Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lipeki bodo aktivni

12. avgust 2008 ob 1:30 | Urh Maček |

Predsednik Lipe Sašo Peče je v Ljubljani predstavil kandidate za jesenske volitve v 3. in 4. volilni enoti. Ob tem je poudaril, da se mora dosedanja politika diktiranja in vsiljevanja končati. “Aktualna politična oblast v parlamentu in v vladi je slaba za Slovenijo in ni pripeljala do tistega napredka, ki bi moral biti,” je dejal. Ob predstavitvi je Peče ocenil trenutno sestavo državnega zbora in vlade RS.

Prvak Lipe Sašo Peče uvodno predstavi kandidate za volitve:

V stranki Lipa so po njegovem prepričani, “da je bila aktualna politična oblast v parlamentu in v vladi slaba za Slovenijo in ni pripeljala do tistega napredka, ki bi moral biti”. “Poslanci v tem mandatu niso hoteli, niso znali ali niso smeli biti aktivni v okviru opravljanja svoje poslanske funkcije,” je poudaril Peče. Izpostavil je, da so v poslanski skupini Lipa v tem mandatnem obdobju podali največ poslanskih pobud in poslanskih vprašanj ter najpogosteje sodelovali v parlamentarnih razpravah. V tej smeri želijo nadaljevati tudi v prihodnjem mandatu, je še napovedal.

Predvoline besede Barbare Žgajner Tavš:

Po njegovem prepričanju je izbor kandidatov dolg, rezultat izbora pa kvaliteten, saj “ponujajo najboljše od najboljšega”. Kot je dejal, Slovenija potrebuje novo dimenzijo politike, treba pa je prekiniti politiko, ki je do sedaj “diktirala in vsiljevala način razmišljanja in način življenja slovenskim državljanom”.

Odgovori na vprašanja Vesti:

V 3. in 4. volilni enoti bo med drugimi kandidirala dosedanja poslanka Barbara Žgajner Tavš, ki je dejala, da je bila po njenem “Slovenija pred 17. leti pomembna blagovna znamka, po kateri bi se lahko zgledovala Evropa in tudi svet, vendar nam je pred 17. leti manjkala svoboda”. “Bili smo na dobri poti, da to ohranimo, vendar smo to blagovno znamko v štirih letih akutalne oblasti izgubili,” meni Žgajner Tavševa. Kot je dejala, se bo zavzemala za socialno pravičnost, za spoštovanje ločenosti vseh vej oblasti in za socialni dialog. Po njenem prepričanju je potrebno Sloveniji vrniti vrednote, “ki smo jih nekoč že imeli,” je v svoji predstavitvi še dodala Žgajner Tavševa.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. janez pravi:

    Kakšne vrednosti pa smo imeli tovarišica Žgajner misliš na komunizem ali obdobje ko so nastajali tajkuni ?

  2. medek pravi:

    Kje je video, a je padalec interveniral :)

  3. marko pravi:

    Ali je bil kdo od sila pametne in napredne “LIPE” kdaj v tujini, razen v bivši Jugoslaviji? Za katere vrednote se “borijo”?

  4. Mace pravi:

    Mislim, da bodo morali počakati še 4 leta, da pridejo v parlament, če ne bo prej stranka razpadla.

  5. medek pravi:

    Barbara je odlična, takih žensk v politiki manjka.

    Kresalka in Žgajnerca bi Janšo v soočenjih raztrgali, z neusmiljenimi dejstvi resničnega stanja Slovenije po 4 letih totalitarnega vladanja zbora za republiko.

    Pa si ne upa JJ v borbo, blondinki bi ga sesekljali Urški navkljub :)

  6. Peter pravi:

    Toti lipeki pa so res lepi. Sama čista propaganda jih je. Radi se nastavljajo medijem. Nekaj govorijo, krilijo z rokami, kažejo papire in odstopajo s funkcij. Najbrž nekaj bo iz njih. Več kot izgubiti na volitvah ne morejo.

  7. BORAC pravi:

    medek
    Mi v stranki Zares menimo, da se Janši res ni treba spuščati v babje špetirje z Kresalovo in Žgajnerjevo. Je pa le predsednik vlade!
    Lipejem kljub pretiranem jezikanju ne bo uspelo priti v parlament. Do kolen ne sežejo bivšemu plemenitemu šefu.

  8. janez pravi:

    marko -bili so vtujini skupaj z zmagotom in so iz hotela odnesli brisače “pošteni lipjeki”

  9. Tona pravi:

    Samovšečneži (narciskoti), ki so si prilastili lipo, so očitno na pohodu, ki se bo zaključil 22.septembra letos s skromnim pogrebom - pro memoriam Saškotu in ostalim.

  10. uničevalec rdečuhov pravi:

    KOMISARKA IN BOLJŠEVISTIČNA AGITATORKA, NASŠTEJTE VSE VREDNOTE IN LEPOTE PREJŠNIH ABSOLUTNIH GOSPODARJEV.kAJ BI RADI, DA SE VRNEJO UDBOVSK-O -ZLOČINSKE
    VREDNOTE IN VREDNOTE BRATSTVA IN ENOTNOSTI? tOVARIŠICA TAVŠEVA , SAJ NE MISLITE RESNO ?

  11. B.G. pravi:

    Moje mnenje je, da zelo,zelo dobro delajo. Čestitam jim za odličnost, ki so jo vnesli v ta politični prostor.

  12. opleteni jež pravi:

    blablabla, jodljudlštrudl.
    čista izguba časa. edini donesek tiskovke:
    peče je zamenjal olje na glavi,
    tavška pa puder.

  13. opleteni jež pravi:

    sploh nisem slišal, kaj so čvekali.
    ušesa so se mi zače(šp)lila ob pogledu na pečeta in tavško.
    edino, kar lahko povem, je citat milene zupančič iz cvetja v jeseni:
    kako sta lepa, kako sta lepa!

  14. Carlos Contreras pravi:

    Postavlja se naslednje vprašanje: če so se čez noč odpovedali ksenofobiji svojega nekdanjega gospodarja, kaj potem še ostane? Za “socialno pravičnost, za spoštovanje ločenosti vseh vej oblasti in za socialni dialog” se pa tako bojda zavzemajo vse stranke. Ali pač?

  15. MarkoNi pravi:

    Meni je bil pa Bavcon všeč: lepo je povedal, se mu vidi, da je jezični dohtar

  16. Mirjana pravi:

    borac…lahko si prepričan, da je tvoj plemeniti prav “po meri” podpovprečnega podalpskega slovenceljna, iz kategorije “če že ne morem imeti krave naj crkne sosedova”,…in ti slovenceljni se identificirajo s primitivcem, ki dobro ve in se zaveda na katero struno naj igra…to da spadaš med njih ne bi povdarjali, mar ne?

  17. BORAC pravi:

    Mirjana,
    poskušaj razumeti, da v tej družbi živimo različni ljudje, da ne razmišljamo vsi enako, kot ti. In pridobitev moderne družbe je to, da lahko različno misleči sobivamo. Predstavljaj si kako pust in neinovativen bi bil svet v katerem bi vsi enako razmišljali v katerem bi bili vsi povprečni.
    Zatorej naj živimo podpovprečni Slovenceljni, tako se lahko ti in podobni, pravilno misleči, duhovni aristokrat, uvrščate v nadpovprečne antislovenceljne.

  18. Mirjana pravi:

    uh, kako solzno boleče ckckck,..obstajajo drugačne misleči (kar popolnoma ok) in ne misleči, …pri tadrugih me skrbi .)

Komentiraj