Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Slab župan?

15. avgust 2008 ob 11:00 | Nejc Jemec |

Na včerajšnji novinarski konferenci se je kot kandidat za državnozborske volitve na listi Slovenske ljudske stranke (SLS) in stranke mladih (SMS) predstavil ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek. Ta je znan kot velik kritik župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankoviča. Ker je bilo med novinarsko konferenco slišati, da je Janković slab župan, smo vprašanje o tem naslovili na predsednika SLS in celjskega župana Bojana Šrota. Poleg njega sta pri odgovoru sodelovala še predsednik ljubljanskega mestnega odbora SLS Aleš Primc in že omenjeni Jazbinšek.

Bojan Šrot: “V Ljubljani je tak promet kot v kakšnem milijonskem mestu.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 95 x komentirano
  1. janez pravi:

    Smetje z vseh strani se je zbralo na SLS listi rdeči zeleni verni neverni gre se jim samo za stolčke a ne Krajnc ostali člani stranke SMS pa naj samo gledajo in si mislijo kako so bili bedasti da so verjeli Krajncu

  2. Saša pravi:

    Zanimivo …
    SMS 2006 - podpre Jankovića
    SLS 2006 - podpre Arharja
    Zeleni 2006 - podprejo Jazbinška

    SMS & SLS & Zeleni 2008 - podprejo Jazbinška

    Je torej SMS odrekla podporo Jankoviću, ker je tako želel koalicijski partner?

  3. medek pravi:

    Oh, ja.

  4. Blitz pravi:

    Samo še Jazbinšek nam manjka. Ali ni v preteklih letih in desetletjih dokazal, da je predvsem učinkovit v zaviranju kakršnegakoli napredka.

    Strinjam se le z enim - res mi ni znano, kaj je doslej pokazal Jankovič dobrega kot župan. Pregnal vrtičkarje, to pa je tudi vse. Fasade še vedno cvetijo, mestni promet se duši, parki so zanemarjeni. Je pa veliko govoril…

    No, pred dnevi mi je nekdo povedal, da je položil optiko. Uau, sijajno, ampak optika je položeni po vsej Sloveniji, ne le Ljubljani, tako, da gredo zasluge najbrž Türku, ne Jankoviču.

  5. PeterNaVeter pravi:

    @Jazbinšek: a so Vas “skenslal” ?! al’ kva,kva,kvak.

    no ja ,
    lp in
    Šrot z’Vami

  6. jaz pravi:

    Blitz@ g.Türku bl mal zaslug glede na to da je predsednik države kar pomeni da kakšne praktične funkcije razen promocije države nima. Zato mislim da je to prej zasluga vlade kot pa g. predsednika. Je pa res da lahko apelira na vlado naj pač poskuša nekaj glede česarkoli že storiti. Sam dvomem da so optični kabli taka zadeva za katero se bi zavzemal g. predsednik Türk.
    Glede jankovića je pa škoda izgubljati besede. On ne dela za Slovence (med Slovence štejem tudi VSE tujce ki so sprejeli to da živijo v Sloveniji in imajo radi Slovenijo prav tako kot imajo radi svojo domovino) ampak za svoj žep in za svoje brače in slovenceljne po krvi ki pa se tega na žalost sramujejo.
    Pa prosim da me nihče ne označi za nacionalista, ker bi me s tem močno užalili. Meni osebno je žal da so nekateri zlorabili tako lep slovenski simbol kot je karantanski panter.

  7. jaz pravi:

    *g. Türku pripada bla mal zaslug za te kable glede… (mi bo še kdo reku da ne znam stavka po slovensk razumljivo napisat:-)

  8. lalala pravi:

    Dokler imamo tako dobrega župana kot ga trenutno imamo smo lahko samo tiho(ali pa ga hvalimo). Lepo prosim da brez utemeljenih obrazložitev zakaj naj bi bil le ta slab ne postopate.

  9. hmmm pravi:

    @jaz pomoje je mislil direktorja t-2 je Matevža Turka, ki polaga optiko.

  10. hmmm pravi:

    @jaz pomoje je mislil na direktorja t-2 Matevža Turka, ki polaga optiko.

  11. jaz pravi:

    Aha lol
    Jah kaj čmo. Vsak se kdaj zmot :)
    Potemtakem ma pa pri tem največ zaslug mariborska nadškofija :) (no zj ne več)
    @lalala: težko je o njem kj povedat če pa nč ni naredu. No ja iger je dal, kruha tud (nekaj trgovskih centrov kjer lahko veslo zapravljate). Samo do tja (trgovin in drugih stvari) je pa vrag pridet. Promet je na najnižji točki. Pa glede neurejenih zadev bi se še dal razpravlat in jih naštevat.

  12. Blitz pravi:

    Haha, seveda sem mislil predsednika države. Seveda sarkastično, saj se mi zdi smešno Jankoviču pripisovati zasluge za nekaj, kar je s svetlobno hitrostjo položeno po vsej Sloveniji. Mi je pa jasno, da g.predsednik s tem nima nič. Tudi ne vem, koliko ima s tem vlada.

  13. lalala pravi:

    @jaz težko je o njem kj povedat če pa nč ni naredu

    lepo te prosim zadrži te komentarje zase. ljudje pa kaj neumnosti govorite. ta župan je naredu v dveh letih več kot rupel+potočnikova+simšička prej v treh mandatih. veš nekatere stvari preden pridejo ven se morajo naprej urediti v ozadju. ko pa promet tako radi vsi omenjate. promet se že ureja oz. so že predpostavlene nekatere možnosti za ureditev njega. lepo prosim da si pogledate shemo razvoja ljubljane do leta 2025. če je kdorkoli pričakoval da bo lahko človek po dveh letih urediv celoten ljubljanski promet je milo rečeno bumbar. vprašanje prometa ki se je pacal 20 let(ali več) se ne more razrešiti v roku 2 let. počakajte še par let pa boste videli koliko stvari bo v ljubljani urejenih na bolje. ne pričakujte čudežov v roku 2 let. četudi je ljubljanski župan še tako sposoben( to je dokazal že v mercatorju) ne more vseh stvari narediti v dveh letih.

  14. angie pravi:

    SLS (oz. Šrotu) mora iti pa res zelo zelo slabo, da so vzeli tega Poklicnega Nergača v službo. Edino, kar tega človeka zanima, so sejnine, s katerimi se preživlja že odkar se je vkrcal v mestno politiko. Še Zeleni so ga izpljunili kot slabo prebavljivega. kdo ga vedno znova izvoli v Mestni svet, mi ni jasno. nekoč se je že malo zastrikal, ker je kupoval delovno orodje (računalnik) in najel sorodnico za svetovalko, jasno, ne za svoj denar. Jankovič nujno ptrebuje kritiko, da ga ne odnese med oblake, ampak to, kar počen Jazbinšek, so zgolj za tako imenovano stroko skrite človeške pritlehnosti. prijateljica arhitekta pravi, da je bil že na faksu tak: predvsem zdrahar, ki se nikoli in nikjer z ničimer ni strinjal, kar tako, zaradi lastne pomembnosti.
    Največje razočaranje je zame mladines Darko. kaj on počne v tej zgodbi?
    Jazbinšek je vsaj prostodušno priznal, da je užaljen, ker so ga zabrisali s spiska za občinsko Župančičevo nagrado. Ljubljančani: kaj pa je ta Godrnjavec v življenju že naredil? Kot politik(Zeleni), arhitekt ali projektat . ZERO, Ali NIČ.
    Edino, kjer ga lahko poslušam in gledam je, če piha v saksofon. Ampak če bo v predvolilni kampanji s tem pretiraval, mi bo tudi njegova muzika začela jesti živce.

  15. Peter Božič pravi:

    Dokler bo Miha Jazbinšek resen sodelavec teh strani,toliko časa bojo te strani neresne.Vsak povprečen bralec in potrošnik medijev v Ljubljani že ve,da ponavlja Jazbinšek že leta in leta en in isti vzorec in sicer,ko do kraja razcufa naprimer katerikoli koli prostorsko ureditveni plan,projekt itd,uporablja sledeće elemente .gabariti ,(ki so zahesljivo šit),parkirišče(ki je napačno postavljeo),dostop je iz strani,ki onemogočla prevoz vseh vozil,komunalni priključki niso priključki ampak šraufi.itd.In tako ima tudi za druge gradbeno urbainistične predloge v MS enake vzorce po enakem načelu molilnega mlinčka ali pa vrtečega se bobna istih reči.
    In če imamo na seji MS 2o protorsko ureditvenih aktov,ob vsakem od teh ugotavlja stvari po teh naštetih elementih in jih vrti kot boben.V MS ga ni človeka ki bi ga še poslušal,Njegovo neprestano govorjenje o vsem v javnosti je isto kot oddaja Golica na nacionalki,ki je 24 ur na dan in so vse skladbe do enomglosti dolgočasno in brez duha,kot gabariti,dostopi,parkirišča,priključki pri Jazbinšku Moram čestita vsem,ki pridejo še zadnji hip pri Jazbinšku na vrsto in dobijo še kako malo veliko diarejo na vrh..Za medije je značilno da se ga poslužujejo le tedaj,če ali izsilujejo župana za bogve kaj,ali pa se jim je župan zaradi kake popolnoma zasebne stvari zameril.Jazbinšek stoodstotno ni človek,ki bi veljal za resnega razpravljalca,ampak je človek,ki z strokovnjaško latovščino z vorci ,ki sem jih opisal in načinom Golica 24 .presega vsako šarlatanstvo,ki jo je kdaj poznala Slovenije,saj urbanizem seveda kot stroka z svojim bogatim in laikom težko razumljiverm jezikom,omogoča ravno to.o čemer govorim.Urednik VEST.si ,če si upaš,ga prosi naj ti prinese en sam svoj objavljen prispevek v zadnjih desetih letih ko je mestni svetnik,v katerem govori prizanesljivo in bolj pozitivno kot ne,o čemerkoli,pa bi te prosil,da ga objaviš,saj ga v dolgih letih njegovega javnega udejstvovanja nihče ne pozna.Dragi urednik,imaš pišoči kader za pisanje o ljubljanskem županu,da se ti nasmihajo vsi ,zato vas ne bom več bral,ker se res poslužujeten proslulih ljudi za prioslule zgodbe.Podpisujem se s polnim imenom,ker za tem stojim in jih je prekleto malo,ki Jazbinška poznajo in bi ne vedeli istega o njem kot jaz..Peter Božič

  16. Norbert pravi:

    Primcu se vidi, da je (bil) policaj, pa čeprav samo rezervni… ne loči med Tromostovjem in Prešernovim trgom.
    Jazbinšek pa ni sposoben enega stavka z repom in glavo skup spravt.
    Imeti jazbeca na listi je recept za zanseljiv potop….. boste fantje dragi vsi na teh volitvah šli grozdje zobat…..

  17. lacko pravi:

    Krajnc, da si nas poslušal, bi bil danes v vrhu Slovenske politike, ne pa v stranki Tajkunov, ki ne bodo prestopili praga parlamenta.

  18. Tečnstrdesc pravi:

    Jazbinšek je prazna škatla, Kranjc je šmrkav, Šrot pa naj red dela pred svojim pragom. Kako nam o tem kaj je prav in ne za Ljubljančane večinoma solijo pamet ljudje, ki so priseljeni ali pa sploh ne živijo v našem mestu.

  19. angie pravi:

    Ja, Kranjc je dobro kazal, zdaj pa je postal poturixca, zaradi volitev. In v Celju, da ne bo pomote, je točno tak zmeden promet kot v Ljubljani. Le mestnoi aredišče so zaprli, ostalo pa je šrotišče..

    Peter Božič, nikar nas ne zapustite! Sicer bomo razpravljalci te strani res prepuščeni uniredčuhom, ribičem itn., ki vsaj čez vikend in za praznike počivajo (oz. niso v službi) urednik Sever pa je očitno na zasluženem dopustu in ni nič kriv. Verjamem, da vas daje sindrom Jazbinšek, da se vam zdi, da vam bo nazdanje doma še iz cukra ven skočil, da ste se ga v teh letih po zgornjmem nazorno opisanem vzorcu pošteno najedli , ampak ostanite borec za javno besedo, prosim.

  20. Nejc Jemec pravi:

    Urednik Sever je na dopustu “in ni nič kriv”. Avtor prispevka sem Nejc Jemec. Česa sem torej kriv? Jazbinškovega, Šrotovega ali Primčevega mnenja?

  21. Aleš Primc pravi:

    Živjo Jankovičevi vojaki na vesti.si (Peter Božič, angie), posebej lepo pozdravljen Jankovičev vojak, moj policijski kolega Norbert! Ko berem tele vaše pisarije se mi smilite. Škoda se mi zdi vašega intelektuialnega in cloveskega potenciala, da se slepo udinjate pogoltnemu tajkunu Jankoviću ter da bi mu bili všeč, vsepovprek žalite ljudi, ki se mu upajo zoperstaviti. Upam, da vam vsaj dobro plača za vsako pamflet, ki ga napišete o Mihatu Jazbinšku in o vsakem, ki si v svobodni in demokratični Ljubljani upa kaj povedati o Jankovićevih umazanih poslih.
    Resnica bo na koncu premagala partijske mafijske naveze in denar…
    Seveda kolega Norbert, kar se Prešernovega trga tiče imaš čisto prav.

  22. / pravi:

    V kratkih črtah: Jazbinšku je bed ker ga noben ne jebe 5% in zdej zganja mal hrupa, pa še volitve so in mu zna prou pridet ker se bo lahko predstavu kot kritik Jankoviča. Ni pa pomislu zakaj ga noben ne jebe 5%, ker NIKOL NI NIČ KONKRETNEGA NAREDU.

  23. Carlos Contreras pravi:

    Blaženi Primc, borec proti kurbariji, ponovno jaha z vihrajočo bandero vrednot v roki! Pa nas je bilo že strah, da bo tudi on presedlal h KDS.

  24. Saša pravi:

    Če je to zgoraj napisal tisti Aleš Primc, ki je kandidiral na listi SLS na volitvah v ljubljanski mestni svet leta 2006, me sploh ne čudi, da SLS v Ljubljani ni dobila niti enega mandata, saj takšna retorika sodi zgolj v ruralne predele Slovenije, ne pa v urbano prestolnico države.
    Volivci se odločajo glede na narejeno v določenem mandatu in lokalne volitve bodo čez dve leti, tako da počakajmo do takrat in videli bomo kaj bo imel Janković za pokazat, volivci pa mu bodo izstavili račun.
    Kljub temu bo moral imeti tudi konkretnega protikandidata, po možnosti nekoga, ki ga ne bo treba uvažati iz druge slovenske občine ali bognedaj iz drugega kontinenta.
    Ljubljana je (na srečo) najbolj liberalno usmerjen del države, zato tam desnica nikoli, tudi ob najbolj desno usmerjeni Sloveniji, ne bo mogla slaviti zmage. Že če pogledamo rezultati zadnjih parlamentarnih volitev na področju Ljubljane, si je kljub velikemu triumfu SDS na nacionalnem nivoju, delil zmago z LDS.
    Desničarji v prestolnici torej tulijo v prazno.

  25. Aleš Primc pravi:

    Saša, ja to je napisal tisti Aleš Primc, ki je kandidral na lokalnih volitvah 2006 in dosegel uradno 384 preferenčnih glasov, kar je bil tretji rezultat po preferenčnih glasovih v Ljubljani in tretji med vsemi kandidati za svetnike v vsej Sloveniji. Nekaj si zapomni Saša, Ljubljana potrebuje in zasluži desnosredinsko oblast in jo bo slej kot prej tudi dobila. Potrebuje in zasluži tudi poštene ljudi na magistratu, ne pa takih, kot so sedaj, ki jih ne zanima drugega kot polnjenje lastnih žepov. Janković si je hotel brez lastnega denarja sprivatizirati Mercator, sedaj pa hoče Ljubljano. Prepričan sem, da mu Ljubljančani tega ne bodo dovolili.

  26. Carlos Contreras pravi:

    Slej ko prej že, Aleš - takrat enkrat v naslednjem stoletju. Pa saj veš, en dan pri Gospodu je kakor tisoč let in tisoč let kakor en dan.

  27. Saša pravi:

    Hja, Aleš. Sanjati ni prepovedano, pravijo.
    Slovenija je bila daleč najbolj desno razpoložena leta 2004, ko je desnica praktično povsod zmagala. V Ljubljani ni.
    Desnica je ponovno slavila v veliki meri leta 2006 na lokalnih volitvah. V Ljubljani ni, oz. v Ljubljani je desnica tako izgubila, da se lahko njen rezultat označi za katastrofo.
    Ljubljana ne bo nikoli imela desne oblasti (tisto pripono “-sredinske” izpuščam, ker je bullshit), ker je Ljubljana občina z najbolj razgledanim prebivalstvom. Mesto desnice je na kmetih, tam pač (več ali manj) levica težko uspe.
    Glede na število preferenčnih glasov, ki si jih dobil, je pač škoda, da so šli v nič. Pri kakšni drugi “desnosredinski” stranki bi s tem bil zagotovo izvoljen. Naslednica stranke, ki je nosila v sebi besedico “kmečki” bo pač težko lahko pričakovala vidne rezultate v izrazito mestnem okolju, kot je ljubljansko.

  28. / pravi:

    Seveda Aleš, cela Slovenija potrebuje desnosredinsko oblast, vidiš kaj se dogaja sedaj v vladi-samo kradejo in lažejo, o nepotizmu in ostalih nečednostih sploh ne gre izgubljati besed…takoj sem za to da se spremeni oblast v državi…aja ne, saj že imamo desnosredinsko oblast…..hmmmm……

  29. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, Saša, /, jaz sem trdno prepričan, da ljudje v Sloveniji, in Ljubljana ni nobena velika izjema, so nekako tako politično razdeljeni: 30% desno, 30 % levo, 30 % jim pri politiki ni ključna idejna opredelitev, 10% jih je pa vedno proti. Morda boste presenečeni, ampak jaz mislim, da je ldejstvo, da je evica v Ljubljani zadnjih 18 let trdno na oblasti, v veliki meri posledica našega dela na desni sredini - ob vseh dobrih namenih in načrtih nismo znali prav nagovoriti Ljubljančanov; roko na srce, tudi ni bilo enega res karizmatičnega desnosredinskega politika, ki bi bil Ljubljančan. Pa še nekaj je, levosredinske stranke so se navzven, npr. na državni ravni do Ljubljane obnašale bolj prijazno kot desno sredinske, ki za razliko od levih strank, ki zagovarjajo centralizem, zagovarjajo decentralizacijo in enakomeren regionalni razvoj po vsej Sloveniji. No, jaz mislim, da bomo s prihodom mlajših ljudi v mestno in državno politiko ne le pri SLS, ampak tudi pri drugih desnosredinskih strankah, z novimi idejami ter vizijo razvoja znali tudi Ljubljano bolj nagovoriti.

  30. Carlos Contreras pravi:

    Zaenkrat bolj slabo kaže. S prijatelji, kakršen je Janša, SLS sovražnikov sploh ne potrebuje. Da sploh ne omenjamo cerkljanskih bratov, ki v drek spreminjata vse, česar se dotakneta.

  31. Aleš Primc pravi:

    No, pa tudi ne drži čisto, da je bila Ljubljana vedno leva ali liberalna. Npr. Jura Adlešič, župan pred drugo svetovno vojno je bil član predvojne SLS, pa tudi “ljubljanska Demosova vlada po prvih demokratičnih volitvah” ni bila leva, se pravi, da imamo samo zadnjih 14 let neprekinjeno levo mestno oblast.
    Sem mislil, da me bo spet Norbert popravill, sem ga prav čakal, očitno mu zgodovina ne gre tako kot ljubljanske znamenitosti. Ha, ha, ha. Lahko noč.

  32. Norbert pravi:

    Dragi Aleš, imam dovolj drugega dela, kot da se cel dan jajcam po komentarjih… pač jih preberem ko imam čas.
    14 let neprekinjene leve oblasti v Ljubljani? A poraja se mi vprašanje, kam umestiti vetrnico Rupla, recimo? Nekoč liberalec, danes janšev oproda. Hm….
    In pa, seveda te lahko popravim, ni bil Jura Adlešič, pač pa Juro Adlešič.. in celo dr. Juro Adlešič.
    Če te še kaj zanima, kar vprašaj. In ne pričakuj mojega odgovora prekmalu…. odgovorim, ko imam čas. pa-pa

  33. Peter Božič pravi:

    Gospod Aleš Primc.Tudi vi sodite med ljudi,ki jih je na žalost Slovenija polna.Že vrabci namreč čivkajo,da je v Stergarjevem mandatu SDS ukradla mestni občini Holding,kjer je bilo 9 podjetij s prometom 4o miljard tolarjev od koder se je finančno napajala SDS,velikemu Janševemu zunanjenemu ministru Dimitriju Ruplu in znani poturici iz vrst LDS Dimitriju Ruplu je v dveh letih,ko je bil žuoan uspelo dobesedno podariti celotna Javna skladišča,ki so bila v javni lmestni lasti,z zemljišči vred,seveda z znanim namenom,da se bo to poprivatiziralo in prav tako 147 tisoč kvadratnih metrov v Stožicah,ki so bila prav tako last mesta Ljubljane kar je imel v najemu. Zidar.Vika Potočnik iz LDS ,ki je imela mandat 2 + 4 leti,je z sodiščem pripeljala 9 podjetij nazaj v MOL torej Holding, vse komunale Za zdaj očitno že majhno ceno 2 miljardi 7oo miljonov je kupila nazaj zemljišče Stožice za športno infratsrukturo,Enako je v naslednjem mandatu Danica Simšič doživela hladen tuš in šok,ko sem ji jaz z kolegi iz frakcije LDS odprl oči,da hoćejo sestavvljalci proračuna,podžupan Omerza.ki se zdaj slika z Bavćčarjem.,MilošPavlica,oba iz SD IN LDS kolaicije,za 3o evrov kvadratni meter prodati okoli 240 tisoč kvadratnih metrov zemljišč tako,da se kupcem prizna potem še zazidalna pravica,ki pa vsak kvadratni meter podraži v Ljubljani dvajsetkrat.Tajkunova vojaka Peter Božič in Jani Moderndiorfer.sta poslikala vseh 39 parcel ,fotografije pokazala na seji v Mestnem svetu in še prej županji Danici Simšič,ki je ,ko je videla,da jo goljufajo za 4o miljard lastni ljudje,podprla vseh 1oo amandmajev ki sva jih pripravila midva in v katerih smo izločili iz proračuna za prodajo vseh 240 tisoč kvadratnih metrov zemljišč brez katerih bi se lahko Janković kot naslednik,samo slikal,ne pa gradil stadion in dvorano za šport..In kaj je tajkunov vojak Peter Božič še storil.Takoj ko je genij od Janše ukinil v Merkatorju
    Zorana Jankovića je Peter Božič javno nagovoril v imenu 1o mestnih svetnikov (frakcija LDS)da kandidira za župana,zato ker ni v nobeni stranki,ki so tako SDS kot LDS na veliko kradle javno premoženje(Janša 4o miljard vreden mestni Holding,Dimitrij Rupel Javna skladišča in Stožice in 24o tisoč kvadratnih metrov mestnih zemljišč,poskus Igorja Omerze,da bi odpeljal zadnja zemljišča v mestni lasti itd.) Zoran Janković se je odzval tem javnim pozivom,moj ni bil edini,je bil pa prvi.In zdaj imamo župana,ki ne krade,ker ima svoj denar,zaslužil ga pa je,ko je kupil šop delnic Mercatorja,ko niso bile še skoraj nič vredne,ko pa je firmo tajkun Janković dvignil za dvajsetkratno vrednost,so bile tudi njegove delnice 2o krat večje,torej kar 3 miljarede tolarjerv.In tako povečuje tu vrednost mesta Ljubljane,saj je pospravil središče,uredil podhode,zaprl promet,uredil zadevo z Rakovo Jelšo,ko je Gratel pri polaganju optičnih kablov naredil v Šiški še v času prejšnega mandata za 4oo miljonov škode,ni se držal prepisanih norm,mu je zaplenil stroje z varnostniki dokler niso začeli delati po predpisih in plačali škodo. tudi za nazaj.Zdaj dela štadion,dvorano,in ureja v mestu kup stvari.Taki kot ste vi Aleš Primc,norijo,ker je več kot uspešen in ker kakšen vaš župan ne bo nikoli več kradel po Ljubljani kot so tedaj ko je bil SDS na oblasti in so odpeljali 4o miljard vreden Holding,ki so ga cuzali nekaj let,.Tudi za mandatarja nove vlade,kamor ga vabijo stranke opozicije ne gre,ker mu na pamet ne pade,da bi mu stranke tako kot so Danici ukazovale kaj mora delati in kako mora skrbeti za to,da bo šlo čimveč javnega poremožernja v žepe politične elite.
    To so dejstva,ponovil sem jih v javnosti že nekaj krat,pa se nikogar ne primejo kot se vas ne.Vi ste vojak in vernik,jaz sem bil z mojo stranko zaradi napak ki jih je delala v hudih sporoh in Jankovič kaj takega ne bo počel,do zdaj ni niti ene same indicije za to saj gredo njegovo ambicije ne tja,da bi si polnil žepe kot vsi politiki lačenbergerji,ampak mu je samo do uspeha.In ker ste slepec pač nikoli ne boste doumeli,da vas v vašo lastno škodo plahtajo iz dneva v dan,in da ste žrtev samega sebe,ker nočete videti dejstev,dokler vas te laži ne bodo pokopale pod seboj,Takrat pa ne bo nobenega ,ki bi vam poizkušal odpreti oči v vašo korist,Takih kot ste vi je cela JANŠEVA vojska,res je samo tisto kar reče Fuhrer,vsega drugega ni.Kako so najebali tisti,ki jim je bila misel ali pa beseda Mao Tse Tunga ali pa Fuhrerjeva sveta,nam govori zgodovina,toda za vas tudi zgodovine ni.Ja,potem pa vam ni pomoči,razen da si vtaknete tri prste v zadnjico,da ne boste svoje driske več prodajala povsod kamor boste prišli.Peter Božič

  34. Rock pravi:

    KAteri pa je un ta zadnji bebec, ki je govoril. Hribar je bil župan baje skoraj 15 let, Janković šele 2 leti, hehe.

    Ta zadnji govoreči bebec, je očitno povedal nekaj, kar so bili kao zmenjeni, da bodo nekako povedali, pa nihče direkt hotel. Potem se je pa ta zadnji bebec našel in kao zabil nekaj žebljev v krsto, in pokazal, da ima jajca - bebec. Vsi ostali so samo dol gledali. ;-)))

    Kateri kreteni pritlehni.

  35. G7 pravi:

    Tudi dame v petkah so cenjene volilke.

  36. G7 pravi:

    @Saša

    Sej ni problem toliko v imenu “kmečki” temveč v ljudeh. Če v vsem tem času Primc opazi samo pretlakovanje “Prešerca” potem ti je jasna njegova kvaliteta! Jazbinšek se pa v tem intelektualnem okolju počuti še najbolj doma.

  37. Robert pravi:

    O šit, Štajerci v napadajo Ljubljano z Jazbinčkom. Vsi DOMOV!

  38. Carlos Contreras pravi:

    Aja, pa Leon Rupnik je bil tudi ljubljanski župan nekaj cajta! Vidite, vidite, vse se lahko še spremeni!

  39. Aleš Primc pravi:

    Spoštovani g. Peter Božič, glede na to, da ste precej starejši gospod imam resne problem z vami razpravljati na ravni, ki ste jo postavili. Pa vendar dovolite, da rečem nekaj besed.
    Vsak berač svojo malho hvali, to je prvo, kar izhaja iz vašega zadnjega pisanja. Razumem, Jankovića ste posvojili in ga boste branili do zadnjega. Pa vendar v tej drži racionalnih razlogov ne more biti prav veliko, razen, če vas je drago plačal. Dejstva namreč govorijo povsem drugače, kot vi. Da je Janković eden največjih slovenskih tajkunov se strinja več ali manj cela Slovenija, razen vas. Vrednost Mercatorja v njegovem času ni zrasla za 20 krat, ampak niti za desetkrat (kar je seveda še zmeraj ogromno in so mu delničarji za to lahko hvaležni, sovražijo pa ga lahko delavci in lastniki mnogih slovenskih živilskih podjetij in kmetje, ki jih je odiral s svojim tedaj še skoraj monopolnim položajem in političnim vplivom). Res pa se je njegovo premoženje in premoženje njegove družine v tem času izredno povečalo, vendar ne za 20 krat, ampak za mnogo več. Kar se tiče njegove uspešnosti, imam pred seboj njegov seznam projektov in čakam, kdaj bodo izvedeni. Zaenkrat ni kaj dosti od tega. Vse tisto o SDS, SD, Viki in tako naprej, gospod Božič, pa ste me verjetno s kom zamenjali, saj nima to z mano nobene zveze, mnogo večjo z vami, ker ste bili ves ta čas del teh dogajanj.

  40. G7 pravi:

    @Ales Primc

    Ne zmorete fokusirano razpravljati o županovanju in se zatekate k zgodbicam, takole bolj na priližno. Tu plešete na tankem ledu, saj je dejanski lastnik veliko večjega dela Mercatorja in ostalih podjetij nekdo drug in sicer brat šefa SLS, vašega predsednika.O tem kako je bilo to premoženje pridobljeno, kakšne mahinacije so potekale, bomo tako zagotovo še slišali. Toliko samo za intermezzo, da se spomnite na obstoj besede higiena v mentalnem pomenu, v politiki je, kot vidimo, tako redka dobrina.
    V globalu pa vam pa predlagam, da namesto da klevetate po forumu, storite kaj za slovenski narod in te vaše zgodbice prijavite na najblizji policijski postaji. Če so resnične in niso le odraz vaših osebnih frustracij lahko to pomeni velik preboj za vašo politično kariero. Le pogumno!

  41. Peter Božič pravi:

    Gospod Aleš Primc,debatirati z ljudmi kot ste vi,ki si izmišlja stvari samo da lahko pljuvate po izjemno uspešnih ljudeh je največja neumnost.Z Viko in Danico sem vam hotel pokazati kdo je kradel in kdo je lopov,Takrat je bil Tone Rop ki je ropal mestno premoženje,z SiB banko,še prej prejšnji oblastniki SDS Janša in tto so glavni tajkuni ,torej vse vlade v odnosu do Ljubljhane doslej,in zadnja vlada je Ljubljani ukradla 6o miljonov evrov vsako leto,Janković pa je ta denar za mestni proračun nadoknadil tako,da je moral vsak,ki je kaj gradil v Ljubljani,plačati donacijo za proračun in se je Janši skoraj odtrgalo ker mu je udar na proračun v Ljubljani spodletel, saj je Janković nujni denar za finansiranje šolstva,zdravstva in kulture.našel denar,in to je bil zmeraj tisti denar,ki je šel prej v žepe najvišje politične elite,(provizije pri poslih itd,)zdaj pa gre kot donacija v proračun.Ali vam to kaj pove,ali to počno tajkuni,?Ogorčen sem nad tem,da taki ljudje kot ste vi skupaj z menoj dihajo zrak v Ljubljani.
    Najhuje je pri takih ljudeh kot ste vi to,da si upate vsem ljudem na očeh govoriti take debele laži kot vse te zgodbe o tem kako je obogatel v Merkatorju.Je ,in to zaradi tega ker je bil odlićen gospodar in je enormno povečal vrednost Merkatorjevih delnic in tudi svoje,Če si tega ne date dopvedati ne govorite več,ker je vsaka beseda,ki jo izrečete laž.Tvegal je svoje delnice,kot se to tvega,in dobil toliko kot je dobila seveda veliko več njegova firma,
    Najbolj debela laž pa je ta da ima Jankoviča cela Slovenija za tajkuna,Koga boste s tem bebavimi lažmi prepričali,saj poznamo ne samo javnomnenjske eaziskave za katere boste rekli da niso nič vredne,ko so po vseh velikih mestih v Sloceniji ko je kandidiral za župana dvigovali njegov rejting višje kot v Ljubljani,v Ljubljani pa je zmagal z 68 odstotki in z absolutno večino svetnikov,kar se še nikoli ni zgiodilo.,Od kod takim kot ste vi,tak pogum,da lažete še kar naprej,ko je nedavno tega katastrofalno pogorel Janšin referendum,saj se ga je v Ljubljani udeležilo samo 7 odstotokov Ljubljančanov in vsi mediji so ugotovili,da zaradi tega ker je Jankovič naslovil apel na Ljubljančane da naj ne gredo na referendum,njegov poziv je odmeval tudi drugod in so ga Janšini ljudje zmerjali češ da je kriv sabotaže demokratičnega izjavljanja ljdi,ker so ga ljudje poslušali po celi Sloveniji in jih je šlo na referndum samo 12 odstotkov..
    Kaj pa vi? Vi pa,da je Janković za vse Slovence največji tajkun,.Vam so ljubše lastne laži,kot pa dejstva,da je ukinil npr.vse prejšnje škodljive pogodbe,kot to da je projket središča mesta in obnova Nebotičnika napravljen,da je še kot direktor Merkatorja doniral novo moderno knjižnico sredi mesta,kjer so se v teh dneh začela tudi renovacijska dela podhoda na Bavarskem dvoru.To da je največji delež dela,kar 8o odstotkov časa gre za to,pri velikih gradnjah kot je papirologija že pod streho in da se je gradnja stadiona in dvorane že začela in da ni šanse da ne bi billa končana takrat ko bo treba,ko bo se bodo vsi propagandisti vaše sorte slinili na vsa usta pa ne bo nič zaleglo ker je Slovenija majna dežela in ne velja nič drugega kot samo pridelek in ta je že zdaj tak,da ga je več kot kdajkoli prej,kaj šele ko bodo končani te zadeve.Torej,Primc,svetujem vam,da iz obupa skočite skozi okno saj ste svoje življenje posvetili propgandni laži Goebelsove sorte in na takih lažeh kot jih širite vi je zmeraj temeljila protičloveška oblast Vi ste gradivo za rdeče ali pa črne diktature za farško klerikalne diktaure ali pa za boljševiške,In zato imam vaše življenje za zapravljeno.,Peter Božič

  42. Aleš Primc pravi:

    Peter Božič, navajam citate vašega odkritega ljudomrzništva in popolne neciviliziranosti, zaradi česar z vami civiliziran dialog ni mogoč:
    “Ogorčen sem nad tem,da taki ljudje kot ste vi skupaj z menoj dihajo zrak v Ljubljani.”
    “Torej,Primc,svetujem vam,da iz obupa skočite skozi okno…”
    Živite v miru sami s seboj, s svojim sovraštom in brezpogojno vdanostjo svojim gospodarjem.

  43. BORAC pravi:

    Janković je prav gotovo slaba izbira za Ljubljano. Njegovo nerazumevanje potreb glavnega mesta in postavljanje spomenikov v njegovo čast, nas bo ljubljančane še drago stalo. Župan Janković s svojim bahaškim in nastopaškim načinom vodenja ni sposoben urediti prometa v Ljubljani. Nomesto tega se posveča medijski popularnosti in povezavam s svojimi balkanskimi pajdaši.
    Da pa ne bom samo kritiziral tudi nekaj dobrega je storil za Ljubljano. Preprečil je ponovno izvolitev Danice Simšič, kar bi za Ljubljano pomenilo katastrofo.
    Hvala Janković!

  44. MONO pravi:

    Težko verjamem, da kritiki Zorana Jankoviča živijo v Ljubljani. Sam sem se tu rodil, odraščal in danes tu živim. Ne spomnim se, kdaj v tem času, se je v Ljubljani toliko naredilo in toliko zgodilo.(Obnova fasad na Slovenski, Prešernovi. Urejanje peš cone in Wolfove ulice v stari Ljubljani, Začetek gradnje stadiona, Začetek gradnje in urejanje železniške, avtobusne postaje.Razgrnitev prostorskih planov, ureditev oziroma izgon vrtičkarje iz žlahtnih lokacij, kot so plečnikove žale ). A se razni “Desni-Debilčki na forumu zavedate, da se po gradnji v 70tih letih, ko je zrastel trg revolucije, CD v Ljubljani ni zgodilo nič?. Popolnoma nič. Staganacija, da nas je bilo ljubljančane vedno bolj sram. Naštejte mi nekaj projektov našega Dimsija Rupsija, ali pa kmečkega človeka Strgarja, Danice oz Vike s Prekmurja.. Ni jih dosti, oziroma so bili tako marginalni, da so prav hitro spolzeli v pozabo.Morda bo pa, dragi kritiki kdaj treba vzet pod pod noge in se pripeljati v Ljubljano, pa odpret oči. Plašnice pa kar doma pustite.. V ljubljani se lahko smejite. Na glas…
    Zato seveda Ljubljančani prekleto dobro vemo, kdo nam županuje in kaj imamo od tega. Zaenkrat več v dveh letih, kot prej v nekaj desetletjih. In če bi ostalo samo pri tem, kar se je naredilo do zdaj, bi bili lahko zadovoljni…
    Skratka. Mislim, da bomo po tej izkušnji v Ljubljani na volitvah vedno vprašali, tako kot npr to šteje v NY ali pa še kakšnem drugem svetovljanskem mestu :” No ti kandidat…A maš kaj za pokazat? Kaj si pa v življenju že naredil?.” In šele odgovor na to vprašanje in ne kakšna politična floskula nam bo dala podlago za razmišljanje o zaupanju glasov.
    Pa hvala G. Peter Božič. Ste mi s svojo odkritostjo in srčnostjo naredili dan.

  45. Norbert pravi:

    Tudi našega policaja Aleša lahko povprašamo kaj ima za pokazat in kaj je že v življenju naredil….
    No?

  46. G7 pravi:

    @MONO Podpišem, edino “desno debilčke” bi raje poimenoval kot “sproščene sodržavljane” ali kaj bolj stilsko nedoločnega.

    Projekti so nastajali tudi prej, a ne tako povezano in ne v takšnem projektnem tsunamiju kot sedaj. Odsotnost vizije je pač tudi problem intelekta.

    Problem prometa v mestu je pa vendarle problem, ki se rešuje in kot veseli mene samega, v prid pešcu. Zaprta Wolfova, umik s tromostovja, občasno zapiranje Slovenske (ki bo nekoč upam tudi v celoti zaprta) nam širi mestno jedro. Prav na Slovenski je nastal največji prehod za pešce v državi. Glede na to da se semaforji delujejo enakočasno, lahko legalno pešec prečka glavno žilo kjerkoli želi. Hkrati zebre na izpostavljenem mestu upočasnjujejo promet in dodatno varujejo varnost pešcev. Brilijantno. Low cost, high effect rešitev, ki smo jih doslej opazovali le v pešcih prijaznih mestih kot sta Koebenhavn ali Zuerich in pododobno in samo upali, da bo pamet kdaj tudi v butale našla pot. Takšne male rešitve ki jih lahko samo v ožjem centru naštejem še najmanj deset, so pomembne za mene kot pešca v mestu in mi dajejo dajejo upanje in željo, da se v preostalih dveh letih še kaj zgodi - na bolje.

    Da pa takšno rešitev prepoznaš in ubesediš, ne le uporabiš (torej prečkaš cesto), pa zahteva nekaj mozganskih procesov, sicer zelo nezahtevnih a očitno še preveč za gospoda Primca. Vse bolj se mi dozdeva, da mu je tudi pretlakovanje tromostovja raztolmačila kakšna gospodična s petkami in da njegov lasten procesor pri tem ni bil obremenjen.

  47. Aleš Primc pravi:

    G7, MONO jaz mislim, da marsikaj veste in bi bilo z vami zanimivo debatirati, ampak zakaj morate ves čas žaliti? To je zelo slab način za vzpostaviti stik s človekom. Jaz si lahko predstavljam, da ste v sebi na nek način ranjeni in vsevprek napadate drugačemisleče, ampak povem vam, da boste na ta način težko vzpostavili kvaliteten odnos, tudi po internetu, kjer je običaj, da si za krinko lažnega imena ljudje več privoščijo kot sicer. Se pravi, z vami dokler me boste tako grobo žalili ne bom debatiral. Razlog je pa samo v tem, ker vam nočem dajati priložnosti, da boste ob odgovorih še več zla in sovražnosti sejali in spodbojali naokoli.

  48. Aleš Primc pravi:

    Norbert, žena je moj zaklad, nje pa vam ne bom pokazal. Saj veste, kdor jo ima rad, jo ima doma.

  49. Carlos Contreras pravi:

    Boso, nosečo in za šporgetom?

  50. Norbert pravi:

    UH.
    Sori Aleš, tale je pa huda. “…kdor jo ima rad, jo ima doma…” Nekoliko svojevrstna ljubezen, se mi dozdeva. Samo ne mi rečt, da ima kontrolirane izhode?!?!?!!? Sicer je pa lepo, da jo ceniš.
    Okej.
    Kaj pa moje drugo vprašanje?
    Lep večer.

  51. Norbert pravi:

    No, Carlos me je malo prehitel in bil še bolj (kruto) direkten.

  52. G7 pravi:

    @Aleš Primc

    Nikar si ne ženite preveč h srcu, ste politik.

    Povejte mi prosim, kaj naj si mislim o vaši sarkastični izjavi češ da se je vse kar se je zgodilo je to da je boljša prehodnost za dame čez tromostovje, medtem ko vam sam na izust naštejem 10 izvedenih (!), ki sem jih opazil v zadnjem času in so nam v mestu prinesle večjo kvaliteto javnega/urbanega prostora, torej nam vsem skupnega in po katerem mestu bogati. In če mislite, da lahko po vsem tem o vas sestavim pozitivno sliko o vašem intelektu…premislite še enkrat.

    Sej ne pravim, da ne bo kdo kupil od vas takega načina politike, na prste narejenih kalkulacij in zgodb, ampak v globalu je tak odnos evidentno podcenjujoč do nas, potencialnih volilcev v urbanem okolju.sorry.

  53. Aleš Primc pravi:

    Sem mislil, da imata malo več smisla za humor. Sta se pa še na ženo spravila. Dajmo tukaj rajši nehati, ena meja mora biti.

  54. Norbert pravi:

    Aja, to je bil hec. Mater sem zabit.
    HAHAHAHAHAHA, dobra šala.
    Prav, jaz se poslavljam s te teme.

  55. Brainiac pravi:

    Aleš, pameten človek si in perspektiven politik iz neobremenjene generacije.
    Se ti ne zdi, da je dialogiranje s Petrom Božičem in podobnimi rdečimi dinozavri potrata časa in energije?

    “Arguing on the internet is like running in the Special Olympics…
    Even if you win, you’re still retarded.”

  56. Aleš Primc pravi:

    G7, no zdaj pa povej, kaj je tako dobrega naredil.

  57. Carlos Contreras pravi:

    Aleš, pa ja nisi tudi ti tega vica pobral pri Vudij Jelenu?

  58. G7 pravi:

    @Aleš Primc

    Sicer se mi zdi rahlo neumno, da ti kot, verjetno, Ljubljančanu to razlagam, ampak dobro:

    1. zaprtje wolfove za promet, pretlakovanje, drevored - nova simpatična pešcem namenjena ulica v mestu
    2. že omenjeni mega prehod za pešce na Slovenski - pešcem prijaznejša ulica
    3. podzemni smetnjaki - opazil sem jih na miklošičevi in cankarjevi - estetsko rešuje kante za smeti, manj smrdi in ločuje odpadke, imajo jih v centrih večjih evropskih mest.
    4. Klopi in urbano grmičevje med Namo in Konzorcijem
    5. Zasaditev 900 dreves po Ljubljani, severni mestni park pa ze preurejajo in bo verjetno kmalu nared. Niti Strgar (sic!) ni “podaril” mestu novega parka.
    6. ureditev zanemarjenega podhoda proti maxiju
    7. Most čez Gradaščico
    8. ureditev majhnega parka pri prej omenjenem mostu
    9. belo-oranzne klopi in stoli po Ljubljani (če si res želiš ti lahko naštejem kje vse sem jih opazil, in jih ljudje ful uporabljajo). Tudi sam, res dobra!
    10. Ureditev javnih površin pred FF
    Da ureditev okoli Žal (vrtičkarji) niti ne omenim. Večini Ljubljančanov se zdi bolj dostojno brez njihove neurejene salonitne naselbine- sicer se bo kak kretenđija sicer spustil v to in skušal bevskat sam ni point v tem. Tromostovje, petke pa lučke v tlaku ti je sicer uspelo opazit,zato nisem dal na seznam. Mogoče bi se sam še česa spomnil, sam poanta je bolj v tem da ni bilo ravno težko.

    Aleš Primc, zdaj pa mene zanima, kje ti živiš da nisi opazil tega? In se čutiš kompetentega vodit mestni odbor pri tem pa, verjamem da vas obmetavajo z informacijami, ne opaziš niti kaj se v mestu dogaja????

  59. Carlos Contreras pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=JRFtI_P6aV4
    He, he, a si pozabil, dragi Aleš, da je tvoj ljubi Janez Antisemit Krek nekoč celo zatrjeval, da so Slovenci in Hrvatje isti narod?

  60. Aleš Primc pravi:

    G7, k prvi točki, ni samo zaprl centra za promet, ampak ga je za prebivalce zaprl tako, da jim je zelo otežil življenje, samo še bodeče žice ni postavil kot Italijani. Most čez gradaščico je bil načrtovan že trideset let in je bilo vse pripravljeno že v prejšnjem mandatu, da se naredi in bi bil narejen tudi če ne bi imeli župana enako velja za mini parkec. Ostalo se strinjam da je bilo narejeno, samo povej mi, katera od teh stvari je pomembnejša, kot to, da si ljubljanske dame na Prešernovem trgu ne lomijo petk? A se razumeva, vse, kar si naštel so dobrodošle malenkosti, nobena od teh stvari pa ni sistemska dolgoročna pridobitev za Ljubljano. So pa sistemske dolgoročne škode za Ljubljano 1. da se ne poglobi železnica, 2. da prometna in druga infrastruktura ne sledi stanovanjskim in poslovnim novogradnjam, 3. da pol Ljubljane še ni priklopljene na kanalizacijo, 4. še vedno so pasji iztrebki na vsakem koraku itn.

  61. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, jaz ne poznam nobenega Janeza Antisemita Kreka.

  62. Rock pravi:

    @Aleš Primc

    Tisto kar se da narediti hitro, to kar je naštel G7, ne upoštevaš oziroma omalovažuješ. Nisi zadovoljen.

    Tisto kar so po tvoje ’sistemski’ večji, pomembni projekti, za katere so ponavadi potrebna leta (vsaj pri nas), pričakuješ, da bo župan naredil v 2 letih, oz. očitaš, da jih ni naredil. Nisi zadovoljen.

    S tabo se ne da priti do konca, zahtevaš nerazumne stvari.

    1. poglobitev železnice - zahteva državna ali evropska sredstva (govori se o ogromnih količinah evrov), stvar je bolj komplicirana kot tlakovci na Prešercu, ne gre v dveh letih
    2. prometna in druga infrastruktura, ne sledi novogradnjam? - kako to misliš? - a da ne naredijo cest, pločnikov, kanalizacije, elektrike, vode, interneta,…do novogradenj oz. v novogradnjah - še nisem zasledil kaj takega. Katera prometna in druga infrastruktura ni narejena?
    3. pol Ljubljane še ni priklopljene na kanalizacijo - za priklop pol Ljubljane je bilo potrebnih desetine let, težko je to storiti v dveh
    4. pasjih iztrebkov po centru in širši okolici dobesedno ni, …. če bi bili na vsakem koraku, bi jih bilo vsak m2 recimo 5, toliko jih je kvečjemu na km2, pa še to ne,..edino, če se boš zabil v kakšen grm od Knaflja ali ob ljubljanici, pa še to ne verjamem. Prej boš našel kakšnega človečjeka, pa prosim ne reči, da mora župan tudi zato poskrbet.
    Ljudje pobirajo iztrebke, ker jih je enostavno sram, če bi se ljubljenček podelal sredi Prešerca, če ne bi pobral, bi mu v naslednji sekundi nekdo nekaj rekel,..tako je že dolgo, vsaj 15 let.

    Ne maraš Jankovića pa iščeš dlako v jajcu.

    Povej pošteno, moti te, da je na ić, ker je pol Srb in ti zato povzroča odpor.
    Po tvoje bi se zato moral skriti v mišjo luknjo, če že živi v Sloveniji, ne pa da je glavni v glavnem mestu Slovenije, a je tako. Pa še frajerja se dela in deli pravico, tukaj v Sloveniji, a je tako?

    Ne boš verjel, ampak Janković je Slovenec, po mami.

  63. Rock pravi:

    @Aleš Primc
    …..
    Tisto kar se da narediti hitro, to kar je naštel G7, ne upoštevaš oziroma omalovažuješ. Nisi zadovoljen.

    Tisto kar so po tvoje ’sistemski’ večji, pomembni projekti, za katere so ponavadi potrebna leta (vsaj pri nas), pričakuješ, da bo župan naredil v 2 letih, oz. očitaš, da jih ni naredil. Nisi zadovoljen.

    S tabo se ne da priti do konca, zahtevaš nerazumne stvari.

    1. poglobitev železnice - zahteva državna ali evropska sredstva (govori se o ogromnih količinah evrov), stvar je bolj komplicirana kot tlakovci na Prešercu, ne gre v dveh letih
    2. prometna in druga infrastruktura, ne sledi novogradnjam? - kako to misliš? - a da ne naredijo cest, pločnikov, kanalizacije, elektrike, vode, interneta,…do novogradenj oz. v novogradnjah - še nisem zasledil kaj takega. Katera prometna in druga infrastruktura ni narejena?
    3. pol Ljubljane še ni priklopljene na kanalizacijo - za priklop pol Ljubljane je bilo potrebnih desetine let, težko je to storiti v dveh
    4. pasjih iztrebkov po centru in širši okolici dobesedno ni, …. če bi bili na vsakem koraku, bi jih bilo vsak m2 recimo 5, toliko jih je kvečjemu na km2, pa še to ne,..edino, če se boš zabil v kakšen grm od Knaflja ali ob ljubljanici, pa še to ne verjamem. Prej boš našel kakšnega človečjeka, pa prosim ne reči, da mora župan tudi zato poskrbet.
    Ljudje pobirajo iztrebke, ker jih je enostavno sram, če bi se ljubljenček podelal sredi Prešerca, če ne bi pobral, bi mu v naslednji sekundi nekdo nekaj rekel,..tako je že dolgo, vsaj 15 let.

    Ne maraš Jankovića pa iščeš dlako v jajcu.

    Povej pošteno, moti te, da je na ić, ker je pol Srb in ti zato povzroča odpor.
    Po tvoje bi se zato moral skriti v mišjo luknjo, če že živi v Sloveniji, ne pa da je glavni v glavnem mestu Slovenije, a je tako. Pa še frajerja se dela in deli pravico, tukaj v Sloveniji, a je tako?

    Ne boš verjel, ampak Janković je Slovenec, po mami. .

  64. G7 pravi:

    @Aleš Primc

    Kakorkoli Primc, če odštejem tvoje pripombe, jih še vedno ostane deset. Srčika vse te debabate ni kaj je naredil Janković ali ne, sam kot politik se lahko pozanimaš o projektih in narejenem delu pri kakšnem mestnem PRu, glede na to da imajo trgovca nad sabo bi zagotovo znali prodati svoje delo. Gre bolj za to, da me kot potencialnega volivca SLS moti intelektualna sirota mestnega vodje, ker verjamem da s takim odnosom do urbanega sveta ne boš mogel dolgo sedeti na tej veji.
    Da nimaš blage veze o urbanem prostoru in ga očitno niti ne uporabljaš, se vidi po tem da želiš primerjati javni prostor (prostor srečevanja, interakcije, zelene površine) z zlomljenimi petkami????? Pa kakorkoli boš še iz tega izpeljal kakšno še kakšno šalo, ali pa neslano pretiravanje z bodečo žico se umikam iz debate preden usekaš z vprašanjem tipa: kaj pa problem pedofilov? kaj pa problem osnaževanja zraka? Oba veva pristojne za ta vprašanja. No, upam, da tudi ti, glede zgornje točke.

    Še to:Če bi kdaj živel v centru, bi vedel kako pomemben je še tako majhen park kot je park Tabor. In kot zadnje, upam, da bo na tvoje mesto prišel urban človek, saj smo v mestu in si stranka to zasluži.
    lp.

  65. Norbert pravi:

    Čeprav sem rekel, da zaključujem to debato, me je Aleševo zaletavanje z glavo v zid prepričalo, da prelomim dano besedo, se spet oglasim in komentiram najprej eno podrobnost, ki jo izpostavi naš policaj in se zdi, da najbolj zbode:
    “Sistemska dolgoročna škoda za Ljubljano je to, da še vedno so pasji iztrebki na vsakem koraku.”
    Resnično ne vem, ali naj jokam ali naj se smejem…

    Poglobitev železnice, prometna infrastruktura zahteva sodelovanje države, ki je, kot vemo, v tem mandatu zaradi nagajanja Ljubljani nično. Zakaj, Aleš zagotovo ve, saj sodeluje v eni izmed koalicijskih strank.
    In še malo sarkazma: tiste pol Ljubljane, ki še ni priklopljena na kanalizacijo, pa bi seveda bankir Arhar (če bi bil seveda izvoljen za župana) priklopil že v prvih dveh mesecih svojega mandata…

  66. Rocks pravi:

    @Aleš Primc

    Tisto kar se da narediti hitro, to kar je naštel G7, ne upoštevaš oziroma omalovažuješ. Nisi zadovoljen.

    Tisto kar so po tvoje ’sistemski’ večji, pomembni projekti, za katere so ponavadi potrebna leta (vsaj pri nas), pričakuješ, da bo župan naredil v 2 letih, oz. očitaš, da jih ni naredil. Nisi zadovoljen.

    S tabo se ne da priti do konca, zahtevaš nerazumne stvari.

    1. poglobitev železnice - zahteva državna ali evropska sredstva (govori se o ogromnih količinah evrov), stvar je bolj komplicirana kot tlakovci na Prešercu, ne gre v dveh letih
    2. prometna in druga infrastruktura, ne sledi novogradnjam? - kako to misliš? - a da ne naredijo cest, pločnikov, kanalizacije, elektrike, vode, interneta,…do novogradenj oz. v novogradnjah - še nisem zasledil kaj takega. Katera prometna in druga infrastruktura ni narejena?
    3. pol Ljubljane še ni priklopljene na kanalizacijo - za priklop pol Ljubljane je bilo potrebnih desetine let, težko je to storiti v dveh
    4. pasjih iztrebkov po centru in širši okolici dobesedno ni, …. če bi bili na vsakem koraku, bi jih bilo vsak m2 recimo 5, toliko jih je kvečjemu na km2, pa še to ne,..edino, če se boš zabil v kakšen grm od Knaflja ali ob ljubljanici, pa še to ne verjamem. Prej boš našel kakšnega človečjeka, pa prosim ne reči, da mora župan tudi zato poskrbet.
    Ljudje pobirajo iztrebke, ker jih je enostavno sram, če bi se ljubljenček podelal sredi Prešerca, če ne bi pobral, bi mu v naslednji sekundi nekdo nekaj rekel,..tako je že dolgo, vsaj 15 let.

    Ne maraš Jankovića pa iščeš dlako v jajcu.

    Povej pošteno, moti te, da je na ić, ker je pol Srb in ti zato povzroča odpor.
    Po tvoje bi se zato moral skriti v mišjo luknjo, če že živi v Sloveniji, ne pa da je glavni v glavnem mestu Slovenije, a je tako. Pa še frajerja se dela in deli pravico, tukaj v Sloveniji, a je tako?

    Ne boš verjel, ampak Janković je Slovenec, po mami.

  67. Carlos Contreras pravi:

    Aleš, ne delaj se norca; dobro veš, koga imam v mislih.

  68. Aleš Primc pravi:

    G7, Norbert, Rocks kaj naj rečem, da me enkrat ne boste popadli kot psi Rotarjeve hčerke tistega reveža. Jaz sem povedal, na katerih področjih ni bilo nič narejenega in je to sistemska škoda. Pasji dreki so očitno za Ljubljano težak sistemski problem, ki ga očitno ni bilo mogoče rešiti do sedaj in ga tudi Janković ne bo. Jaz se strinjam, da stvari, ki sem jih naštel zahtevajo napor, pa tudi čas, vendar me pri sedanji mestni oblasti skrbi to, da teh stvari sploh ni prepoznala kot ključne probleme Ljubljane. V tem okviru se strinjam, da pasji dreki niso tako dolgoročen problem, ker se bo slej ko prej našel župan, ki jih bo znal počistiti, do takrat pa bomo pač slalomirali med njimi. Ostale stvari pa so realno če se sedaj ne bodo uredile, ko kar se tiče železnice zamujeno, ker centralna železniška postaja ne bo prilagojena poglobitvi, kanalizacijske odplake se bodo še naprej zlivale v vodo, ki jo pijemo, Ljubljana pa bo doživljala še več prometnih infarktov, ker obstojače prometna infrastruktura, ne zadošča več niti za današnjo raven naseljenosti mesta. Ampak to so stvari fantje, ki vas očitno ne zanimajo, mene pa. Koliko pa Janković upošteva npr. ministrstvo za promet in zakonodajo je pa pokazal, ko je gladko zaprl kategorizirano cesto in iz nje z enim mestnim odlokom naredil parkirišče. Rock, očitno nimaš otrrok, ker če bi jih imel, bi jih marsikje videl tudi še več kot ti postavljaš za normo, da so pasji dreki v mestu.

  69. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, jaz si lahko mislim, koga imaš v mislih, ampak če boš hotel na to temo razpravljati, se boš potrudil vsaj pravilno napisati ime.

  70. Carlos Contreras pravi:

    Aleš, sem ga pač tako preimenoval, da bolj pristaja glavni potezi njegove ideologije. Če pa tega ne veš, si ga pa bolj slabo bral. Ali pa poskušaš skriti malce manj prijetne elemente.

  71. Rocks pravi:

    @Aleš Primc
    je že v redu, … bogi otroci na kmetijah, ki bodo pomrli od drekov, ki so tam na vsak cm2, v primerjavi z Ljubljano.
    Čudno, da smo sploh živi, naši kmetski predniki so namreč živali imeli bolj ali manj spuščene, .. koliko je bilo šele takrat kurje, račje, pasje in kravje nesnage po hišnih dvoriščih.
    Aleš ti in tvoji otroci sigurno ne bi preživeli, takrat namreč tudi še ni bilo razkuževalnih vlažilnih robčkov, pa Oust sprayev.

    Včeraj sem spet šel čez center, pa nisem videl nobenega govna, verjetno imaš v misliš tiste od bakterij ali pa mušje.

  72. Aleš Primc pravi:

    Rocks, jaz te razumem, da v poletnih mesecih, ko hodiš po Ljubljani, ne gledaš v tla in iščeš pasjih drekov. Samo to še ne pomeni, da jih ni. Očitno nisi bil še nikoli na kmetiji, če misliš, da je tam gnoj na vsakem cm2. Pojdi enkrat k enemu od kmetov v okolici Ljubljane in si malo oglej kmetijo. Gospodar ali kdo od domačih ti jo bo verjetno rad pokazal. Da boš vsaj malo vtisa dobil.

  73. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, antisemitske poteze je imela marsikatera ideologija, najbolj pa marksizem in nacizem.

  74. Rocks pravi:

    @Aleš Primc,..a ja jih je treba iskat drekce po centru?? A niso vsepovsod kot praviš?? Ja verjetno potem res kakšnega kje najdeš, človeškega. No, meni je že dovolj, da ne stopim na nobenega, ko hodim v poletnih mesecih, ti pa, če je tvoja misija iskanje drekov po Lj. in te ti najdeni potem motijo,..hm, ne vem kaj naj si mislim.

    Kmetije kar dobro poznam, imamo dve blizu. Današnje so bolj urejene, vendar tudi bolj smrdijo zaradi umetne hrane,… govoril sem o kmetijah 50 let nazaj, zato čudno, da smo še živi, ker prej je bilo kakcov zelo veliko po dvoriščih, skoraj na vsakem koraku kot praviš.

    Bolj se mi zdi, da vidiš drek, tam kjer ga ni,..samo zato ker ne prebavljaš župana, organsko.

  75. Džugašvili pravi:

    @Aleš Primc: antisemitični marksizem kot idejni otrok Karla Marxa? Mislim, da ti je tisti vic o ženi bolje uspel…

  76. Aleš Primc pravi:

    Džugašvili, to ni vic, še kako je res, kakor je žal res, da je tvoj soimenjak dal pobiti milijone nedolžnih ljudi.

  77. snežana pravi:

    Ljubljana je itak balkanska in torej levičarska, kar je samoumevno.

  78. snežana pravi:

    Sramotno pa je , da nekateri uporabljajo brez sramu imena zločincev , kar pa je najbolj žalostno je to, da če je zločinec komunist je vse v redu, če pa je nacional-socialist na ne. Zakaj bi bil nik Adolf Hiter takoj organizirano napaden medtem, ko je Džugašvili tako sramotno sprejet. Odgovor je le eden: 60-70 let partijske kontrole nad slovensko kulturo.

  79. Nikoli več Džugašvili pravi:

    @Aleš Primc: aha, Žid Marx je antisemit, marksistični komplot pa je sprožil z “Židovskim vprašanjem” l.1843. Tvoj pogled na zgodovino je, hm, originalen. A lahko še kaj podobno zabavnega o Leninu ali Trockemu?

    Glede imena pa - jaz sem svojega spremenil, pričakujem da boš tudi ti naredil enako, ker je družina Primc povzročila nepopisno trpljenje največjemu slovenskemu poetu. In vsem slovenskim šolarjem.

    @sneža: si za balkan party, koliko si stara, pošlješ sliko?

  80. Rocks pravi:

    @snežana
    komunizem je v svojem bistvu plemenita ideja, nacizem je v fundamentu sprevržen. V tem je razlika.

    To, kar je delal Stalin in Džugašvili, to ni problem ali ideja komunizma, gre za probleme teh dveh posameznikov in njihoveih metod, ki niso drugačne od Hitlerjevih. Zato so vredne obsodbe.

    Ideja komunizma temelji na popolni (očitno utopični) enakosti med ljudmi, nacizem temelji zatiranju drugih ras in iracionalnemu povečevanju izbrane svoje rase oz. nacije.

    Če je to tebi isto, potem ne vem. Ne ločiš dobrega od slabega.

  81. Aleš Primc pravi:

    Nikoli več Džugašvili o Leninu in Trockem, največ govori molk njunih žrtev. Prešeren je bil izvrsten pesnik, ga zelo spoštujem pa ne le zaradi del po Julijinem navdihu, verjamem pa, da je bila Julija pametna ženska, ki je očitno ocenila, da bi bil obupen mož. Glede na to, da po moje vse ženske nekaj podobnega ugotovijo vsaj za enega moškega in mu (jim) s tem povzočijo hudo trpljenje, mislim, da mi zaradi Julijinega dejanja ni treba spreminjati imena. Verjetno si bil tudi ti kdaj med temi nesrečniki, pa verjetno nisi terjal od tiste punce in njenega sorodstva, da si spremenijo priimek. Meni kot šolarju ni pomenil trpljenja, ampak veselje.
    Snežana, jaz ne bi kar povprek tolkel po Balkancih ali po kom drugem.
    Rocks, zame je komunizem kot ideologija tudi v izvorni obliki čisto neprimeren in nesprejemljiv.

  82. Rocks pravi:

    @Aleš Primc
    zame tudi ni najboljši komunizem, recimo, da je demokracija z nekim socialnim kapitalizmom še najboljši realni približek.

    Me pa zanima kaj so recimo glavni trije izvorni razlogi, da je komunizem kot ideja zate čisto neprimeren in nesprejemljiv? Prosim navedi, zanima me.

  83. Aleš Primc pravi:

    Rocks, seveda ti lahko povem. Zame nesprejemljiv je odnos marksizma do človekove svobode, do verovanja, do narodov in kultur, privatne lastnine, …

  84. Spet Džugašvili pravi:

    @Aleš Primc:
    Pa nič, sem mislil, da bova še naprej vice pokala in da boš antisemitizma poleg Marxa obtožil še ostala dva Žida. Da nisi ti mislil na Grouchota namesto na Karla?

    @Rocks:
    1. Ker komunisti jedo otroke.
    2. Ker komunisti jedo otroke.
    3. Ker komunisti jedo otroke.

  85. Rocks pravi:

    @Aleš Primc, … hm, dovolj dobro. Presenečen :).

  86. Rocks pravi:

    @Džugašvili,..haha, dobra.

    … ampak Primc ima kar prav, pri tazadnji.

    O Jankoviću se moti.

  87. Carlos Contreras pravi:

    Aleš, to se pravi, če odstranimo antisemitske momente, je Krek oh in sploh super dečko? Mogoče pa to velja tudi za nacizem? Avtoceste, obnova ekonomije, hudiča, še varstvo okolja so se šli!

  88. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, dr. Janez Evangelist Krek je bil velik človek. Takega danes pri nas nimamo in ga po njem še nismo imeli. Bil je najbolj znana in ugledna osebnost svojega časa. Izreden vizionar, karizmatik in odličen organizator. Toliko za uvod, da bomo približno vedeli, o kom govorimo. On je bil velik človekoljub, ne glede na to, katere narodnosti je bil človek. Spoštoval je vse narode in njihovo kulturo, tudi judovsko, to je izredno dobro poznal in spoštoval (tudi hebrejsko je znal). Je pa res, da je o mnogih Judih tedanjega časa tudi ostro govoril, vendar iz konkretnega, lahko rečem socialnega vzroka. Judje so bili tedaj v Evropi nosilci gospodarske in finančne moči, preko le teh pa tudi izredno vplivni v politiki. Kot kapitalisti, bankirji itn. so bili mnogokrat vir socialnih stisk množic ljudi. In seveda, dr. Krek, ki je imel izreden socialni čut, čut za krivico, se je kot najodločnejši borec za pravice delavcev in kmetov, postavil na stran izkoriščanih. To je bil npr. en vidik. Se pravi, dr. Krek ni bil antisemit, seveda, če pa kakšno njegovo izjavo izvzameš iz konteksta in jo danes, po izkušnji druge svetovne vojne hočeš kot tako razumeti, jo boš pa seveda lahko. Ampak, na ta način ne boš razumel dr. Kreka. Kakršen koli totalitarizem mu je bil pa sploh tuj. Enostavno je treba za razumevanje nekaterih zagodovinski stvari razumeti ugotovitev Emanuela Levinasa, da po drugi svetovni vojni nič ne bo tako kot je bilo. To pa pomeni, da smo se po tej vojni spremenili ljudje in (evropska) družba, pomeni pa tudi, da s kategorijami današnjega sveta ne bomo razumeli pretklosti.

  89. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, o nacizmu govoriti se mi upira. Molk milijonov in milijonov, trpljenje, ponižanje človeka do konca me postavi v točko, ko je treba, kot je rekel Wittgestein, umolkniti.

  90. potnik pravi:

    Kolikor mi je znano je Janez Evangelist Krek šel v koalicijo s predvojnimi komunisti za župana Ljubljane. Nisem pa popolnoma prepričan.

  91. Carlos Contreras pravi:

    Torej, Krek je z antisemitskimi floskulami zgolj manipuliral z množicami? Se strinjam, pač po načelu človeka, od katerega je pokradel večino idej, dr. Karla Luegerja: “Wer a Jud ist, bestimme i.” Antisemitizem je bil pač “Sozialismus der dummen Kerle”, kot je lepo povedal August Bebel. Po drugi strani se je pa Krek sam imel za antisemita: “Zmagali smo antisemitje” … Jud je v vseh zmislih - ‘Antichristus perdurans’. Ostal je zvest svoji vlogi, in kako jo je spolnjeval, čuti ves svet.” (Pismo iz 1890.) Samo en primer. Torej, kaj zdaj? Je sploh važno, v kaj je v resnici verjel?
    Je pa res, sveta Cerkev je po drugi svetovni vojni opustila takšne pogruntacije. Kar je dobro. In pozabila, da jim je kdajkoli pritrjevala. Kar je slabo.
    Meni se tudi nacizem upira. Zato tudi ne maram domobranstva in njegovih apologetov.

  92. Aleš Primc pravi:

    Potnik, to kar ti praviš ne bo držalo, dr. Krek je umrl oktobra 1917, takrat komunisti niso bili noben faktor.

  93. Revolucija pravi:

    Ups; se opravičujem. Sem malo zamešal. Z narodno napredno stranko so šli v koalicijo. Se vidi, da je to ravno na koncu v šoli obravnavi in nihče več ne posluša kaj precej.

    @Carlos

    Meni so vsi totalitarni režimi nagravžni (od Stalina do Hitlerja in Franca)

  94. Aleš Primc pravi:

    Carlos Contreras, veseli me, da si se potrudil nekaj prebrati o dr. Kreku. Kar se tiče dr. Karla Luegerja, je dejstvo, da je bil, kot vodja avstrijskih krščanskih socialcev, za dr. Kreka nekaj časa zgled. Dejstvo je pa tudi, da je dr. Krek sorazmerno kmalu po vstopu v realno politiko ugotovil, da z avstrijskimi krščanskimi socialci ne bo daleč prišel. Politično in idejno je potem s sodelavci (dr. Šusteršičem in drugimi) trasiral pot, ki je bila specifična, lahko mirno rečemo, slovenska zgodba katoliškega družbenega gibanja, seveda z mnogimi elementi, najdenimi drugod. (Dr. Krek je bil zelo praktičen človek, veliko je bral, veliko tudi potoval. Kjer je videl kaj dobrega, je poskusil prenesti na naša tla. Marsikaj je tako prinesel od drugod, marsikaj je naše katoliško gibanje samo domislilo, povezana celota pa je vse skupaj postala pod odločilnim dr. Krekovim vplivom). Če gledamo celoto: idejni potencial, organizacijo, rezultate itn. je dr. Krek s sodelavci, prekosil Luegerja in njegovo gibanje. Dober učenec prekosi učitelja, ne pa tat. Antisemitizem je bil globoko zasidran in razširjen v Evropi, vendar ne v smislu, kot ga danes dojemamo, ampak bolj kot upor proti nadvladi, ki je izhajala iz velike gospodarske moči in se od tod razširjala v različne segmente družbenega življenja. To je bil en vidik in drug vidik je bil gotovo verski. Liberalizem se je širil po Evropi in prodiral ne le v gospodarsko in politično življenje, temveč nasploh v tradicionalno družbo, s tem pa tudi neposredno v versko področje. Dr. Anton Mahnič je rekel celo, da se je liberalizem razširil vsepovsod, celo v cerkvi. No, in seveda, liberalizem je krščanski svet povezoval z judovskim gospodarskim in političnim lobijem, gotovo ne brez osnove. Ob tem idejnem, gospodarskem in političnem sporu liberalizem - krščanstvo, je seveda bila močna alternativa ali pa grožnja, kakor hočeš razumeti tudi socializem oz. komunizem, ki je bil na nek način po eni strani bližji liberalizmu, po drugi pa krščanstvu, vendar izvorno idejno, to je treba jasno povedati, mnogo bližji liberalizmu. No, in v tem kontekstu t.i. “bojujoče se Cerkve”, ki se je čutila ogroženo z dveh strani, je treba gledati dr. Kreka in to, kaj je on razumel kot antisemitizem. Se opravičujem za nekoliko daljše pisanje, ampak se mi zdi nujno razložiti okvir.

  95. Revolucija pravi:

    O Kreku je zlo malo napisanega na spletu. Nekaj malega je na strani Nove Slovenije.

    http://www.nsi-kamnik.net/izjave.php?idm=-1&id=742&arhiv=2007-10

Komentiraj