonu, dobi odzadaj? Če mu paše, naj…Itak pa ste v tej stranki (skoraj) sami homofobi.

    Goljufija pa je itak taktika tvojega vodje že skoraj cel mandat.

  80. zzzz pravi:

    Samo eno vem: Ivan Cankar se ob tlačenju njegovega imena k SDSu obrača v grobu…

  81. aja pravi:

    Kako pa gre to skupaj - take velike besede, pa drek leti po zraku, pa kri šprica iz oči -

    pa tako miceno ime: pikec

    LOL

    ja drugič se vsaj podpiši s kakšnim klenim imenom, kako ti bomo drgač verjeli.
    Kaj jaz vem recimo: Janez je bog ali: SDS Uber alles ali: mi smo nartabulši

    “po govoru našega Janeza pa je posijalo sonce - v vseh smislih”
    joj, tisto: v vseh smislih me malce skrbi, da te ni mogoče kdo po glavi kresnu in si pol tko na pol omotičen šel pisat ta vele-komentar?

  82. klovn pravi:

    tista sala s seksom, se je pa jansi cist ponesrecla

    in res je tip zasvojen s preteklostjo, sprenevedanjem ter nesramnostmi..

  83. alja pravi:

    Saj tudi sam ni kaj preveč posrečen… :-)

  84. 007 pravi:

    Ni kaj! reden in dober seks vsak dan mu definitivno pomaga.

  85. pikec pravi:

    Ja, lepo smo se imel, preprosto, lepo. Nismo razkazovali atletsko grajenih teles, ni bilo modne revije in bahanja z nesramno dragimi (sumljivega izvora) osebnimi avti.
    Le nekaj mi ni bilo všeč:
    Janez nam ni obljubljal brezdelne lepše prihodosti, ampak delo, trud, potrpežljivost in šele potem,
    boljše življenje, to mi nekako ne gre v glavo. Dvajset let (od šestintridesetih let dela + vojaščina) sem poslušal samo to, kako nam bo jutri bolje, da bomo vsi imeli vse - tisti, ki delajo in tisti, ki ne delajo - da bodo drug. tito in ostali poskrbeli za nas, če bomo mislili tako kot oni hočejo, drugače pa v Gotenico (in še kam) rove kopat, na Goli, kamne prekladat ali pa regrat gledat od spodaj kako raste korenina. Prišla je pomlad in z njo svetloba v dušo in upanje, da bo sedaj pa res lepo. Potem so prišli neki prebarvani, ki so skrbeli samo za svoj blišč, beda drugih jih ni zanimala. Pomlad so potacali z gojzarji - z izgovorom, da ne zna vzcveteti. In še danes budno pazijo, da nebi pognal kakšen zdrav cvet, in jim zasenčil lepoto. In zopet sem poslušal samo, kako so pametni in lepi in kako so pomladni neumni, grdi in grdo oblečeni in zopet so uživali tisti, ki so malo ali nič delali.
    Zares sem razočaran nad Janezovim govorom. Očitno je in tega se veselim, da nisem samo jaz.
    PS: atlet ni ponosen na svoje telo, ampak na svoj dosežek. Poznal sem neko Silvo. Imela je rdeče lase. Bila je pametna. Sama je znala, zjutraj po sexu, oditi domov k svojmu možu. Ni črknila besede.

  86. klovn pravi:

    dober? nekje sem prebral, da ima prezgodnji izliv

    mu vsaj za politiko dost casa ostane

  87. pikec pravi:

    Nadel bi si bolj zveneče ime kot je naprimer piko ali pa piki, ampak ker sem fob in imam majhnega in tudi najbolj brihten na svet nisem, sem pa pikec. Ampak to ni pomembno, važno je, da se imamo fajn.
    Ena od žensk mi je rekla, da njen tudi nima velikega in da ga je večkrat na vse načine skušal povečati, pa ni bilo uspeha. Kot je dejala, ga gobec ven vleče, menda agitira za levake.

  88. silva pravi:

    pikec,

    to pravim danes: boljsi ste kot ste bili pred 4 leti, imate odsezke, lepa atletska telesa, ki so dala rezultate, a se niso postavila na ogled. a se vedno niste dovolj dobri. jaz hocem vec in boljse. In tudi vasi protiigralci niso dovolj dobri. tudi od njih hocem vec in boljse.

  89. alja pravi:

    Pikec, nisem rekla, da si fob, vprašala sem te ali si homofob (ali ne maraš gejev), vsaj na podlagi tvojega izrazoslovja (od zadaj in podobno).

  90. Igor Đukanović pravi:

    Silva, tudi Peterle je danes neprimerno boljši, izkušenejši in bolj razgledan politik, kot je bil ob osamosvojitvi, a ne kaže, da bo še kdaj postal premier.

  91. aja pravi:

    “… ampak ker sem fob in imam majhnega in tudi najbolj brihten na svet nisem … ”

    Tako, Pikec, pravilno, samokritika je zmeraj dober začetek. Ker če si priznaš da si na tleh, potem nižje ne moreš pasti, lahko se samo vzpenjaš.

  92. silva pravi:

    igor,
    da, a g.Jansa ima v primerjavi z g. Petrletom boljse izhodisce, tj. je trenutni premier.
    Ce bo postal premije, ne bo postal premije zato, ker bi bil boljsi kot pred 4 leti ( v absolutnem smislu), ampak predvsem zato, ker bo moral tudi v relativnem smislu, glede na politicne nasprotnike, biti pripoznan kot boljsi. Seveda so tudi ti v absolutnem smislu boljsi kot so bili pred 4 leti. A vprasanje je, ce so dovolj boljsi.

  93. uničevalec rdečuhov pravi:

    DUKAnoviću, bre , kako kaj dečki v Mariborskem parku?Za oglede , predvsem tiste od blizu moraš plačati vstopnino in kot mi je znano tudi dovoljenje pristojne policijske uprave .Se mogoče motim ? Saj proces še traje , kajne Dukanoviću, bre?

  94. Igor Đukanović pravi:

    O, Uničevalec rdečuhov, še si živ. Danes je kar nekam mrtvilo na vseh spletnih straneh, pa sem se ustrašil, da je cela Slovenija včeraj bila na pikniku. Sem se še jaz že malo ustrašil, da boste res zmagali.

    Glede dečkov, ki jih je treba plačati, ste pri vas očitno kar informirani. Sam ne bi vedel nič o tem.

  95. aja pravi:

    uničevalec rdečuhov,
    sej vem, da je težko razmišljat, razpravljat, se argumentirano pogovarjat,
    joj, sam ne to od mene pričakovat, a ne?

    sej ne pričakujemo, glede na to kar si do zdaj napisal.

    So pa vsekakor taki komentatorji (ki zmorejo to kar sem zgoraj naštela in tebi nekako ne rata pa ne rata) cenjeni, upoštevani
    taki kot ti pa samo tarča posmeha.

    Kaj vse si mora človek zmišljevat če ne premore dovolj kulture - politične, človeške, da o etiki in takih stvareh sploh ne govorim

  96. silva pravi:

    pa fabulirajmo,

    nekoc je silva imela rdece lase in (elemntrano) pamet, da je mozu molcala o presustvu - mislila je, da je najbolj vazno, da se ima lepo

    zdaj silva nima vec rdecih las, pamet pa se vedno elemntarno - a ne mislii vec, da je najbolj vazno, da se ima lepo

    vseeno gre nekam, kjer se bo imela lepo

    http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

    hvala vsem, s katerimi sem se pogovarjala, bila je nenavadna nedelja, lep vecer vam zelim

  97. pikec pravi:

    Hi,hi, a, drugače hoteče bi zagovarjal kaj? A, nestrpnost, kaj? Kaj pa potem delate na tej strani, ki kar kipi od nesrtpnosti. Radi bi bili odkriti in pogumni, povejte svoje ime, priimek in naslov in stan in potem to zahtevajte še od drugih. Moje mišljenje je moje, vaše je vaše, vi preberete moje mišljenje in ga okrcate, jaz preberem vaše in ga okrcam in razmislimo kaj imamo prav in kaj ne. Je pa zelo grdo od vas, da ne hodite v cerkev in ne verujete v Boga. Na koncu ga menda vsi, ki ga poznajo, kličejo na pomoč.
    PS: ob koncu vojne, ob napadu na Trst se je menda nekaj jalovih komunistk drlo, sinove damo, Trsta ne damo.

  98. Igor Đukanović pravi:

    > Kaj pa potem delate na tej strani, ki kar kipi od nesrtpnosti.

    In kdo naj se umakne? Kulturni ljudje ali nestrpneži? Ta stran ne bo kipela od nestrpnosti, pač pa se bomo na njej kulturno pogovarjali in tudi zabavali.

    In še glede predstavljanja. Tomaž, se ti je predstavil. Si mu odgovoril na njegovi spletni strani, če že tukaj pred vsemi nami ne upaš?

  99. silva pravi:

    komunistke so (bile od zmer) zvite: zakaj bi dale tisto kar imajo, ko pa lahko dajo tisto, cesar nimajo

  100. alja pravi:

    O ne, dragi Pikec, jaz sem kristjanka, a ne desničarka. Toliko za info. Tudi med kristjani so levičarji, sicer jih je zelooo manj…

    Najdi en primer sovražnega govora, nestrpnosti. Vsako mnenje ni nestrpnost. Tvoje jo je pač izražalo. Jaz imam pikre komentarje, a se max. potrudim da so obzirni. Danes mi je nekaj ušlo tu gor, pa sem se opravičila.

  101. pikec pravi:

    Tudi jaz vam želim lahko noč in prijete sanje!!!

    v jeziku jugokomunov si oglej:

    YouTube - Klapa Šumadija: Dodji na morski greben…http://www.youtube.com/watch?v=I-XU9OI9tUE

  102. silva pravi:

    pikec,
    a je kaj primerljivega iz vasega tabora na razpolago? Vnaprej hvala.

  103. ervinator pravi:

    Kdor obtožuje SDS, da pretirava z über alles, naj apomisli, ali ni to samo bleda kopija Zaresove taktike, kateri se kljub demagogiji, a z izdatno medijsko podporo vendarle dviguje javnomnenjska podpora. Ampak kdor se je prodal strankam, bo to težko sprevidel.

  104. lucko pravi:

    A sem ze mislil, da se Martin moti, pa je ocitno kar prav povedal, da je tvoja glavna poanta pljuvati po Zares….

  105. Igor Đukanović pravi:

    Ne razumem, Ervinator. Katero taktiko to SDS kopira po Zaresu? (Za program vemo, da ga delno kopira. Upajmo, da tudi pri izvedbi.)

  106. ervinator pravi:

    Lucko, žal si zmožen videti samo to, kar si močno želiš. Domnevam, da zato, ker si zelo enosmerno informiran (preko Zaresovega portala). Moja poanta je, da sta SDS in Zares zelo podobni stranki po ravnanju (in demagogiji), čeprav je program Zaresa bližje SD, program SDS pa bližje LDS. Če ne bi bilo nadstrankarskih pritiskov (Forum 21, Zbor za republiko), bi zdaj zagotovo imeli dva konkurenčna bloka, ki bi se oblikovala glede na programsko bližino. Sedaj, pred volitvami, pa obstaja (levičarski) pritisk na oblikovanje programsko nezdružljivega, narodno škodljivega bloka.

  107. ervinator pravi:

    P.s.: “Levičarski” pod narekovaji, gre za Kučanov krog.

  108. ervinator pravi:

    P.p.s.: “Levičarski” pod narekovaji zato, ker je danes passé govoriti o levici in desnici.

  109. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, zdi se mi, da mešaš meglo.

  110. lucko pravi:

    Na katerem planetu ti zivis?

  111. ervinator pravi:

    Kako sta presenečena! :)
    Se pravi, da pri Zaresu niso še nič o tej kombinaciji pisali. :)

  112. Igor Đukanović pravi:

    Ervinator, vse kombinacije so možne, niso pa vse kombinacije verjetne.

    No, pustimo to. Rad bi povedal nekaj drugega. Politična pojma levica in desnica (delo in kapital) še zdaleč nista passe, le da ima današnja politika več dimenzij, kot je to bilo včasih, ko so se ljudje delili le po enem kriteriju. Tako je naslednji kriterij liberalna naspram avtoritarni (recimo Zares naspram SDS). Dodatno napredna naspram konzervativni. Še dodatni kriterij je okoljevarstvo (koliko zelena, koliko promultinacionalke…).

  113. Igor Đukanović pravi:

    No, seveda je stranka lahko tudi sredinska, kot je Janša pomenljivo povedal. Najbrž ta njegova izjava ni v zvezi z Allenovo.

  114. ervinator pravi:

    Točno, kriterijev je čedalje več, in če jih reduciraš na levo-desno, si ustvariš udoben črno beli svet, v katerem lahko svojemu nasprotniku podtakneš vse slabo. Že videno, vsak dan, v Sloveniji najbolj pri zaresovcih in sdsovcih. Jaz na to ne pristajam.

  115. ervinator pravi:

    P.s.: Vse stranke hočejo biti sredinske. Sredina pomeni center, širina, moč, srce. Center strateško nadzoruje okolico in jo spreminja. Problem je v tem, da sredina vsebinsko nič ne pomeni, ampak je po definiciji tisto, kjer je večina (volivcev, podpornikov, vplivnežev).

  116. Hope pravi:

    Začele so se OI, pa že na začetku ni bil fair play…Druga punčka odpirala usta, tista skrita zaradi ustnega aparatka, stara komaj 7 let pa je bila NE za javni nastop.
    Polfinale je že, vsak ma svoj način, mesec pa v finalu dobimo Winnerja. Kot pred in še po novih 4 letih.
    BOJ JE ZELO, ZELO VROČ IN ŠE HUJŠI BO!
    Nikomur ne bo prihranjeno v verbalnem boju, kot vedno.

  117. Maks pravi:

    JJ, koliko pa na tvoje odločitve vpliva tvoje zdravstveno stanje?

  118. sanja pravi:

    Hm Carlos, misliš? To bi pomenilo, da Pahor nabira dlake na svoj urbani jezik s pregovorno Janševega podeželja?

  119. Igor Đukanović pravi:

    Sanja, Slovenski tednik še ne zagotavlja, da bo slovensko podeželje postalo Janševo.

  120. uničevalec rdečuhov pravi:

    IGOR dukanoviććć, nisi mi odgovoril na zastavljeno vprašanje ? Razumem , da se izmikaš, vendar imam pred sabo policijsko poročilo in informacije o tvojih nemoralnih akcijah po parkih in podobnih javnih prostorih ob iskanju primernih subjektov? Ali je tudi takšno poročilo izmišljeno ?

  121. nadja pravi:

    Če bi uspeli napraviti izbor najsposobnejših v SDS in SD (recimo!) in bi končno presegli slovenceljski delitveni sindrom, bi pozdravila tako koalicijo, ker mislim, da smo Slovenci izredno inteligenten in sposoben narod, ki ne tekmuje z drugimi, ampak s sabo in se uvršča v svetovne vrhove marsikje - zadnji primer . kolajne na OI.

  122. Igor Đukanović pravi:

    Uničevalec rdečuhov, če bi policijsko poročilo o meni dobil na legalen način, bi bil uradna oseba, ki bi me morala poklicati (vklenjenega ali nevklenjenega) na pogovor na policijsko postajo. Ti tukaj torej javno razlagaš, da si neko policijsko poročilo ukradel?

    In na katero vprašanje si želiš ti odgovor? Te zanima, ali se sprehajam po mariborskih parkih. Ja, seveda. Večkrat. Ali počnem v parku kaj nemoralnega? Ne bi rekel. Ne mečem papirčkov po tleh, ne kričim, ne tepem nikogar, nikogar ne nadlegujem in sem nasploh dokaj prijazen.

  123. trofda pravi:

    Haha.

    Ivan Cankar. -

  124. Igor Đukanović pravi:

    Nadja, kdo iz SDS bi bil primeren za naslednjo? Moje mnenje je (ob vseh polomijah, ki se jim v zadnjem času dogajajo), da naj si malo odpočijejo in se reaktivirajo ob pokrajinskih in županskih volitvah leta 2010.

  125. lucko pravi:

    @uničevalec rdečuhov:

    Si morda minister Mate? On uporablja policijo tako?

    No sedaj pa salo na stran. Ce imas policisko porocilo pred sabo je nekaj hodo narobe s policijo, ker tega nebi smel imeti. Sedaj ali preprosto lazes in skusas ocrniti nekoga ali pa bo treba nekaj narediti na policiji.

    Bojim se sicer vprasati katera moznost se vam zdi vrjetna…

  126. nadja pravi:

    Seveda ne vodim koalicijskih pogajanj, tu bodo na delu lobisti, verjamem pa, da se bi dalo sestaviti kar učinkovito vlado. In izkušnje, ki si jih nekdo pridobi v šestih mesecih napornega dela predsedovanja jaz ne bi vrgla v koš.Gledam pač naprej in vidim določene perspektive, ki niso povezane z levo, desno, ali kakšno drugo stranjo, temveč le s čimbolj kvalitetnim vodenjem čimbolj pravne in čimbolj socialne države. mogoče bom ustanovila novo stranko “Za pravno državo”… kdo ve…Why not!

  127. sanja pravi:

    Igor
    slovensko podeželje je tisto, kjer zmaguje desnica, pardon, “desna sredina”. Kot novopečeni strankarski človek bi to moral vedeti. Če je to zaradi viška dlak, pa ne vem.

  128. angelVaruh pravi:

    uničevalec rdečuhov, kaj pa pise na tistmu porocilu k ga mas?

  129. lucko pravi:

    nadja, naj te potolazim. Delavci na mnisterstvih se ne zamenjajo. Zamenjajo se samo njihovi sefi in naloge, ki jim jih dajejo. V Drzavni upravi je skoraj nemogoce odpustiti nekompetentnega cloveka, kaj sele kompetentnega…

  130. nadja pravi:

    Mislim, da mladi niso več tako obzirni. In vedno manj bodo tolerirali ljudi, ki ne bodo šli v korak s časom ali take, ki se ne bodo hoteli odpovedati sto let starim privilegijem, ker se služba za nedoločen čas vedno teže dobi in mladi nimajo dlake na jeziku, če gre za njihovo eksistenco!

  131. lucko pravi:

    Ja ce hocejo to mladi od politike morajo najprej postati volilci, ki hodijo na volitve. Do sedaj se niso ravno izkazali… Se SMS jim je padla iz DZ, kljub temu, da so naredili kar nekaj stvari za mlade v tistem casu… Ce pa se delez mladih na sedanjih volitvah poveca pa bodo politki postali precej bolj sensibilni za njihove probleme…

  132. Neja pravi:

    Janševi govori? Ne ocenjujte, kako govori in kaj govori. Pomemben je razkorak med besedami in dejanji. Ne pustite se zaslepiti. Naredil bo vse, da bi se obdržal na oblasti. Pri tem ima podporo horde malih janšistov, ki čakajo drobtinic z njegove mize. Skozi J. Drnovška, za katerega ve, da ga ceni veliko Slovencev, bi rad “kanaliziral” volilne glasove, češ: “Saj je podpiral mene in bi me še, če mu bolezen ne bi zmešala presoje.”
    Igor, a tako rad govoriš, oprosti, pišeš, da odgovarjaš na vse provokacije, čeprav se ponavljajo? Kaj ko bi raje stvari ignoriral?

  133. AzzQim pravi:

    Uuu, Rupel za poslanca :) Zelo nepričakovano.

    Kuljaj pa Romih sta se pa očitno čisto vživela v duh RTVja oz. SDSa :)

  134. Neja pravi:

    Nadja, takoj se vpišem v tvojo stranko. Izkušnje so seveda dobra stvar, ampak sedanja vlada se z njimi samo hvali. Pravna država, upoštevanje zakonov pa je njena šibka točka.

  135. Neja pravi:

    AZZ…, verjetno mislita, da levica ne ljubi kravje muzike.

  136. Seba pravi:

    Zgrožen sem bil ob prebiranju zadnjega Slovenskega tednika. Kopiral sem samo nekaj člankov, saj je teh kar nekaj. Če je vsaj polovica tega kar pišejo res smo lahko res zaskrbljeni.

    Pahorjev beli trojanski konj

    Nevenka Lekše
    Razkrivamo predvolilno manipulacijo Socialnih demokratov: Gibanje za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva v resnici ni nič drugega kot podaljšana roka politične stranke Boruta Pahorja – Vse tri gonilne sile gibanja, Julija Bizjak Mlakar, Nevenka Lekše in Sonja Lokar, so aktivne članice SD

    Gibanje za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva bi lahko imenovali tudi gibanje Socialnih demokratov proti ministrici za zdravje Zofiji Mazej Kukovič. Pred časom je gibanje s široko medijsko kampanjo napovedalo vojno ministrstvu za zdravje pri podeljevanju koncesij v zdravstvenem varstvu v Sloveniji. Ustanovni člani gibanja pri tem niso skoparili s črnogledimi izjavami o prihodnosti slovenskega zdravstva, če bo ministrstvo do konca svojega mandata podelilo 300 koncesij. Toda realnost je povsem drugačna. »Na ministrstvu za zdravje je nekaj čez sto vlog za koncesije in samo tisti, ki izpolnjujejo vse zahtevane pogoje, bodo koncesijo tudi dobili,« je pojasnil državni sekretar na ministrstvu Darko Žiberna. Čeprav se Gibanje za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva predstavlja kot civilna družba, ki sproža civilne iniciative, pa so njegovi glavni promotorji aktivni člani stranke Socialnih demokratov. Za gibanjem se skrivajo aktivistke SD: Julija Bizjak Mlakar, Nevenka Lekše in Sonja Lokar. Bizjak Mlakarjeva je celo soavtorica aktualnega političnega programa SD, Lekšetova pa je bila dolgoletna voditeljica sindikata zdravstva in socialnega varstva. Gibanje torej vendarle ni civilnodružbena iniciativa, ampak prikrita politična podružnica SD, ki ima v predvolilnem boju konkretne politične cilje. Kaže, da so prikrita politična gibanja pod krinko civilnih gibanj nova taktika, ki so jo v predvolilnem boju ubrali Socialni demokrati in Borut Pahor. Tovrstna dejanja so opozicijski stranki in njenemu voditelju zagotovo svetovali svetovalci za volitve iz ameriške agencije Penn, Schoen & Berland Associates, ki so jih Socialni demokrati najeli za pomočnike v predvolilnem boju proti SDS. K sreči je slovenska javnost skrivalnico kaj hitro razkrinkala. Na sedežu stranke SD pa je sledil glasen prepir. Nič čudnega: koncesionarsko organizirano javno zdravstveno varstvo namreč pozna večina držav Evropske unije. Podobno je javno zdravstveno varstvo na primarni ravni organizirano denimo v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Luksemburgu, Italiji ter na Danskem, Irskem in Nizozemskem, zelo malo evropskih držav torej ne pozna koncesionarstva na primarni ravni.

    Civilna družba v rdeči obleki

    Janez Kocjančič preko olimpijskega komiteja obvladuje
    civilno sceno.Biti bi morala avtonomna in od politike neodvisna, življenje pa kaže, da je civilna družba pod Alpami v službi levih strank – Od Janeza Kocijančiča do Mateje Kožuh Novak, Leva Krefta, Darka Štrajna, Maje Vojnovič, Jožefa Kuniča idr.
    Piše: Anej Jalen

    Kdo ali kaj je civilna družba? Po splošni definiciji obsega spekter nevladnih organizacij, ki zastopajo svoje interese in s tem skrbijo za izvrševanje javnega interesa, a so ob tem neodvisne od oblasti in politike. V Sloveniji najdemo najbolj aktivne predstavnike civilne družbe v raznih nevladnih in neprofitnih organizacijah, zvezi potrošnikov, pri naravovarstvenikih, v kulturnih združenjih, sindikatih, verskih skupinah in organizacijah, ki skrbijo za humanitarno dejavnost. Seveda ne smemo pozabiti na veteranske organizacije, zbornice in medije. Pogojno lahko sem prištevamo tudi visokošolsko sfero, ki naj bi že po definiciji bila avtonomna in neodvisna od politike. Toda ali je civilna družba v Sloveniji res neodvisna?

    Boter Kocijančič
    Pred časom smo bili priča primeru privatizacije razsojanja, »kdo ima pravico biti civilna družba«. Poslanski klub LDS je 27. septembra 2006 na predsednika programskega sveta RTV Slovenija naslovil javni poziv k odstopu, ker je dr. Stane Granda postal predsednik Zbora za Ljubljano. Priznanemu zgodovinarju so očitali, da je to moralno sporna drža in konflikt interesov, zaradi česar bi moral sam razmisliti o odstopu. Najbolj glasna sta bila poslanca Cvetka Zalokar - Oražem in dr. Pavel Gantar, ki sta kasneje prestopila v stranko Zares. Na poziv tedanjih poslancev LDS se je dr. Granda odzval z besedami, da je »nenavadno, da stranka odstavlja civilno družbo«. Kot je dejal, do poslancev LDS nima nobenih obveznosti. S terminom »civilna družba« pa se srečamo tudi pri pregledu predvolilnih programov treh največjih opozicijskih strank. Tako lahko opazimo močno poudarjanje pomena civilne družbe in nevladnih organizacij. Pri tem vodijo Socialni demokrati, ki obljubljajo socialno partnerstvo in močno civilno družbo, ki sta v njihovi viziji pogoj za legitimne in strokovno premišljene rešitve. Zanje je država utemeljena na razvejani civilni družbi, prepleteni z mnogimi organizacijami in interesnimi združenji, skupinami, gibanji avtonomnih posameznikov, ki s svojim delovanjem v lastnem interesu delajo za skupnost. Liberalni demokrati bi utrjevali ozaveščenost o pomenu človekovih pravic, stremeli k dvigu standardov na tem področju in podpirali zahteve zlasti civilne družbe za dosledno spoštovanje človekovih pravic. Odprti bodo do nevladnih organizacij in civilne družbe. Stranka Zares pa si želi živahno civilno družbo, ki bo ponujala odgovore in alternative ter odzivno politiko. V preteklosti smo že bili priča pojavu »multifunkcionarjev«, ki so obvladovali tako politiko kot civilno sfero. Še več. Poznamo tudi primere konkurenčnih organizacij, ki so jih ustanovili pripadniki režima, da bi omejili oziroma usmerjali vpliv avtonomne civilne družbe. Vzorčen primer je s konca osemdesetih let. Po Odboru za varstvo človekovih pravic, ki je bil ustanovljen 31. maja 1988 za pomoč obtoženim v procesu proti četverici, se je v novembru oblikoval t. i. Bavconov svet – Svet za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Ustanovil ga je svet RK SZDL. Šlo je za delovanje znotraj sistema z namenom širokega vključevanja, a tudi nadzora aktivnosti civilno-družbenega odbora. Botre civilne družbe iz opozicije lahko najdemo v različnih organizacijah. Dolgo tradicijo ima Olimpijski komite Slovenije, ki ga vodi mag. Janez Kocjančič, nekdanji predsednik Združene liste socialnih demokratov ter predsednik socialistične mladine in sveta javne radiotelevizije. Prav njegova navzočnost na predstavitvi alternativnega progama Socialnih demokratov, ko je sprejel prisrčne pozdrave pretendenta na mesto premiera Boruta Pahorja, govori, da se največja opozicijska stranka ne namerava odpovedati neposrednemu obvladovanju civilne družbe. Podpredsednik OKS pa je poslanec LDS in župan občine Miklavž na Dravskem polju Leo Kremžar.

    Od mirovnikov do upokojencev
    V mandatu zadnje slovenske vlade se je kot zelo aktivna organizacija civilne družbe izrisal Mirovni inštitut. Ta je samooklicana skupina, ki ima pravico razsojati o medijski svobodi ter kršenju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Je tudi glavni zagovornik t. i. izbrisanih. Malo ljudi pa ve, da je direktor inštituta nekdanji predstojnik Marksističnega centra CK ZKS in vidni član Socialnih demokratov, dr. Lev Kreft, ki je leta 2002 v predsedniški tekmi osvojil 2,25 odstotka glasov.Podobno vlogo, kot jo ima Mirovni inštitut, si lasti tudi Liberalna akademija, ki jo vodi dr. Darko Štrajn, ki redno nastopa za stranko LDS na lokalnih volitvah v ljubljanski mestni svet. Ekskluzivno mesto kritika in usmerjevalca javnega mnenja pa ima Društvo Forum 21, ki ga vodi nekdanji predsednik republike Milan Kučan. Velik kritik delovanja vlade je tudi Zveza društev upokojencev Slovenije. Vodenje organizacije si je podredila nekdanja poslanka Socialnih demokratov, dr. Mateja Kožuh Novak, ki je pozabila, da je njena stranka sodelovala pri reformi pokojninske zakonodaje, s katero so bili oškodovani upokojenci.Se pa Socialni demokrati morajo kdaj tudi umakniti. Tako je njihov vidni član Mirko Jelinič zaradi afer in pritiska javnosti moral zapustiti mesto generalnega sekretarja Rdečega križa Slovenije. Njegovo mesto danes zaseda mag. Janez Pezelj, ki pa je občinski svetnik LDS v Novem mestu in evidentiran kandidat za poslanca LDS za volitve DZ 2008. Leta 2006 je tudi kandidiral za župana Mestne občine Novo mesto. Dolgoletna predsednica društva Unicef Slovenije je bila dr. Andreja Črnak Meglič, ki je leta 2000 kandidirala na listi Združene liste socialnih demokratov. Danes se omenja kot SD-jeva kandidatka za ministrico za socialne zadeve. »Pravilno« usmeritev društva ohranjata izvršna direktorica mag. Maja Vojnovič in podpredsednik dr. Jožef Kunič, dolgoletni član LDS, kandidat za župana Mestne občine Ljubljana ter predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose. LDS ima svoj vpliv v Unicefu tudi prek Matjaža Gantarja, KD Group, ki je predsednik gospodarskega odbora društva. Prihodnjič: Levica obvladuje tudi šport, sindikate, zbornice

    Lovke levice od športa do sindikata

    Roman Jakič je imel dobrega mentorja.Ob civilni družbi, ki je dokazano zgolj preobleka rdeče politične opcije, so se nasledniki nekoč edine in zveličavne partije in njihovi politični kloni polastili tudi številnih drugih sfer, od športa – ta je domena rdečih že od nekdaj, zdaj ga obvladujejo eldeesovci – do najbolj vplivne in množične sindikalne organizacije
    Piše: Anej Jalen

    V preteklosti je bilo zelo odmevno imenovanje Romana Jakiča, takrat poslanca eldeeesa, zdaj vidnega člana Zaresa, za predsednika Atletske zveze Slovenije. Danes Jakič ob podpori Zorana Jankovića vodi Zavod Tivoli. Njegov nekdanji strankarski kolega Anton Anderlič (LDS) še vedno vodi Zvezo za avtosport Slovenije – AS2005. Poslanec dr. Mitja Slavinec (LDS) je na čelu Slovenske potapljaške zveze, prvak nacionalistov Zmago Jelinčič Plemeniti pa je vodilni med letalci. Eldeesovci povsod V Šahovski zvezi Slovenije najdemo Mirka Bandlja (LDS), nekdanjega generalnega sekretarja vlade Republike Slovenije in ministra za notranje zadeve, ki je bil vpleten v afero Vič-Holmec in nakup letala Falcon. Tudi Planinsko zvezo Slovenije, eno izmed najbolj številčnih organizacij, vodi član eldeesa – to je Franci Ekar, bivši župan občine Preddvor in kandidat eldeesa za volitve v državni zbor pred štirimi leti. Veliko izkušenj in vpliva v športu imata tudi evropski poslanec iz vrst eldeesa Jelko Kacin (vaterpolo, kolesarstvo) in poslanec SD v državnem zboru Bojan Kontič (namizni tenis). Ob tem ne smemo pozabiti, da je častni predsednik Rokometne zveze Slovenije ljubljanski župan Zorana Janković. Od »afere R+3« do prvega moža odvetnikov V Skladu za izgradnjo nove Pediatrične klinike najdemo predstavnike in podpornike Socialnih demokratov, Zaresa in LDS (Darja Lavtižar Bebler, Danica Simšič, Miha Kovač, mag. Franc Hočevar, Roman Jakič, Igor Bavčar, Srečko Kirn). Dolgoletni predsednik Odvetniške zbornice Slovenije je nekdanji eldeesov minister za pravosodje Miha Kozinc. Danes ga najdemo na mestu predsednika komisije za statut pri stranki Zares. Gospod Kozinc je znan tudi po »aferi R+3«, v kateri je vladna stanovanjska komisija pod njegovim vodstvom delila posojila po škandalozno nizki obrestni meri. Pomenljiv je tudi preskok nekdanjega predsednika Slovenskega sodniškega društva Aleša Zalarja iz sodniške toge v LDS. Zdaj vodi mestni odbor LDS Ljubljana, menda pa je ohranil močan vpliv v sodniškem društvu. Na čelu svobodnih sindikatov preverjen kader Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije še vedno vodi preverjen kader – mag. Dušan Semolič. Na prvih večstrankarskih parlamentarnih volitvah v letu 1990 je bil Semolič izvoljen v skupščino in je vodil poslansko skupino Socialistične stranke Slovenije. Vse od leta 1997 je državni svetnik. Ob tem ne smemo pozabiti, da je njegov sindikat pripravljal splošno stavko še 12. junija 1991, 14 dni pred osamosvojitvijo Slovenije. Zet nekdanjega predsednika Kučana, Branimir Štrukelj, je predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, v katero spada tudi Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Tega vodi vidna članica Socialnih demokratov Nevenka Lekše. Tovarišica Lekše je zelo aktivna v Ženskem forumu SD, ki mu predseduje poslanka mag. Majda Potrata. Je tudi članica Gibanja za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva, za katerega nastopa tudi v javnosti. Omenjeno gibanje združuje vidne člane SD, Zares, LDS in DeSUS, ki izkoriščajo civilno platformo za napade na vladno politiko. Barve Socialnih demokratov zastopajo mag. Julijana Bizjak Mlakar, dr. Andreja Črnak Meglič, dr. Mateja Kožuh Novak, Sonja Lokar … V gibanju so zavetje za delovanje našli tudi Vinko Gobec, nekdanji predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, dr. Dušan Keber, LDS-ov neuspešni minister za zdravje, dr. Josip Rastko Močnik, radikalni levičar in član Foruma za levico ter projugoslovanske Socialdemokratske unije, Vika Potočnik, nekdanja županja MO Ljubljana in akterka v aferi SIB, dr. Andrej Rus, državni svetnik in svetnik z liste Zorana Jankoviča ter vidni član Zaresa, sindikalista mag. Dušan Semolič in Branimir Štrukelj ter guru javnih raziskav dr. Niko Toš. Prihodnjič: Še Zvezo prijateljev mladine, tabornike in celo Pionirski dom obvladujejo.

  137. PrivatizacijaZdravja pravi:

    Tudi sam sem zgrozen, nad dejstvom, da bodo z Jansatom na celu potunkali se zdravstveni sistem…
    Se dobro, da je komu mar! Odlocno PROTI komercializaciji bolnikov !!!

    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=180662
    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=180712

  138. Igor Đukanović pravi:

    Seba, hvala za izčrpne informacije o kadrovskih potencialih strank bodoče vladne koalicije. Tu izvemo za vse vidnejše člane levih strank, katera mesta zasedajo v civilni družbi in kako so tja prišli. Zanimivo pa je Slovenski tednik (”kot vsi ostali slovenski mediji”) diskriminatoren do SDS in ne našteje, na katera mesta v gospodarstvu, športu in civilni družbi nasploh je svoje kadre nastavila SDS in kateri so na ta mesta prišli samostojno brez pomoči politike.

  139. sanja pravi:

    tale Planinska zveza se mi je od nekdaj zdela sumljiva. Zdaj je naposled razkrito, zakaj. Zahvaljujoč Slovenskemu tedniku. In Sebi, ki je tako prijazno polovico tednika objavil na Vest!! Verjetno za tiste, ki ne znajo v gugl (če si to želijo) vtipkati “slovenski tednik”.

  140. Igor Đukanović pravi:

    Sanja, žal je prej zaradi prezasedenosti Vestinega serverja izpadel moj komentar.

    Drži, da je podeželje nekoliko bolj konzervativno od mest, a to še ne pomeni, da je tradicionalno Janševo. Ravno nasprotno. Tradicionalno bolj podpira dve bolj konzervativni stranki. Vsaj tako je bilo doslej. Vprašanje je, ali in koliko lahko Slovenski tednik to spremeni. Razen tega pa so zmagovite stranke doslej dobijale visoke odstotke po vseh delih Slovenije, tako da me ne bi presetilo, če bi stranke bodoče vladne koalicije dobile visoko podporo tudi na slovenskem podeželju.

  141. lucko pravi:

    Seba, tega ne smes poceti zaradi avtorskih pravic…

    Drugace pa Slovenski tednik kolikor vem laze. Vsaj ustanovitelji Zdruzenja so bili clani LDS in ne SD… In to se sploh ni skrivalo. Kako je sedaj to pod SD prislo pa ne vem. Ampak a ni to SDS odkrila z zborom za republiko? Je komu sporno, ce bi bil JJ clan Zbora za republiko? Samo za razliko od zbora je v Zdruzenje vclanjeno preko 50.000 clanov, ki pa vecinoma niso clani nobene stanke. Ce se ne motim je tudi nekaj 100 nevladnih organizacij. No vsaj tako je bilo v casih, ko sem kot prostovilec pomagal digitalizirati bazo clanstva(matr se to lepo slisi za tipkanje)…

  142. Igor Đukanović pravi:

    AngelVaruh, dvomim, da ima Uničevalec rdečuhov kakršnokoli policijsko poročilo.

    Pravzaprav me zanima, ali sploh lahko zahtevam od koga, da mi posreduje vsa poročila, ki jih je policija napisala o meni. Le tako bi lahko odgovoril na Uničevalčevo vprašanje. Mi lahko kdo glede tega da kakšen nasvet?

    Sicer pa pravni poduk. Policija lahko napiše poročilo ali kazensko ovadbo. Poročilo napiše, ko zaključi z obravnavo neke prijave, a ne najde elementov kaznivih dejanj…

  143. Zlata lisica pravi:

    Pa ne morem verjet da cel nedeljski dan prezivite ob pisanju komentarjev na netu…

  144. Igor Đukanović pravi:

    Zlata lisica, nismo vsi tako bogati kot predsednik vlade. Nekateri smo za praznike tudi doma. In za praznike si ravno najbolj osamljen. Na srečo se je zvečer kar nekaj ljudi vrnilo na net. A na žalost nimajo vsi lepih manir.

  145. Seba pravi:

    Igor, zagotovo bodo za desne to napisali v Dnevniku, Delu, Večeru, Mladini, Svetu, lahko pa tudi na Vestu.
    Me pa zanima zakaj do sedaj o tem še ni pisal noben tiskani medij, so pa vneto pisali o grozljivih zadevah, ki so jih naštevali ti isti ljudje, ki so jih zdaj razkrinkali.
    Je pa nesmiselno prepričevati opredeljene, drugače pa pozdravi vašega sekretarja Kozarja, ki skače iz cveta na cvet tako kot večina starih LDSovcev v “novo politiko”:)

  146. Igor Đukanović pravi:

    Hvala. Seba. Bom prenesel pozdrave. Upam le, da se ti tudi njegovo početje ne zdi kriminalno. In da ne boš tega problematiziral, če se on oglasi in razkrinka kakšno pravno nečednost npr. kakšnega Janševega sekretarja.

  147. Igor Đukanović pravi:

    P.S. V citiranem delu Slovenskega tednika ni bila niti z eno besedico omenjeno kakršnokoli neoptimalno dejanje kateregakoli SDS-ovca. In ta tednik za razliko od Mladine dobija državni denar, ne?

    Zdaj pa si še jaz grem umivat zobe in spat. Se slišimo jutri. Debata je bila zanimiva, ko bi le še bila na kulturnem nivoju.

  148. Robert pravi:

    Hm, Slovenski volilec se pa ne vrača … Naloga izpolnjena, porabil celo noč pa počiva? Profesionalno!
    @ večina ostalih: Đizs Krajst, pa kje jst to živim?

  149. Rok pravi:

    Neja pravi: “Igor, a tako rad govoriš, oprosti, pišeš, da odgovarjaš na vse provokacije, čeprav se ponavljajo? Kaj ko bi raje stvari ignoriral?”

    Igor dela s svojimi internetnimi nastopi tudi po mojem mnenju precejšnjo škodo svoji stranki. (Se mi sicer zdi, da sem to že enkrat omenil.) Ljudi s svojimi nastopi nehote odvrača od nje, nenazadnje tudi zaradi nekoliko slabšega znanja slovenskega jezika. Pa ravno zdaj, ko se stranka bori za glasove s tako trdnim nasprotnikom kot so socialni demokrati.
    Upam, da je to samo moje mnenje.

  150. ervinator pravi:

    Obe stranki se borita za naklonjenost Laškega …

  151. Carlos Contreras pravi:

    Hvala bogu, da koga še briga za javno zdravstvo. Upajmo, da jih res.

  152. aja pravi:

    Rok,

    kar se mene tiče se ne strinjam niti z eno besedico tvojega komentarja.

  153. Pepi pravi:

    Največji zmagovalec olimpijskih iger je Kocjančič, beri Pahorjev mentor. Vedno znova ga videvamo ob prenosih OI in res ne vem po kakih zaslugah se mu zmeraj uspe kvalificirati ??? Medtem ko niso spustili našega telovadnega šampijona !!!

    Ko vidim Kocjančiča, me spominja na Pahorja. Ko vidim Pahorja, me spominja na Kocjančiča. Obakrat pa se mi vzdigne v želodcu in mi gre na kozlanje. V isto hinavsko, sluzasto, zajedalsko skupino hijen paše seveda tudi Golobič.

  154. alja pravi:

    Res, visok nivo imajo Janševi volivci, ni kaj. :-)

  155. Mirjana pravi:

    sanja,…predvsem pa veliko bruhajo :))

  156. Mirjana pravi:

    sorry…alja .)

  157. Neja pravi:

    Pepi,
    imaš raje diktaturo in nadljudi ?

    Rok,
    meni se zdi, da Igor argumentirano in slovnično pravilno piše svoja mnenja ter da zelo rad polemizira. Včasih je res tanka črta med tem in besedičenjem in med tem in krajšanjem časa iz osamljenosti. Vendar Igor, po mojem, te črte ni prestopil. Samo na provokacije a` la park in fantki bi jaz na njegovem mestu bolj molčala. Tisti, ki ga poznajo v okolju in na Vesti, vedo, kaj je res, drugim pa veča slast po umazanem provociranju.

  158. Neja pravi:

    Mirjana, tudi meni je žal, da se ne da sestaviti stranke iz posameznih ljudi v parlamentu. In v tej stranki bi gotovo bila Tavševa in Potrč.

  159. ervinator pravi:

    Mirjana, tudi zaresovci ogromno bruhajo, imajo primerljv nivo.

  160. lucko pravi:

    A poizkusimo sestaviti Dream team? Jaz bi dodal se Gabra, ker kot poslanec je OK. Dobro zna argumentirat…

  161. ervinator pravi:

    Gaber? Kakšni norci!

  162. fsdafasdf pravi:

    ervinator, saj ni omenil Grimsa, halo !!!

  163. alja pravi:

    Tavševe jaz ne maram, ker gojim stare zamere še iz časov SNS. Prav tako ne Pečeta in ostalih.

    Ok, dream team: Meni je res OK dr. Patrick Vlačič iz SD, samo on verjetno ne bo kandidiral za poslanca.

  164. ervinator pravi:

    Lepo te prosim, ob omembi Gabra in Grimsa mi gre na bruhanje.

    Grem zdaj raje malo na sonce. :)

  165. fsdafasdf pravi:

    to mas od Laskega :)
    le dobro se preluftaj
    ajd

  166. Neja pravi:

    Gaber? Se strinjam.

  167. lucko pravi:

    @ervinator:
    Rekel sem za poslanca ne pa za ministra, da ne bo pomote… Za ministra vemo, da je prevec arogantn, ampak za poslanca pa je primeren, saj je poslusljiv, ima argumente in predvsem je pripravljen…

    Patrick Vlačič pa kolikor vem bo kandidiral… Sicer ga ne poznam toliko, da bi lahko ocenil ali b bil dobre poslanec ali ne ampak ok, bom vrjel na besedo.

    Nekaj kontraverznega se predlagam. Itak v parlementu morajo biti zastopani vsi pogledi. Drobnic? Ima svoje napake, a hkrati je dokazal, da je sposoben glasovati po vesti in ne po nareku in Slovenijo skupaj z opozicijo resil nekaj traparij te vlade…

  168. lucko pravi:

    Potem recimo Sirca, ampak njo bi bilo mogoce bolje dati na Kulturno ministerstvo. Kaj menite?

  169. alja pravi:

    Širca OK, od SDS (ker morajo biti zastopani vsi pogledi) pa Mirko Zamernik. Ta je kul, vsaj meni. Drobniča pa jaz ne bi…

  170. alja pravi:

    Vlačiča se je omenjalo za (morebitnega) ministra…no, saj bomo še vse videli.

  171. Neja pravi:

    Zamernik je v redu, a gre iz politike. Vlašič se mi zdi pameten, kulturen in razsoden človek. Drobnič, naj bo, čeprav je velikokrat pod vplivom čustev. Ne vem, ali je glasoval po svoji vesti ali po svoji užaljenosti.
    Meni se zdi tudi Golubič primeren, pa tudi Mitja Meršol.

  172. alja pravi:

    A ta gre iz politike? Škoda, je v redu. (da, tudi v SDS so mi bili nekateri OK :) )

  173. lucko pravi:

    Zamernika je tudi meni skoda…

    Ja sej pri Drobnicu me to skrbi, da morda ni bilo iz preudarnosti ampak iz mascevalnosti…

    Ja OK potem mogoce kaksnega iz NSi podmladka. Aleksander Reberšek… Ta je precej ql clovek…

  174. lucko pravi:

    Gantar?

    Kot predsednik komisije za nadzor tajnih sluzb, je pokazal precej samonadzora. Precej vec kot nekateri clani…

  175. lucko pravi:

    Gulic? Ceprav je to bolj obcutek, kot karkoli drugega, ker enega argumenta zakaj nimam…

  176. BORAC pravi:

    Festival je lepo uspel in pokazal, da je Slovenija na pravi poti. Opozicija nima pravih odgovorov na vprašanja prihodnjega razvoja Slovenije zato se poslužuje osebnih napadov na JJ.

  177. alja pravi:

    Ojej, se mi zdi, da je ravno obratno, JJ napada njih, kjer jih le more.

  178. Neja pravi:

    Gantar, Gulič sta tudi za v ekipo. Kaj pa Slavko Ziherl? Za vsak slučaj še psihiater, saj ni slovenski Karadžić.

  179. Neja pravi:

    Pa ženske? Poleg Širčeve in Tavševe? Breda Pečan? Kaj pa Pahor na mestu Cukjatija?

  180. alja pravi:

    Pahor na mestu Cukjatija, definitivno. Pri ženskah pa poleg Pečanove lahko tudi Majda Potrata.

  181. lucko pravi:

    OK se strinjam… Hm ja zensk je definetivno premalo… Manca Kosir?

  182. lucko pravi:

    Gaspari predsednik vlade? A bi raje kaksno zensko? Mislim, da bi to ob zenski, ki je zenska(upam, da se razumemo kaj hocem), zanimivo…

  183. BORAC pravi:

    lucko,
    Gaspari predsednik vlade? To je tisti slovenski politik, ki vneto trdi da nikoli ni bil politično opredeljen, da je samo strokovnjak. Zakaj se potem spušča v politiko, naj gre za strokovnega sodelavca.

  184. Neja pravi:

    Manca Košir in Spomenka Hribar. Zaradi mene je lahko tudi BP predsednik vlade, če bo koordiniral, ker to dobro zna, odlično ekipo ministrov.

  185. Neja pravi:

    lucko, saj nisi s pravo žensko morda mislil Kresalove?

  186. Mirjana pravi:

    torej ženske:
    Vsekakor Potrata- šolstvo, zdravstvo…, Tavševa- sociala, zdravstvo.., Širca- kultura, Manca Košir, morda okolje in ekologija
    moški:
    Gantar, Potrč (pa le pljuvajte ehehe), Moge, Cvikl (jap), Peče, Pahor se je na mestu predsednika DZ že en krat dobro obnesel, Gaspari, pa tudi proti Gabru ne bi imela proti
    toliko za sedaj, navedla sem le že obstoječe parlamentarce/ke,
    če se je pri tem komu dvignil pritisk priporočam, amlopin, irumed ali pa enap-h, …lahko pa pozoba malo česnčka, deluje na dolgi rok .)

  187. ervinator pravi:

    Ok, Lucko, za poslanca je primeren skoraj vsak izvoljeni, ki premore osnovno pismenost (fino bi jih bilo pred volitvami preizkusiti, da bi imeli volivci vpogled) in da nimajo prehudih zdravstvenih težav (recimo, da uspejo zdržati budni vsaj 95 % zasedanja). Gaber in Grims, bljak, tem kriterijem verjetno zadostita.

    Gaspari za predsednika vlade? Kakšni norci! Gaspari se je kot finančni minister igral z vladnim računovodstvom, nasprotoval monetarni teoriji inflacije (ampak z vstopom v EMU2 jo je bil prisiljen izvajati), sedaj pa v EIPF navaja same za lase privlečene razloge za inflacijo. Gaspari je narodni škodljivec.

  188. lucko pravi:

    Ja ampak ce sestavljamo Dream team, moramo imeti tudi drugacne poglede notri, ne le eno lajno. Sej vrjetno je poanta, da je to stranka sinergije in ne izkljucevanja. Prevec je levih. Ajde iscimo se koga z desne…

    Z zensko, ki je zenska, sem pa mislil na zensko, ki v politiki ostane zenska in ne postane moski… Za Kresalko nisem cisto preprican, da ji je to uspelo. Mislim, da narodu zenska roka nebi skodila… Malo negovanja po bicanju:)

  189. alja pravi:

    Kot sem rekla Zamernik in iz SDS še dr. Romana Jordan Cizelj.

  190. ervinator pravi:

    Predlagam, da bo največ 5 % osebja z desne, in sicer za statistično napako. Vsakemu pravemu bedaku je jasno, da so zares primerni samo strokovnjaki s svojega področja, kar pomeni edino zaresovci. Pa da bo mir, dajmo tolerirat še enega ali dva iz SD in LDS.

  191. en pravi:

    jezik mi teche
    rad i mam meće….

  192. Dejan pravi:

    LIPA je rešitev, brez revanšizma in z dobro voljo.

  193. lucko pravi:

    ervinator, ce se ne motim so na seznamu le 4je od okoli 20, tako da je tvoj komentar nevmesn…

    Si morda jezen, ker smo tvoja izivanja ignorirali? No sej sem se sedaj malo obregnil ob tvoj komentar. Ti dovolimo, da se igras z nami, samo dej se lepo igraj, prav? Ne tako kot vzgoraj… Daj kaksen predlog…

  194. lucko pravi:

    Kranjc? Malo sveze krvi?

  195. ervinator pravi:

    Nisem opazil, da bi kaj ignorirali. Me žalosti tvoj zadnji komentar, ki je v stilu zaresovcev: kot drhal pozivajo pripadnike krdela, naj drugače misleče ignorirajo.

  196. Robert pravi:

    Na levije več kadra, ki je oblastniški egotrip prerasel v zrelo strkovnost, ki ga zahtevajo odgovorne službe, za katere se gospoda grebe. Ni hujšega kot zakompleksane avtoritete in takih je na desni, uf!

  197. ervinator pravi:

    “ce se ne motim so na seznamu le 4je od okoli 20″

    To bo treba popraviti, do 80.

  198. lucko pravi:

    Ok jaz sem te povabil k igri, ce noces pa nic…

  199. Neja pravi:

    Jaz sem kar za obe evropski poslanki in še za Potočnika, pa za vodjo poslanske skupine upokojencev in za Kranjca, tudi za Cvikla in Pečeta in Mogeta.

  200. Mirjana pravi:

    oki neja,..zmenjeno, se strinjam s Potočnikom, pa tudi kakšna ga.Hribar ,vendar dvomim da se ji še da.
    200 yeah!!

  201. Carlos Contreras pravi:

    Raje peče palačinke z orehi za Tineta.

  202. lucko pravi:

    A ni katastrofalno, da je tako tezko najti imena…

  203. Neja pravi:

    Res je, lucko, težko je med znanimi najti imena. Upam, da je še veliko neznanih, ki nas bojo pozitivno presenetili.

  204. sanja pravi:

    kaj pa Franco Juri? pa Mojca Drčar Murko? pa Lukšič?

  205. sanja pravi:

    pa Lucija Čok morda. Vsekakor mi je bolj všeč kot Gaber

  206. Mirjana pravi:

    Franco Juri je prvi na listi od novih, še ne parlamentarcev, se strinjam tudi z ostalimi.oki sanja, …pa jih že imamo nekaj, čeprav še čakam novih imen …in upam da se pojavijo.

  207. lucko pravi:

    Meni se zdi, da Zares kandidira Ferija Lainščeka. Kaj pravita?

  208. lucko pravi:

    Bernarda Jeklin? Vse cas je na pol v politiki, ceprav nikoli noce do konca vstopiti…

  209. alja pravi:

    Feri kandidira, ja, je super! :-)

  210. Neja pravi:

    Ja, zgleda, da Feri in Franko oba za Zares.

  211. Carlos Contreras pravi:

    Jaz sem Franco Juri.

  212. sanja pravi:

    aja, a nisi tvoj brat?

  213. Petrovc pravi:

    Vsem tistim, ki tako bolestno kritizirate Janso: z vami se strinjam, tudi za razpad Inkovske kulture, za potop Titanika in soncne pege je, jasno, kriv Janez Jansa.
    Pojdite malo po svetu, poskusite malo prebuditi svoje mozgane, ce je to mozno, dajte no, bodite objektivni do porabe lesne mase in prizanesljivi do tistih, ki analitsko razmisljamo.
    Tako delovnega, nepokvarjenega in sposobnega politika se nismo imeli Slovenci in to pac boli.
    Je iz vseh nasprotnih taborov, ki jiih je kar nekaj, sploh, razen parole dol z Janso, prisel kak alternativen program?!
    V bistvu me politika sploh ne zanima, se mi pa gnusi majhnost, samovsecnost, tako zaplankanih ali usmerjenih komentarjev. Kdor ima samo malo spomina in obvlada analiticnost razmisljanja, vidi, da se za temi komentarji skriva nag cesar.
    Prihranite jih zase, da se ne smesite, ker ste nagi
    Malo spostovanja do soljudi.

    Petrovc

    .

  214. emro pravi:

    Prepričan sem, da ne bodo prišli na oblast spet kakšni lažnivci katerih priimek kar odgovarja dejanjem.
    Za njegovo vlado se spominjam samo to da je znal šteti do deset in nazaj, ostalo je bila pa samo neke obtožbe in podtikanja.

  215. Carlos Contreras pravi:

    Analitsko ali analno, kokolo?

Komentiraj