Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mariborska evalvacija

8. julij 2008 ob 21:14 | Vesna Lovrec |

Župan Maribora Franc Kangler, ki je prav danes dopolnil 43 let, je na novinarski konferenci skupaj s kolegi mariborske koalicije, podžupanom Andrejem Verličem in direktorico občinske uprave Milico Simonič - Steiner predstavil polletno poročilo županovanja. Med pomembne uspehe v letošnjem letu je na prvo mesto uvrstil pridobitev kandidature za organizacijo Zimske univerzijade 2013, še neureničena – a zelo velika – želja je pridobitev projekta Evropske kulturne prestolnice 2012, zelo vesel pa je tudi (med drugim) zaradi pričetih del ob izgradnji Lutkovnega gledališča Maribor. Na vprašanje, kaj ga najbolj žuli je odgovoril, da pomanjkanje financ, prepričan pa je, da je prav reorganizacija občinskih služb botrovala temu, da je MOM precej uspešna na razpisih za evropska sredstva. Priznal je, da tudi v sedanji upravi prihaja do felerjev, kar se mu zdi nedopustno. S statistiko priljubljenosti med volivci pa, kot je povedal, se ne ukvarja.

Kangler je ob svojem osebnem prazniku protokolarno nazdravil s koalicijo in novinarji, večjega veselja ni bilo, saj je pogrešal svojega preminulega strankarskega kolega Kristijana Janca, s katerim sta zadnja tri leta ob njunem osebnem prazniku nazdravljala s cvičkom.

Franc Kangler: “… in jaz ne zmerjam njihovih ljudi tako kot nekateri mislijo o meni, da sem slon….v trgovini s porcelanom….”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. njofra pravi:

    Čuj Franca, sn volo za tebe na volitvah in kaj zaj mam? Smeti nisi zrihto, s parkiranjem v mestu je še večji in dražji cirkus kot pod Sovičem! Podrl si mi ljube kostanje v moji Ulici Kraljeviča Marka, na občino pripelo duplčanare ko da sem doma v Dupleki, vse v mestu gradi MTB - adijo na naslednjih volitvah - nem več volo za tebe!

  2. mars pravi:

    @njofra: kaj drugega si pa pričakoval od bivšega policaja?!

Komentiraj