Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šoping & šport

7. avgust 2008 ob 9:22 | Denis Sarkić |

Družbi Grep in Delta Real Estate sta podpisali pogodbo, s katero je slednja kupila trgovski del v kompleksu Športnega parka Stožice. Skladno z določili predpogodbe je Delta Real Estate v Sloveniji ustanovila hčerinsko družbo Delta Immobilia, celoten kompleks pa naj bi bil zgrajen do 30. junija 2010. Pogodbo so na prostoru, kjer bo stal Športni park Stožice, podpisali direktorja družbe Grep Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, v imenu družbe Delta Immobilia pa njen generalni direktor Dejan Racić, ki je tudi generalni direktor Delte Real Estate.

Podpis pogodbe za kompleks Stožice:

Racić je ob podpisu poudaril, da je to največji srbski projekt v Sloveniji ter največja investicija Delte Real Estate. “Projekt je obenem priložnost, da se gospodarske vezi med Slovenijo in Srbijo okrepijo,” je še izpostavil Racić in dodal, da računajo na kupce iz cele Slovenije, ter da bodo poskušali ponuditi nekaj več, nekaj drugega kot ostali trgovski centri.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob podpisu poudaril, da bo Ljubljana z novim kompleksom pridobila na vrednosti.

Delta Real Estate se je s podpisom pogodbe zavezala, da bo v projekt investirala 242,5 milijona evrov in pripravila program načrtovanega trgovskega centra v kompleksu Športnega parka Stožice ter financirala in realizirala gradnjo centra do zaključene četrte faze. Obenem bo skrbela za prodajo in oddajo lokalov v centru. Družba Grep je bila izbrana za zasebnega partnerja v javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo Športnega parka Stožice, kjer bo poleg trgovskega centra v velikosti več kot 100.000 kvadratnih metrov tudi nogometni stadion s 16.000 sedeži in športna dvorana z 12.000 sedeži.

Vprašanja za Dejana Racića po podpisu pogodbe in visoki gostje pod šotorom:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. JB pravi:

    Kje pa je vprašanje za Jankovića: ali bomo zdaj poleg domačih dobili še balkanske tajkune? In odgovor Jankovića: “Neumestno in neprimerno za to priložnost, poleg tega so bili vsi postopki izbora javni oziroma povsem transparentni,”

  2. Denis Sarkić pravi:

    JB, poglej naslednjo objavo…

  3. konec pravi:

    Če Popovič naredi 1/10 takega posla mu Kos (in druga kučanova udbomafija) pošlje kontrole, temu pa nič. Vse je v redu, vse transparentno, vse zakonito. Ajde, ne stojmo srat.

  4. miha pravi:

    sarkiću speku te je janković !! haha ti pejt na drugu stran ..

    hahhahaahaa !!!!!

    sarkić!
    še dobro, da sem se učil srbohrvaški jezik. zdej znam dva. srbski in hrvaški !!

  5. Denis Sarkić pravi:

    Spekel mene??? Pomisli še enkrat!

Komentiraj