Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Obstrukcija seje

9. julij 2008 ob 21:52 | Maja Andlovic |

Vodji poslanskih skupin LDS in Zares Jožef Školč in Matej Lahovnik sta obstruirala današnjo nujno sejo odbora DZ za zunanjo politiko (OZP), na kateri je za zaprtimi vrati potekalo zaslišanje treh novih veleposlanikov. Na novinarski konferenci je Školč navedel razloge za obstrukcijo. Dejal je, da je spremenjeni zakon o zunanjih zadevah v zaključni fazi sprejemanja, ki bistveno spreminja pogoje za imenovanje veleposlanikov, pred volitvami ni smiselno menjati pomembnega dela veleposlaniške mreže in omenil tudi stališče predsednika države Danila Türka, da bo glede novih veleposlanikov počakal na čas po volitvah. Školč je še dodal, da je vlada po vsej verjetnosti kršila običaj, ko je že pred današnjim zaslišanjem treh veleposlanikov pridobila agremane držav, kamor naj bi omenjeni trije veleposlaniki tudi odšli. Lahovnik je poudaril, da je ključni razlog za njihovo obstrukcijo seje mnenje predsednika države, saj je izkušen diplomat z dolgoletno prakso v diplomatskih predstavništvih. “V skladu s tem bi vlada morala počakati z imenovanji,” je povedal. Sklepe seje OZP so danes kljub obstrukciji Školča in Lahovnika sprejeli, saj je bila seja sklepčna.

Školč je med drugim govoril še o politizaciji diplomatske mreže ter zahtevah po umiku teh točk z dnevnega reda z naslednjih sej OZP, Lahovnik pa je napovedal, da ne bo več sodeloval pri nadaljnem delu OZP v zvezi z veleposlaniki, saj naj bi vlada očitno še naprej rinila z glavo skozi zid, kot je še dodal.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Neja pravi:

    Pa vlada ne potrebuje OZP, kaj sploh mislite, Janša pa ne potrebuje vlade. Zakaj ne bi bilo vse čisto enostavno- diktator JJ.

  2. Rac pravi:

    … točno tako…

  3. medek pravi:

    Ministrstvo Ruplovina

  4. Hope pravi:

    Ker imamo enga šefa pa narod z opozicijo
    čemu bi še opozicija sploh mogla it v parlament
    ta čas pred volitvami?

Komentiraj