Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Limonada 8×8

26. junij 2008 ob 23:03 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS in podpredsednik parlamentarne komisije, ki preiskuje nakup vojaških oklepnikov 8X8, Robert Hrovat, je danes dejal, da je izvedensko mnenje Ivana Prebila konstrukt, ki služi zavajanju, zato bi ga bilo potrebno izločiti. Hrovat zahteva naj pred komisijo priča tudi njen sedanji predsednik Milan Martin Cvikl. Po mnenju Hrovata so se člani parlamentarne komisije znašli v položaju, ko je nadaljevanje dela oteženo in ko prihaja do vse pogostejših proceduralnih zapletov. “V SDS ocenjujemo, da je to posledica samovoljnega, arogantnega in nedemokratičnega vodenja predsednika komisije Cvikla,” je dejal.

Robert Hrovat za Vest:

Kot je prepričan podpredsednik komisije, gre za manipulacije in konstrukte, ki so posledica politične, poslovne in osebne povezanosti Cvikla s predstavniki podjetja Viator & Vektor in Sistemske tehnike. Vse več indicev po njegovih besedah kaže na to, da je komisija poligon, kjer je izbor in nakup oklepnikov 8X8 treba za vsako ceno pokazati v luči netransparentnosti in negospodarnosti ne glede na posledice za Slovensko vojsko in za državo. Sicer pa opozicija po njegovem prepričanju izvaja usklajen manever s predstavniki neizbranega ponudnika in to pod krinko izvedenskega mnenja. Kot je prepričan, gre za pristransko mnenje, v katerem “se pojavljajo neresnice in zavajanja”.

Poslanec Hrovat o vožnji z osemkolesnikom in možnem imenu zanj:

Hrovat meni, da se Cvikl le skriva za stopnjo zaupnosti in v javnost podaja neresnične podatke. “Dober primer je podatek o garancijskih rokih, ko je brigadir Dragan Bavčar na seji z dokumenti demantiral trditve Cvikla, ki se je pri postavljanju vprašanj vseskozi skliceval na Prebilovo izvedensko mnenje,” je povedal Hrovat. Kot je pojasnil, so trije poslanci zahtevali neodvisno pravno mnenje, na podlagi katerega bi lahko zahtevali izločitev mnenja izvedenca. Ker pa se Cvikl po Hrvatovih besedah tega dobro zaveda, “ni upošteval naše zahteve in jo je zavrgel”.

Ob tem je Hrovat tudi povedal, da do danes niti ena od štirinajstih zaslišanih prič ni potrdila Cviklovih navedb, ki problematizirajo nakup oklepnikov 8X8. Iz izsledkov preiskave tako imenovane Černačeve komisije pa poslanec domneva, da se je z zamenjavo oblasti leta 2004 “zrušil že vnaprej dogovorjen posel”. To po njegovih besedah kažejo tudi dokumenti, ki jih je pred nekaj dnevi predstavil član preiskovalne komisije Zmago Jelinčič iz SNS. Hrovat je tudi zatrdil, da bo še danes z zahtevo po dopolnitvi dokaznega sklepa, ki so jo podali člani komisije Hrovat, Jelinčič in Josip Bajc iz SLS, seznanil predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. konec pravi:

    če se politik brez sramu, čez noč, spremeni iz “liberalca” v socialista pove že vse o njem.
    Nenačelnost, želja po oblasti, politična nezrelost so njegove vrline.
    Cvikl je le pokazal kako se lahko uporablja “strokovno” ideološko laganje v novem tisočjetju.

  2. JB pravi:

    @konec - daj razloži kda je bil cvikel liberalec oz. LDS liberalna stranka v pravem pomenu besede
    Sicer pa vse okoli patrie smrdi. Kahl Erjavec se mi pa smili, ker imam včasih občutek, da so ga nategnili po dolgem in po čez in vsi skasirali lepe denarce razen njega. Glede na to, da je pa Njavro vpleten pa sploh ne dvomim, da se je dogajalo marsikaj. Spomnite se Baroviča, ko je po “razpadu” SNS čez noč spremenil svojo odločitev. Ali pa domnevni padec direktorja HSE, potem ko je z JJ-em prišel v spor, pri čemer je imel plavo oko.

  3. JB pravi:

    hrovat je ful zbediran ker je sodeč po kravati navijal za kockaste pa so žal izpadli - to mu je zameglilo razum

  4. 1tastar pravi:

    Cvikla na natezalnico! Bomo slišali visoki C.

  5. lucko pravi:

    Jaz bi za foro kot price poklical potem vse poslance, pa naj potem imajo komisijo ce jo morejo… Butasto pravilo, ki ne sme biti avtomatizem…

  6. lucko pravi:

    Vsaj za clane komisije ne, ce ze za vse druge velja to…

Komentiraj