Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Preris vasi Zasap

30. julij 2008 ob 16:58 | Urh Maček |

V občini Brežice se nahaja vas z imenom Zasap. Zanjo smo, po večini, prvič slišali zadnje dni. Vaščani omenjene vasi, ki se nahaja neposredno ob letališču Cerklje ob Krki, se že leta pritožujejo nad hrupom in drugim onesnaženjem, ki ga povzročajo letala. Domačini pravijo, da je bilo najhujše obdobje v času prejšnje države, ko so na letališču gostovala vojaška letala z reaktivnimi motorji.

Uredba o državnem prostorskem načrtu za letališče Cerklje ob Krki, ki jo je sprejela slovenska vlada na seji 10. julija, predvideva tudi odkup stanovanjskih objektov s spremljajočimi objekti v naselju Zasap.

Domačini imajo zdaj na voljo tri možnosti. Preselijo se na kilometer in pol oddaljeno novo lokacijo, kjer bi lahko vaška skupnost ostala skupaj. Sprejemejo ponujeni denar za nepremičnine in zemljišče ter odidejo. Zadnja možnost pa je, da ostanejo kjer so.

Kako bo ta uredba vplivala na vas Zasap, sva z Nejcem povprašala vaščane Antona Kovača, Dragico Andrejaš, Mojco Božič, župana Brežic Ivana Molana in obrambnega ministra Karla Erjavca

Urh Maček in Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. vito pravi:

    “Naslednja netočna trditev, s katero nasprotniki slovenskega vključevanja v NATO nastopajo v javnosti je, da bo NATO na ozemlju Slovenije postavljal svoje baze”

    če bo tam slučaaaajno NATO baza, bosta Rupel in njegova afna visela z bencinske pumpe!

  2. 1tastar pravi:

    Pa kaj. Saj se je Salonit tudi razširil in požrl celo Anhovo! Pa Rudnik Velenje je potopil celo vas s cerkvijo vred.

Komentiraj