Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mate eno, Baraga drugo

4. julij 2008 ob 19:28 | Urh Maček |

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Andrej Baraga je v odzivu na izjavo notranjega ministra Dragutina Mateja o “tesnih prijateljskih povezavah” med Barago in nekdanjim državnim tožilcem Boštjanom Penkom poudaril, da s Penkom nista osebna prijatelja. “Zato sem prepričan, da sem o zadevi nepristransko odločil,” je zatrdil.

Baraga je v izjavi za medije povedal, da Penka kot večina kolegov osebno pozna in da je z njim tudi dve leti skupaj sodeloval v skupini državnih tožilcev za posebne namene. “Vendar pa nisva osebna prijatelja in še zlasti nisva v kakršnih tesnih prijateljskih povezavah,” je zatrdil in dodal, da je zato prepričan, da je o zadevi nepristransko odločil. Ob tem je Baraga zanikal, da bi s Penkom skupaj dopustoval.

Celotna tiskovna konferenca ministra:


(www.vest.si) Dragutin Mate novinarska konferenca o aretaciji Boštjana Penka in Ivana Zidarja from Urh on Vimeo.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. medek pravi:

    Pitbul, ki ima še vedno gumo med zobmi, ampak ni je on počil.

  2. ribič pravi:

    “Zakaj ravno zdaj, ko jaz delam, pa ravno njega, pa veste, kaj delate”

    “Prvi stik med dežurnim preiskovalnim sodnikom in med nami je potekal tako, da je vprašal, ‘zakaj ravno zdaj, ko jaz delam, pa ravno njega, pa veste, kaj delate’,” je navedel Mate in dodal, da so to skrajno nenavadne pripombe

  3. Carlos Contreras pravi:

    A se ni omenjalo, da je bil ravno tale Baraga nastavljen po volji Herr Flicka in Santa Barbare? Sedaj pa že ni več tapravi …

  4. Valter Hudovernik pravi:

    Srh me spreletava ob misli, kako prestraseni morajo biti zaposleni na tozilstvu, da si nihce ne upa spregovoriti in se postaviti Penku v bran. Morda se bo sedaj, ko so se spravljati se na sodnika, nasel nekdo, ki bo udaril po mizi in rekel sedaj je pa dovolj.

  5. iva pravi:

    haha

  6. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    kdo tukaj laže ? _ _ _

  7. janez pravi:

    Malce nenavadno je ,da sodnik ne deluje s policijo in tožilstvom ampak podpira domnevni kriminal in tu nekaj smrdi.To je še razlog več , da potpišete peticijo proti trajnemu mandatu sodnikov www.ssn.si

  8. simpatikus komunalis pravi:

    Pahorju nasvet:Plačaj sodnike bolje od sebe pa ti bodo lovili zadajšnje oblastnike ko zajce,ker bodo neodvisni.Potem se pa zna zgoditi Pukšičeva svetovna izjava,da bi jih bilo kar nekaj za aretirat.

  9. opleteni jež pravi:

    penko in zidar sta se tolikokrat sestala samo zato, ker nista mogla dobiti tretjega za partijo taroka.
    čeferin je odklonil, zato ga je užaljeni zidar odslovil in za svojega novega advokata nenadoma in bliskovito izbral prijaznega, dobrohotnega, nežnega in k solzicam nagnjenega penka.
    smo pa v svobodni državi in državljan pesko med svojim dopustom lahko dostavlja državljanu zidarju, kar hoče: jagode s svojega vrta, banane iz zimbabveja, ali pa kakšne zanimive papirčke s tožilstva.
    on je pač drugačen: vsi drugačni, vsi enakopravni!

  10. Faca pravi:

    Se mi dozdeva, da bo poleg Penka med odvetnike prisiljen prestopiti še nekdo..

    Kamorkoli dregnejo, potopijo nekoga od svojih.

  11. crko pravi:

    Domnevnega kriminala se sploh ne da podpirati, kakor se ne da ujeti domnevnega zajca, Janez! Podpiraš kriminal ali ujameš zajca, a ne?! Drugega ni!
    Si predstavljaš, kaj bi rekla žena, če bi ji rekel, da si z lova prinesel domnevnega zajca. - “Kaj pa naj dam v lonec?”

  12. J.F.K. pravi:

    Le čevlje sodi naj kopitar !!!

    Slovenija ni politični d.o.o.

    Politični tajkuni 2. del

  13. Arh pravi:

    @crko
    Nima smisla. Ne boš dopovedal. To je približno tako kot če bi ljubosumni, emotivni ženi poskušal dopovedat, da nimaš “domnevne” ljubice. Kriv si po defaultu.
    Eni pač ne znajo razmišljat in se zanesejo na “občutke”, da je nekdo kriv. Kriv je, ker je Janšev pribočnik tako rekel, politik, ki niti pomislit ne bi smel, da se lahko vtika v stroko s takimi gostilniškimi trači, kdo je čigav prjatu. Pa sem imel glede njega malo boljši občutek na začetku. Sedaj pa s takimi čenčami na tiskovkah.

    Kmalu bomo za take občutke uvedli smrtno kazen, samo še par let bodo konzervativci na oblasti.

  14. nogavička pravi:

    Janez, lepo da si se predstavil. Imam pa predlog, da ne boš svoje stranke kazov u čudni luči.
    Očitno veš več o delovanju pravne države kot jaz. Človek bi pričakoval, da si prebral kakšno knjigo iz teorije in zgodovine in zgodovine teorije, da se čutiš poklicanega komentirati sodelovanje policije in tožilstva s sodstvom zakonodaje; najmanj kar bi pri vsem tem od tebe pričakoval je malo bolj nazorno razdelano to, sicer komplekseno, vprašanje.
    Ampak ne. Ti trdiš, da je malce nenavadno da sodnik ne “deluje”(?) s policijo in tožilstvom, ampak da podpira domnevni kriminal, in da tu nekaj smrdi. In to je vse. Na koncu mi rečeš še naj “potpišem” tvojo peticijo.
    Po vseh vejcah in presledkih kr ke u tri pirovske, pol pa še potpisovanje peticije … od srca sem se nasmejov, pol sm pa še link poslov vsem, ki jih poznam, saj jih ne želim prikrajšati za dobro šalo.
    Pejt ti še mal u šolo, boš več dobrga naredu za Slovenijo in Slovence … pa za tvojo familijo tud.

  15. martello pravi:

    zdrava pamet nam pove, da penko pa zidar najbrž nista šla glih na sladolet skp. sam slovenclni pa zdrava pamet - k dan pa noč.

  16. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    dej, pička nogavička ne pretiravi, no !… jst sm tut proti trajnemu mandatu sodnikov - ampak ne ( zgolj ? ) zaradi tegalele telelelelele mutnega oz. supermutnega ( ne dovolj utemeljenega ) kao “primera” !! _ _ _

  17. Joško pravi:

    Ma kaj si ti minister za notranje zadeve ali mnister za pol’cijo? Neverjetno je da si en notrani organ vzame pol ure za eno zadevo, ki jo mediji filmajo. SRHLJIVO!!!!!

    JJ, in vsa tvoja BAGRA, GOOOO HOOOOMEEEE!

  18. Revolucija pravi:

    Čeferin je enkrat izjavil, da brani samo tiste za katere verjame, da so nedolžni. Torej je Ivan Zidar kriv. Dajmo ga zapret. Sodba v imenu ljudstva kot je rekel gospod Cukjati.

  19. nogavička pravi:

    JBTPTKŠNKZDRVJ, kar bolj konkretno: jaz trdim, da trajen mandat sodnikov aktualnim oblastnikom onemogoča izvajanje pritiska na njihovo delo z grožnjo zamenjave. Sam sodniški ceh je sposoben izločiti gnila jajca. V primeru kaznivih dejanj pa itak po službeni dolžnosti zapadejo pod pristojnost kriminalistov in tožilcev; razen če slednji ne delujejo po impulzu aktualne oblasti.
    Načelo delitve oblasti se ne nanaša na delitev na naše in vaše ampak na to, da ne naši niti vaši ne morejo vladati v pogojih absolutne oblasti.
    Jaz pravim le hvala bogu za preudarnost volilnega telesa in modro izbiro na zadnjih volitvah predsednika republike.

Komentiraj