Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Karlova limonada

11. julij 2008 ob 14:21 | Urh Maček |

Minister za obrambo Karl Erjavec je komentiral zadnjo aretacijo finskih organov pregona in zagotovil sodelovanje MORS-a v okviru zakona, če bi naši ali finski preiskovalni organi želeli dodatne informacije. Kot vemo so pretekli teden aretirali enega izmed predstavnikov vodstva Patrie in nekdanjega menedžerja Patriinega hčerinskega podjetja Patria Vehicles. Osumljena so na Finskem aretirali v povezavi s prodajo oklepnikov v Slovenijo. Predstavniku vodstva Patrie so prejšnji četrtek odredili preiskovalni zapor, drugega pa so po zaslišanju izpustili na prostost. Oba aretirana sta poleg podkupovanja osumljena še gospodarskega vohunstva, je sporočila finska policija in dodala, da preiskava gospodarske špijonaže poteka tudi v Avstriji. Do danes se na ministra Erjavca niso obrnili še nobeni preiskovalci.

Karel Erjavec je tudi zanikal pisanje rumenega tiska o lobiranju Rudolfa Lebana in izpostavil donedavnega predsednika preiskovalne komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov 8×8, Milana Martina Cvikla kot človeka, ki ga želi osebno diskreditirati.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. bp pravi:

    osebno? :o če se pri vsem pokaže, da je nesposoben, je to za milana dogeatdog martina cvikla sicer čisto dobrodošel stranski učinek, ampak cviklove ambicije pa sežejo še mičkeno višje.
    če bi segale samo do obrambnega ministra, cvikla niti ne bi bilo treba na tak način žagat, kolateralna škoda pač, pa še v miru bi lahko počistili za sabo.

  2. medek pravi:

    Karel ni kriv, če je naiven, ampk posle so sklepali za njegovim hrbtom.

    Je pa res dvorno norček na dvoru Princea of Darkness.

  3. kom=fas pravi:

    ERJAVEC NI “DVORNI NORČEK”….ON JE ZA DVORNEGA NORČKA PRENEUMEN…JE TA PRAVI NOREC!!”

  4. JB pravi:

    G. Lebana očitno boli k….. za afero in za svoje posle, saj je prejšnji teden na vadbišču v snebarjah celo popoldne nabijal golf. Očitno ima denarja dovolj in je v penziji. Poleg tega je na vadbišču izobešena njegova slika pod katero piše: najboljši golfist v Sloveniji.

  5. Carlos Contreras pravi:

    Tale limonada postaja vse bolj kisla. Nekoga bo še pošteno pekla zgaga.

  6. marjetka pravi:

    kako je to sploh mogoče?pojma nima kdo mu je kaj kupil in zakaj,vprašajte velikega šefa,on je samo lutka,kar seveda ne pomeni da ni odgovorna oseba

  7. marjetka pravi:

    in seveda je izvedel za nove aretacije- preko-po slovensko iz medijev

  8. slovenija50 pravi:

    “moram reči” da bom vesel, ko te po 21. septembru ne bo več nikjer

  9. Yaran pravi:

    Sicer mi je jasno zakaj vsi tako tolčete proti Karlu in vsakem drugem obrambnem ministru. Položaj je vezava naroda in vojske, ki po svojem osnovnem značaju, poleg vprašljive moralno-etične potrebe po njej, vsak narod huronsko veliko košta (slovenci smo pa škrti). Karl je pa definitivno dec in pol, da tole vseskupaj takole prenaša in si očitno krade zasebno življenje zavoljo službe, da bo v tem boju z mlini na veter dokazal svojo poštenost.

    Go Karl go Karl. ;)

  10. amnik pravi:

    Korleone = zabavna faca.

  11. medek pravi:

    Karlo, vratar za janševike.

  12. medek pravi:

    http://razgledi.net/blog/2008/07/08/finnish-arms-trade-corruption-and-patria/

  13. sifra pravi:

    ..in kaj imajo skupnega finski preiskovalci z našimi volitvami?
    halo…kdo koga “limonira”?

  14. meh pravi:

    joj karl, ne me hecat, pa da ja desus res ogroža kero drugo stranko, da te morajo načrtno diskreditirat. jaoooooo, ima ludih i posle rata.

  15. meh pravi:

    aja, a se karl mogoče norčuje iz preiskave, ko stalno ponavlja limonada sem in tja.

Komentiraj