Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mladi kot blago

21. julij 2008 ob 13:47 | Urh Maček |

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je pripravila novinarsko konferenco z naslovom Mladi kot tržno blago, na kateri je strokovni delavac na področju socialne politike in varstva pri delu Goran Lukič predstavil tezo, da mladi sprejemajo podstandard - nikakršne pogoje za delo. Delajo po dvanjast ur na dan, nimajo socialnega zavarovanja, niso redno zaposleni, ne dobijo kredita za rešitev stanovanjskega problema, družino enostavno odstavijo na stranski tir nedoločene prihodnosti, ruši se medgeneracijska solidarnost in tako tudi pokojninska politika nima neke svetle prihodnosti.

Lukič o problemih, ki pestijo mlade:

Goran Lukič: “…, da podstandard postane standard, to je tista situacija v kateri so se sedaj pač znašli mladi, …, to je nekakšen splošni vzorec na trgu dela. Vsi govorijo o varni prožnosti, nobeden pa noče zaobjeti tega koncepta v vsej njegovi celoti.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. david pravi:

    Z vsemi temi kritikami: predolgi delavniki, naporno delo, zaposlovanje prek pogodb ali za nedoločen čas, vezei in poznanstva, se popolnoma strinjam. Nihče pa ni ob vsem tem omenil še nizke plače, ki jih ob takih razmerah dobi delavec!

    Skratka, čim več delaj za čim manj denarja!

    Mnoga podjetja bi PROPADLA, če bi delavci dobivali poštene plače in delali v normalnih razmerah. Prav delavcem gre zasluga za gospodarsko rast!

  2. david pravi:

    Tako pa se počutiš kot mula, ki dela za to, da bo imela zvečer nekaj mrve v štali.

Komentiraj