Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kulturna evalvacija

6. julij 2008 ob 12:00 | Maja Andlovic |

Minister za kulturo Vasko Simoniti je v petek predstavil dosežke na področju kulture v času predsedovanja Slovenije Svetu EU. Dejal je, da so izpolnili vse naloge, ki so si jih zadali sami, in tudi tiste, ki jim jih je naložil Bruselj. Na naše vprašanje, na katere dosežke je med predsedovanjem najbolj ponosen, je izpostavil delavni načrt za kulturo 2008 - 2010, vključitev kulture v lizbonsko strategijo, s katero sta kultura in ustvarjalnost končno dobili mesto v sklepih Evropskega sveta, kot je dejal. Nadalje je izpostavil še avdio-vizualno področje oziroma sklepe Sveta o evropskem pristopu k medijski pismenosti v digitalnem okolju in uspešno promocijo Slovenije med predsedovanjem.

Kot smo obljubili, objavljamo novinarsko konferenco v celoti.

Prvi del.

Drugi del.

Novinarska vprašanja, kjer je minister med drugim odgovarjal, da ni nobenega segmenta, kjer bi bilo njihovo delo neuspešno, da predsedovanje Svetu EU ni zapostavljalo domačega kulturnega področja ter zavrnil tudi očitek, da domači novinarji niso bili dobro obveščeni o kulturnih dogodkih v času predsedovanja.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. vinetu pravi:

    Lizanje riti zahodnim Evropejcem in obenem radikalno politikantsko zatiranje domače umetnosti….to je pa “minister” pozabil omeniti.

  2. xrayspex pravi:

    potegnimo črto pod filmsko kulturo v RS: kino otok odpovedan, kinodvor zaprt in demontiran, animateka ob sredstva, teolog na filmskem skladu.

  3. Tomaž Iskra pravi:

    Minister je ena pizda.

  4. medek pravi:

    diabolik

  5. vinetu pravi:

    No, Vasko, se spomniš, kako si arogantno lajal na raznih tv-srečanjih, češ da tvoji “fantje” iz Filmskega sklada RS, Prodnik, Malčič in Vajevec, delajo vse po predpisih in na zakonit način. In da jih 100% podpiraš.

    Se spomniš, kako so tisti producenti, ki so opozorili na nezakonitosti in korupcijo na Filmskem Skladu, izgubili projekte….
    In režiserji dobili zavrnjene scenarije…
    In državni uslužbenci izgubili službe…

    Preberi si tole, Vasko:

    http://www.siol.net/Slovenija/Novice/2008/07/kosova_komisija_korupcija_filmski_sklad.aspx

    Si podpiral korupcijo, Vasko?

Komentiraj