Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Rajko Gerič na ZNP

14. julij 2008 ob 1:16 | Denis Sarkić |

V Jazz klubu Gajo je Združenje novinarjev in publicistov pripravilo novinarski večer z Rajkom Geričem, odgovornim urednikom informativnega programa na TV Slovenija. Posnetek novinarskega večera z Geričem, ki ga objavljamo na Vesti, je v celoti, a okrnjen, saj smo na prvo uro večera zamudili, drugo uro, pa poleg ostalih prisotnih, zastavili kar nekaj vprašanj, na katere je Rajko tudi odgovoril.


(www.vest.si) Novinarski večer Združenja novinarjev in publicistov z Rajkom Geričem from Denis Sarkić/Vest 2 on Vimeo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Komaj čakam, da Šrot kupi še TV SLO. Potem bosta pa Delo in TV trobila isto.

  2. LogIC pravi:

    1tastar, mogoce si pa eni zelimo, da noben ne poseduje stvari, da bi z njimi manipuliral, ti si pa primerek ko bi vsem eno politiko vsilil… zal je ta vse prej kot dobra za “drzavljane”.. ker je pac cisto pristranska, torej moras najprej lajat da si SDS, sele potem si ok.. ane?

  3. LogIC pravi:

    pa pozabljas, da je vlada tista ki je nesposobna, a naj ostali skrbimo da so zakoni narejeni dobro? kaj je pa 4 leta delala vlada ce so vse ostali krivi,ce lahko nekatere zakone obravnavajo v 5minutnih hitrih glasovanjih, ni vrag, da bi lahko mojstri kot so uredili pravno vse kar tako jamrajo, pa sem pa tja povozijo vse pravice. Pa btw rtv poznam, in pred to vlado niti pod razno, ni delovala s takim nepotizmom…, nacionalna tv…naj bi kazala resnico ne pa politicne zelje vladajoce stranke

  4. Arh pravi:

    Tako pač je. Najprej jo uravnotežijo malo na desno, pol jo uravnotežijo na levo. To se bo dogajalo vse do takrat, ko zakone ne bodo pisali razni Grimsi in podobni politikantje.

  5. rdečaslovenija pravi:

    Slovenija je rdeča in rdeča mora ostati!
    Proč s temi, naj bežijo proč od jeseni dalje.
    Živel komunizem!!!!!!

  6. Mirjana pravi:

    In ne pozabimo, da so se zakoni v DZ sprejemali na brzino po načelu “šušte”, kjer je koalicija arogantno sprejemala zmazke, (in tu sta ji držali kajlo Desus, pa tudi SNS-tisti, ki jih tako skrbi kvaliteta našega življenja, SLS pa je že po naravi bila vedno podrepna), ki nimajo ne repa ne glave. DZ je deloval nemoteno za koalicijo, zato malo manj jokanja in stokanja čez pretekle režime ne bi škodilo.

  7. sanja pravi:

    Zanimivi novinarski večeri, ali je to stalna praksa? Ali smo imeli tudi večer s Tanjo Starič, ko je bila še odgovorna urednica info. programa? Ali pa je to nova tradicija, odkar imamo Združenje novinarjev in publicistov z Jančičem na čelu? Ali pač samo eden izmed predvolilnih manevrov?

  8. LogIC pravi:

    tastar, poanta k si jo lohk zasledil je da odgovorni urednik govori da ni slisal celega pogovora med ropom in voduskom, vprasaj se zakaj? Prvic urednik mora ker odgovarja to videti, drugic, pogovor je bil z strani voduska (nastavljenega kot politicnega novinarja a razreda z strani te vlade) posnet brez ropove vednosti prek telefona in tretjic rop mu je povedal da je to njegova neuradna trditev, ker nima dokazov..

    in za voduska odgovarja kdo ze, vsak urednik preveri kaj pa kako je novinar delal in ugotovil, za to imajo sestanke in posvete se med prispevki.. to da se ni niti to nikoli razcistlo.. je mal mimo se ti ne zdi??

    pa nisem kak ropov pristas, verjamem da je naredil veliko skode, ampak ce je trohica resnice vseeno v tem kar trdi, pa zagotovo je, ce si upa govorit pogovore o anketah in ribicih… je cudno, da so nekateri zapisi izginili med vladno preiskavo, se ti ne zdi?

    kot drzavljan bi tudi ti moral biti vesel da bi kdo lahko kljub pritiskom vlade objektivno raziskal vsa sranja, ki se zgodijo med vladanjem nekoga… ampak rtv bo po referendumu o rtv te vlade tezko neodvisna ustanova, glede na to da v nadzornem svetu ravnotezje ni v prid nepolitiki… baje je tko, da ne bom kar direkt trdil, kot ti obicajn to pocnes z kaksno neumnostjo.. :)

  9. lacko pravi:

    Sanja, novinarji in predvolilni maevri, le zakaj, ali morda Gerič kandidira na listi SDS-a?
    Sam menim, da novinarskih večerov zares ne potrebujemo, naj se le-ti posvetijo volilnim kampanjam, kot se sliši, torej objektivno. In naj raje prirejajo soočenja, da se bomo mi - t.im. nevtralni znali vsaj približno prav odločiti.
    Skratka, novinarski večeri DA, a ne z novinarji kot kandidati, ampak s kandidati vseh barv in ideologij!

    POZDRAVLJENA SLOVENIJA!

  10. obrejani jež pravi:

    Če ima Gerič milijon problemov na ljubeči Grimsovi TV, pomislim na nas gledalce, ki imamo le en problem - program, ki ni gledljiv .

  11. 1tastar pravi:

    Sem za SDS! Potem pa še za Janšo.

    Sem proti SD, samo zato sem tudi proti Pahorju!

  12. Intelektuala pravi:

    Nej Rajko in kostolovci ter gospod granata ter prodajalec avtomobilov najprej zrihtajo TV program.

    Namesto, da bi na RTVSLO prevladoval nek intelektualno obarvani program z obilico oddaj za vse družbene interese (od alternativne glasbe, posnetkov koncertov, dobrih dokumentarcov, pa do solidnih oddaj za vrtičkarje) se na TVSLO denar daje samo še za Romiha ter Kuljajovo in Bonediggerje… V prime-timeu pa predvajajo ponovitve bedastih oddaj iz ‘90. a la “Šou bo šel”.

    RTVSLO na kratko je slovenceljsko narodono-zabavna, domačijska tv z obilico raklam seveda… vse prej, kot pa tisto, kar bi nacionalka morala biti. Pa za božjo voljo še POP TV in Kanal A imata boljše dokumenatrne oddaje!

  13. sanja pravi:

    1tastar
    joj, kako smo presenečeni!

  14. Luka pravi:

    Ha :>

  15. Mirjana pravi:

    Nacionalka nam osrečuje srčke z venčkom nerodnih, nabožnimi programi, nameščenimi intervijuji, …ki slovenceljnu omogoča, da ostane kar je.

  16. uničevalec rdečuhov pravi:

    Gospod Gerič je javno TV in njegov informativni program povzdignil do zelo dobre kvalitete, in
    predstavlja v medijskem prostoru najbolj neodvisno in objektivno institucdijo.Z namenom, da bi se
    raven kvalitete in objektivnosti še povečal , mora takoj poseči po kadrovskih postopkih in iz operative takoj odstraniti skrajno neverodostojne novinarke in goreče pristašice odmrlega boljševizma.To se zlasti nanaša na vodenje sobotnih oddaj utrip, vodenje skrajno tendecionističnih pogovornih oddaj in sevedaq TAKOJ odstraniti voditelja Studia CYTi, v karteri vsem znani komunjar Štefančič v svojih oddajah neposredno še vedno propagira krvavi in zločinski komunizem in v svojih oddajah zbira same najbolj zadrte staliniste , titoiste in podobno rdečo kamarilo.

  17. Džugašvili pravi:

    konec, o vsebini sploh ne bom, ker itak ne bi razumel, zato zgolj to: “tendencionističnih”?

    Tudi “goreče pristašice odmrlega boljševizma” so zlata vredne

  18. medek pravi:

    Deček s piščalko, mogoče tisto sodniško?

Komentiraj