Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Žalna seja

8. julij 2008 ob 18:20 | Maja Andlovic |

Na dan žalovanja je v državnem zboru potekala žalna seja za tragično umrlimi v četrtkovi nesreči pri hidroelektrarni Blanca na reki Savi, med katerimi je bil tudi poslanec Slovenske ljudske stranke (SLS) Kristijan Janc. Predsednik DZ-ja France Cukjati je poudaril, da je bil Kristijan Janc v vseh političnih ali strankarskih sporih najprej človek in šele nato politik. “Če smo bili poslanci kdaj prepirljivi, je bil on spravljiv. Če smo bili prehitri v obsodbah, je on govoril o olajševalnih okoliščinah,” je dejal in dodal, da bo ostal lep in trajen spomin nanj ter opomin vsem, “da moramo biti najprej ljudje in šele nato politiki”. Vsi navzoči so se 13 žrtvam tragične nesreče poklonili z minuto molka.

Predsednik poslanske skupine SLS Jakob Presečnik je dejal, da v vrstah stranke “zeva globoka praznina, saj smo izgubili poslanskega kolega, ki je med poslance in sodelavce vnašal dinamičnost in pozitivno energijo”. Dodal je tudi, da bodo nadaljevali njegovo poslanstvo izboljšati in polepšati življenje za sleherno državljanko in državljana Slovenije.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Luka pravi:

    Mah v resnici zakaj to sploh delajo itak jih totalno ne briga :>

  2. Neja pravi:

    Politik Cukjati, daj, postani že enkrat človek!

  3. Aschmodei pravi:

    Izraz “pozitivna energija” tudi pokojnega doktorja Drnovška se je pošteno udiral, tudi med koalicijo.
    O mrtvih vse pozitivno.

  4. sergeja pravi:

    tole je copy paste iz bloga na 24 ur, ker se strinjam z mobilno…

    Že včeraj, pri dnevniku 24 ur, me je izredno zmotilo tisto smejanje poslanke SDS Eve Irgel. Ni premogla niti toliko spoštovanja, da bi se - sploh kot diplomantka teološke fakultete (!) - oblekla v črno, tako kot drugi, kaj šele, da bi s spoštljivim izrazom na obrazu, zmogla izraziti spoštovanje pokojniku. Grdo, prav grdo se je režala v 1 minutnemu poklonu, zresnila pa se je šele, ko je na sebi začutila kamero. In kaj je sploh mislila, da v tisti roza oblekci ne bo izpostavljena, morda pa je prav to želela.

    Ta poslanka je že večrat dokazala kako škodoželjna je, in to naj bi bila bivša študentka teološke fakultete. Me kar stisne, ko mislim na to, ker je njen obraz in vedenje, obraz in vedenje naše cerkve (kot institucije) nasploh. Njeno režanje na žalni seji, režanje v DZ, v kamere, je samo dokaz več, koga in kaj imamo na oblasti, koga smo volili. Sicer pa so volitve blizu in postrgala se bo tako, kot je prišla.

    Spotaknila se bom tudi ob ministrico za delo, ki je že večkrat pokazala kako dvolična je. Pri njej me najbolj zmoti, da ima obraz vedno prekrit z rokami, pravzaprav roki uporablja kot element skrivanja; ker če bi imela čisto vest, če bi državljanom lahko pogledala v obraz, bi imela roke ob telesu in bi čistega obraza pogledala državljanom v oči.

    Kam gremo? Kam nas pelje ta država, njeno vodstvo? Ljudje smo v teh štirih letih postali nehumano nestrpni do sebe, medosebni odnosi so na nuli, spraskali bi se, če bi le lahko. Občasno nas prizadene le kakšna zgodba na TV, pa še to samo, ker je tam daleč, na ekranu. Če bi se to zgodilo našemu sosedu, bi že imeli kaj za povedati.

Komentiraj