Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS o tajkunih 1. del

26. junij 2008 ob 15:21 | Vesna Lovrec |

SDS četrtni odbor Nova vas - Tabor je v pričetku tedna v Mariboru izvedel posvet “Divje lastninjenje slovenskih podjetij”. Osrednji gost posveta je bil državnozborski poslanec SDS Zvonko Černač, za katedrom pa sta poleg njega sedela tudi predsednik mariborske SDS Gregor Pivec ter podžupan MOM Danilo Burnač, ki je prav tako iz vrst SDS. Omenjeni posvet je moderiral predstavnik za stike z javnostmi mariborske SDS Jure Mlakar.

Uvodoma so navidezno prevpraševali, kateri politični opciji so tajkuni bolj blizu. Kmalu je postalo jasno, da je posvet namenjen obsojanju levice in negiranju očitkov, da je za tajkune kriva tudi trenutna Vlada RS:

Zvonko Černač:“… je popolnoma jasno, katere glave so pod njimi, večinoma jih pripada strukturi, če gledamo politično strukturi LDS in SD, po novem tudi Zares…”

Izstop Boška Šrota iz vrst SD Zvonka Černača ni prepričal v nič, je namreč mnenja, da je Boško Šrot še vedno zelo dober prijatelj s stranko SD. Ob tem je opozoril tudi na kapitalsko medijsko povezavo. Ker je prepričan, da mediji zmagujejo volitve, smo ga vprašali, katerega od medijev je SDS obvladovala štiri leta nazaj:

Zvonko Černač: “….no, situcacija, kar se tiče teh kapitalskih lastništev v medijih, še ni bila tako izrazita, kot je to v tem obdobju sedaj ….”

Preden je besedo dobilo tudi občinstvo, je povezovalec posveta Jure Mlakar goste vprašal po rezultatih boja proti tajkunom. Černač je mnenja, da se stvari premikajo, da so se najbolj odmevni procesi tajkunizacije ustavili, opozoril pa je tudi, da je v prihodnje nujno potrebno povečati učinkovitost policije in tožilstva v boju proti organiziranemu gospodarskemu kriminalu. Burnač in Pivec sta bila bolj črnogleda, zdi pa se, da se malček črno gledata tudi med sabo:

Gregor Pivec: “…to je tako kot piše v Svetem pismu: so hodili, gledali, pa niso videli, poslušali, pa niso slišali….”

Kot že omenjeno, je na posvetu dobila besedo tudi publika, slednje bomo objavili v najkrajšem možnem času.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. medek pravi:

    Morilci čebel, najslabša vrsta.

  2. vinetu pravi:

    pizda, pa saj to zgleda kot konvencija avtomehanikov…

  3. Arh pravi:

    Ajoj, kako prekrivajo dejstvo, da so padli na izpitu. Mislijo, da lahko postopajo enako sedaj kot so na preteklih volitvah. Po mojem se ne bo obneslo. Težko je po 4 letih vladanja vse zvrnit na opozicijo.

  4. marjan pravi:

    dobro da imaš konja?

  5. Zhou Enlai pravi:

    A niso rekli fantje, da do 1. julija nimajo prevolinih shodov?

    To je skoraj tako, kot leta 2004, ko so nardil TV-spot na katerem oglašujejo, da so se odpovedali TV-spotu.

  6. Revolucija pravi:

    Mi se ne gremo volilne kampanje!

  7. lucko pravi:

    Matjaz Ganter je bil do nedavnem SDSov clovek…
    Bavcar a ni to JJev veliki prijatelj?
    Pa a ni priznal, da se je Lasko zgodilo 2006?
    A ni tudi ta vlada izdala dovoljenje za prevzem delaza dela? Res, da ga je preklicala, ampak pomembno dejstvo je kdaj. Ko sta se JJ in Srot skregala… Kaj se da sklepati iz tega?
    Se ne spomnimo mediskih prevzemov SDSa, ki so se ponesrecili? Kaj pa tisti, ki se ni?(RTV) Sedaj pa jamrajo, da to pocne Srot, kar naj bi bilo odvisno do koga vprasamo vse od LDS, SD, Zares, SLS… Zanimivo…
    Gregor Pivec: “…to je tako kot piše v Svetem pismu: so godili, gledali, pa niso videli, poslušali, pa niso slišali….” dodam le se in govorili o necem drugem, da nebi kdo opazil kaj pocnejo…
    A Bavcar v njihovih oceh sploh obstaja?
    A ne predsedujemo vec EU?

    Mislijo, da smo kreteni?

    Ampak zanimiv posvet, izklucno in samo SDS ljudje, brez kaksnih zunanjih strokovnjakov… Prodajajo pa samo svojo resnico, ni dodane vrednosti(toraj iskanje kaksnih resitev) le pluvanje nasprotnika. Da ni bila to slucajno novinarska konferenca?

    P.S.: marjan, a vidis, se tukaj so lepo povedali, da je SDS desnica in ne levica kot ti pravis… A ne vrjames svojim?

  8. Revolucija pravi:

    Marjan ima deloma prav, da je sds levica. Vsaj tako je bilo v začetku zastavljena politika, ko jih je vodil J. Pučnik. Nato pa so šli vedno bolj proti desni, sedaj pa se počasi vračajo na sredino.

  9. one pravi:

    sej to tudi SDS je .. drustvo avtomehanikov in par pekov vmes .

  10. lucko pravi:

    No sej to mu skusam dopovedat. Da je njegova bivsa stranka to bila, potem pa so jo zapeljali na drugo stran… Ampak noce vrjeti…

  11. marjan pravi:

    he he kako smo dojemljivi levica to levica ono potrebujemo pa tudi desnico. Kdo pa pleše z dvema levima nogama.

Komentiraj