Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Za vas sprašujemo

19. junij 2008 ob 20:56 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je danes na poslanca Pavla Gantarja in hkrati predsednika komisije Državnega zbora za nadzor varnostno-obveščevalnih služb naslovil pismo, v katerem mu zastavlja štiri vprašanja. No, ker nismo hoteli čakati na Gantarjev odgovor, morda ponovno le v pisni obliki, smo ga za odgovore za Vest povprašali kar sami.

Pismo iz SDS:

Ljubljana, 19. junij 2008

DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE
Komisija za nadzor nad delom varnostnih in obveščevalnih služb

Dr. Pavel Gantar, predsednik

Spoštovani!

Seznanjen sem, da je policija za potrebe predkazenskega postopka že dvakrat (menda decembra 2007 in marca 2008) zaprosila Komisijo za nadzor nad delom varnostnih in obveščevalnih služb za posredovanje podatkov v zvezi s sumi kaznivih dejanj v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (SOVA).

Kot sem obveščen, naj bi komisija odklonila posredovanje podatkov policiji. Ob tem, da komisija do junija 2008 še vedno sprejela poročila v zvezi z dogajanjem v SOVA, čeprav je bilo napisano že decembra 2007, nas utemeljeno napeljuje na razmišljanje, da namerno odlašate s sprejemom poročila o ugotovitvah dogajanj v SOVA. Obravnavo poročila ste večkrat prestavili. Istočasno pa ne želite policiji posredovati obremenilnih dokazov, do katerih ste prišli, s čimer ovirate tudi preiskovalni in predkazenski postopek.

Tudi kot poslanec Državnega zbora, bi morali pridobjene dokaze o kaznivih dejanjih posredovati organom pregona po uradni dolžnosti. Isto bi morala storiti tudi vaša komisija. Prikrivanje in zadrževanje podatkov pritrjuje sumom, da gre v primeru SOVA za politično korupcijo, ki jo podpira opozicijska večina v vaši komisiji.

Spoštovani kolega Gantar, rad bi naslednja pojasnila:

1. Zakaj ste zavrnili predajo obremenilnih dokumentov, ki kažejo na sume kaznivih dejanj v SOVA?
2. Kdaj bo komisija obravnavala končno poročilo o dogajanjih v SOVA, katero obravnavo ste že večkrat prestavili?
3. Ali res ni bilo mogoče od decembra 2007 do junija 2008 najti prostega termina za obravnavo poročila o dogajanjih v SOVA?
4. Ali bo poročilo sprejeto pravočasno, za obravnavo le-tega na seji DZ v mesecu juliju?

Lep pozdrav,

Jože Tanko
Vodja PS SDS

Pavle Gantar odgovarja za Vest:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    On ve, da nič ne ve, ampak so mu naročili, naj se dela kot da ve in nič pametnega ne pove!

  2. borutek pravi:

    Blef, blef, blef…

  3. silvom pravi:

    Zares verodostojen gospod…

  4. katarina.novak pravi:

    Kaj si nor ta g. Gantar je res izrazil svoje mnenje, oz. pokazal, da mnenja nima… pajac:)

  5. lucko pravi:

    Saj kot predsednik ga ne sme kazati svojega ampak mnenje komisije, ki ga se ni…

  6. kaka22 pravi:

    To so ljudje, ki želijo priti na oblast moja gospoda, žalostno res… Bogi ni dobil nobenih obremenilnih dokazov in zdej poskuša zavlačevati, da gredo volitve mimo… Joj joj, boga ta opozicija….

  7. lucko pravi:

    Dej mi to tvojo teorijo prosim razlozi. Rop je SD, kar pomeni, da Zares koristi, ce se izkaze, da je Rop lagal. Jaz bolj mislim, da SDS zavljacuje, ker zveli vse skupaj zakljuciti bolj pred volitvami, ker je njim to precej bolj v interesu…

  8. kaka22 pravi:

    To sploh ni res, ko bo prišlo na dan, da je Rop lagal bo celotna opozicija izgubila, saj povsod skupaj nastopajo in je jasno, kakšno koalicijo imajo v mislih, kar pomeni, da se opozicija jasno boji, da jim bo ponovni spodrsljaj spet odnesel veliko število glasov.

  9. lucko pravi:

    In zakaj bi Rop odnesel glasove komorkoli drugemu kot SDju? In kam se bodo te glasovi preselili? Pa menda ne k Zares in LDS? Ne nakladaj…

  10. lucko pravi:

    K SDS, SLS ali NSi sigurno ne. V teoriji je tu Lipa in morda SNS, ampak SNS je tudi zelo vprasljiv, ker je preblizu JJu trenutno. Za DeSUS velja podobno, z referendumom se je zameril…

  11. Igor Đukanović pravi:

    Zanimivo. Niti enega konkretnega intiligentnega argumenta. Sama gnojnica. Ker Pavletu pač na intelektualnem nivoju ni kaj očitati, pretepač pa ni, ga je najbolje politi z gnojnico.

    Nič si bom zapomnil, kakšen je treba biti, da ne potegneš krajšo.

  12. 1tastar pravi:

    Pavle je gnoj!

Komentiraj