Sladki prsti

3. julij 2008 ob 10:33 | Irena Kovačević |

Lepega dne na Špici ob Ljubljanici spoznam Naserja Gashija, slaščičarja, ki je v 20-letni kuharski karieri v francoskih restavracijah pripravljal divjačinske in mediteranske dobrote, se od najboljših kuharjev naučil postreči tudi polže in se na koncu po naključju specializiral za slaščičarja. Šolal se je v Parizu (Ecole Superieure de Cuisine Francaise, smer slaščičarstvo) in je danes gotovo eden najbolj cenjenih slaščičarjev v Sloveniji. Izobraževal je celo slaščičarje, ki skrbijo za protokolarne dobrote gostom Brda. Danes njegovo znanje cenijo v Hiši kulinarike Jezeršek in rad pove, da najbolj uživa pri svojem delu, da uporablja naravne sestavine, torej nikakršnih pecilnih praškov in vanilijinih sladkorjev.
Dobro leto bo odkar je pripravil prvi tečaj, ki je bil dobro obiskan in jih sedaj redno organizira. Naslednja bosta v mesecu septembru v Ljubljani in na Bledu.
Midva sva se neko nedeljo odpravila na Bled, v kuhinjo hotela Astoria, kjer sva pripravila francosko osvežilno sladico s skuto in pasijonko. Na koncu je sledilo še presenečenje za izletnike ob Blejskem jezeru.
Tule je kratek utrinek najinega druženja, če pa bi radi znali to sladico pripraviti tudi sami, si le vzemite čas za cel film.


(www.vest.si) Se vam cedijo sline? from Irena Kovacevic on Vimeo.

Skladbo v podlagi izvaja Carla Bruni.

In tule je cel postopek priprave sladice…


(www.vest.si) Naser Gaši - slaščičar from Irena Kovacevic on Vimeo.

RECEPT:

Biskvit Joconde ali mandljev biskvit:
8 jajc
280gr mandljev
300gr sladkorja
85gr moke
270gr beljaka
150gr sladkorja
40gr masla
Postopek:jajca, mandlje in sladkor mešamo v eni posodi. V drugi stepemo beljak in sladkor. Masi nato vmešamo skupaj ter dodamo moko in maslo.
Pečemo na temperaturi med 190-200 st. C, 10-15 min.

Skutina masa:
170gr sladkorja
50gr vode
6 rumenjakov
nastrgana lupina ene limone (BIO)
550gr skute
600gr stepene smetane

Sladkor in vodo segrejemo do temperature 120 st. C, prilijemo med rumenjake in mešamo hitro v mešalcu, dokler se ne stepe in masa ohladi. Dodamo limonino lupino, skuto in na koncu stepeno smetano.

V čaše vlijemo skutino maso, na to položimo biskvit (rezan v velikost čaše) in ga namočimo s sladko vodo zmešano s pasijonkinim pirejem. Biskvit nato prelijemo s skutino maso skoraj do vrha čaše. Ohladimo ter dokončamo s pasijonkinim želejem. Količine so naslednje:

90gr vode
70gr sladkorja
130gr pasijonkinega pireja
5gr želatine
Ohladimo v hladilniku. Dekoriramo z ročno obdelano čokolado in malinami ali ribezom.

Naser Gashi in Irena Kovačević

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 34 x komentirano
  1. SLS=tractor connection pravi:

    ta je naredil za slovenski narod več dobrega in okusnega kot vse kamarile politikov in tajkunov skupaj

  2. Firbec pravi:

    Bi veljalo poskusiti, samo……
    Kako se pa pride do pasijonkinga pireja?
    LP

  3. irena pravi:

    pasijonkin pire kupiš v malo bolje založenih trgovinah tipa maxi

  4. 1tastar pravi:

    Poznate zgodbe o Tomu Sawjerju in Hucklebery Finnu?

    Ko je en zamurc mesil čokolado in za dolar dovolil mulcem, da so mu obliznili prst?

    Me spominja na naše stranke v predvolilnem boju. Samo, da so bolj podobne Prleku: Kedi sen ja mali bija, tedi lüštno blo. S prstam sen po riti rija, poli v üsta djo!

  5. samo pravi:

    @1tastar,
    narečja ti ne ležijo - sedi, 1!

  6. lea pravi:

    Če poznaš Gašija in si kdaj okusil njegove božanske sladice, potem si lahko zaželiš, da bi bil med obiskovalci Bleda takrat ko so se mastili.

    Gašiju pa lep pozdrav in mnogo uspeha, saj Slovenci nismo ravno dojemljivi za kaj drugačnega, pa čeprav je boljše od “štrudla” (pa nič nimam proti njemu oz ga imam zelo rada).
    Lea

  7. Franci pravi:

    Kot je Gaši skromen sam
    tolk sladica je njam,njam
    Franci

  8. Dental Implants pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More Info here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  9. เกมไพ่ pravi:

    … [Trackback] …

    […] There you will find 23538 additional Info on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  10. Nexspin pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  11. EV Charger pravi:

    … [Trackback] …

    […] Info on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  12. legal online gambling pravi:

    Fantastic website you have here but I was curious about if
    you knew of any community forums that cover the same topics talked about here?

    I’d really love to be a part of group where I can get feedback from other experienced individuals that share the same
    interest. If you have any recommendations, please let me know.
    Kudos!

  13. casino pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More Information here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  14. โซล่าเซล pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  15. p320 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Info on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  16. ดูหนังออนไลน์ฟรี pravi:

    … [Trackback] …

    […] Information to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  17. where can you buy magic truffles pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  18. สีทนไฟ pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  19. one tab lsd gummies for sale pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More Information here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  20. ฟิล์มกรองแสง pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  21. 3 เกมยอดนิยม คาสิโนออนไลน์ LSM99 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  22. arduino pravi:

    … [Trackback] …

    […] Info to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  23. view it pravi:

    … [Trackback] …

    […] Information on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  24. ใบพัดเครื่องจักรอุตสาหกรรม pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More Info here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  25. รักษาสิว pravi:

    … [Trackback] …

    […] Here you will find 88903 additional Information to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  26. อุปกรณ์ไอที pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More Information here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  27. hit789 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  28. รับทำ SEO pravi:

    … [Trackback] …

    […] Read More Information here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  29. house for sale hua hin pravi:

    … [Trackback] …

    […] Here you can find 12618 more Info to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  30. อาหารเสริม omg pravi:

    … [Trackback] …

    […] There you can find 82769 additional Information on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  31. เช่าจอLED pravi:

    … [Trackback] …

    […] There you can find 20728 more Information to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  32. บับเบิ้ลกันกระแทก pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More Information here to that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  33. lazywin888 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

  34. dark168 pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More on that Topic: vest.muzej.si/2008/07/03/sladki-prsti/ […] …

Komentiraj