Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD o pokrajinah

10. julij 2008 ob 19:17 | Urh Maček |

Vladni projekt pokrajin ne omogoča odgovornega ravnanja in ne ustvarja zaupanja, da gre za modro oblast, je danes po tem, ko je vlada določila predloge o pokrajinski zakonodaji in jih predložila v DZ, dejal vodja poslanske skupine SD Miran Potrč. Kot je poudaril, upa zagotoviti, da vlada tega projekta v tem mandatu ne bo končala. Po njegovih besedah so v SD presenečeni nad tem, “kako koalicija razume referendumsko voljo in kako ne razume, da ni nobenih razlogov, da bi v DZ preko poletnih počitnic zahtevali odločanje poslank in poslancev o zadevi, ki sploh ni nujna”. “V poslanski skupini SD ne razumemo, zakaj vlada s pokrajinami tako hiti, saj je več kot 89 odstotkov ljudi bojkotiralo referendum, od udeležencev pa jih je bila ena tretjina proti,” je izpostavil Potrč.

Miran Potrč: “Mi se bomo organizirali tako, da z svojimi glasovi zagotovimo, da ta vladni projekt - ustanovitve pokrajin v tem mandatu ne bo sprejet.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. ribič pravi:

    pejd že enkrat na SPIZ

  2. kom=fas pravi:

    Potrča je zgodovina že zdavnaj povozila, ima le to srečo, da živi v eni od naslednjih kulturnih komunističnih držav: Severna Koreja, Slovenija ali pa v Kubi.

  3. janez pravi:

    Dragi potrč po tem pa poslanci in župani SD lažejo ljudem na terenu kako so za pokrajine

Komentiraj