Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Delničarji razočarani

9. julij 2008 ob 13:36 | Vesna Lovrec |

Včerajšnja prva skupščina Nove kreditne banke Maribor (NKBM) po lanski javni prodaji 49 odstotnega državnega deleža je hudo razočarala male delničarje. Predlogi malih delničarjev -višje dividende in imenovanje svojih predstavnikov v novi nadzorni svet - niso bili upoštevani, večinski delničarji pa so potrdili predlog uprave za 0,2 evra dividendo na delnico. Razočarani mali delničarji so protestno zapuščali skupščino:

Po skupščini je za medije spregovoril Kritstijan Verbič, predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev, ki je na skupščini napovedal izpodbojne tožbe:

V novem nadzornem svetu, ki bo s svojim delom nastopil 1. septembra to leto, ostajajo štirje dosedanji nadzorniki, predsednik Daniel Blejc, Andrej Svetina, Anton Jurgec in Anton Guzej, na novo pa se jim bodo za štiriletni mandat pridružili še Aljoša Valentinčič, Franci Škufca, Ivan Vizjak, Egon Žižmond in Boštjan Kramberger.
Na tiskovni konferenci sta predsednik uprave NKBM Matjaž Kovačič in predsednik nadzornega sveta NKBM Daniel Blejc izrazila zadovoljstvo nad izglasovanimi sklepi in odgovarjala na novinarska vprašanja. Komentairala sta tudi protestne odhode malih delničarjev:

Vesna Lovrec

.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Arh pravi:

    Daniel Blejc: “Mnenja, ki so jih predstavljali mogoče niso usklajena z glasovi, ki so jih navidezno predstavljali.”

    A se sploh “navidezno” predstavlja kaj govori? Malo naj pomisli kaj pomeni pojem “ozki interesi”. Nagrade meneđerjev bodo pa le izplačal, medtem ko bodo ljudje dobili 2 centa.

    Pa nekaj zanima, ker hočem postavit stvari malo v kontekst. A je ima Daniel Blejc kakšno funkcjio v SDS? Zanima me zato ker nekam čudno opleta s politično vpletenostjo tega in onega. Malo projecira.

  2. Štrigon pravi:

    Marko Brecelj je pred par desetletji (tam nekje leta 1982..)

    skoval izraz “MONEYŽDER” (vsaj mislim, da je bil on)

    Kako sodobno , a ne ?

  3. tinko pravi:

    Dokler bo banko vodil Matjaž Kovačič, bodo zdrahe. ZDRAHE.

    Dokler kadrira Andrej Bajuk, pa tudi.

  4. Matjaž Germ pravi:

    čudovit pano v ozadju :)

Komentiraj