Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Proslava bo v Kopru

26. julij 2008 ob 15:02 | Urh Maček |

Državna proslava ob obletnici priključitve Primorske matični domovini bo v Kopru, je na novinarski konferenci po seji koordinacijskega odbora za državne proslave povedal predsednik odbora Aleksander Zorn. “Sklenili smo, da nas morje vabi, da nas obljuba drži,” je dejal.

Tudi zaradi medijev, ki so se pred dvema dnevoma razpisali o tem problemu, ima proslava po njegovih besedah “plebiscitarno povabilo v Koper”. Ko je pojasnil, je v sredo prejel tudi formalno povabilo koprskega župana Borisa Popoviča, ki je “nekoliko blažje”, kakor je bilo izrečeno poprej. V pismu namreč ni več zapisano, da jim župan odsvetuje obisk.


(www.vest.si) Aleksander Zorn o proslavah from Vest.si 1 on Vimeo.

“Konec je srečen,” je poudaril in dodal, da ob morju - dobesedno na pomolu - še niso imeli proslave. Povedal je tudi, da je angažiranih že ogromno nastopajočih - od jadralnih klubov, mornarjev, voznikov vlačilcev, gasilcev, morskih gasilcev pa vse do pevskih zborov. Vse je bilo začasno ustavljeno, ne pa tudi ukinjeno, zato priprave od tega trenutka tečejo naprej, je pojasnil. Državna proslava v Kopru bo stala 138.000 evrov, morda celo nekaj manj, je povedal. Je pa poudaril, da se s tem denarjem “ni za igrati”. Vstopnine se namreč ne pobira, denar pa je vložen v nekaj domovinskega. Slavnostni govornik na proslavi predsednik vlade Janez Janša. Od sedmih proslav ima premier sicer govore na dveh, predsednik države pa na petih proslavah, je še dodal.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. yeah pravi:

    … srečno do konca svojih dni… :P

  2. simpatikus komunalis pravi:

    Ampak na primorskem se pa le ljubijo vse povsod so sami srčki in make love.Zavidam primorcem,ker jih je popo naredil sproščene.

  3. Krasna Dalmacija pravi:

    Kako je krasna HDZ -jeva Dalmacija, nas Slovence sprejme veliko lepše in bolj strpno od komunjazerske lokal-nacionalistične Istre.
    Nikad više v Istro, always Dalmatia med Hrvate.

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    banane & Co _ _ _

  5. младић pravi:

    Popovič se je obrnil. Zdaj skupaj s Kučanom udri po Janši. Danes, ko ga je Klokočovnik zjebal, živi slabše!

  6. 1tastar pravi:

    Pomota. Nisem Mladić

  7. B.G. pravi:

    In ne mladič.

Komentiraj