Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prodnik toži Kosa

16. julij 2008 ob 16:02 | Katja Lenart |

V.d. direktorja Filmskega sklada Republike Slovenije Igor Prodnik je v ponedeljek na pristojno sodišče vložil tožbo zoper načelno mnenje komisije za preprečevanje korupcije, ki ga je ta glede delovanja sklada izdala 7. julija letos. A to še ni vse. Zaradi “povsem neresničnih oz. lažnih navedb”, ki se nanašajo na njega samega, pa je zoper komisijo vložil tudi odškodninsko tožbo.

Ko smo poklicali na Filmski sklad, so nam povedali, da Prodnika ni v Sloveniji, menda je v New Yorku. In vrnil naj bi se šele drug teden. Prav. Ga bomo za komentar in pojasnila poprosili, ko se vrne domov.

Pred časom smo se o filmu, ki se v Ameriki snema po literarni predlogi Paula Coelhe Veronika se odloči umreti, pogovarjali s filmskim kritikom, publicistom in urednikom Samom Rugljem. In takrat je beseda tekla tudi o slovenskem Filmskem skladu in situaciiji v slovenski filmski produkciji.

Najprej o Filmskem skladu, njegovem delovanju in njega zgodovini:

In še nekaj besed o sedanjem vodstvu, razdeljevanju sredstev in pomanjkanju novih imen:

In še malce daljša debata:

Irena Kovačević, Katja Lenart

PS: Vodja komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos je bil za javnost in Vest dosegljiv. Kmalu si boste lahko na tej strani ogledali še njegov komentar na zgoraj omenjeno dogajanje.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. korupt pravi:

    mimogrede, tale gospod Rugelj je Prodnika&Co ves čas podpiral in v svoji publikaciji napadal (predvidevam da slučajno?) tiste, ki so preveč naglas opozarjali na nepravilnosti in korupcijo na Skladu.

    to, kar je gospod prijavil: da so vsi filmi razen Petelinjega zajtrka, imeli slab obisk, je zavajanje ali pa popolna nevednost. film, ki ima v Sloveniji okrog 30.000 gledalcev, je, gledano sorazmerno, uspešnica. In takih je bilo v zadnjih letih precej. v Italiji bi to na primer odgovarjalo 900.000 gledalcem..

    “…sedanje vodstvo Filmskega sklada je želelo dati priložnost drugim, potem pa ugotovilo, da teh drugih ni….” hahahahahahah! z drugimi besedami: vse so razjebali, da bi lahko denar dali “našim”, potem pa ugotovili, da “naših” ni nikjer…hahaha…Morda so ugotovili, da edini “naš” režiser, že sedi na stolčku direktorja Filmskega sklada..in da nikoli ni znal narediti filma? Res ste biseri sds-ovci, ni kaj.

    no, saj so potem dali ogromno denarja filmu Mokuš, veterana Mlakarja, ki je bil že davno posnet, predpostavljam, da to veste…predpostavljam, da tudi veste, kaj je ob tem razkrila protikorupcijska komisija…

    Skratka, rugelj, prodnik, ni važno. pazite le, da vas ne toži…;))

  2. Tonček pravi:

    Samo Rugelj ni filmski kritik, je publicist in urednik — pri nas vrhunski, ni pa (filmski) kritik, ne ga potem tako najprej naslavljati. Ali pa želite povedati — kritik slovenskega “filma”, razmer na skladu, med režiserji? …

  3. Rok pravi:

    Lepo povedano. Brez politikantstva, kljub občasnim poskusom voditeljice, da bi pogovor obrnila v tisto smer.

    Film je namreč predvsem kulturna kategorija, kjer politikanti (zadnje čase me je med njimi predvsem razočaral dr. Koršič) samo kvarijo igro in preusmerjajo pozornost naroda s filmske kulture na druga, manj pomembna področja.

Komentiraj