Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Področje pravosodja

31. julij 2008 ob 15:52 | Nejc Jemec |

“Kljub počitnicam je treba opozoriti na nekatere stvari s področja pravosodja,” je na začetku novinarske konference dejal poslanec SDS Dimitrij Kovačič.

Spomnil je na ustvarjanje pogojev za boljše in učinkovitejše delovanje sodnih institucij, kot je označil delo koalicije. Pri tem je omenil sprejetje novega kazenskega zakonika in zakon o notariatu. Dodal je, da so Socialni demokrati glavni protagonisti blokad na tem področju, kar da se je izkazalo tudi pri aktualni noveli o odvetništvu.

Kovačič je pohvalil aktivnejšo vlogo Urada za varstvo konkurence in Agencije za trg vrednostnih papirjev v boju proti gospodarskemu kriminalu, komentiral pa je tudi delo informacijske pooblaščenke.



Dimitrij Kovačič: “… se seveda bojimo, da bi v primeru, če bi na primer na volitvah uspeli Socialni demokrati, da bi prišlo potem do kakšnih kadrovskih sprememb …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. stupid pravi:

    tale tip pa se zjutraj pogleda v ogledalo in potem se cel dan sprašuje, zakaj je v depresiji..

  2. Luka pravi:

    Ma ja no recmo da ja.

  3. 1tastar pravi:

    Televizijke v politiki ga vedno serjejo. Sedaj Nataša Pirc Musar, pred tem Majda Širca in Ljerka Bizilj, najprej pa Danica Simšič!

  4. Zaphod Beeblebroox pravi:

    Po Kovačičevem se torej informacijska pooblaščenka lahko oglaša šele potem, ko se zgodi poseg v zasebnost, torej lahko deluje zgolj kurativno in ne preventivno. Ako tako, potem se ta vlada striktno drži orwelistike, na zasebnost pa lahko kar pozabimo. Total(itar)no obvladovenje je očitno Janšev in fetiš njegovih prisklednikov.
    Kar se pa ugotavljanja kartelnih dogovorov tiče pa obstajajo tudi drugačne metode za ugotavljanje le teh in verjamem, da so možni na takšen način, da bi jih kot sprejemljive vzela tudi informacijska pooblaščenka. Ampak fetiši so očitno premočni!

  5. 1tastar pravi:

    V dobrem kartelu velja beseda, dana na 4 oči. Ali pa preko privatnega e-maila.

    Drugih dokazov torej ni!

    Samo to ga naša policija in drugi organi serjejo, da preveč gledajo ameriške kriminalke in zbirajo dokaze, še preden jim to sodišče dovoli.

    Potem pa nastane tak vik in krik po medijih, da vsi krivci hitro pobrišejo svojo korespondenco. Nataša je pa tudi ena sama sebi PR, in se obnaša, kot da bi še vedno brala poročila na TV. Takoj vse na debelo objavi.

  6. BORAC pravi:

    UVK in ATVP sta prvič od ustanovitve pokazali, da spoh obstajata. To, kar obe počneta sedaj, je tudi njihovo delo. Kdo pa ima prav, pooblaščenka ali Soršak, naj odloči sodišče, ne pa razni neizobraženi raziskovalni novinarji in politične stranke.
    Pohvaliti pa je potrebno tudi pravosodnega ministra, ki je uredil delovanje notariatov.

  7. 1tamlad pravi:

    @1tastar, Ljerka Bizilj kar lepo sodeluje z vladno televizijo btw, ima poleg dobro jutro, sobotno popoldne se cel blestec 3ji program cez… kaj teb ni jasno, a si v lastno skledo pluvas? tko da SDS podpira to po tvoje nesposobno novinarko :)

  8. nik pravi:

    # 1tastar pravi:
    31. julij, 2008 ob 20:36

    Televizijke v politiki ga vedno serjejo. Sedaj Nataša Pirc Musar, pred tem Majda Širca in Ljerka Bizilj, najprej pa Danica Simšič!

    Podpišem.

    (Ali veš kako so prišle na tista mesta, uporabljajo dobro usta?)

  9. stupid pravi:

    Meni vsen ni jasno, kaj za vraga ima poslanec VLADNE koalicije za obveščat novinarje in javnost med počitnicami. če ima kakšno pripombo naj jo naslovi na vlado. Saj oni vladajo, al ne? Al so v opoziciji, tajkuni in informacijska pooblaščenka pa imajo v rokah sodstvo, policijo, vojsko pa še mornarico? za koji k+ bi jih potem sploh volil,če še v vladi ne naredijo nič. naj pol spizdijo v opozicjio, tam bojo vsaj upravično jamral, da jih noben ne jebe. Sicer pa , kdo bi tega jebal, s tako faco..? Razen kakšen strankarski kolega, ampak sam odzad, he he?

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    pooblaščenka - kakor za koga ! _ _ _

  11. 1tastar pravi:

    Ljerka pa tako skozlano zgleda, da preci TV ugasnem.

  12. uničevalec rdečuhov pravi:

    PREDLgam , da pri ANGLEŠKEM URADU ZA ZAŠĆITO KONKURENCE SPROŽI POIZVEDBENI POSTOPEK ZOPER FIRMA ft, KI JO UPRAVLJA NJEN MOŽ mUSAR.vSE INFORMACIJE KAŽEJO , DA JE mUSAR NA GOLJUFIV NAČIN PRIŠEL PREKO hORVATA DO OGROMNEGA BOGASTVA IN NEKONTROLIRANEGA PREMOŽENJA .sEVEDA NA kANALSKE OTOKE JE SPRAVIL NAGRABLJENO PREMOŽENJE TUDI ZARADI NEPLAČANJA OGROMNIH DAVČNIH OBVEZNOSTI DO rePUBLIKE sLOVENIJE .nAJ SE TUDI SEDAJ IZKAŽE.

  13. simpatikus komunalis pravi:

    Pa čisti goebbels ,serator nad seratorji.Kot bi rekli v narečju-ama čist nobenga furma nima!!
    Škoda,da ni pek!bi ga v lublanco vrgl,ker prodaja nekaj brez teže.

  14. Carlos Contreras pravi:

    Ja, tale oskubljenec in baron Branko Münchausen bi se lahko spopadla za Goebbelsov stolček. Pa še srebrno plaketo za komedijanta leta bi si lahko razdelila.

  15. vinetu pravi:

    a je pogoj za vstop v sds, da zgledaš antipatično?

  16. Bee pravi:

    Ne, da si podoben drugim članom :)

Komentiraj