Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Svečke za mir v Tibetu

7. avgust 2008 ob 23:04 | Irena Kovačević |

V Tibetu iztrebjajo njegovo ljudstvo, ženske sterilizirajo, ljudi neupravičeno zapirajo, jih brutalno mučijo, manipulirajo z informacijami, zaničujejo tibetansko miselnost in kulturo…
Miroljubnici Mirjana in Amadea sta se pridružili svetovni pobudi za mir in klicu za pravičnost v Tibetu in na robu ljubljanskega Kongresnega trga ob 21h organizirali prižiganje svečk.

Irena Kovačević

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Rock pravi:

    Milijon svečk? To ni nič.
    Kitajci jih lahko prižgejo vsaj 1000 milijonov.

  2. 1tamlad pravi:

    rockov bedast komentar? To ni nic.
    Normalni ljudje jih lahko vsaj 100.

  3. 1tamlad pravi:

    normalnih. proti tvojem bedastem. da ne bo pomote. :)

  4. 1tamlad pravi:

    si ocitno nekdo, ki mu pase, da ga mal brez razloga zaprejo, mucijo pa verjetno bi se ti fajn zdelo ce bi kaksna od nasih sosed v recimo paralelni realnosti izvedla genocid nad slovenci, bi se jim pridruzil in se delal da nisi slovenec verjetno? No mogoce tudi res nisi…

  5. Mace pravi:

    FREE TIBET,

    Očitno svečke ne pomagajo je pa lepa gesta. Naj vas spomnim na Burmo kjer je še huje. Mislim, da ima razviti svet preveč interesa s Kitajsko in zato ne upajo nič narediti na drugi strani se pa zmišlujejo, da ima Iraq in ostale z nafto založene države jedrsko orožje itd in ga napadejo. Če bi biu interes bi se stvari že uredile. Dokler se svetovno ljudstvo ne bo uprlo nas bodo vlekli za nos in nam prali možgane.

  6. Rock pravi:

    1tamlad, si očitno nekdo, ki je splošno nezadovoljen sam s sabo. Te matra depra, pa težiš okrog.
    Pa še delaš se, da si Slovenec, verjetno. Mogoče celo si, … jaz definitivno ne bi bil.

  7. 1tamlad pravi:

    hmm rock, depra nima kaj dost z mojim videnjem svetovnih problemov, pac se mi ne zdi kul da kitajci pac pocnejo kar pocnejo, ze njihovi ljudje trpijo pod oblastjo, kaj sele tibetanci, ki hocejo biti samostojni. Glede na to da bi se sloveniji v zgodovini lahko godilo podobno, se mi zdi tvoj post nepotreben, ce ze ne brez cuta za moralo… thats all.

  8. Rock pravi:

    1tamlad,
    moj post je povedal samo, da je razmerje ‘lučk’ v milijonih 1:1000. Hotel sem ilustrirati, koliko je močnih 1 milijon lučk, proti 1000 milijonom kitajskih lučk, če bi vsak prižgal samo eno.
    Skratka eden proti tisočem je zelo zelo malo. Svet oz. Tibet se mora bolj potrudit, to je moj message.

    Zakaj se pa obešaš name, če se v Tibetu dela krivica, pa res ne vem. Edino pade mi na pamet, da si slabe volje, pa sem bil priročen, da nekomu zatežiš. Ali pa ste proTibetancski aktivisti enostavno zateženi, pa zdravite sami sebe na ‘pomaganju’ Tibetu in težite doma okrog sebe. Naredite pa ravno toliko, kot tisti, ki jim težite.

    Verjetno, pa gre samo za nesporazum, kar je itak v večini preimerov v naši ubogi komunikaciji.

    Tibetanci, se morajo sami rešit, drugače jih ne bo nihče in tako je verjetno prav. Pri nas je bilo tako, sami smo se rešili. Boli k*** Ameriko, Rusijo in Nemčijo za nas in Tibet. Sami smo se rešili.
    Tibetanska stvar je stvar Tibeta, jaz jim edino, dam lahko prav, to je vse. Fightat se pa ne grem za njih, ker se tud zame ni nihče, niti nočem, da se kdo fajta zame.

  9. Rock pravi:

    1tamlad,..

    V bistvu, Tibetanski ‘aktivisti’ ali katerikoli ‘verbalni’ aktivisti, pomagate večinoma Tibetu tako, da napadate ‘neosveščene’, ‘zarukane’ domačine, Slovence, s svojo namišljeno osveščenostjo in ’svetlostjo’.

    V glavnem to počnete na nestrpen in ‘vzvišen’ način. Kar pomeni, da ponižujete druge in ‘povišujete’ sebe. Zakaj?? Zato, ker vam to paše, osebno verjetno. Ker imate probleme sami s sabo ali pa tudi ne, v glavnem radi se se počutite pametnejše ali boljše od drugih. Kar v bistvu nima nobene veze s Tibetom, Tibet je samo vaš medij, da ste ‘pametnejši’ od drugih ‘zarukanih’ slovenskih domorodcev. Gre za vas, ne za Tibet. Egotrip, štekst du mir??

    Naredite pa čisto nič za Tibetance.

    Lahko pa seveda poveš, kaj si v svoji svetlosti naredil za kakega Tibetanca, več kot jaz,. Razen tega, da se ti verjetno ’smilijo’, ravno toliko kot meni???

    Če si hotel doseči samo to, torej moje usmiljenje do Tibeta, si ga dobil. To je pa tudi vse kar bova naredila ti in jaz. Kar pomeni, da nisi niti boljši, pametnejši, niti svetlejši od mene, kar se tiče Tibeta.

  10. Rock pravi:

    Zato prosim, ne mi srat o Tibetu, ker nisi kompetenten, verjetno.

  11. Bljak pravi:

    Free Tibet, zahtevamo, da v Tibetu spet zavlada teokracija in fevdalizem. Pozabljamo pa na Kurdistan, Baske, Irce in kup drugih,…aja, sej res, njihove propagande ne financira CIA. hahaha

  12. 1tamlad pravi:

    rock, mi je ze zal da sem kaj vec kot prvi post rekel ;) pozab..,ne da se mi :)

  13. Mace pravi:

    Mislim fantje. Kot posaameznik, lahko opozarjate naredili pa neboste nic dosegli.Ker vsi se neki repencite naredite pa nic kot to da fol terorizerate. Kdo od vas je sel v tibet in socustvoval z ljudmi in se boril za pravice. Jazt sem bil pri njih in kaj je bilo… to naj vam pa vasi mozgani povejo. Tako da ne pametovat ker lahko je sedet za stolom in se repencit ko pride do akcije boste pa vsi se ve kaj. tko da……………………….

  14. Rock pravi:

    1tamlad ,… same here.

Komentiraj