Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Volitve na Vesti

7. avgust 2008 ob 15:06 | Vest |

Na podlagi 6. člena zakona o volilni in referendumski kampanji in v zvezi s parlamentarnimi volitvami, ki bodo 21. septembra, spletni medij Vest sporoča, da bo o predvolilni kampaniji poročal skladno s svojo programsko zasnovo in uredniško politiko ter ob upoštevanju določb veljavne zakonodaje. Vest si bo prizadevala, da svoje bralce in gledalce celovito obvešča o zadevah, ki predmet volilnega odločanja. Objava plačanih obvestil, vezanih na predstavitev političnih strank in kandidatov, se zaračunava po veljavne ceniku spletnega medija Vest.

Na Vesti bomo tako izvedli večje število predstavitev političnih strank, tako pralamentarnih kot izven parlamentarnih, gostili bomo različne kandidate, predsednike strank in vse tiste, ki jih bodo stranke same predlagale tako na soočenjih kot posamično. Veselimo se, da vam bomo olajšali vašo odločitev glede izbire na jesenskih parlamentarnih volitvah.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 45 x komentirano
  1. konec pravi:

    “Vest sporoča, da bo o predvolilni kampaniji poročal skladno s svojo programsko zasnovo in uredniško politiko” -
    upam, da ostanete zvesti “svobodni” levičarski programski zasnovi in uredniški politiki in, da ne boste postali del “strankarske” levičarske programske zasnove in uredniške politike.

    Ker je, glede standardov zahodnega novinarstva, Jani Sever že odpisan, upam, da boš vsaj ti obdržal ponosno zastavo “svobodnega” (čeprav z lasnim političnim nazorom) novinarstva tudi v času volitev.
    Čas in tvoje delo pa bo najbolj nazorno prikazalo zakaj in čemu je Vest.si sploh nastala.

  2. Blaž Babič pravi:

    Dodajam vsebinsko pripombo, da je trenutna volilna zakonodaja protiustavna, saj dovoljuje, omogoča in širi diskriminacijo med političnimi strankami (meditiraj na 14. člen Ustave).

    Sklicevanje na tako zakonodajo je sicer še legalno, ni pa legitimno.

    Na predsedniških volitvah so Turk, Peterle, Jelinčič in Gaspari hodili po domovih za ostarele, torej po javnih zavodih, v režiji POP TV, pa je šlo vse skozi kot lepa zgodbica za stare mame, brez posledic in brez sankcij…

    Novinarji bi morali delati na tem, da se vsaj v času volilne kampanje (1 mesec od 48-ih) omogoči enakopravno srečevanje političnih programov, po volitvah pa enakopravno nagrajevanje iz skupnega proračuna.

  3. Denis Sarkić pravi:

    konec, ne boj se, ostal bom enak kot sem, Vest pa bo še dolgo lepa svetla točka v našem medijskem prostoru.

    @Blaž Babič, žal je tako kot je, na Vesti bomo poskušali predstaviti vse programe strank, poskušali bomo tudi soočiti karseda največ kandidatov strank, morda nam uspe tudi z njihovi predsedniki. Vest je namreč zelo odprt medij.

    Če tole berejo stranke, ki jih morda še nismo kontaktirali, in/ali vaši člani, potem vas naprošamo, da se za sodelovanje javite na elektronski naslov info(afna)vest.si s pripisom za Volitve na Vesti.

    Hvala, Denis Sarkić

  4. Prezrti pravi:

    se poste potrudili za Zares, res je hehe

  5. Denis Sarkić pravi:

    Ne, ampak za vse enako. Resnično.

  6. Bljak pravi:

    Potem bi bilo dobro, da rubriko “Volitve 2008″ razširite na neparlamentarne stranke.

  7. Norbert pravi:

    @ Konec pravi: Čas in tvoje delo pa bo najbolj nazorno prikazalo zakaj in čemu je Vest.si sploh nastala.

    Konec, ali misliš da bomo kdaj izvedeli zakaj in čemu je nastal brezplačnik Ekspres?

  8. Denis Sarkić pravi:

    Bljak, o tem smo razmišljali, vendar je prevladalo, da bodo v tisti rubriki le parlamentarne stranke. Bomo pa imeli posebne prispevke o neparlamentarnih strankah in gostili v studiu njihove kandidate. Na Vesti je dovolj prostora za vse.

  9. konec pravi:

    Norbert, seveda!
    Da samo delno ublaži totalno prevlado rdečih dnevnikov na slovenskem “ne-še -pluralnem” trgu.
    Glej udobomafijski Dnevnik, tajkunska DELO in VEČER in ostale levičarske časopise.
    Vem, da te drugače misleči strašno motijo in da enoumje je “umirjajoče”, vendar je Slovenija postala del EU-ja in torej tvoj totalitarni pogled na kulturo in medije ni več v sozvočju z moderno in problematično Evropo.

  10. konec pravi:

    Norbert,kako bi bilo lepo , če bi bili vsi enaki, vsi enako-misleči, vsi z istimi cilji: uničiti tiste, ki niso nam podobni (fašizem, komunizem, nacional-socializem)

  11. pia pravi:

    Oh, desnica pljuva po levici… noben pa se ne zaveda da je desnica brez levice NIČ!!!!

  12. pia pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=skyzWf-qIa0&feature=related

  13. uffff pravi:

    Sej ‘levih’ časopisov sploh ni več! Kakšni rdeči časopisi?!!!?!?!?! Sej so sam še ultrakapitalistični al pa črni… Desničarji hočete Slovencem prat možgane… sam vam ne rata… ker ste preveč debilni!

  14. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    He he Boškovest.si

  15. Carlos Contreras pravi:

    Jaz bom pa na volilnih soočenjih tako zelo pogrešal Stranko Slovenskega naroda! Že točim bridke solze!

  16. obrejani jež pravi:

    Jaz sem se že spreobrnil iz levičarja v ultra SDSovca. Sem strasten bralec Ekspresa in Slovenskega tednika. To je moj molitvenik. Katerikoli politik se bo pojavil na Vesti mu ne bom verjel - razen resnicoljubnim, demokratičnim, najpoštenejšim, najinteligentnješim, najlepšim, najosvajalcem, naj opazovalcem neba, naj, naj naj -SDSovcem.

  17. Carlos Contreras pravi:

    Me prav zanima, če bodo na RTV spet spraševali Cukljatija, koga naj se povabi na soočenja.

  18. Blaž Babič pravi:

    Carlos - na zadnjih volitvah je nastopilo 26 različnih političnih strank. Od teh jih sedaj velike skupne novce iz skupnega državnega proračuna prejema okoli 10. Torej jih je približno 16 uničenih s strani TE DRŽAVE. Lahko se delaš cinično-pametnega, vendar dejstvo ostaja, da deluješ v smeri nadpolovične diskriminacije političnih vsebin. Mentalni totalitarci, kot si ti, ste nesposobni odpreti prostore drugim mnenjem in drugačnim vsebinam. Zaradi tega je naša družba vsak dan siromašnejša, po principu fraktalov pa se to odraža tudi v vsakodnevnem življenju.

    Še Ivan Janša in dr. Trupel imata živčne odzive, ko se pojavijo kakšne nove stranke. Ta dva bisera bi najraje imela dve ali morda celo eno stranko.

  19. janez pravi:

    Poglejte si spletno anketo katero stranko bi volili na www.hervardi.com
    čaka vas veliko presenečenje

  20. sanja pravi:

    če so se na nacionalki res odločili soočati le največje stranke, bo širši izbor strank na Vesti dragocen. Brez medijev ni ničesar (glej Berlusconi). Ni vstopa v parlament. Spomnimo se samo TV “vzpona” stranke mladih. Kaj je danes npr. z zelenimi? Morda imajo po dolgem času kaj za povedat?
    Torej, čakamo in se pustimo informirati!

  21. Blaž Babič pravi:

    sanja - pa še rožice zalij in s ptički žvižgaj, da bo lepo na tem sveti…

    Zakaj so Zeleni krepali? Ker so bili od začetka minirani in nadzorovani, kot je enako z vsem ostalim… Imajo za povedat? Morda to, da je “globalno segrevanje” le PR prevara za jačanje elit?

    Vsi slovenski Zeleni morajo UTIHNITI,,ko gre za delikatesno vprašanje JEDRSKE ENERGIJE. Dajmo zgradit še en blok v Krškem, mi napredneži. Aja, v Franciji je ravnokar spet nekaj puščalo, pa kaj bi to… Mami, lasje mi izpadajo… Ja, Janezek, spet si pozabil tabletke vzet.

    Ali pa da Fenolit iz Borovnice (http://www.fenolit.si/), ki ga komandira najmlajši slovenski upokojenec Klavora spušča strupe v ozračje, pa nihče ne reče nič…

    …ker se v tej šentflorjanski družbi se dejansko ne more zgoditi nič mimo nadzora…

  22. Mirjana pravi:

    No, pa morda, da smo od sosedov (vsaj zame zanesljivi vir) izvedeli, da se na veliko pripravlja sprememba DLN za Luko, kjer nameravajo stisnit plinski terminalček, seveda ob konsenzu za vsaj enega italijanskega (verjetno Žavlje),…so že začeli o pravljici o CO2, pa ker ni dovolj vžgala, pa še 100% in ne vem koliko še
    podražitvi plina, …pa da bomo nejeverni sloven… še prosili za terminalček. To so počeli tudi Italijani…..če ne bo terminala, boste krepavali od lakote in mraza….Seveda v tem mesecu AVGUSTU!?! poteka na obali razgrnitev teh dveh čudes iz Itaije, o katerih je CI že kdaj na veliko poročala,…a kaj čmo, ko je mesec nekoliko dopustniški,…idealnen čas, da se stisne, kar se ma za stisnit. No, tokrat tudi opozicija ni ravno učinkovita in glasna,…kdo ve morda jim nekega dne ta afar še prav pride.
    Denis, pozdravljam prezentacijo kandidatov in jnihovih strank, vendar bi, čeprav izven tega konteksta dala zelo veliko prostora neparlamentarnim strankam. Sicer še vedli ne bomo da obstajajo,…pri današnjih sproščenih, neodvisnih medijih je pač tako.
    Pa še to, a lahko postavljamo pisna vprašanja kandidatom?
    thx

  23. sanja pravi:

    Blaž - a toča bo v redu? če že nočeš rožic in ptičkov.
    Zeleni so se raztepli zaradi lastne človeške nečimrnosti in zdraharstva. Reci mi utopistka, ampak še vedno čakam na eno močno zeleno opcijo. Ker je ni, lahko take poletne akcije, o katerih govori Mirjana, gredo skozi.
    Jedrska energija se zaradi podnebnih sprememb in energetski krizi postavlja v drugačno luč kot v romantičnih časih tipa “atomkraft nein danke”. Tehnologija JE se je od tistih časov strahotno izpopolnila.
    O fenolitu je pač treba kaj reči, tako kot Ekokrog stalno opozarja na Zasavje.

  24. Blaž Babič pravi:

    sanči - vidim, da si foteljašica… pa še naivna si glede političarjenja. Nečimrnost in zdraharstvo sta le fasadna razloga - v resnici se pretakajo velike vsote in veliko “ekologov” pri nas živi od delanja megle.

    Podnebne spremembe so bile, so in bodo, vse dokler bodo Nebo, Zemlja, Sonce in Luna… tole kar zdaj prodajajo razne prodane NVO so zgodbice za pranje možganov povprečno izobraženih.

    In samo slovenski “ekologi” so sposobni podpirati jedrsko energijo… res neprecenljivo…

    “Treba je kaj reči”, aneda sanja… “treba je ono, treba je tisto”…

    …pejd doma, pa razmisli, kaj boš NAREDILA, ne kaj boš pisarila in piskala.

  25. sanja pravi:

    tako kot ti, a ne?

  26. Blaž Babič pravi:

    tako kot jaz, da…

  27. sanja pravi:

    izvoli alibi, da se ne hvališ in povej, kaj si naredil namesto pisarjenja in piskanja.

  28. Blaž Babič pravi:

    :) …se pod mizo valja…

  29. Carlos Contreras pravi:

    No, Blaž, veseli me, da se kljub diplomi ter bradici v vseh teh letih nisi prav nič spremenil in se še vedno uspešno greš cirkusanta. Najbolje, da se v predvolilne namene izstreliš iz kanona.

  30. sanja pravi:

    Blaž, s tvojim besednjakom povedano torej očitno samo pisariš in piskaš! Se mi je zdelo, taki ponavadi sikajo o tem drugim!
    No, naj ti bo še to: kar zadeva jedrsko energijo, medtem ko si spal, se je marsikaj zgodilo! Za začetek oz. kadar boš morda za hip imel občutek, da ne veš vsega, si lahko prebereš, kaj ima o tem povedati Lovelock
    http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/james-lovelock-nuclear-power-is-the-only-green-solution-564446.html

  31. Blaž Babič pravi:

    sanči, daj kaj lažjega: http://www.nuclearspin.org/index.php/James_Lovelock

    Carlos - kera diploma, majketi?

  32. ČrtB pravi:

    @janez: Naravnost smešen si. V kolikor resnično meniš, da je ta anketa verodostojna, pa se mi že smiliš.

  33. sanja pravi:

    ja, vem, eden od naplavljenih zadetkov pod “lovelock, nuclear”

  34. Blaž Babič pravi:

    sanči, potem ga pa kar preskoči, saj ni pomemben…

    …pomembno je, da se TI dobro počutiš v svoji koži in s svojim “znanjem”

  35. Blaž Babič pravi:

    in za božjo voljo, nikarte beri kaj takega: http://aftermathnews.wordpress.com/2007/10/30/lovelock-global-warming-will-kill-6-billion/

  36. Blaž Babič pravi:

    http://www.theclimategroup.org/index.php/our_partners/members/

    ja sej pol pa ni čudn, da se ti frka, če maš take ideološke zaveznike

  37. sanja pravi:

    no, vidim, da bereš. Čeprav z napačnimi motivi, pa vendar.

  38. Blaž Babič pravi:

    …in ti si ta, ki motive sodiš… …ajme, ajme… in ženske naj bi šle v politiko….

    …prosim, takele raje ne…

    Dokler ne dosežejo dostojnega nivoja izobraženosti glede svetovnih problemov, res - raje ne.

  39. marjan pravi:

    Ostro!

  40. sanja pravi:

    uh, s tako okrepitvijo se pa kar pridružim Carlosovemu nasvetu in prijeten let!

  41. marjan pravi:

    do 2012 :-)

  42. Blaž Babič pravi:

    Vidim, da se pogosto spotikate ob resnico, cvetober slovenskega intelekta v ilegali.

  43. nogavička pravi:

    Janez, veliko presenečenje … mogoče je največje to, da mi ni treba pogledati ankete, pa vseeno vem kaj si želiš za rojstni dan.

  44. nogavička pravi:

    Blaž Babič, razmišljati o skupni prihodnosti in trajnostnega razvoja je stvar čustvene inteligence posameznika … poskusi si zamisliti zelene kapitaliste. Življenje slednjih se običajno vrti okoli dobička in visoke družbe; tudi če že vlagajo v zeleno tehnologijo, to ne delajo iz plemenitih vzgibov, ampak jo bodo mastno zaračunali … potem si pa še enkrat odgovori, zakaj zeleni kot stranka ne prosperirajo in zakaj v času desne vladavine ekologijo razumemo zgolj skozi plinski terminal in plinovod.

  45. Nejc Štukl pravi:

    Le vkup uboga gmajna!

Komentiraj