Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dihali za ovratnik

7. avgust 2008 ob 10:51 | Denis Sarkić |

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate je na novinarski konferenci predstavil ključne dosežke ministrstva za notranje zadeve (MNZ) v iztekajočem se mandatu. Med doseženimi cilji je izpostavil porast preiskanosti kaznivih dejanj, priznal pa je, da bi bilo lahko sodelovanje med policijo in lokalnimi skupnostmi boljše. Po dobrih 40-tih minutah ministrovega uvodnega hvaljenja svojega mandata smo na vrsto prišli novinarji, ki smo ministra v naslednjih pol ure nekajkrat tudi malce razjezili, zato priporočamo ogled posnetkov od začetka do konca.

Minister Dragutin Mate o morebitnih aretacijah tajkunov pred volitvami:

Minister je zavrnil očitke, naj bi bila klima v policiji slaba. Kot je zatrdil, dobro vzdušje dokazujejo delovni rezultati, predvsem na področju povečane preiskanosti kaznivih dejanj in zmanjšanja kršitev javnega reda in miru. “V vsakem sistemu pa boste našli osebe, ki so nezadovoljne in mislijo da se jim godi krivica,” je dejal. Na novinarsko vprašanje o odhajanju kadrov s policije, pa je odvrnil, da je fluktuacija v Policiji takšna kot v preteklosti. Po njegovih besedah gre za 3 odstotno fluktuacijo, kar je po Matejevo še vedno nizek delež v primerjavi s sistemi policij v zahodni Evropi, kjer je 5 do 10 odstotna. Med vprašanji novinarjev minister ni želel komentirati zadnjih dogodkov v zvezi z zadevo Patria. Kot je dejal, podatkov o delu policije v zvezi s tem nima. “Ta vprašanja bi morali nasloviti na direktorja policije oziroma na policijo, pa še ta lahko odgovarja le v zelo omejenem obsegu,” je dejal. Zavrnil je tudi komentiranje časopisov v povezavi s tem.

Minister Dragutin Mate (v štirih delih) odgovarjal in se tudi malce jezil na novinarje (za sladokusce):

Denis Sarkić

P.S. Uvodno hvaljenje ministra Dragutina Mateja bomo na Vesti v celoti objavili čez vikend.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. Moya pravi:

    hoj, video ni na voljo. Samo zvok. Se da to kaj popraviti?

  2. Denis Sarkić pravi:

    Vseh pet video ima sliko in zvok, torej vsi delajo normalno! Moya, poskusi še enkrat.

  3. chef pravi:

    Haha, ko ni hotel odgovarjati “na deset vprašanj” tiste novinarke, ste ga pa ostali dobro potunkali :)

  4. mars pravi:

    @denis: imam podobne težave kot moya

  5. Denis Sarkić pravi:

    Porkaduš, ne vem kako naj pomagam, meni na različnih računalnikih dela normalno vseh pet videov. Če odkrijem napako, jo bom popravil.

  6. 007 pravi:

    Najprej se ,,pošteni,, Romšek s svojo ekipo na vsa usta hvali, takoj nato pa isto ponovi še minister. Erjavc se je hvalil sam, generalštab SV pa nič. Kaj je zdaj to (ali sem spregledal kje). Se mi zdi, da je to spet en dokaz, kako je bil in je še Mesija zainteresiran, da si policijo podredi do potankosti. Z vojsko je to že storil in nastavil svoje zveste angele, sedaj pa je isto ponovil še na Štefanovi!!!!!!!!!!! Ni več bojazni za Mesijo, da bi kdaj odgovarjal za šverc z orožjem (upam, da se motim)

  7. medek pravi:

    A je Mate politik ali policaj ali vojaški ataše? Se mi zdi da se ne more odločiti kaj je.

    Mate laže kakor ima debelo bučo. A je povedal en stavek resnice? Nak.

    Je pa prijazno obiskal Ambrus, a kaj ko je Drni potem neprijazno pribeljal bivalnik, o ti prijazni Matefon.

    Jaz se prostovoljno javim za političnega disidenta. a, a ”’ ee’a'e’ a’a’ …. marsikdaj se kakšna afera zribiči, bil je nek novinar, da proti temu in temu…. bla, bla, zategni Penku lisice, da malteški Brezi pride. Izrecno je Mate lažnjivec serije A.
    Niso bili v hiši, poskrili so se kot miši.
    Novinarjem odžrli? Domovina JJ d.d, minister Mate, saj ste zaposleni tam. A Grims je še na ketni, Vasko pa v štali, Brejec se je zbrejil v Lipici, Lovšin kot Jambrekov Krpan, v vsakem sistemu boste pa našli nezadovoljne, ki mislijo da dobijo premalo, izkušeni kriminalisti takšni ali drugačni, Karzaiju se smeje, Kos sedi na veji, Sova na vereji, tako da glede odhajanja kadra iz policije je to v enakih parametrih kot je bilo to v preteklosti, Interevropa brum brum, fluktuacija je normalna, ljudje se slabo počutijo, …bazen Slovenije, svetilnih sproščenosti, vse je izy, Mate je car.

  8. medek pravi:

    Mate, Šturm, a je kakšna razlika?

    Retrospektiva iz časnika Dnevnik, leto in par mesecev nazaj:

    Drnovška sram zaradi Šturma
    Vladna komisija za nadzor Sove je ugotovila, da je Sova iz črnega fonda plačala letalsko vozovnico za predsednikovega indijskega zdravilca. Na to se je odzval predsednik Janez Drnovšek, ki je dejal, da je cilj afere Sova zgolj politično obrekovanje. Povedal je tudi, da je njegova „pozna“ reakcja rezultat dejstva, da se z obrekovanji ne ukvarja. Dejal je še, da je v državi veliko drugih težav, s katerimi bi se morala ukvarjati politika. „Žalostno je, da se nekateri padli tako zelo nizko, da me je sram zanje,“ je še povedal predsednik. V mislih je imel pravosodnega ministra Lovra Šturma.

    “Vladni urad slabo prenaša resnico”
    Janez Drnovšek tudi ni želel razkriti, kdaj bo predlagal novega kandidata za guvernerja Banke Slovenje. Po mnenju strokovnjakov je to naslednja pristojnost, ki bi jo tisti, ki so ta hip na oblasti, radi odvzeli predsedniku. Na vprašanje, zakaj se napetosti med njim kot predsednikom in vlado še naprej zaostrujejo, je odgovoril, da „bi to morali vprašati vladni urad. Očitno slabo prenašajo kritike in resnico.“

  9. medek pravi:

    Neustrezno sodelovanje med policijo in tožilstvom
    Poročilo izrednega nadzora v zadevi Plut, s katerim se je danes seznanila vlada, ugotavlja, da če bi policija zahtevala pisne usmeritve o dejavnostih, ki naj jih izvede, bi mogoče prišlo do drugačne odločitve državnega tožilca v konkretni zadevi.
    (RTVS)

  10. Carlos Contreras pravi:

    Madona, še dobro, da ni koga vžgal!

  11. medek pravi:

    A rop SKB so tudi prijatelji oropali, glede na to, da je Mate tako zadovoljen.

  12. BORAC pravi:

    Ne glede na nagajiva vprašanja novinarjev do ministra Mateja, lahko ugotovimo, da živimo v varni in mirni državi, za kar gre zasluga tudi policiji.
    Fluktuacija kadrov je običajen pojav v vsakem delovnem okolju. Zanimanje za delo na policiji je kljub vsem ugotovitvam novinarjev zelo veliko. Kandidatov za policiste je več kot jih lahko sprejmejo, zanimanje za visoko policijsko šolo na Kotnikovi je večje kot je razpisanih mest. Zakaj le, če so razmere na policiji tako slabe?
    Zakaj novinarji ne poročajo o fluktuaciji zidarjev, železokrivcev, inženirjev? Tam je šele velika fluktuacija zaradi slabih plač. Potem se pa taisti novinarji čudijo zakaj je Šentviški tunel slabo izdelan?
    Mi to lahko kdo pojasni?

  13. uničevalec rdečuhov pravi:

    Rdečamafijska zalega je v vsakdanjem strahu, kdaj se bo pred njihovo vilo ustavilo policijsko vozilo in to zalego, ki je okradla slovenske državljane za nekaj let odpeljala na Dobske počitnice.V tej mafijski skupini je večina najbogatejših državljanov , ki še vedno prisegajo na komunjarsko-stalinistične vrednote in na zmanipulirano in brezpravno delavstvo.Povsod na svetu, kjer je z revolucijo prisilno deloval lažni komunizem-stalinizem je po razsutju zapustil samo veliko revščino in kri.In ti naši goljufi rdečega porwekla gredo po teh stopinjah.Km

  14. uničevalec rdečuhov pravi:

    medek, saj te bo od samega blaznega sovraštva in komunajzarske zaslepljenosti pobralo in uničilo. Čuvaj šibko zravje , kajti po jesenskih volitvah boš ti in tvoji mnoćžično končalo na urgentnih oddelkih , širom po Sloveniji.

  15. simpatikus komunalis pravi:

    Uničevalec rdečuhov,ko bom pisal naslednjo pravljico boš ti nastopal v njej kot zmaj,ki bruha črn žolč in bo ko bodo živalce po volitvah sedele v gozdu in si lizale rane.Boš ti na urgenci,da ti zamenjajo žolčnik in vseh 12 glav,ker ne boš več zmaj,ampak TELE.
    Pa na to mi še odgovori preden greš u špital_Kdo je več ljudi pobil? Ta rdeči ali Ta črni.

  16. medek pravi:

    Janša bo pa vse pobil z tajfunskim azbestom, zagađeno vodo, pesticidnimi čaji ….

    Mogoče to misli njegov zagovornik uničevalec rdečuhov?

    Komunizem in lov na rdeče čarovnice je pa tipična cijaška fora, le od kod vam ideje.

    Zombijev iz kučanovega klana tudi počasi ni več moč politično unovčevati.

    Janše se je odpovedal celo njegov boter Niko Kavčič, ki ga je tudi naučil tajnega delovanja, odpovedal se je svojega učenca javno, češ da se opravičuje narodu ker ni vedel, da je Janša tak psihopat. Bavčar in Lovšin namesto, da bi krepila suverenost države, tako kot jo je Niko, ko so švercali čike, sedaj delata minus in srkata državo in državljanski proračun. Interevropa naj bi bila prenova Sove, lepo vas prosim, ja itak ZDA so nam pomagale, da tudi pri vodenju EU, o kako smo neizmerno hvaležni Šinkovcu in Blackwaterju, da nas varujejo pred Al Kaido in Mateju , da nas je z dosmrtno ubranil pred Plutom.

    Na da se mi več, tipke trpijo :)

  17. medek pravi:

    Ja, in če Sanader lahko gosti to poletje “čilski guantanamo (Augusto Pinochet) na vodi” v hrvaškem morju, Janša ni daleč, sicer pa sta z Ruplom itak molila k vilniusški sramoti in Iraku.

Komentiraj