Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Diplomatski zaplet

26. junij 2008 ob 22:45 | Denis Sarkić |

Svetovalec za odnose z javnostmi v kabinetu premiera Rok Srakar je po današnji seji vlade navedbe o sporu med predsednikom vlade Janezom Janšo in predsednikom republike Danilom Türkom v zvezi z imenovanjem veleposlanikov označil za pretirane. Srakar je danes tudi ponovil, da je postopek imenovanja veleposlanikov zaupne narave. Zaradi tega na vladi tudi ne morejo komentirati napovedi predsednika republike, da ne bo podpisal odloka o imenovanju novih veleposlanikov.

Türk je v torek za POP TV napovedal, da zaradi po njegovem mnenju preveč razgrete volilne situacije ne bo podpisal odlokov o imenovanju novih veleposlanikov. Na MZZ so v sredo njegove izjave označili za nenavadne. Potem ko je vlada na dveh junijskih sejah razrešila skupaj deset veleposlanikov, naj bi po poročanju nekaterih slovenskih medijev tudi že imenovala nekatere nove. V medijih so se tudi že pojavila nekatera imena, kar pa je po mnenju poznavalcev zelo nerodno tako za državo katero naj bi kandidati zastopali, kot tudi državo, ki naj bi sprejela njihove morebitne akreditive in nenazadnje tudi za diplomate same. Tako za tiste poklicne kot tudi za one druge, politično nastavljene.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Wow. Dobro vidim? Oranžna kravata. :-)

    (Potem pa resno misli z umirjanjem žoge na vse strani.)

  2. norbert pravi:

    Prav ZARES, oranžna kravata.
    Hmmmm…

  3. medek pravi:

    Rupel in Šinkovec naj gresta svojega vohunskega strica Cofer Blacka vprašat za službo.

  4. JB pravi:

    Ne vem kje je JJ dobil ta kader. Sej tip ne opravlja kriminalistične službe oz. policije, da ne more nič komentirat zaradi tajnosti postopka. Pa kakšen predstavnik za stike z javnostmi je to - katastrofa. Upam, da ni od zaresa.

Komentiraj