Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SLS-ov prvak

3. julij 2008 ob 10:43 | Denis Sarkić |

Predsednik SLS Bojan Šrot ocenjuje, da je čas za razmislek, da vodja kriminalistične službe Aleksander Jevšek in generalna državna tožilka Barbara Brezigar odstopita s svojih funkcij, če drži to, kar je bilo o aretacijah Boštjana Penka in Ivana Zidarja mogoče doslej izvedeti iz medijev. Kot je pojasnil, gre za objektivno odgovornost. Šrot je namreč pred popoldansko sejo strankinega izvršilnega odbora komentiral tudi nekatere aktualne dogodke, med drugim nedeljsko aretacijo prvega moža SCT Ivana Zidarja in do ponedeljka še državnega tožilca Boštjana Penka. Kot je pojasnil, je njegov poziv mišljen predvsem v razmislek obema, kajti “verjetno vsi v Sloveniji pogrešamo vzpostavitev nekih političnih standardov, tudi kar zadeva odstope zaradi objektivne odgovornosti”.

Uvodni Bojan Šrot:

“Glede na način in tisto, kar smo prebrali v medijih, je po mojem vsak državljan lahko zaskrbljen nad stanjem pravne države,” je dejal Šrot. Pri tem pa je pojasnil, da ne komentira vsebine, ampak način postopkov. Po njegovo se postavlja vprašanje, ali je resničen namen takšnih akcij odkrivanje, pregon in tudi kaznovanje morebitnih storilcev kaznivih dejanj, ali pa je cilj zgolj medijski šov in nabiranje političnih točk.

Bojan Šrot na vprašanja Vesti:

Izvršilni odbor SLS sicer današnjo sejo, ki se je začela popoldne, namenja predvsem pripravam na parlamentarne volitve. Kot je povedal Šrot, so pred zaključkom kandidatnih list in naj bi postopek končali predvidoma do konca naslednjega tedna. Šrot je prepričan, da bodo za državnozborske volitve imeli dobro ekipo. Pri pripravi kandidatnih list so ponekod sicer še dileme med kandidati oziroma kandidatkami. Tako ne pozna še odločitve v nekaterih volilnih okrajih v Ljubljani, nekatere dileme pa so še v nekaterih volilnih okrajih na Primorskem in Gorenjskem. Kandidirali naj bi vsi sedanji strankini državnozborski poslanci z izjemo Stanislava Brenčiča, ki se je odločil za upokojitev. Predvidoma naj bi kandidirali tudi vsi trije strankini ministri ter kar nekaj strankinih županov, med njimi tudi Šrot. Kot pravi, uspešno potekajo tudi dogovori s SMS in praktično nikjer ni problemov glede tega, kje bodo nastopili kandidati iz vrst SLS ali SMS.

Bojan Šrot na ostala novinarska vprašanja:

Za predvolilno kampanjo Šrot upa, da bo korektna, vsebinska ter da se bodo soočali s programi strank in ne pa s tem, katerega od izpostavljenih politikov bolj oblatiti. Predsednik SLS je še pojasnil, da so v stranki zadovoljni z odločitvijo vlade, da umakne predlog za uvedbo enotirnega sistema v družbi Telekom. Kot je dejal, je Telekom družba, kjer ima država praktično že skoraj statutarno večino in z uvedbo enotirnega sistema bi se politiki omogočilo ne le nadziranje te družbe, ampak tudi njeno neposredno upravljanje. V stranki so zadovoljni tudi, da je Ciril Smrkolj postal predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), Šrotu osebno je všeč tudi to, da so se v KGZS odločili zmanjšati stroške za t.i. administracijo zbornice.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. janez pravi:

    Kaj je g.Šrot tajkunov se ne bi smelo preganjat naj se jih pusti pri miru da dokončajo posek?

  2. 1tastar pravi:

    SLS bo gladko izpadla iz parlamenta, če se bo ozirala na medije predsednikovega brata.

  3. Don Karleone pravi:

    Šrot pravi da v rusiji tajkunov ne preganjajo !
    holy land Rusia

  4. Don Karleone pravi:

    pesem celjanov ljubljenemu županu

    http://www.youtube.com/watch?v=aPODPhqr64A&feature=related

  5. uničevalec rdečuhov pravi:

    Ja, celjski šrotek je popolnoma iztiril.Vsak dan bolj se boji svoje in bratove aretacije .Po celju in okolici je to samo še vprašanje nekaj dni.Sicer pa, predsednik vlade mora še danes te ljudske izdajalce preprosto nagnati iz koalicije in potem sledi samo še mrtvaški voz.

  6. 1tastar pravi:

    SLS ima predvolilno geslo: “DELU” čast in oblast!” Rezervno geslo pa je “Laško je zakon!”

  7. samo pravi:

    škoda za brenčiča. eden redkih koalicijskih poslancev v tem mandatu, ki ima pamet.

  8. SLS=tractor connection pravi:

    podobnik je najbolj obremenjen minister?

    res ga vedno bolj k tlem pritiska

  9. Gargamel pravi:

    ko je Smrkec na tem položaju je krog skoraj sklenjen saj CPM lahko poservisira vse zahteve in posrka vse kar bo padlo mimo korit

Komentiraj