Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Znana lokacija za azil

21. junij 2008 ob 10:36 | Vesna Lovrec |

Aprila meseca smo objavili novico, o tem, da bo šestnajst let stara zgodba o mariborskem zavetišču za živali končno dobila svoj epilog.

Kot smo že porčali, je mariborski mestni svet na včerajšnji izredni seji odloči, da se bo novo zavetišče za živali gradilo v gozdu ob Zolajevi ulici na Teznu pri Mariboru. Projekt azila za živali bo finančno težek okoli pol milijona evrov. Novo zavetišče bo dobilo veterinarsko bolnišnico, učilnice, dve stanovanji in kar je najpomembneje, park za sprehajanje zapuščenih živali. Za te bo še naprej skrbelo Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki kot je znano, v Zrkovcih, kjer še vedno stoji azil za zapuščene živali na pol nelegalno, zaradi nestrinjanja krajanov ni uspelo pridobiti gradbenega dovoljenja.

O azilu z Rokom Pečetom, podžupanom MOM, ki je tudi vodja projekta za izgradnjo novega zatočišča za zapuščene živali:

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Luka pravi:

    Ja sej res.

  2. arnela pravi:

    Azil sploh ni dobra novica-dobra bi bila, če ne bi bilo ljudi, ki žival naredijo potrebno azila.

  3. Kuža Floki pravi:

    Hov,hov,hov! Ampak se bo našel kdo, ki ga bo tudi ta azil motil. Da naše lajanje plaši srake! Jih poščijem na levo, hov!

  4. Igor Đukanović pravi:

    Azil bo torej v bližini dijaških domov in streljaj čez Ptujsko od doma upokojncev. Če bo psom uspelo preglasiti tovornjake in jih bo kdo slišal, … ima res za vse frekvence odlična ušesa.

Komentiraj