Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Spominski slovesnosti

21. julij 2008 ob 17:40 | Denis Sarkić |

Skoraj celoten vrh slovenske politične levice se je letos udeležil slovesnosti za žrtve nacizma v Rodiku pri Kozini in v Artvižah. Poleg predsednika države Danila Türka, ki je bil slavnostni govornik, so prišli tudi Borut Pahor, Katarina Kresal in nekdanji predsednik države Milan Kučan ter še nekateri drugi vidnejši člani strank SD in LDS. V tem prispevku je krajša reportaža z obeh prizorišč.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. kom=fas pravi:

    Koliko gorja delajo poštenim partizanom, ko ti KOMUNAJZERJI tako spreminjajo zgodovino.
    Izraba propada naciona-socializma in fašizma za lastene strankarske koristi je izredno podlo dejanje.
    Če bom še poslušal te komuniste tako govoriti o partizanih bom napisal enačico partizan=komunist.
    Polieg tega pa bilo za NOB po svetu dokončen udarec, ker bi bil NOB =Revolucija (kar praktično skoraj povsot je že).
    Škoda kako zapravljajo najsvetlejšo slovensko točko v zgodovini.
    Bedaki komunisti pač.

  2. Pepo pravi:

    Pa kaj je tebi, kom=fas? Serješ svoje neumnosti po vseh reportažah o partizanskih proslavah ter blebetaš neumnosti, da se bog usmili. Pa že najbolj enostavna psihoanaliza kaže tvojo zatrto občudovanje pri samem sebi odsotne subjektivitete, po domače povedano: po komunistih nažigaš, ker si sam ena velika ničla, ki ni spravila še svoj živ dan nič pametnega skupaj. Daj se skuliraj, preštej do dvajset, vzemi dopust, pojdi pomagat ljudem recimo v vas Gozd pri Kamniku, da boš postal vsaj za silo znosen.

  3. PeterNaVeter pravi:

    @ Pepo : ” Pa kaj je tebi, kom=fas? Serješ svoje neumnosti po vseh reportažah o partizanskih proslavah ter blebetaš neumnosti, da se bog usmili “….

    će jih lahka on bom pa še jst:
    3-1 =2 , tako dolgo dokler ljudje ne izvedo, da je un, ko je to reko, vzel od 3 namesto 1, vstran 2 in tako pokvaril glave(”pamet”) poslušalcem, ki za dodatno +1 pri minusu(se pravi 3-(1+1) ni 2 ampak = 1) NISO VEDELI . hah aaaaaaaaaaa ljudje ki pa “predavateljem” slepo verjamejo pa so na takšne, ki jim povedo da se 1 dodatna zaRES skriva za ovinkom neverjetno ….raz..če..fuk…a..NI…

    glede komunistov pa : -JIH NI BLO ,
    KOMUNIZMA NI BLO(in ga tudi ni), NIKJER NA SVETU vsaj kolker jest VEM
    “BIL JE” LE socializem, in je od samega zaćetka bil obsojen na propad!
    me nić ne briga, Vsak lahko govori da je komunizem “nevem kje” sam ga NI in ga ni blo , LAHKA pa GOVORI da je. (Kitajska: Single-Party State, Socialist republic !!! in tako dalje )
    pomoje je komunizem kolikor ga poznam Jaz do sedaj IDEALNA rešitev za svet , SAM FORA jeV TEM DA JE NEMOGOĆ!!!!!!!!!!!!!!!! zakaj? KER SO LJUDJE po naravi TEKMOVALNI, nekateri rabijo vodje, nekateri so nesposobni sodelovanja z DRUGIMI, NA VSAK NAĆIN HOĆEJO BITI BOLJŠI OD DRUGIH (pa ćetudi jih pohodijo ,unićijo, zaj-ebejo, prej-ebejo, naj-ebejo, obje-bejo,podje-bejo itd. )
    sliso pa sem za neko Vasico v Španjolskem,ki jim to zaenkrat rat-uje . će je pa Zares res pa bo treba it preverit (upam da niso kaki mormoni al pa kej tajga)!

    Će stranka uporablja IME Komunistićna in tako dalje, ga (ime) pać zlorablja in nateguje ljudi, ki TEMU pać verjamejo .
    ko rećeš preteklosti komunizem(in izpeljanke), nateguješ ljudi ki ti verjamejo. TEGA NI BLO, BIL JE SOCIJALIZEM (in jegove izpeljanke) .

    a bi se kej povedo ,………………………………………………………… raje nje

  4. Fika pravi:

    PeterNaVeter, tvoj slog pisanja je izviren, inventiven in popolnoma neberljiv. Vsaj meni je bilo že na sredini prvega odstavka vsega dovolj.

    Mimogrede, kje nabavljaš to robo? ;)

  5. Bljak pravi:

    O ne, z neko jugo zastavo mahajo pa govorijo o slovenstvu….

    V programu SD piše:

    Prizadevali si bomo tudi, da bodo imeli v Sloveniji čim širšo paleto možnosti/../ohranjanja svoje nacionalne identitete tudi pripadniki narodnih skupnosti Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov, ki predstavljajo 11 % prebivalstva Slovenije.
    /../zagotavljala rednejšo organizacijsko in finančno pomoč /../ bomo spodbujali k odpiranju t. i. večkulturnih hiš /../ V osnovnih šolah /../ kot izbirni predmet omogočili tudi učenje katerega od jezikov teh narodov

    Škoda, da večina teh starcev za informiranje pozna le televizijo in radio…

  6. Denis Sarkić pravi:

    Bljak, zastava je slovenska, zgodovinsko gledano iz druge svetovne vojne, kjer smo bili na strani zaveznikov!

  7. Rock pravi:

    PeterNaVeter,…..kuuuuul. hehe ;-))

  8. Bljak pravi:

    U saj res, pomota, težko jutro.
    Vseeno ostajata zločinska zvezdica in sramoten program SDja.

  9. Rock pravi:

    Jao jao, men se zdi, da bo kampanja huda zelo huda, če bo Kučan uporabil vse kar zmore.
    Po moje bo in nikakor ne bo tvegal, …ker, kot ga razumem, so spremembe dobesedno nujne in bo naredil vse kar bo lahko.

    Se mi zdi, da se bo levica dvignila vse od leta 1918, vsi borci NOB, vsi upokojeni partizani, njihove družine, potomci, verjetno kar vse starejše generacije.
    Kot, da smo vsi do sedaj bili strpno tiho in poslušali kaj imajo za povedati domobranci.

    Povedali so in povedali nič, razen to, da so jih pobijali, kar vemo recimo sedaj samo z večjimi podrobnostmi.

    Sedaj bomo povedali mi, kulturno in tako da bo odmevalo še dolgo časa. Na nek način se lahko to kampanjo zgodi narod, kot se je nazadnje leta ‘91 ali leta ‘41, domobranci zelo lahko da bodo dobili lekcijo za naslednjih 50 let.

    To kampanjo se bo dvignil po moje tisti pravi, tudi emotivni, izvorni duh slovenstva, ki je nastal leta 1941 proti nemškemu okupatorju in skorumpiranim domobranskim izdajalcem. Očitno je potrebno, da se dvignejo starci in povedo tisto kar je prav. Očitno so potrebne tudi vrednote iz leta ‘41. Vrednote, ki jih sedaj seje Janša in njegovi Janšisti, so živi strup.

    Če bo Kučan nadaljeval s to ‘mobilizacijo’ bo hudo. Tudi Golobič bi bilo dobro, da poleg napne jadra, ker veter, ki ga začenja Kučan zna rušiti vse pred sabo. Cunami?

    Fašisti se bodo morali krepko potruditi, Janša bo težko s svojimi imbecilnimi spletkami.

    Seveda nikoli se ne ve, Janša ima še vedno šanse,…ampak boj se bo očitno bil do najstarejših generacij. Prišel ja čas za resnico in humanizem.

    Upam tudi, da bo cerkev uvidela, kaj se dogaja in da ne gre za komunizem, … gre za prihodnost, vrednote in pozitivo.

  10. Bljak pravi:

    “To kampanjo se bo dvignil po moje tisti pravi, tudi emotivni, izvorni duh slovenstva, ki je nastal leta 1941 proti nemškemu okupatorju in skorumpiranim domobranskim izdajalcem.”

    Seveda seveda, tudi ti prikrivaš boje Slovencev, ki so že veliko pred letom 41 trpeli raznarodovalno politiko Italije. Podobno kot partija, Tigrovce utišat ali pobit, tiho bit, mi komunisti imamo ekskluzivo nad antifašizmom. Črne brate da niti ne omenjamo.
    Sramota!

  11. Rock pravi:

    Bljak,..ma dobr,…Tigrovci so bli, ampak človk pozab, a ne.

    Verjetno Tigrovcev ni bilo toliko, da bi se ’samodejno’ govorilo o njih toliko kot o partizanih. Lahko pa Tigrovci in njihovi ‘fani’ umetno za njih delate reklamo, ker samo po sebi jo je očitno premalo, pa človek pozabi a ne. S tem, da je reklamo težko skos delat, stvari morajo it same po sebi.

    V bistvu ne vem kaj dosti o njih, se bom bolj poučil in naslednjič vključil tudi to antifašistično manjšino, pač. Če so res bili ta pravi, za nekatere moje pojme.

  12. FactiBruti pravi:

    Dejstvo je, da vrhu slovenske desnice nihče ni prepovedal udeležbe na proslavi.

    Zakaj so manjkali primorski domobranci in zakaj ni primorskih lipetov sprave pa tudi vsi dobro vemo…

  13. Mirjana pravi:

    Rock, le naštudiraj, …bomo počakali.

  14. Rock pravi:

    Marijana,

    http://sl.wikipedia.org/wiki/TIGR

    valda, TIGRovci so naši ;-)).

    ….Leta 1997 je Milan Kučan, tedanji predsednik Slovenije, ob 50. obletnici priključitve Primorja Sloveniji organizaciji TIGR podelil Zlati častni znak svobode Republike Slovenije.

  15. Rock pravi:

    Mirjana,…mal prebral na Wiki,…valda Tigrci so naši.

    Kučan jim je še medalje podelil 10 let nazaj.

  16. antikomunist pravi:

    Denis Sarkić, na strani zavezniko v je bila Kraljejevina SHS in vojaki SHS, ki so se pridružili Angležem . Tito je bil na strani Sovjetov in seveda deloval tudi s pomočjo zaveznikov, tudi Angležev čeprav so še upali, da ne bo le “komunist” ampak so se ušteli.

  17. Carlos Contreras pravi:

    Antikomunist, Kraljevina SHS je bila preimenovana v Kraljevino Jugoslavijo leta 1929. Spet “strel v prazno”, kot bi rekli v Družini.

  18. PeterNaVeter pravi:

    @ Fika Ta’bulš roba raste na domaćem zelniku, zrav’n mam pa še Fikov’c posajen , sam je sam zato tam da dela senco(po 17uri).

    lp

  19. antikomunist pravi:

    Carlos Contreras, vem ampak, da bi bilo jasno , da nisem mislil na tvojo Jugoslavijo sem napisal SHS (oziroma prvo - demokratično Jugoslavijo, za takrarne standarde seveda, kar potem ni bila več).

    Carlos Contreras, lahko vem zakaj si tako divje in ne-civilno proti RKC, samo indoktrinacija ali pa te je kateri posilil?
    Toliko v vednost, zakaj vedno RKC mečeš vmes, prav patološko že.

  20. Carlos Contreras pravi:

    Zdaj bi se pa vlekel ven, ka-li? Da bi bilo jasno, da gre za prvo Jugoslavijo? Ker je verjetno obstajala še kakšna kraljevina s tem imenom? Sicer pa je bilo ime države spremenjeno s šestojanuarsko diktaturo, leta 1931 je država dobila oktroirano ustavo (poglej v slovar, kaj to pomeni), torej po letu 1929 ni bila nobena demokracija več - tudi ne “za takratne standarde”. Ker pa vem, da tvoje poznavanje zgodovine temelji na napol pozabljenih srednješolskih lekcijah in branju Zaveze, ti pol oprostim, če priznaš, da si ponovno usekal mimo. Kot bi rekel poznani demokrat, general Petar Živković: “Ko prizna pola mu se prašta.”
    Ne vem, kakšne so tvoje zakristijske izkušnje, sam pa o večini duhovnikov, ki sem jih osebno imel priložnost srečati, ne morem reči kaj posebej slabega. Res pa so bili pred “lêtom dêvêdês’t” malce manj nadležni in bližje krščanskim načelom.
    “Toliko v vednost, zakaj vedno RKC mečeš vmes, prav patološko že.” Poved nima nobene notranje logike, sicer pa je od tako slabo načitane osebe tudi ne pričakujem.

Komentiraj