Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša vs. Pahor

8. julij 2008 ob 20:02 | Denis Sarkić |

V kabinetu predsednika vlade Janeza Janše so v današnjem sporočilu za javnost zapisali, da je predsednik SD Borut Pahor v ponedeljkovi izjavi za komercialno televizijo POP TV (in tudi Vest) govoril neresnice v zvezi z imenovanjem predstavnikov opozicije v nadzornih svetih podjetij in v zvezi z imenovanju veleposlanikov. In iz arhiva izvlekli tudi dokument iz leta 2004.

Borut Pahor in Janez Janša - partnerstvo za razvoj
Borut Pahor in Janez Janša Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Sporočilo za javnost iz kabineta predsednika vlade:

Predsednik SD Borut Pahor govori neresnice

Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor je včeraj v izjavi za POP TV skušal zanikati izjavo predsednika vlade, da so v nadzornih svetih javnih podjetij tudi nekateri ključni možje njegove stranke. Takšne trditve je označil za zgrešene in nelegitimne. Dodal je, da jih tja zagotovo niso poslali Socialni demokrati, če pa so že tam, jih je morala v nadzorne svete povabiti vlada.

Izjave predsednika SD Boruta Pahorja niso resnične. Vlada je namreč pri imenovanjih predstavnikov opozicije v nadzorne svete javnih podjetij upoštevala predloge posameznih opozicijskih strank. Med drugim je takratni glavni tajnik ZLSD Dušan Kumer že 28.12.2004 na vlado naslovil dopis, ki ga je poimenoval kadrovski predlog in v njem predlagal dr. Franceta Križaniča za člana nadzornega sveta ELES-a ter Miloša Pavlico za člana nadzornega sveta Kapitalske družbe.

Sedanja vlada je bila prva doslej, ki je opoziciji ponudila mesta v nadzornih organih javnih podjetij, ki so v lasti Republike Slovenije in ki jih lahko vlada sama imenuje. Poleg Socialnih demokratov imajo svoje predstavnike v nadzornih organih tudi druge opozicijske stranke.

Predsednik SD Borut Pahor je tudi potrdil, da se je z ministrom za zunanje zadeve pogovarjal o imenovanju veleposlanikov in mu je tako tudi predlagal dva kandidata. Dodal pa je, da sta pri imenovanjih oba padla skozi. Tudi te besede prvaka SD Boruta Pahorja ne držijo, saj kandidata, ki ju je za veleposlaniški mesti predlagal Borut Pahor, nista padla skozi. Eden namreč sploh še ni bil predlagan v postopek, drugi kandidat pa je veleposlaniško mesto v Bolgariji zavrnil, češ da mesto zanj ni dovolj ugledno. Prvak SD Borut Pahor je verjetno pozabil tudi to, da je bil na mesto veleposlanika Republike Slovenije v Izraelu v mandatu te vlade na njegov predlog imenovan bivši podpredsednik njegove stranke Boris Sovič.

Dokument o kadrovanju:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. 007 pravi:

    No tko lepi Borut. Zanka je nastavljena, sam še obesit se moraš sam. Lepo te bodo spluval pred volitvami po dolgem in počes.

  2. Neja pravi:

    Na potezi si, Borut. Pričakujem, da imaš protiargumente.

  3. Mirjana pravi:

    Upam da se Pahor ne bo dal ujeti v to zanko. Gre ponovno za ustvarjanje umetnih konfliktov, ter tako odvračanje od bistva… morda se resnično osredotočimo na bistvo in to je program in zaveza posameznih akterjev, s čim in kako se zavezujejo, da bodo ta program sledili in tudi realizirali. Predvsem pa pričakujem bitje, ki bo kot prioriteto zagrizel v zelo trd oreh…vzpostavitev pravne države. Brez nje je vse ostalo brezpredmetno,…pesek v oči…

  4. ribič pravi:

    ..Denis, nič ni treba “izvlečt” iz predala.
    Greš na MZZ,DKP,veleposlaništvo Izrael,pa zveš,kdo je veleposlanik

  5. ribič pravi:

    007 pravi:

    8. julij, 2008 ob 23:13
    No tko lepi Borut. Zanka je nastavljena, sam še obesit se moraš sam. Lepo te bodo spluval pred volitvami po dolgem in počes.

    ..ja,samo vedet moramo,komu bo ZARES najbolj koristilo pljuvanje po Lepem Kenu

  6. medek pravi:

    Borut mi je smešen, ampak Janša je pa odvraten.

  7. matto pravi:

    Pahor se je prehitro sam postavil za novega predsednika vlade, kot se je Petrle za predsednika države.

    Letos na volitvah bodo po mojem ostali razočarani, saj se takšen način kampanje ne obnese preveč, ljudje pa skoraj že stradajo ob takšni inflaciji.

  8. Astrid pravi:

    Pahor bo očitno moral svoje predvolilne obljube požreti že pred volitvami. Če je njegov program toliko boljši od Janševega zato ker se njegova stranka ne bo vmešavala v slovensko gospodarstvo in dobimo dokaze o nasprotnem, v čem je torej boljši. Oprosti Borut, toda prav zaradi takih stvari mojega glasu ne boš dobil!

  9. FactiBruti pravi:

    A si se premislila? Zadnjič si rekla tako:

    # Astrid pravi:
    2. julij, 2008 ob 10:12

    Jaz pa srčno upam, in bom vse naredila za to, da bo SDS na volitvah ponovno zmagala. Zakaj? Zato kar je to edina stranka s pogledom naprej in zagotovo edina stranka kateri si upam zaupati svojo prihodnost in prihodnost svojih otrok. naj bodo Pahorjeve besede še tako sladke, me ne prepričajo. Ponovno zakaj? Ker se okoli njega zbira vsa stara garnitura, ki je Sloveniji naredila toliko škode.

  10. kaka22 pravi:

    Pahor znova in znova dokazuje, da ga je samo govoričenje, ki nima nobenih temeljev. Sam ni sposoben spraviti iz sebe niti enega konkretnega govora, ki bi vseboval argumente in resnice. Srčno upam, da ljudje ne bodo nasedli njegovemu prijaznemu izgledu, saj nima ne poseduje lastnosti za vodit državo.

  11. medek pravi:

    http://www.finance.si/217921/Jan%B9a_Bo%B9ko_%A9rot_si_je_privo%B9%E8il_nesramno_la%BE

  12. lacko pravi:

    kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima____star pregovor, ki še kako velja

  13. lib pravi:

    pahor ima hudo ekipo odzad, menim, da je cajt za spremembo vodenja domače in svetovne politike…živel pahor!

  14. Neja pravi:

    Če ima BP res dobro ekipo, on pa zna biti dober povezovalec, potem ne bi bilo tako slabo.

  15. janez pravi:

    Izgleda da se je nalezel bolezni od Ropa mogoče bi bilo dobro, da še enkrat preštudira izjavo da ni gay

  16. Pepi pravi:

    Pahor nekam velik razmišlja preden da kako izjavo. Zadnje čase se je že parkrat zlagal in mora biti bolj pazljiv.

  17. trofda pravi:

    Ivan Cankar.

  18. Rok pravi:

    To niso laži. To so Pahorjeve politične izjave.

  19. matto pravi:

    Kakšno hudo ekipo ima Pahor? Najboljši je še on to je žalostno.

    Ekipa res za v cirkus Pečanova (ki še vedno ne more pozabit poraza lokalnih volitev), Potrč ( ta je bil v parlamentu že ko so ga zidali), Juri ( brez komentarja, tko in tko ni nič iz njega) in novopečeni “kvalitetni” politiki ;)

  20. Dejstvo pravi:

    Dejstvo je, da ni primerjave s Tankom, Pukšičem, Jerovškom, Grimsom, Ruparjem.

  21. Max pravi:

    Povejte levaki, je sploh kakšna razlika med početjem komunistov med vojno in današnjimi preoblečenimi komunisti? Takrat in danes jih vodi strast po oblasti. Takrat za vsako ceno (tudi z odstranjevanjem nasprotnika), danes z zaničevanjem in sovraštvom. Čeprav je v Sloveniji še veliko ostankov starega komunizma, se bo naša dežela prej ali slej demokratizirala in dohitela ostale evropske države. K temu bodo pripomogle tudi tokratne volitve.

Komentiraj