Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Obstruirana seja

21. junij 2008 ob 1:07 | Vesna Lovrec |

V uvodu včerajšnje izredne seje mariborskega mestnega sveta je bilo županu Francu Kanglerju iz vrst Liste za pravičnost in razvoj ter Socialnih demokratov očitano, da za sklic izredne seje mestnega sveta župan nima utemeljenih razlogov. Oboji so napovedali, da v kolikor se bo izredna seja nadaljevala, slednjo nameravajo obstruirati:

Franc Kangler: “…volilna kampanja se prične čez kakšen mesec dni, gospod Frangež…”

Svetniki so na izredni seji odločili, da bo nova lokacija zavetišča za živali na Teznu, in sicer v gozdu ob Zolajevi ulici. Na 5.500 kvadratnih metrov, ki so v lasti občine in kjer v bližini ni stanovanjskih hiš se bo predvidoma do konca leta pričela gradnja novega azila za zapuščene živali, katerega vrednost je ocenjena na približno pol milijona evrov.

Poleg predlogov sprememb proračuna za leto 2008, kadrovskih in prostorskih zadev so svetniki včeraj razpravljali tudi o pozivu Civilne iniciative Kozjak, ki so svetnike pozvali, naj se v zadevi postavitev visokonapetostnega daljnovoda Kozjak – Hrenca izrečejo proti. Predstavnike iniciative, ki so prisostvovali na izredni seji in računali na podporo svetnikov, je obstrukcija seje precej zaskrbela.

Po razlogih za obstrukcijo seje smo novinarji povprašali mestnega svetnika iz vrst SD Matevža Frangeža. Zaradi zaskrbljenosti Civilne iniciative Kozjak smo se z njim dotaknili tudi te teme:

Matevž Frangež: “…veste, tudi dobra ekipa je v veliki meri odvisna od šefa in če je šef slab je tudi kakovost dela mestne uprave lahko bistveno slabša…”

V nadaljevanju seje so svetniki Civilno iniciativo Kozjak podprli in sprejeli sklep, da bodo investitorju projekta - Ministrstvu za okolje in prostor RS – namesto klasičnega daljnovoda predlagali izvedbo tako imenovanega kabliranja v tla.
Svetniki so sprejeli tudi predlog sprememb proračuna za leto 2008, ki so bile predlagane s strani mestne uprave zaradi kandidature za sredstva evropskega strukturnega sklada za regionalni razvoj.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. medek pravi:

    http://www.peticija-kozjak.org/

  2. 1tastar pravi:

    Obstrukcija se mi zdi kot samokastracija!

  3. Revolucija pravi:

    Baje naj bi se B: Popovič in S. Auer pridružila Pahorju na volitvah. No SD že zdaj sodeluje s Popovičem v Izoli.

  4. Sebastjan Jeretic pravi:

    Revolucija,
    imaš napačne informacije

  5. David pravi:

    Frangeš falirani študent. SD samo blefira, narod pa naseda. Kaj so bili sposobni narediti s Sovičem v Mariboru in z županjo v Ljubljani smo videli. Lahko noč Slovenija.
    Auer se pa proda vsakemu, ki mu nekaj da in on bo zastopal mariborske interese. Naj raje plačuje svoje delavce v Festivalni dvorani in na radiu…

  6. Animl pravi:

    Izredne seje za izredno stanje bi lahko rekli….

    Če poučeni oziroma nepočeni pogledajo statut MOM, boste videli da se na izrednih sejah obravnava zgolj tisto kar sklicatlej izredne seje predvidi. V tem primeru je sklicatelj župan Franc Kangler iz Dupleka ( alias Frenk Bucket from Duplek city)..

    V MOM že dolgo časa ni bilo redne seje mestnega sveta…Izredne seje za izredno stanje bi lahko dejali..

    Kar se daljnovodov tiče, pa zakaj pa ne vodne(dravske) variante? Zakaj zgolj t.i zemeljska varianta ?
    trase kablov?

Komentiraj