Tuesday 24. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Temeljni kamen

17. junij 2008 ob 22:57 | Denis Sarkić |

Prihodnjo nedeljo bo pred pravoslavno cerkvijo Svetega Cirila in Metoda v Ljubljani zelo slovesno. Prihod na liturgijo in slovesnost ob njej so potrdili mnogi visoki gostje, tako iz Slovenije kot tudi tujine. Paroh pravoslavne cerkve Peran Bošković, predsednik vlade Janez Janša in “kum” ljubljanske cerkve, košarkaš Radoslav Rašo Nesterović bodo na oni dan namreč postavili temeljni kamen za kulturno-pastoralni center, ki naj bi ga na travniku za cerkvijo zgradili v naslednjih letih. Za Vest smo se o tem pogovarjali s parohom Boškovićem, poleg tega pa smo ga povprašali tudi o podpori strankam na letošnjih volitvah.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pravoslavna džamija!

  2. Igor Đukanović pravi:

    1tastar, kdaj si nazadnje bil v katoliški džamiji? (Če se ne motim, džamija po arabsko pomeni cerkev, Alah pomeni bog, rasul pomeni prerok, akbar velik-vseobsegajoč.)

  3. 1tastar pravi:

    Svako svoga boga moli, na koncu pa se izkaže, da gre za istega Akbarja!

  4. Igor Đukanović pravi:

    No, če so vse Cerkve iste, zakaj je enim bilo premoženje z denacionalizacijo “vrnjeno” (in v malho naloženo še več + odškodnine za zamudo, v natanko takšnih zneskih koliko pač rabijo), drugi pa ne dobijo nič. Med vojno sta, kolikor vem, vsaj dve pravoslavni cerkvi v Sloveniji bili porušeni. Mariborska pravoslavna cerkev je zato dolgo gostovala pri prijaznih evangeličanih.

  5. 1tastar pravi:

    Medvojna škoda še ni bila izplačana. Pa prav opozicija je proti Šturmovemu predlogu.

Komentiraj