Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lipa o sekret papirju

7. julij 2008 ob 18:23 | Vesna Lovrec |

Vodstvo poslanske skupine Lipa Vladi RS očita zaviranje gospodarskega razvoja na Štajerskem. Na današnji novinarski konferenci v Mariboru sta državnozborska poslanca Sašo Peče in Boštjan Zagorac trenutni vladi očitala, da po eni strani kaže s prstom na tajkune, ki so nastajali v preteklosti, po drugi strani pa si zatiska oči pred nastajanjem novih tajkunov. Po Pečetovih besedah je sedanja vlada ob prevzemu mandata sestavila seznam državnih podjetij, ki bodo prodana posameznikom, ki so blizu SDS-ovim vrstam:

Sašo Peče: “…Kdorkoli bo danes izmed politikov rekel, da je za parkirišča slišal v začetku letošnjega leta ali koncem lanskega leta, ta laže…”

Boštjan Zagorac je spregovoril o primeru Paloma, za katero so v Lipi letos že dvakrat zahtevali sklic seje matičnega parlamentarnega odbora za gospodarstvo z namenom, da bi se razmere v Palomi uredile. Obelodanil je, da so jih na Kadu in Sodu na prvi seji prosili za prekinitev seje z obljubo, da bodo oblikovali novi nadzorni svet, ki bo rešil težave. »Zgodilo se ni nič,« je povedal Zagorac in se obregnil ob odločitev Janeza Janše, ki je – po besedah Zagorca – v izogib popolni kapitulaciji podjetja v Palomo nastavil svojega človeka. Kako mar je vladi za štajersko podjetje pa je Zagorac ilustriral z dejstvom, da vlada ne uporablja Palominega sekret papirja:

Boštjan Zagorac: “samo za itermeco, ne vlada, ne državni zbor in ne uprava ne uporabljata Palominega sekret papirja…”

Boj vlade proti tajkunom je Peče označil kot poskus dviga priljubljenosti, kar vlada poskuša dosegati z medijsko odmevnimi aretacijami. Zaobšel je odmevno aretacijo Ivana Zidarja in Boštjana Penka ter spomnil na aretacijo direktorja mariborskega podjetja Meltal Rada Snežiča, katerega Peče – kot je pojasnil – tudi osebno pozna:

Sašo Peče: “kot verjetno vsi veste, nekoč je v kabinetu predsednika vlade delal tudi mladenič s tem priimkom, če pa me vprašate, ali je sodeloval pri tovrstnih nečednih poslih kot so diretkive Soda in Kada, če me to vprašate, vam tega ne bom zanikal”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. ribič pravi:

    po pisanju medijev se vam je pridružil tudi predsednik društva brezposelnih..
    to je ena boljših potez.informacije iz prve roke za čas po jeseni

  2. janez pravi:

    Lipjeki zakaj podpirate tajkune ste dobili kaj v žep?

  3. medek pravi:

    O, normalna čupa, pohvalno :)

    Upam, da plemenito pudljevo rt v Mariboru brcnete iz igre.

  4. B.G. pravi:

    Lipa dela sigurno, po mojem prepričanju, boljše kot SNS. Čeprav mi je Peče antipatičen, pa bi ga vseeno prej volil kot Jelinčiča, ki se obnaša kot gostilniški opravljivec, ko dobi za 2 dcl.

  5. Karlo pravi:

    Lipa je zagotovo neka nova opcija, ki vsaj opozarja na svinjarije, ki se dogajajo v tej naši kuri. Starih opcij ne bi nikol več volil - Zares in žuti Golobič mi je anti, tako da letos gre moj glas Lipi.

  6. uničevalec rdečuhov pravi:

    Kakšna naključna ironija ! K natrgani in odcveteli lipi se je pridružil tudi predsednik društva nezaposlenih!Ja , ta je pa dobra .Peče in comp. se že pripravljajo po volitvah za vkljućizev v društvo brezposlenih.To je prava in pomembna dnevna informacija.

  7. simpatikus komunalis pravi:

    Go lipa.fuck SNS.

  8. medek pravi:

    SNS je oboroženo krilo SDS, sami hudobci.

  9. sergeja pravi:

    Lep pozdrav vsem. Podpiram stranko Lipa, ker so med redkimi poslanci, ki dvignejo rit s toplih sedežev v parlamentu in gredo med ljudi. Jim ni vseeno za posameznike, ki živijo v težkih življenskih razmerah. Tudi v prejšnji poslanski skupini SNS so bili zelo dejavni. Imajo moj glas. Lp, sergeja

  10. Logic pravi:

    unicevalec, a nimas kaj bolj pametnega povedat kot pa sam neki blebetat, takih bebckov hvala bogu zgleda ni nikjer drugje kot v SDS :)

Komentiraj