Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Premier v Zagorju

9. avgust 2008 ob 12:58 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je po odkritju kipa pokojnemu predsedniku republike in nekdanjemu premieru Janezu Drnovšku v Zagorju ob Savi dejal, da si je “moj predhodnik na mestu predsednika vlade ta spomenik zaslužil”. Janša je še poudaril, da je treba zasluge priznati tudi ljudem iz drugih političnih opcij. Janša je v izjavi za medije dejal, da z Drnovškom nista pripadala isti politični opciji in da se v zadnjih dvajsetih letih nista vedno strinjala. “Vendar je treba zasluge priznati tudi ljudem iz drugih političnih opcij,” je poudaril premier. Ob tem je pojasnil, da ima Drnovšek zagotovo zasluge za razvoj Slovenije, še zlasti, “ker je vztrajal na evro-atlantski poti Slovenije in zagovarjal to usmeritev tudi v času, ko ni bila zelo popularna v njegovi politični opciji”. Po Janševih besedah je treba pokojnemu predsedniku priznati prizadevanje za povezovanje. “Drnovšek je bil bolj kot v izključevanje nagnjen k povezovanju slovenske politike,” je zatrdil in pojasnil, da je “to njegova velika zasluga in da je tudi zaradi tega Slovenija šla naprej”.

Premier meni, da danes v političnem prostoru, ki ga je nekoč vodil Drnovšek, voditelji ne posnemajo te povezovalne drže, ampak so bolj nagnjeni k izključevanju, kar je, tako Janša, velika škoda. “Osebno bi si želel, da bi tudi v tem polu počasi zrasel voditelj, ki bo sposoben povezovanja,” je še dejal premier. Na novinarsko vprašanje, ali je njegov obisk slovesnosti povezan s tem, da naj bi bil zagorski župan Matjaž Švagan vabljen v SDS, je Janša odgovoril, da obisk slovesnosti nima nobene posredne ali neposredne povezave s tem.

Premier Janez Janša o Drnovšku, ponujenih odstopih Žerjava in uprave DARS-a ter o pozitivnih energijah, ki delujejo v Zagorju:

Premier Janez Janša se bo glede ponujenih odstopov ministra za promet Radovana Žerjava in uprave Družbe za avtoceste v RS (DARS) odločil potem, ko bo prejel poročilo pristojnih ministrstev glede predora Šentvid. “V tem trenutnu je prezgodaj za odločitev,” je še dodal premier v Zagorju ob Savi. Janša je še poudaril, da je Žerjav postal minister za promet šele lani in da dobro dela. Žerjav je prvi minister za promet, “ki se je resno spopadel z močjo lobijev in monopolov, ki so doslej bistveno dražili izgradnjo slovenske avtocestne infrastrukture”, je dejal. “Žerjav je po mojem mnenju najboljši minister za promet, kar jih je Slovenija doslej imela,” je še dejal Janša ter dodal, da neposredno zagotovo ni odgovoren za zaplete v zvezi s predorom Šentvid.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 42 x komentirano
  1. sifra pravi:

    …bože mili ,bože mili…dr.drnovšek se obrača v grobu..!
    najlažje je manipulirati z mrtvim/i..!
    ..če ,je bila želja .g drnovška(da se ga pusti na “miru”.bi moralito upoštevati…!
    vsi,ki smoi gapoznali,i vemo ,da si spomenika ni želel…!

    svojci ,bi morali vložiti tožbo, le tako bi lahko ponovno zagotovili “dostojanstvo”…!
    pa seaj se ve kako so se nakateri obnašali do g. drnovška za časa življenja…danes stojijo pred spomenikom…je to frustracija?ker niso za časa življenja? ,ki so ga poznali vedo ,da SPOMENIKA IN VSE POVEZANO Z IMENOM NI NIKOLI ŽELEEL!
    ….mislim!
    ..škoda besed!

  2. medek pravi:

    Janša si spomenika definitivno ne zasluži.

    Če je pa prišel nabirat politične točke je pa še bolj bolno.

    Janša je Drniju vztrajno kopal grob in sedaj se mu ni treba šopiriti po Zagorju.

    Njegova falanga z Jambrekom, Grimsom, Zornom in ostalimi frdamani fridmani je gazila povsod in nato še v Drnovškovem imenu izvedla teroristični napad na varnostno-obveščevalne službo Sovo. Zdravilci in ostale cvelbarije in lavrihalije in ostala penetriranja v državno suverenost so Janševe specialitete.

    Nehaj se sliniti Janez Janša - nemoralni neetični pohlepni cijaški prince of darkness, pejt u Grassuplje.

    A je prišla Cia še zadnjič plunit na njegov grob. Rak je zelo pogosta bolezen na Balkanu. Če Tuđmana ni škoda, Drnija , Račana, Rugove in še nekaterih pač je.

    Res škoda , da so pinochejeve hrenovke tako trpežne in JJ je eden izmed njih.

  3. angie pravi:

    Tale Janšev skok v Zagorje k Švaganu (LDS) ima več pomenov: najprej smo lahko ponovno videli, da je brezkropulozni mojster sprenevedanja, ki je v bojnih barvah SDS(nebeško modra srajca in rumena kravata, tako rekoč v uniformi) odkorakal v “rdeče revirje”. Z boljši volilni rezultat je torej pripravljane storiti vse, tudi preobleči se ovčko, v slogu. “cilj posvečuje sredstvo:”.
    Potem je - v očitno poprej domišljeni izjavi za (prkaj sem tukaj, kar sam sebe vpraša) mimogrede povozil predsednika države (ki je bil povabljen!) in njegovo pripravljenost, spoštovati voljo Drnovškove družine- V scenariju nato sledi: na hitro popljuvati sedanja LDS in njene potencialne volilce opozoril, da to ni več tista stranka(nekooperativna?), ki jo je vodil Drnovšek in naj ji nikar ne nasedejo, In končno je lahko pristavil šelonček k svoji protitajkunski vojni in veselo odkorakal novim dogodivščinam naproti.
    opazili pa smo, da v revirjih le nima kdo ve koliko oboževalk ali oboževalcev, z izjemo treh tetk in dveh stričkov. še presečnik je bil paf, ko ga je zagledal. Švagan pa se je umaknil v kot.

  4. angie pravi:

    Ja, še to: Janša, nismo še pozabili, kako si Drnovšku metal polena pod noge bv njegovih prizadevanjih za mir v Darfuru, kako sta Rupsijem črtala njegova potovanja v tujino, kako sta se mu rogala ob obisku v Južni Ameriki in kako nesramno sta mu podtikala vozovnico za nekega zdravilca…
    Slovenci se tega spomnimo!

  5. 007 pravi:

    Sram naj te bo Mesija. Višek nesramnosti, ker si prišel v Zagorje. Folk ni pozabil, da ste pokojnega predsednika napadali zaradi nekega zdravilca in tu vas je lohk sram na kubik. Kako to, da nisi s sabo pripeljal še Petka, ki je tako vehementno po predsedniku in SOVI pljuval v parlamentu. Spet ste črnuhi pokazali, kakšni ste, ko je treba izraziti dostojanstvo pokojnemu (žal) predsedniku Drnovšku. Vsaj sedaj ga pustite na miru barabe črne, ko počiva v grobu. Za nič druzga vam ne gre kot za poceni nabiranje predvolilnih točk. Ma res je velika škoda za Slovenijo, ker so LDS in njeni sateliti te črnuhe pustil za 4 leta na ablast. Tle pa ni komentarja 1tastarga in konca. Čudno, res čudno, a nimata kaj lepega povedat na račun Mesije. GOLAZEN NA KUBIK.

  6. alja pravi:

    Ja, se pridružujem, odurno da na tak način nabira politične točke in še bolj odurno je to, da na ta račun obračunava z političnimi nasprotniki.

    Sram vas bilo, gospod Janša, popolnoma nič vesti nimate!

  7. sifra pravi:

    @medek..bolj natančno in resnično se ne da iizraziti ,kot si to storil…
    “dotaknilo” se NE bo ravno tistih ,ki bi se jih moralo…!
    žal…!

  8. Zhou Enlai pravi:

    Sram naj te bo princ teme!

  9. kinky tone pravi:

    Jaz sem za naše.

  10. janez pravi:

    Ojojojojojojojojoj, kako za milega boga je JJ lahko bil govornik na taki prireditvi?!?!?!?!?!?!? Pa še njegova oprava in kake je ven metal, ojojojojojojojoj. Tega človeka se je treba bati, kot je že en omenil, JJ živi za cilj opravičuje sredstva.

  11. Mirjana pravi:

    Se pridružujem predhodnim komentarjem, s tem da bi dodala še ministra Šturma, ki je zgrožen naznanil nezaslišano dejanje v zvezi s 1000 Euro!!! za indijskega zdravilca. Ljudje so lahko tiho nikakor pa ne pozabljajo. Gospod Švagan pa naj ve le to, da je res, da naj vsakdo naredi kar čuti, a ne na račun drugega,…tudi to je Janez D. učil.

  12. Denis Sarkić pravi:

    @ janez, Janša ni bil govornik na prireditvi, ampak le gost!!!

  13. vrana pravi:

    Prase nemarno janševsko je popolnoma brez vesti. Dober mesec pred volitvami gre v Zagorje nabirat volilne glasove, pred tem pa je Drnovšku najbolj metal polena pod noge in je med največjimi krivci, da se mu je stanje tako poslabšalo. Zakaj tega hudiča ne ubije strela?

  14. alja pravi:

    No, tega mu jaz ravno ne bi želela, z ostalim se pa strinjam.

  15. Arh pravi:

    Brez skrbi vsem ljudem ne peša spomin. Nisem prepričan če mu take zadeve koristijo. Ljudje vidijo kašen dvoličnež je.
    Po smrti uporablja spomin Drnovška za njegove politične namene, medtem, ko ga je skoz blatil ko je bil še živ. Pa saj je vse posneto in dokumentirano tako, da ne vem kaj si predstavlja …

  16. 007 pravi:

    Pa še nekaj. V Sovo sto črnuhi šli pod neko pretvezo, da ste našli neke račune za 1000 EUROV (zdravilc), našli ste še tajno lokacijo na malem trgu v LJ, jo lepo razkrili javnosti ter tako zafukali. Pravi motiv vašega nenapovedanega obiska z ministrom Herr Flickom na čelu pa je bila odstranitev obremenjujočega materiala o dogovorih v piranskem zalivu Mesije in Sanaderja. In glej ga zlomka.Ratalo vam je in to v popolnosti. Mesija je rešen na račun pokojnega dr.Drnovška, kateri je v letih 1994 zamenjal Mesijo po aferi Depala vas. Šlo je obenem za preprost obračun z nasprotno mislečimi ter ohranitvi časti ter dobrega imena Mesije. Tudi sedaj bi moral nekdo Mesijo zamenjat zaradi teh mahinacij in spravljanja ljudi v bedo in Slovenijo v razvoju nazaj za 50-let. Vendar kdo je to. Ni ga. V Sloveniji že ne in tega se Mesija tudi zaveda in se ne sekira pred volitvami. Ve dobro, da je že sedaj nesporni zmagovalec. ŽAL!!!!!

  17. sifra pravi:

    …@007 samo to ne..(če se tvoje napovedi uresničijo) še tričetrt slovencev “raka” dobi ….!
    sej ni več smisla “človeškega”…bivati v takšnem …!
    samouničenje se hitro dogodi..ne skrbet !
    ko duša čuti ne/smisel nemoč..!
    sicwr “nekateri” se “napajajo” ob “ne/moči” enrgije ljudi…!

  18. alja pravi:

    007: Mesija je žal res zmagovalec volitev, ker zna odlično manipulirati z ljudmi. Ve, kaj mu prinaša točke, vojna s tajkuni, ki jim je sam pomagal - spomnimo se kupčije leta 2005. (poleg tega je bilo v mandatu te vlade prek dvajset menedžerskih odkupov, v prejšnjem pa samo BTC in še eno drugo podjetje) Še nekaj, desni so med komentarji na raznih straneh (še posebej 24ur.com) zelo agresivni, tudi zaradi tega bo zmagal.

    Glede Sove pa vem, da je bila svinjarija.

    Dr. Drnovšek, počivajte v miru!

  19. medek pravi:

    Ko je bil Drni še živ se ga je Janša izogibal ali pa nadenj pošiljal razne umazanostrelce, na njegovem grobu pa rad predvolilno zapleše.

    Hinavec JJ

  20. uničevalec rdečuhov pravi:

    GORNJI MIZERNI IN ZIDEOLOGIJO PODŽGANI TRAKTATI SAMO KAŽEJO VSO KULTURNO
    MIZERIJO IN BEDO BOLJŠEVISTIČNE VZGOJE IN KOMUNJARSKE TOTALITARNOSTI.MIzerija ,da večje ne more biti.Prepričan sem, da vsi nagnusni in skrajno sovražni pisuni izhajajo iz komunjarskih familij , ki se jim žwe pol stoletja cedita socialistični med in mleko.Sedaj pa , ko zanesljivo čutijo, da bo pol stolwetnih nadprevilegijev in nič dela KONEC, pa z zadnjimi komunjarsk murgeljskimi manipulacijami za vedno odhajajo v komunjarskkuba

  21. alja pravi:

    Maš probleme? Tvoj komentar je tipičen primerek sovražnega komentarja, BTW.

  22. sifra pravi:

    ..sem (že rajši) komunajzer/ka,kot pa takšno “skrpucalo”…tale “uničevalec”..
    uspelo mu bo uničiti samga sebe in to zlo hitr…..očitno ne pozna “zakonov narave”..
    ..revče mamino!

  23. Džugašvili pravi:

    Meni je pa všeč, da se uni.rdečuh vsake toliko nauči kakšne nove besede in to znanje potem ponosno razkazuje.

  24. sifra pravi:

    ..sem (že rajši) “komunajzer/ka”…čeprav sem čutila na lastni koži,kako je če nisi iz “elite”(komunajzrske)
    uspelo mu bo “uničiti” samga sebe in to zlo hitr…..očitno ne pozna “zakonov narave”..
    revče mamino!
    .

  25. angie pravi:

    Unirdečuh, daj, prešaltaj se rajši na Usekaj.si!

    Dr.Drnovšek si tega posmrtnega madeža res ni zaslužil.
    Smo pa lahko videli, zahvaljujoč Vesti, da se je strumni Janša potem, ko je v bojnih barvah strankarske srajce in kravate oprail umazan posel v Zagorju (in ušel Rakiču, poln pozitivne energije…), odpeljal še na veselico in predvolilni golaž (ali vampe?) v Ceklje na Gorenjsko, da moralno podpre kandidaturo zvezstega Grimsa, tako kot mu ni bilo nerodno leta 2004 v Tržiču poliotično- moralno podpreti znanega poštenjaka Ruparja (slednji mu je dobro odslužil s ‘kaseto’ in s tem, da je zapeljal od Jelinčiča zapuščeno Polonco - teh njegovih zaslug za SDS se ne pozabi!). Grimsu je tudi veliko dolžan. uredil mu je RTV in vedno je prvi,( včasih je bil za take naloge Pukšič, zdaj pa je pri Janši malček “iz mode”,) ki potem, ko nečesa zmanjka, začne vpiti primite tatu. Tako rekoč prvoborec.
    Ne le dr. Drnovšek, tudi dr. Pučnik se obrača v grobu, ko vidi, komu je prepustil stranko.

  26. alja pravi:

    Joj, ja, Grims je sigurno največja sramota te stranke, poleg velikega vodje JJ.

  27. Carlos Contreras pravi:

    Ima pa veliko konkurenco.

  28. ribič pravi:

    Levakarski dobičkarji,skupnoskledniki in izkoriščevalci do Drnovška pozabili v rekordnem času.Izkoristi,pa zavrži… Očitno se bojijo,da bi s preveč poimenovanji po Drnaovčku zmanjkalo za Tata Kučana..

    Bravo Janša, državniško.Dober gol si zabil kamarilji rdeči.

  29. alja pravi:

    Janša je tisti, ki ga je izkoristil!

  30. BORAC pravi:

    Bivši predsednik Drnovšek nam bo ostal v spominu predvsem in najprej kot vrhovni poveljnik JLA v času, ko je ta napadla samostojno Republiko Slovenijo.
    Nikoli ne pozabimo tega!
    Danes pa njegovi sluge kar tekmujejo, kdo mu bo prej postavil spomenik ali po njem imenoval avenijo.

  31. uničevalec rdečuhov pravi:

    KAMARILA KOMUNAJZARSKA, SAMO RESNICO IN REALNOST JE BILA PREDSSTAVLJENA, PA STE PONORILI KOT HORDA RDEČIH VOLKOV.sTALINISTI IN MARXISTI-MARŠ NA cubo in nord coreo:

  32. medek pravi:

    Janez Drnovšek nikoli ne bi podpisal vsiljenih janševih veleposlaniških kandidatov.

    Še posebej ne cijaša Šinkovca, ki si želi spet domov v Washington.

  33. alja pravi:

    Tale uničevalec rdečuhov pa ima težave…. :-)

  34. medek pravi:

    vranika
    avgust 11th, 2008 at 10:58

    Janša se še zdaj pritožuje, da je šel v Jugi denar v Beograd, danes pa ga odprtih rok velikodušno pošilja v Bruselj in ni mu mar da denar poti nazaj ne najde.

    Ne glavno mu je mešetarjenje z interevropo in čistimi lopatami.

    Your comment is awaiting moderation. Razgledi.net

  35. Fika pravi:

    uni.rdečuh, Cuba, Nord Corea - tudi meni lahko rečeš Fica namesto Fika.

  36. angie pravi:

    Khm, ribič: si hotel reči, bravo Janša, dovolj PODLO in PREDRZNO?

    Uni-rdečuh: kdaj se boš zbudil? Mora, ki te tlači, resno ogroža tvoje zdravje.
    Pa še to: očitno nisi Ljubljančan: Murgle so med gospodo že zdavnej iz mode, ker so infrastrukturno in sicer povsem zastarele, zdaj so tam samo še upokojenci.
    Gospoda živi v visoko varovanih nadstandardnih loftih: g. Janša si je denimo omislil nadrezidenco v nadstandardnem supervarovanem Trubarjevem kvartu.

  37. 1tastar pravi:

    Janšev kip bo v Velikih Upljah.

  38. sanja pravi:

    tipično za Janšo, sonči se v tuji svetlobi! Kjerkoli se koncentrira pozornost ljudi in medijev, tam se pojavi on in posrka vse naokrog vase. Spomnimo se npr., koliko časa je bil v novicah novi predsednik SLS. Po moje kakih 10 minut, potem pa že Janša s svojo nezaupnico. Kaj je že bilo takrat, ko je prišel ven z inšpekcijo Sove in razkrival tajne lokacije, kjer naj bi se na veliko seksalo?
    Skratka, naučil se je obrti, kako porabiti tuje delo za svojo slavo, kako biti nič zaslužen, pa vseeno v centru pozornosti, kako uporabiti tuje zasluge za svojo promocijo, naučil se je obrti, kako zmagati na volitvah.

  39. Zhou Enlai pravi:

    .. Ter še po vseh ostalih vaseh ter mestih in če bo potres 482358902 stopnje in se bo zrušilo vse, bo njegov kip še vedno ponosno in zmagovito stal! Živeli!

  40. Denis Sarkić pravi:

    Dejte malo pogledat video, vsaj zadnjih nekaj minut!

  41. marjan pravi:

    Eh Denis,pozitvna energija. Ko bi vedel, kako deluje nebi spraševal takih “zapetih”. Pa lp.

  42. Carlos Contreras pravi:

    Prste v štrom, pa bo!

Komentiraj