Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zaplet z atašejem

5. avgust 2008 ob 8:20 | Denis Sarkić |

Generalni direktor policije Jože Romšek je pojasnil, da so policijskega atašeja v Beogradu Gorazda Plaperja odpoklicali, ker ni bil zadovoljen z njegovim delom v času februarskih protestov ob razglasitvi neodvisnosti Kosova. Kazensko ovadbo, ki jo je Plaper vložil zoper njega, pa je komentiral z besedami, da je “Romšek pošten človek”. Kot je na novinarski konferenci dejal Romšek, je policija Plaperja predčasno odpoklicala iz Beograda, ker je ta “v ključnih trenutkih odpovedal”. Ko so namreč protestniki zoper razglasitev neodvisnosti Kosova 17. februarja razdejali slovensko veleposlaništvo, je bil Plaper “doma namesto tam”. Plaper naj bi se tako v tistem času nahajal v Sloveniji.

Kot je znano, Plaper trdi, da argumenti vodstva policije ne držijo, in tudi če bi, meni, da so mu disciplinski ukrep izrekli po pretečenem 60-dnevnem roku. Plaper je zato vložil pritožbo in ostaja v Beogradu, saj je prepričan, da je odpoklic neutemeljen in da je do rešitve pritožbe še vedno policijski ataše. Dnevnik, ki se sklicuje na Plaperjevega odvetnika Darka Kraševca, je v torek poročal, da je Plaper v ponedeljek iz Beograda na pristojno tožilstvo poslal kazensko ovadbo zoper svoja nadrejena, generalnega direktorja policije Romška in notranjega ministra Dragutina Mateja. Na spletnem portalu 24ur.com so v petek sicer poročali, da je okrožno državno tožilstvo v Ljubljani kazensko ovadbo zoper Romška in Mateja tudi prejelo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    Jože Romšek - Jusuf je velik poštenjak.

  2. B.G. pravi:

    Ga poznaš osebno?

  3. 1tastar pravi:

    A ta še! Se veša!

  4. tomazh pravi:

    Papler ne more zapuščati delovnega mesta brez soglasja nadrejenega. Če je dovoljenje imel, ni naredil nič nezakonitega, da bi izgubil službo. Če sta mu dovoljenje za domov dala Romšek, Mate ali kdo drug, oni odgovarjajo za to, da ga v Beogradu ni bilo ob napadu na veleposlaništvo.
    Ne vemo čigav kader je Papler in ali spada zamenjava v okvir zasedanja položajev za vsak slučaj izgube na volitvah?

  5. 1tastar pravi:

    Policijskim ataše! Je to nekaj podobnega kot šef Udbe na veleposlaništvu?

  6. Fonzi pravi:

    B:G.- z Jusufom (to je Romškov “partizanski” nadimek še iz časa službovanja pri SDV) sva bila eno leto celo sodelavca. Poznava pa se že kar nekaj časa - Slovenija je majhna in poti ljudi se često križajo….

  7. 1tastar pravi:

    Gregor Partija!

Komentiraj