Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nasmeh referendumu

24. junij 2008 ob 17:26 | Urh Maček |

Ljubljanski župan Zoran Jankovič je na redni torkovi tiskovni konferenci z nasmeškom komentiral izid pokrajinskega referenduma. Po Jankovićem mnenju je največji krivec krivec za neuspeh referenduma, poleg predsednika vlade Janeza Janše, minister brez resorja, pristojen za področje lokalne samouprave in regionalne politike Ivan Žagar, ker v vsem tem času ni pripravil niti ene analize kaj pomeni različno število pokrajin glede na vire prihodkov, odhodkov, vsebino in prenos ljudi.

Odziv na odgovor premiera Janeza Janše o pozivu Jankovića, naj zaradi nizke volilne udeležbe odstopi s položaja. Predsednik vlade je poziv komentiral z besedami, da je Jankovića srečal v nedeljo dopoldne, ko so polagali temeljni kamen za pravoslavni pastoralni center v Ljubljani. “Očitno je bil tudi zaradi tega malo dobre volje in govori takšne stvari,” je dejal.

O velikosti minaretov ob novi džamiji:

Županovo navdušenje nad začetkom poletnih prireditev v Ljubljani in zgodba kako je Ljubljana postala svetovna prestolnica knjige:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. janez pravi:

    Smeji se ko cigan belemu kruhu

  2. Luka pravi:

    Zanimivo nisem vedu.

  3. ED pravi:

    Ljubljana je postala svetovna prestolnica knjige, a je ‘fora’, da ko je Zoki iskal podporo za ta projekt pri ministru za kulturo in soglasje vlade, je NI dobil. Kljub temu je Ljubljani uspelo, v ‘tekmi za prestolnico knjige’ je ‘izločila’ vrsto evropskih mest, npr. Dunaj. Da LJ ni dobila podporo janševikov, je jasno. Nepismeni janševiki pač. He! He!

  4. G7 pravi:

    Ali je bil bolj dobre volje Janša ali Janković pri pravoslavcih bo odločil fotofiniš.

  5. martin pravi:

    Glede referenduma v Ljubljani mislim, da ima Janković le 5% podporo Ljubljančanov, ki so glasovali za samostojno pokrajino in potrdili njegovo željo.
    Pravi, da je 100% ateist. Ateist pomeni tudi, da ne veruje niti v človeka. To dokazuje vsak dan, saj ničesar ne naredi, da bi bilo prebivalcem Ljubljane lepo in prijetno. Njegove odredbe: ljudi zapira v geto, seka drevesa - tudi zaščitena, zmanjšuje zelene površine in jih spreminja v betonsko džunglo, ni mu mar za 200-letni botanični vrt, podpira uničenje Koseškega bajerja, draži vrtce…..vsak dan je manj trgovin v centru. Pametnim dovolj.

  6. ED pravi:

    @ martin:
    Kot prvo, a-teist pomeni brez-božec, ne nevernik (tudi v ljudi). Kot drugo, ne seka Zoki dreves, pač pa je dal posekati eno ‘zaščiteno’ platano, in to ne z namenom ustvarjanja betonske džungle, pač pa z namenom povečanja cestne varnosti, saj je s posekom naredil prostor za trolo ob cestišču in ne na cestišču, kot je zadeva ‘urejena’ zdaj. Kot tretje, botanični vrt je dolžna financirati predvsem država. Kot četrto, vrtci so dražji zaradi vseprisotne draginje oz. inflacije, ki pa so jo ‘pridelali’ janševiki, ne Zoki. Kot peto, neumni in škodoželjni nikoli dovolj zadovoljeni.

  7. konec pravi:

    Pravi levičarski ateistični balkanec naredi prej džamijo kot stadion.

  8. slovenija50 pravi:

    @Martin - zelo očitno si zaslepljen janševik, ki še najbolj očitna dejstva (namerno?) napačno interpretiraš.
    Tistih 5%, ki so glasovali na referendumu sploh ne more biti njegovih podpornikov, saj slednji (torej tisti, ki ga podpirajo) na referendum sploh niso šli. Kapiš?

  9. martello pravi:

    @slovenija50

    samo potem se tistih 95% ljubljanskih volivcev, podpornikov jankoviča, nima kaj pritoževati: referendum pomeni voljo ljudstva, če ga ne bi bilo, bi se pritoževali, zdaj ko je bil se pritožujete.

  10. MarkoNi pravi:

    @avtor: naslovu manjka črka (ali pa jaz ne razumem besedne igre).

  11. Todor pravi:

    Z džamijo bi rad pritegnil muslimanske volivce, a druži se s Miškovićem, Miloševićevim človekom, ki se je obogatel s krvavim denarjem teh istih muslimanov. Kakšen hinavec in ta človek je župan Ljubljane. Kdor je za njega glasoval ta nima niti toliko možganov kot gozdna jagoda.

  12. Dejan Zajec pravi:

    @Todor: džamija je projekt starejši od Zokija in je druga zgodba kot stadion. Je želja muslimanske skupnosti plus njim ustavno določena pravica.
    Dokaži!

  13. Todor pravi:

    Že , že, toda Janković kot njen zagovornik prosim te no……
    Evo lepega dokaza o ljubezni srbskega naroda do muslimanov, Janković je pa povezan s tem lobijem, kot zagovornik džamije ispade kot cinik. Seveda se pa strinjam s tem, da se ta džamija že enkrat postavi, če jo imajo Hrvati, ki jih nekateri imajo za Balkance, potem jo lahko postavijo tudi kulturni Slovenci. No da je Janković z Miškovičem partner se jasno vidi po poročanju medijev, kdo je pa Mišković sem omenil že prej. Če pa žal ne poznaš njegovega ozadja, ti pa lahko rečem samo da začneš bolj spremljati politično publicistiko.
    Posnetek oziroma pesem je odurna, toda vsak naj si ostvari svoje mnenje, da smo si na jasnem s kom imamo opravka. Za tiste z močnim želodcem.

    http://www.youtube.com/watch?v=E71QJz9qhN4&feature=related

  14. konec pravi:

    @Todor “Seveda se pa strinjam s tem, da se ta džamija že enkrat postavi, če jo imajo Hrvati, ki jih nekateri imajo za Balkance, potem jo lahko postavijo tudi kulturni Slovenci.”
    Si se zavedal kaj si napisal?
    Preberi še dva krat.
    Hrvati = džamija = Balkan in torej , če Slovenija naredi džamijo = ………

  15. Fika pravi:

    ROTFL, konec. Mogoče bi moral pa ti prebrati “dva krat, pet krat, sto krat”. Poskus razlage bi bil brezupen, zato samo to: je New York tudi na Balkanu?

    http://it.wikipedia.org/wiki/Moschea_di_Roma
    http://de.wikipedia.org/wiki/Mahmud-Moschee
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paris_Mosque
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_Mosque
    http://en.wikipedia.org/wiki/London_Central_Mosque
    http://en.wikipedia.org/wiki/New_York_Mosque

  16. Todor pravi:

    @konec Hmm, s tabo je res konec. Dobro intuicijo imaš, da si si izbral takšno ime.

  17. konec pravi:

    Fika, najdimi eno mesto s 250.000 prebivalci.

  18. FactiBruti pravi:

    Oxford, recimo? Ali pa Uppsala, Offenbach, Delft, Bergen. Sama balkanska mesta, kaj?

  19. konec pravi:

    FactiBruti, v večini primeru niso prave đamije ampak prostori namenjeni molitvi.
    Nisem rekel, da sem proti đamiji ampak, kot sem že večkrat omenil sem za RECIPROČNOST in torej ne razumem zakaj , če jaz ne smem nositi krščanskih knjig v Savdsko Arabijo (knjig in ne zidat cerkev) me zaprejo v ječo medtem ko mora vsaka muslimanska skupnost imeti svojo đamijo, imejte prostore kjer molite in ne razumem pa to željo po razkazovanju in napihovanju, ker drugače bo dolgoročno prišlo do precejšnjih “trenj”.

Komentiraj