Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vinjeta po okusu

10. julij 2008 ob 20:09 | Katja Lenart |

Vlada je danes sprejela spremembe uredbe o cestninskih cestah in cestnini in s tem omogočila lepljenje vinjet kjerkoli ob robu notranje strani vetrobranskega stekla. Če ste torej doslej vinjeto lepili v levi zgornji kot vetrobranskega stekla (ker so bila taka pač navodila), jo boste lahko sedaj nalepili kamorkoli na omenjeni površini.

Minister za promet Radovan Žerjav, je takole pojasnil funkcionalnost slovenskega vetrobranskega stekla, ki je od 1.julija 2008 namenjeno tudi lepljenju vinjet:

“…in dovoljujemo torej nameščanje vinjet kakor pač komur je…bližje”.

Žerjav je spregovoril tudi o sprejetju Uredbe o upravljanju koprskega tovornega pristanišča, opravljanju pristaniške dejavnosti, podelitvi koncesije za upravljanje, vodenje, razvoj in redno vzdrževanje določene pristaniške infrastrukture v tem pristanišču:

“In koncesija se končno podeli za 35 let”.

Urh Maček, Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Luka pravi:

    Ja sej tako bi treba ne.

  2. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    Jebeš tak red! Sam res, jebeš tak red! Najprej zagrožena kazen, če ta zmazek ni naravnost nalepljen, potem, ko večina dela po svoje in jih popa, kamor se jim pač sprdne, se pa, kako slovensko, prilagodijo pravila. Ane, in potem bodo nadzorniki pojamrali, kako zelozelo naporno je vsako vinjeto pošlatati, če je res nalepljena, ali samo prislonjena na šipo, in čez pol leta jih bomo nosili v žepu in bo ravno tako v redu. Taka država si zasluži, da se ji zrušijo vsi jebeni tuneli in vzpenjače in zliže asfalt in jo nategnejo zidarji od spredaj, od zadaj, v usta in med joške. Ta minister za naivnost in zgroženost pa naj dobi dosmrtni mandat! Drek!

  3. B.G. pravi:

    Virant, Kukovica in Žerjav so edini, ki trenutno delajo po mojem mnenju v vladi dobro.

  4. Saša pravi:

    Včasih se vprašam, če živim v Nikaragvi ali v EU.
    Najprej zagrozijo s kaznijo, če ni na zgornjem levem predelu in se lepo držim te grožnje, čeprav mi delno zakriva vidno polje, ampak cesar pač tako hoče.
    Zdaj se cesar nenadoma odloči, da je lahko kjer koli. WTF?!
    Čeprav se mi Žerjav izmed vseh ministrov edini zdi naivno pošten (vem, da se to čudno sliši), je s tem pokazal, da je tudi za njega way to go! (poštenje namreč ni dovolj za dobro delo ministrstva)

  5. flayo pravi:

    Sem točno vedu, da bo tko in sem jo že prejšnji teden lepo nalimu tja kjer mi je najmanj napoto…
    Vid se pa kolk kvaliteno preštudirajo vsako stvar preden jo uzakonijo, amaterji !

  6. ananaška pravi:

    Ampak, shit, no! Kako naj jo pa sedaj prestavim, da me ne bo ves čas bodla v oko in mi zmanjševala vidno polje? In s čim jih bomo odstranjevali? Že registracijsko nalepko izpred nekaj let še vedno vlačim s seboj, sedaj pa še to. Kmalu bodo šipe kot božično drevesce!

  7. VAHA pravi:

    Predvsem so narobe naredili risbo, kam naj se nalepi vinjeta. Risba bi morala prikazovati vetrobransko steklo in mesto kje mora biti nalepljena vinjeta s pozicije voznikovega sedeža, ne pa pogled od zunaj. Takrat, ko voznik želi nalepiti vinjeto sedi menda na svojem sedežu?!

  8. 1tastar pravi:

    Vinjene vinjete!

Komentiraj