Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Policija ravnala OK

4. julij 2008 ob 16:57 | Urh Maček |

Notranji minister Dragutin Mate je glede odvzema prostosti nekdanjemu državnemu tožilcu Boštjanu Penku in prvemu možu SCT Ivanu Zidarju zatrdil, da so policisti ravnali v skladu z zakonom.

Pojasnilo kdaj in kako je prišlo do aretacije:

Dragutin Mate: “Glede na prijavo se se potrdili sumi in to zelo resni sumi, da lahko gre za kaznivo dejanje sestajanja teh dveh oseb.”

Minister natančno o aretaciji in zakaj so Penka zvezali:

Dragutin Mate: “Gospod Penko je seveda oseba, ki je mojster borilnih veščin, ki lahko izvaja seveda tudi določene aktivnosti v zvezi s tem in kot sami veste je bil nekajkrat obravnavan zaradi nasilnega vedenja v javnosti, …”

Komentar nadaljevanja postopka po aretaciji:

Dragutin Mate: “Zelo nenavadno je, da v postopkih kjer se osebe med seboj poznajo, kjer so v preteklosti delale skupaj na sodiščih, bili kolegi, prijatelji potem odločajo o tako pomembnem ukrepu, kot je poizkus pridobitve dokazov v tako resnem kaznivem dejanju, …”

Povzetek ministra:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Štrigon pravi:

    Bežiiiimo !
    Prihajajo barbarska plemena !

  2. simpatikus komunalis pravi:

    mutiovoda

  3. Aschmodei pravi:

    OK

  4. medek pravi:

    mutnavoda

  5. Neja pravi:

    G. Mate, kolikokrat pa je bil Penko v resnici agresiven? Kako je možno, da je toliko časa delal v skupini in na takem delovnem mestu “tak agresivnež”? Ali namigujete, da je poleg alkohola jemal še druga psihoaktivna sredstva? Vam je tudi to samo nekdo prišepnil ali imate dokaze? Lahko bolj natančno definirate, kje je meja med tajnimi in netajnimi sestanki? Kje je to napisano? Ali vsakemu mojstru borilnih veščin takoj nataknete prisilna sredstva? Ali posebno takrat, ko hočete pokazati svojo moč in ponižati človekovo dostojanstvo ? Se vam ne zdi, da mojstra borilnih veščin naučijo tudi tega, kdaj, kje in kako jih uporabljati? Koliko projecirate svoj način reagiranja v g.Penka? Koliko projecirate vaše prisvajanje, skrivanje in zlorabljanje dokumentov v druge in vidite tisto, česar v resnici ni, ker to delate sami? Se vam ne zdi, da ste že v naprej spoznali g. Penka za krivega? Se vam ne zdi, da ste “politični čistilec”? Da se vtikate kjer se ne bi smeli? Oprostite, ali mislite, da res vse smete? Kako pa se temu reče? Je poleg drugega to agresija? Ali lahko dajete, posebno zaradi položaja, take “rekla- kazala” izjave? To so vaši argumenti? Ali je sodelavec- prijatelj (preiskovalni sodnik bolj sporen kot sodelavec- sovražnik(tožilec)? Ali bi bilo potrebno oboje prevetriti? Ali vedno ustavljate novinarje, da ne morejo dokončati vprašanja? Težko najdete prave odgovore? Nimate ustrezne izobrazbe ali (in) je to bolj značajska poteza? Kako se boste počutili, če boste (morda) zgubili moč?

  6. AzzQim pravi:

    Hehe, bojijo se ga, ker bi drugače vse nametal v kot. Sklicevanje na nek domneven alkohol je pa zelo nizkotno in nekorektno. Tako kot teženje preiskovalnemu sodniku, kako naj opravlja svoj poklic.

    “Dost svobode!” -Mate.

  7. Faca pravi:

    Zakaj ponižujete gospodarske kriminaliste z ad-hoc akcijami po zakotnih gostilnah?

  8. J.F.K. pravi:

    Da bi Penkota vsaj ujeli, ko bi vozil 53 km/h v naselju, bi imela vlada vsaj en dokaz da je ravnal PROTIPRAVNO.

  9. vinetu pravi:

    Neja, ta tvoj stavek je prva liga, bravo:

    “Ali je sodelavec- prijatelj (preiskovalni sodnik) bolj sporen kot sodelavec- sovražnik(tožilec)? “

  10. sifra pravi:

    …kam gre, ne/človeška rasa!?
    ,komu naj še verjame/mo?
    a smo (sploh) še ljudje??’
    kje,kako, lalhko povzroći nevarnost g.penko
    z močjo “resnice”ali z močjo pesti???

  11. uničevalec rdečuhov pravi:

    Vsa rdeče-murgeljska siodrga brani in ščiti notoričnega gpljufa, nemoralneža in kriminalca težkega kalibra.Nadvse tragično je , da ga brani v S P tudi boljševikinja , ki se podpisuje kod akademik A.Š.
    Absurdno.

  12. Valter Hudovernik pravi:

    Penko Bostjan je srcen clovek, vzoren oce in zvest moz. Je dober prijatelj in velik strokovnjak na svojem poklicnem podrocju. Je izvrsten kinolog in karateist.

    Vse to dogajanje okoli njega pa v resnici pove samo to, kako niskotni so akterji njegove aretacije in kako zelo se ga bojijo.

  13. njofra pravi:

    Vse to me vedno bolj spominja na - Franz Kafka: Proces

  14. B.G. pravi:

    Skregaj in vladaj

  15. 007 pravi:

    Tista o dojavi NN občana, da se mu zdi čudno, kako se Penko in Zidar sestajata je preprosto rečeno BEDARIJA, kateri verjame samo ta CRO minister. To je laž in nič druzga. In preiskovalni sodnik naj bi tem bedarijam verjel. Ma Mate ne ga srat več, rajš povej kam ste vtaknil solde od prodanga orožja. Ja kje pa je Romšk? Ali ni to policijska zadeva v katero se minister baje ne utika? V Gotenici je taisti CRO minister izjavil, da ni in da ne bo pustil v policijo skozi katerakoli vrata politike, kasneje ji pa sam utira pot. Seveda politiko Mesije s Kaščakovga hriba. Če bi bli policaji kaj iznajdljivi bi lepo počakali dan, ko ni bil preiskovalni sodnik Baraga in takrat prijeli nevarnega kriminalca. Pa še to: Kako to, da ni ta CRO minister odreagiral isto v zadevi na Koperskem, ko je sodnik odšel med odvetnike k Matozu. Aja, tam gre za Mesijine prijatelje in teh se ne sme dotikat. Bog (če obstajaš), TAKOJ pomagaj Sloveniji. Kdo vse nas vodi. Za kozlat!!!!!!

Komentiraj