Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Priprta Zidar in Penko

29. junij 2008 ob 20:48 | Denis Sarkić |

Kriminalistična policija je danes v zaključni akciji, ki poteka na območju Policijske uprave Ljubljana, dvema osebama odvzela prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Po poročanju TV SLO in POP TV naj bi bila priprta prvi mož SCT Ivan Zidar in nekdanji višji državni tožilec Boštjan Penko, ki naj bi se sestala na Neubergerjevi ulici v Ljubljani, kjer je sedež podjetja SCT Inženiring.

Današnje priprtje po poročanju naj ne bi bilo povezano z “afero Čista lopata”, ampak naj bi bilo povezano z Zidarjevim nakupom nepremičnine v Fiesi, pri katerem naj bi zlorabil položaj, družbo SCT pa oškodoval za približno 122.000 evrov. TV Slovenija kot morebiten razlog za priprtje omenja tudi utajo davkov s pomočjo t. i. “missing trader” podjetij, pri katerih je izterjava davščin zaradi težke sledljivosti odgovornih oseb izjemno težka. Zidarja so prijeli, ko je bil v službenem avtomobilu, bil pa naj bi na poti na Dunaj, kjer naj bi si ogledal finalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva.

Akcija v fotografijah TV SLO in Irene Herak/Finance:

Priprtje Ivana Zidarja 1

Priprtje Ivana Zidarja 2

Zapečaten Zidarjev BMW

Sporočilo za javnost:

Pozdravljeni,
v nadaljevanju posredujem sporočilo za javnost:

Kriminalistična policija danes izvaja konkretne operativne aktivnosti
usmerjene
v preiskovanje težjih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete
in korupcije. V zaključni akciji, ki poteka na območju Policijske uprave
Ljubljana je bila dvema osebama odvzeta prostost zaradi suma storitve
kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Več informacij bo
posredovanih ko bodo izvedena vsa nujna preiskovalna opravila.

S spoštovanjem

Drago Menegalija
Sektor za odnose z javnostmi GPU

Aretacija Ivana Zidarja pri akciji čista lopata:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 47 x komentirano
  1. valar pravi:

    mislite, da bodo sedmico prodal na dražbi? Ne bi bilo slabo. Po ugodni ceni seveda. ;)

  2. jk pravi:

    wtf - zakaj je pa ta bemfl tako poliman?

  3. Seba pravi:

    Penko pa baje dela v odvetniški pisarni Janševe odvetnice Zidar Klemenškove. Še bo zanimivo.

    Revček od Zidarja pa ne bo mogel na fuzbal, ma pa lepo sedmico…

  4. jk pravi:

    aha, sem videl na financah, zapečatili so ga :)

  5. sifra pravi:

    a j e to mogoče’
    G. PENKO ??
    v pošenost koga naj še verjamem/o…!!!

  6. G7 pravi:

    Uvod v bitko?En dan pred iztekom predsedovanja, potem pa vsi topovi.

  7. cro_hot pravi:

    Janša je bil na fuzbalu na Dunaju, pa Zidar se je ravno odpravljal tja in glej hudiča bogatina fuknejo v arest ! Zdaj pa ne vem ali je imel res Janša prste vmes, ker je rabil zic na Dunaju. Le za koga ?

  8. ribič pravi:

    G7; genau….

    ..se v Laškem že kej dogaja?

  9. Maat pravi:

    Se začenja zares. Bravo.

  10. medek pravi:

    Ne morem verjeti, kje se je spet Penko znašel? To pa je Big Brother.

  11. Igor Đukanović pravi:

    Da kriminalisti delajo, je zelo dobra novica. Aretacije so vedno obet za obtožnice. Drži pa, da šele trdno sestavljene kazenske ovadbe kaj štejejo. Dviganje prahu samo, brez rezultatov, je ekološko onesnaževanje.

    @sifra

    Ja, tudi mene zanima, kaj je Penko tam delal. Zelo bom vesel tako konkretnih obremenilnih dokazov kot tudi razbremenilnih (ne glede na moje dosedanje mnenje o njegovem trudu). Samo mlakuže ne maram. Bom pa presenečen, če ne bo ravno mlakuža.

  12. Aschmodei pravi:

    Pa ravno pred odprtjem Šentviškega predora.
    lol pwnd

  13. sifra pravi:

    @medek,a tebi (tudi) intuicija,!?

  14. sanja pravi:

    predvidevam, da so bili Rtvslo in Finance spet vnaprej obveščeni o tem, kam gre policija kaj delat. Zgledno sodelovanje, ni kaj. Vlada dobi kredite, kako da je pridna, poštena, delovna (neprestano takjunizira in detajkunizira), obveščenim medijem se pa dviguje naklada. Glavno, da folk naseda!

  15. opleteni jež pravi:

    te rahle zadr(e)gice zidarjevga poba sploh ne vznemirjajo: gradil je socializem in je imel nebesa na zemlji, gradil je cerkve in zagotovljen ima raj po smrti
    ogled tekme na postaji milice, to pa je nekaj povsem drugega kot ogled v živo.
    to pa je jeba brez primere, ki me je pretresla v dno duše!
    zatorej oprostimo ivanu vse grehe in globoko z njim sočustvujmo!
    človeško bi bilo, če bi farmacevtske firme donirale lične paketke pomirjeval za lahko spanje vsem plenilcem slovenskega imetja, saj se je zaradi njih potrošnja leteh v zadnjem letu potrojila.

  16. birdman13 pravi:

    @sanja;

    Ne vem za TV SLO, za Finance pa vem, da so jih klicali bralci, da se v Zupančičevi jami nekaj dogaja, pa so šli novinarji preverit…

  17. janez pravi:

    Tudi zaradi tega rabi Janša še en mandat kajti Pahor b z svojo ekipo vse pometel pod preprogo za to ga tajkuni podpirajo.

  18. Arh pravi:

    Nč bat. So se samo hecali. ;))

    Naši “polpismeni” so malo za šalo pridržali dve medijsko vidni osebi, vrgli na noge vse medije in so sporočili, da so se en malčk zmotili.

    Kmalu bodo prišli k moji stari mami jo fajn premlatili (jasno moja stara mama se upira ker je trmasta), jo stlačli v marico in drugi dan se ji bodo opravičili.

    No ja, država (vi dragi moji!) bi seveda mastno plačala, ker bi jih tožil z vsemi štirimi.

  19. ribič pravi:

    Arh pravi: Nč bat. So se samo hecali. ;))

    Naši “polpismeni” so malo za šalo pridržali dve medijsko vidni osebi, vrgli na noge vse medije in so sporočili, da so se en malčk zmotili.

    Arh že vse ve,škoda časa…
    če je Čeferin rekel,da so se zmotili,pol bo državo. Verjetno se je tudi Penko (uradno še tožilec) zmotil,ko je bil v kontaktu z Zidarjem. Verjetno je mislil,da se pogovarja z zidarjem Abdulahom glede fasade

  20. Arh pravi:

    @ribič

    Dajva tako rečt: Če bo na podlagi tega kdo obtožen, potem proslava za pravno državo in rade volje bom priznal, da sem narobe ocenil situacijo. In, da odvetniki vsi lažejo (to bi sicer že sedaj lahko rekel, hehe).

    V nasprotnem primeru pa vsaj malo premisli, če ni mogoče nekaj narobe s to državo in tem kako te reči potekajo. Medijsko, časovno, politično itd.. Vsaj premisli.

  21. Arh pravi:

    Aja, sem še nekaj pozabil komentirat:

    Verjetno se je tudi Penko (uradno še tožilec) zmotil,ko je bil v kontaktu z Zidarjem. Verjetno je mislil,da se pogovarja z zidarjem Abdulahom glede fasade

    Kaj a si bil z njima, da vse veš? ;))

    lp

  22. JB pravi:

    ma dejte no to je bila čisto politična intervencija. Na prizorišču aretacije pa je seveda bil eden in edini g. vodušek s celo ekipo za javljanje v živo. Pa cela kriminalistična služba dela ob nedeljah, pa ne ga strat. Mislim a se ne znajo osredotočit na eno pizdarijo in tega zidarja vsaj za dve leti fuknt v zapor. Pa kaj oni sploh iščejo, a dokazno breme za dosmrtno ječo. Čeferin je že izjavil, da so se zmotili, državljani bomo pa plačal penale, ker zidarju se bo sfukal in men bi se tud, da me vsaka dva meseca za brez veze na zaslišanje vozijo, vse skupaj pa zabeleži s komentarji 007 vodušek. To da sta bila s penkotom na drinku je nenavadno, čeprav nič ne pomeni. Me pa zanima od kod takšne informacije policiji, očitno sova dela samo še na ozemlju slovenije in to je zaskrbljujoče in zaradi tega tudi ni dokaznega bremena, ker so podatke in prisluhe dobili na nezakonit način. Mihevc je pa tako ali tako tudi trn v peti janše, saj kon član nsi vodi zavarovalnico, ki je v apetitu vseh.

  23. ribič pravi:

    Arh,pokliči JB ja,one že vse ve.Tudi kolko bodo penali…

  24. Arh pravi:

    @ribič
    Enajstmetrovke bodo ? Pol bo ziher Janša na tribuni z Indijana Đonesom. ;)))

  25. ribič pravi:

    Arh,
    jep, Drago Kos bo glavni, Kećanović pa stranski sudija…

    Najboljša je bla tista,ko so Kosu njegadni s tribune kričali,da teče tako po igrišču,kot da bil imel kornersko zastavico v r..i

  26. JB pravi:

    @ribič
    imam občutek, da meniš, da sem proti zaprtju zidarja, vendar se motiš. Da sta se dobila zidar in penko, je čudno in meče slabo luč predvsem na penka. Brez dokazov, pač ne bo kaznivega dejanja, pa četudi mi vsi mislimo, da je zidar želel kaj od penka in če je penko kaj zidarju dal ali pa ne. Tako, da gre za eklatantni primer zlorabe sove in policije, za politično diskreditacijo in nabiranje političnih točk.

  27. Arh pravi:

    A je bil tudi takrat Janša na tribuni? Pa ne da že tako dolgo spremlja delo Draga Kosa? Lepo je slišat, da je tako zavzet in temeljit.

  28. ribič pravi:

    Arh,
    ma Drago je bil omiljena tarča ljubiteljev nedeljski popoldnevov na nogometnih zelenicah (beri njivah) širom Slovenije. Z njim se je dalo vse zmenit.. Posebno sta bla prjatla z Lučjotom Pertičem

    JB: se pravi, zaradi nabiranja političnih točk prepovemo kakršnekoli aktivnosti do 21.9. Prekličemo vinjete,draginjski dodatek,odpišemo SCTju 5 MIO EUr utajenega davka..Še kaj?

    Važno,da pride angleška kraljica

  29. Johnny pravi:

    Kokrat bo mogu Zidar še v arest, da se Janši dvigne podpora?

  30. JB pravi:

    @ribič
    ne, zaprimo zidarja vendar na podlagi korektnega strokovnega postopka, katerega posledica naj bodo trdni dokazi za pravnomočno obsodbo.

  31. ribič pravi:

    Johnny pravi:

    30. junij, 2008 ob 9:52
    Kokrat bo mogu Zidar še v arest, da se Janši dvigne podpora?

    ..zurnal24.si, se mu je že

  32. Arh pravi:

    se pravi, zaradi nabiranja političnih točk prepovemo kakršnekoli aktivnosti do 21.9. Prekličemo vinjete,draginjski dodatek,odpišemo SCTju 5 MIO EUr utajenega davka..Še kaj?

    Ne, lahko pa trikrat na teden neko znano osebo (posebej izbrano seveda) privedemo na policijo. Ta teden predlagam Draga Kosa, drugi Boruta Pahorja, tretji teden Milana Cvikla. Vsakega obvezno 3x in seveda obvezno ob 12h ponoči. Na policiji pa oglašujemo tedne na letakih: Ta teden je teden xxx politika, hvala za zaupanje. To bi se seveda dalo le z uvedbo posebne marketinške skupine v okviru policije, ki bi mimogrede še pošiljala vladne letake na domove državljanov.

  33. ribič pravi:

    Arh,
    znane metode zavajanja,relativiziranja,odvračanja pozornosti.Kaj bo 5 mio utajenega davka,če pa je Zidar naredil vse ceste v sloveniji 84 predrago,ampak vendarle).Kaj pol,če je v dar dobil še firmo,a zdej ga bomo tožili,ker je sam sebi prodal eno bajto ob morju?
    Kaj pol,če je tožilec pozabil oddat ovadbo v zadevi BTC.Če je pa Mermal tako sposoben manager,kaj pol če je dobil v dar Javna skladišča.Al pa Rigelnik AC,

    Kaj napadate Kosa,ki mu je bilo dokazano nezakonito početje v zadevi Ranc,če reče Kučan,da je primeren za preganjanje korupcije,pol je primeren
    Kaj pol,če ima tožilec Železnik nekaj taužnt spisov omari. Je že prav tako. Če piše v Nedeljskem…

    Zdej sta kriva Vodušek in Finance,ki objavljata take zgodbe in kvarita idilo rdečega raja.Dej no..

    .

  34. JB pravi:

    Zidar in Penko tako ne bosta zaslišana, ker nista osumljena nobenega kaznivega dejanja, vložena ni nobena nova kazenska ovadba, prav tako ni bila opravljena hišna preiskava. “Imata pa oba oblateno ime,” je poudaril Čeferin, ki o vzrokih pridržanja ne želi ugibati.

    očitno gre kot pravi ribič res za neodvisno strokovno akcijo naših kriminalistov

  35. Arh pravi:

    ribič,

    No, no saj si fajn pokazal barve. Vsaj nekaj, da ne bova slepomišila

    Vseeno je bolje (že kar kakšno stoletje pri nas), da je človek obtožen preden se mu pripiše krivda. Žal je tudi res, da pri nas ni nikoli nihče obtožen, sam pomp in luči medijev.
    Pa saj ni problem, sam gladko priznam, da imam predsodke glede političnih motivov v ozadju teh afer. Pa ne samo to, mislim celo, da je Zidar kriv (za Penka nisem tako prepričan), vendar se zavedam, da so predsodki. Jaz sem pred svojim pragom pometel.

    Kaj če bi si sedaj še sam postavil par vprašanj in podvomil mogoče v sliko, ki jo imaš?

  36. lucko pravi:

    Hm, da ni slucajno kdo posredoval, ker bi sledi te aretacije peljale do JJa preko Penkota? Teorija zarote, a vendar… Politicna skoda taksnega debakla je manjsa kot ce bi nasli SDSovega tajkuna…

  37. ribič pravi:

    kakšne barve,Arh?

    kej sem napisal kej narobe? je vse ok? Dialktični materialisti,oznanjevalci komunističnega Neverlenda nategnejo rajo in pokradejo vse,kar se pokrast dalo? Varuhi nacionalne železnine? In to z vsem medijskim pompom naprtimo tej vladi? Ker se je kraja sistematično pod palčkovo roko pripravljala 10 let? Kdo je managerjem dajal kredite? Si kdaj slišal za bivšega šefa kabineta presvetlega Drnovška, Kramar Marjana? Kje je že sedaj? Kaj pa Goldi Kavčič z Gorenjske?

    PS: v resnih državah (na zahodu) - bi uni tožilec dobil “zablodeli” metek…Nacionalni interes,bi temu lahko rekli

  38. Arh pravi:

    @ribič

    A naredimo kar giljotino ali vislice na kakšnemu trgu?

    Metek bi dobil? Hvala Bog..ahem Darwinu, da “še” ne živim na tistem zahodu kjer bi rad ti živel. Očitno pa bomo kmalu tam.

  39. ribič pravi:

    ja,metek

    pri nas pa intervju v nedeljskem ali mladini

  40. Arh pravi:

    Arh,

    Kako demokratično! Pravi novodobni intelektualec! Kultura prijatelj moj, kultura in znanje brez tega je demokracija črka na papirju.
    Samo to še, preden zaključim to neproduktivno debato.

    Lp.

  41. ribič pravi:

    enako,imej se

  42. 007 pravi:

    @JB
    ne mešaj me z Voduškom. On je kvečjemu Mesijin ključar - imenovan Sv.Peter.

  43. 1tastar pravi:

    V tretje gre rado!

  44. AzzQim pravi:

    Hehe, nekdo se ne drži gesla Maščevanje je najboljše servirano hladno.

  45. sanja pravi:

    ni časa za ohlajanje, september je blizu, pa toliko je še za postoriti!!

  46. Hope pravi:

    Treba je “naredit normo”, to je nenapisana od tega režima!
    Žrtve bojo pa od tistih ko “ne kimajo”!!!

  47. Hope pravi:

    P.S. Pa naj še kdo reče da fuzbal ni glavna zadeva če nekoga strpaš v kletko da greš sam na tekmo!
    To se kvečjemu dela doma pa še tega zaradi boja proti nasilju ne smeš blebetat okol.

Komentiraj