Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Asistent Tomaž

26. julij 2008 ob 13:46 | Urh Maček |

Izziv društva YHD, da pozove posameznike in posameznice k preizkušnji pri delu osebne asistence, je tokrat sprejel Tomaž Štebe, ki je vlogo in nujo osebnega asistenta spoznaval ob Gregorju Fajdigi. Skupaj sta preživela eno dopoldne in gospodu Štebetu je kmalu postalo jasno, da je osebni asistent osnova za udejanjanje filozofije svobodnega življenja.

Smisel akcij osebni asistent za en dan je uveljavitev 19. člen Konvencije OZN o pravicah invalidov, ki govori o neodvisnem življenju in pravica do osebne asistence je ena od stopnic proti Panteonu enakosti.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. jože pravi:

    jao, jao, g. Štebe, niste odgovorili na prvo vprašanje.

  2. Normalen državljan pravi:

    Amatersko izrežiran obisk poslanca Tomaža Štebeta v vlogi osebnega asistenta, ki je tipična predvolilna afnarija v kateri je asistiral predvsem z jezikom ne pa s kakšnim konkretnim delom (npr. fizična pomoč pri uriniranju kar je vsakodnevna biološka funkcija človekovega telesa tudi pri invalidih). Stavim glavo, da imenovani gospod ne bi nikoli brisal rit, kar tudi počnejo osebni asistenti.

    Upam, da je ta poslanec pritisnil na gumb tudi takrat, ko je državni zbor ratificiral Konvencijo o pravicah invalidov, a sem mnenja da je zanesljivo ni prebral. Če bi jo, bi vedel da imajo invalidi celo paleto specifičnih potreb in da je osebna asistenca samo ena od takšnih potreb. Rad bi tudi povedal, da osebno asistenco izvajajo tudi druge invalidske organizacije do katerih pa ima Cveta Oražem običajno vulgaren odklonilen odnos.

    Bravo poslanec Tomaž iz SDS! YHD ob pomoči levih anarhistov že več kot 2 leti z vsemi topovi strelja po Janševi vladi in predvolilni čas je pravi čas, da bebavo podprete svoje politične nasprotnike!

Komentiraj